Pametni telefon Sony Xperia E5 F3311: ocene strank

Sony je vsakomur znan. V svojem arsenalu ima zelo kakovostne izdelke. Pred nami ni razlike: mikrovalovne pečice, televizorji, konzole ali pametni telefoni. Vse se izvrši brezhibno. Vendar trg mobilne tehnologije v podjetju ni tako dober, kot bi bilo zaželeno. Na primer, proizvodnja prenosnih računalnikov pod znamko Vaio in ni bilo treba zrušiti. Preprosto niso prestali konkurence. Pametni telefoni so nekako zadržani na površju. To pa je predvsem posledica modelov z zaščito pred vlago. Mnogi tudi upoštevajo slavno preteklost podjetja. Zelo zanimiv pametni telefon Sony Xperia E5 F3311. O njej in njenih tehničnih značilnostih bomo razpravljali kasneje. In čeprav se spomnimo glavnih mejnikov, da postanemo Sony.


Nekaj ​​zgodovine

Podjetje je bilo ustanovljeno na Japonskem leta 1946. Potem je dobila ime TTK. To je kratica. Polno ime novoustanovljenega podjetja je bilo tako neopisljivo, da so siromašni Američani zaman poskusili, da bi ga pravilno izgovorili. Potem se je podjetje odločilo, da bo svoje ime spremenilo v Sony, kar je bilo za Yankees nepozabno. V tistem času za Sony je bil ameriški trg glavna prednostna naloga, skupaj z evropskim. Zato je sprememba imena igrala zelo pomembno vlogo pri oblikovanju prihodnjega velikana. Sony je začel svojo slavno pot za snemanje snemalnikov s precej visoko kakovostnim zvokom. Nato je prišlo na vrsto kompaktnih sprejemnikov, ki jih je mogoče zlahka postaviti v žep. Slednje je postalo zelo priljubljeno v ZDA in Evropi.
Proizvajalec mobilnega telefona je začelizpustili celo v tistih dneh, ko je žogo vodila ročka za gumb. V tandemu z znanim skandinavskim podjetjem Ericsson je proizvajalcu uspelo ustvariti legendo telefona. To je Sony Ericsson K750. To je bil izjemno uspešen pripomoček. Sredi leta 2000 je bila izdana prva pametna družba pod blagovno znamko Xperia. Toda nobenega jezika o Ericssonu ne bi bilo več. Samo Sony. Naprava se je izkazala za zelo uspešno. Po izdaji te naprave se je začela dolga zgodovina pametnih telefonov Xperia. Svetel predstavnik naprav je pametni telefon Sony Xperia E5 F3311. Lastnikova povratna informacija pravi, da je to zelo kakovosten in produktiven telefon. V "Sony" na drugačen način se ne zgodi.


Razmestitev pametnega telefona

Pregledov Sony Xperia E5 F3311, ki jih bomo razstavili, ustvarili kot proračunski pametni telefon "za vsakogar". Hkrati pa je neposreden konkurent slavnega iPhonea 5. To dokazuje skoraj popolna identiteta dimenzij obeh naprav in podobnost pri oblikovanju. Istočasno je "Sony" močno slabši od upodobitev fantov iz Cupertina v performansu. Ampak to ni čudno. Za to je pametni pametni telefon. Kljub temu ima ta naprava vse predpogoje, da postane hit prodaje: ima lepo obliko, majhnost, dostojno zmogljivost, lep fotoaparat in privlačno ceno. Slednje, mimogrede, ni med prednostmi iPhonea.
Pozicioniranje tega pametnega telefona mu nalaga določene obveznosti. Da, mora imeti ustrezno ceno za dokaj dobro izvedbo. Nenavadno je, da je Sony Xperia E5 F3311 Black, ki ima pozitivne ocenese lahko sooči s to nalogo. Tudi kljub temu, da je njegov anionistični telefon veliko dražji. Ampak ne pričakujejo čudež za takšen denar. Pametni telefon je tako produktiven, kot je, brez objemk. Zdi se, da je čas za podrobnejšo obravnavo te zanimive naprave. In začnimo z njegovim videzom. Ker je to tisto, kar privablja potencialne kupce.

Oblika in videz

Kot smo že omenili, je izgled pametnega telefona podoben videzu iPhone 5C. Ampak samo malo. Pravzaprav smo popolnoma edinstvena naprava. Kaj je samo ime blagovne znamke Xperia na hrbtni strani. Kljub temu pa obstajajo tisti, ki oblikovanja ne marajo kategorično. Ja, on ne sije pretiravanja. Toda materialni primeri so zelo praktični. V vsakdanjem življenju naprava in sploh ne postane umazana. Izvaja se v klasičnem oblikovnem faktorju monobloka. Sprednja plošča je prekrita s kaljenim steklom. Zadnji pokrov je odstranjen. Toda to je sodoben trend. Zdaj tudi proračunske naprave ne omogočajo dostopa do baterije. Ti vključujejo pametni telefon Sony Xperia E5 F3311 Black. Pregledi videza naprave (predvsem črnega modela) so izredno pozitivni. In že ima veliko za povedati.
Značilnost tega pametnega telefona je, da pod zaslonom ni znanih tipk na dotik. Prikazani so na zaslonu. Mnogim ljudem ta rešitev ni všeč, saj se ti gumbi pogosto pojavijo tam, kjer niso nujno potrebni. Vendar pa je pripomoček edinstven. Zelo malo modelov vstopne stopnje ima to rešitev.Običajno so opremljeni z gumbi na dotik, zaradi česar so naprave brezlične in enake. Torej te vrste "čip" design - Sony je očitna prednost. Kaj nam lahko ponudi Sony Xperia E5 F3311 LTE? Mnenja o napravah jasno kažejo, da ima ta pametni telefon v glavi adutne kartice. In zdaj bomo nadaljevali z delovanjem platforme strojne opreme.

Značilnosti železa pametnega telefona

Zdaj pa poglejmo, kaj je pod pokrovom v Sony Xperia E5 F3311 LTE. Pregledi lastnikov so dvoumni. Vendar pa se velika večina uporabnikov strinja, da ima pametni telefon precej dostojno moč. Kot procesor je rešitev uporabljena na čipu MTK. Tu so štiri jedra s taktno hitrostjo 13 gigahertz. Procesor ima 64-bitno arhitekturo. Grafika ustreza Mali čipu, ki odlično deluje z vsebino visoke ločljivosti. Količina RAM-a je 15 gigabajtov. V sodobni realnosti to morda ni dovolj. Lahko rečemo, da današnje "težke" igre tega pametnega telefona niso na voljo. Ampak to se pričakuje: vse enako proračun naprave. Kljub temu pa stroj z vsakodnevnimi nalogami šteje vse sto. Tudi multimedijske funkcije pripomočka so precej široke. Vgrajena pomnilnik naprave je 16 gigabajtov. Hkrati pa je uporabniku na voljo le 10. Očitno je, da sistem zavzema veliko mesto. Toda to ni problem. Količina pomnilnika lahko povečate na račun kartice micro SD. Naprava podpira pomnilnik do 128 gigabajtov. Kaj je še posebej dragoceno - proizvajalec se je odločil, da naprave ne bo dobavljal s hibridno režo, ki jo je mogoče namestiti samosedem kartic ali pomnilniške kartice. Za kaj mu je čast in hvala. V arzenalu pametnega telefona polni priključki pod 2 SIM karticami in USB ključem. Telefon Sony Xperia E5 F3311, ki bo kasneje pregledan, podpira LTE komunikacijski standard (čeprav ne najnovejše generacije), ima hitre Wi-Fi in Bluetooth oddajnike ter modul za hitro navigacijo. Ampak kar je najbolj dragoceno je razpoložljivost čipa NFC, ki prinaša polno vrednost Android Pay.

Zaslon aparata

Zdaj pa preidimo na prikaz naprave. Predstavlja poseben interes, saj bi morala komponenta delovati brezhibno, saj je on tisti, ki je odgovoren za upravljanje pametnega telefona in prenos informacij. Naprava je opremljena s 5-palčnim zaslonom, izdelanim z uporabo tehnologije IPS OGS. To pomeni, da med steklom in zaslonom ni plasti zraka. Ta rešitev pomaga izboljšati prenos barv, vendar močno vpliva na stroške popravila naprave. Če je steklo poškodovano, bo moral spremeniti celoten zaslon. Zaslon ima zadostno svetlost. To pomaga pri uspešnejši uporabi pripomočka v sončnem vremenu. Obstajajo tudi oleofobni in proti bleščanju premazi. Gostota slikovnih pik je tudi dostojna. Ločljivost - 1280 x 720 slikovnih pik (HD). S takšnim razporedom je skoraj nemogoče videti posamične piksle s prostim očesom. In to je mogoče pripisati prednostim Sony Xperia E5 F3311. Povratne informacije lastnikov potrjujejo lastnosti zaslona, ​​ki jih je navedel proizvajalec.
Prenos barv na zaslon je precej realističen. Čeprav je po nakupu priporočljivo popraviti barvno temperaturo. "V tovarni" je naprava rahlo rumena.Kljub temu lahko s pomočjo nastavitev dosežete kar dober rezultat. Zaslon je prekrit s kaljenim steklom Corning Gorilla Glass. To pozitivno vpliva na zanesljivost pametnega telefona kot celote. Ne pozabite na napredne senzorje, ki delujejo naenkrat 10 hkratnih dotikov. Toda to je usoda vseh modernih plošč na dotik. Pet-palčni zaslon se kaže zelo udobno pri vsakodnevni uporabi. Ta naprava je kot nalašč za tiste, ki so utrujeni od velikan "lopate", sprostitev katerih zdaj greh veliko proizvajalcev. Najboljši videz je Sony Xperia E5 F3311 black. Povratne informacije uporabnikov kažejo, da se zaslon v njem skoraj združi s primerom. Zdaj pa poglejmo kamere.

Glavne in sprednje kamere

Glavna kamera uporablja Sonyjev modul z ločljivostjo 13 milijonov slikovnih pik. Obstaja samodejno ostrenje in podpora za modno opcijo HDR. Vendar pa pričakovati veliko tega senzorja ni potrebno. Je proračun. S snemanjem dnevne svetlobe fotoaparat dobro deluje. Prav tako dobre fotografije prihajajo z dobro sobno razsvetljavo. Toda snemanje v mraku, sodeč po ocenah, ni kam iti. Takoj opazni grob zvok in različni artefakti. Vgrajena bliskavica sploh ne popravi situacije. V temi je bolje, da fotoaparata ne uporabljate ves čas, saj boste razočarani nad kakovostjo fotografiranja. Aparati, kot je Sony Xperia E5 F3311 Graphite Black, očitno niso primerni za ustvarjanje mojstrovine mobilne fotografije. Povratne informacije uporabnikov so o tem precej zgovorne.
KotSprednji modul uporablja senzor s 5 milijoni slikovnih pik. Ta komponenta pametnega telefona sploh ne sije. Širokokotni objektiv. Obstaja celo filter, ki gladi kožo. Toda na splošno je kakovost fotografije nekoliko slabša od povprečja. Toda za objavo fotografij v "Instagramu" in komunikaciji na "Skype" sprednji kameri je povsem dovolj. Bilo bi nespametno računati na več, saj je pametni telefon še vedno proračun. In v kategorijo cameraphone ni mogoče pripisati mu. Kljub temu strokovnjaki pravijo, da lahko daleč od vseh proračunskih naprav zagotovimo celo takšno kakovost fotografij. Zato se morate zahvaliti Sonyju za takšne visokokakovostne kamere v svojem pametnem telefonu. Zdaj pa preidimo na operacijski sistem pripomočka.

Programska platforma

Pametni telefon deluje na Googlovem operacijskem sistemu - Android 6.0. To je zelo pameten sistem, ki se ujema z blagovno znamko Sony. Ta situacija je značilna za vse naprave v vrstici Xperia. Nič ni čudnega. OS teče gladko in hitro. Ne najdemo zavor in napak. Čeprav RAM tukaj ni 2 gigabajta. Vendar pa je optimizacija železa in sistema na ravni. Obstajajo številne predprijave proizvajalca. Najprej je to lastniški predvajalnik Walkman. Prav tako so vsi "ojačevalci" zvoka. Sonyjeve naprave so bile vedno povezane z visoko kakovostnimi igralci. Podjetje očitno ne bo zavzelo stališča v zvezi s tem. Korporacijska lupina ne spreminja le izgleda operacijskega sistema. Obstajajo tudi novefunkcije, ki niso na zalogi Android. Vse to omogoča bolj udobno delo s pametnim telefonom. V skladu s pregledi, pametni telefon Sony Xperia E5 F3311 (LTE) se ponaša z najlepšo lupino v vseh Android napravah. In to ni šala. Ta položaj stvari igra podjetje le na strani. Še en plus je, da pametni telefoni iz Sony ne poskušajo kopirati vmesnika iPhone. Medtem ko Huawei (in drugi proizvajalci) svoje lupine "iPhone-like", naprave Xperia uspelo ohraniti svojo edinstvenost. In to je še en razlog, da ste pozorni na te pripomočke.

Baterija za ponovno polnjenje in življenjska doba baterije

Verjetno je to tista, ki najbolj skrbi za najbolj potencialne kupce. Ni vsaka oseba z veseljem odvisna od vtičnice. Zato je vprašanje trajanja baterije naprave najnujnejše. Pametni telefon uporablja 2300 mAh baterijo. Je veliko ali malo? Sodobni proračunski pametni telefoni so pogosto opremljeni z baterijami 3000 MAG in več. Toda to ne pomeni, da avtonomija tega pametnega telefona ni dobra. To ni stvar čarovnije, ampak optimizacija operacijskega sistema naprave in njenega polnjenja. In s tem je vse v redu v Sony Xperia E5 F3311 White. Povratne informacije uporabnika so potrditev. Operacijski sistem naprave omogoča dva načina varčevanja z energijo. Imenujejo se Stamina in UltraStamina. Oba sta namenjena podaljšanju življenjske dobe pametnega telefona. Če od naprave potrebujete samo funkcije telefona, je bolje uporabiti način "Ultra Stamina". Omogoča, da pripomoček delujedo dva dni brez ponovnega polnjenja. V normalnem načinu delovanja Stamina, naprava deluje, če računate na povratne informacije, en dan in pol brez priključitve na električno omrežje. Toda brez vseh teh dodatkov v običajni uporabi, pametni telefon je komaj prebivajo dan. Ni dobro. Tudi za proračunsko ureditev. To bi bilo bolje za Sony, da zagotovi to napravo z bolj prostorno baterijo. Potem ne bi bilo takšnih težav z avtonomijo. No, čeprav obstajajo načini varčevanja z energijo - in hvala za to.

Pregledi lastnikov pametnega telefona

Tu smo prišli do najbolj zanimivih. Proučevanje mnenj lastnikov ene ali druge naprave je vredno preprostega razloga, ker vam omogočajo, da razumete, kako se naprava obnaša pri vsakodnevni uporabi. Prav tako lahko ugotovite, koliko so proizvajalci skrčili dušo s snemanjem zahtevanih lastnosti pripomočka. Praviloma se bistveno razlikujejo od dejanskih. Ne glede na primer, razmislite o podrobnejši Sony Xperia E5 F3311 telefon. Mnenja o tem izdelku so dvoumna. Obstajajo pozitivni in negativni. Toda začnimo s pozitivnimi.

Pozitivna povratna informacija

Tukaj je vse preprosto. Lastniški tehnološki oboževalci iz Sony uživajo v pametnem telefonu z lahkoto in celo ne upoštevajo slabosti. Čeprav jih ni mogoče opaziti. Za pozitiven riž (po mnenju lastnikov) lahko pripišemo dobro zasnovo, majhnost, dobro delovanje in prisotnost korporacijske lupine, ki pokriva golo "Android". Tudi nekateri uporabniki so zadovoljni s kamero Sony Xperia E5 F3311 LTE White. Njihove ocene pravijo, da ne le odlično odstrani dobro osvetlitev, ampak tudi ustreznospopadanje s streljanjem s pomanjkanjem. No, verjemi besedo. Prav tako lastniki označujejo visokokakovostno montažo naprave. To je seveda standard za izdelke Sony, vendar je še vedno lepo. Kaljeno steklo, po mnenju uporabnikov, se obnaša odlično. Znane zgodbe, ko je rešil zaslon od prave smrti. No, možno je tudi pisati v profesionalce. K pozitivnim komentarjem lahko pripišemo in pohvalimo avtonomnost naprave. Čeprav je precej čudno, ker naprava komaj preživi dan v normalnem načinu. Kljub temu so tisti, ki uporabljajo napravo v načinu "Stamina", zelo zadovoljni. Kaj potrošniki pravijo o uspešnosti Sony Xperia E5 F3311 LTE Black? Mnenja o njej so zadržana-pozitivna. Lastniki ugotavljajo, da je zmogljivost naprave zadostna za obvladovanje njenih temeljnih odgovornosti in predvajanje vsebine HD. Ni treba šteti več. Individualno pohvalo uporabnikov dobijo prikaz naprave. No, res je zelo dobro. Za nekaj ga hvalimo.

Negativne povratne informacije lastnikov

Skupaj s tistimi, ki pozdravljajo nenavadne prednosti naprave, obstajajo tisti, ki jim Sony Ericsson ni bil všeč. In za to obstajajo razlogi. Mnogi lastniki ne marajo baterije. In to je razumljivo. Vsi ne soglašajo z omejitvijo funkcionalnosti naprave z uporabo načinov varčevanja z energijo. Druga težava s tem pametnim telefonom je odkrito brez kamere. Po mnenju mnogih uporabnikov, vse, kar ljubitelji blagovne znamke pravijo o "čudežni" fotomoduli - odkrita uspavanka. Po njihovem mnenju kamera ni dovolj zmogljivaza rokovanje tudi pri dnevnem fotografiranju. Da ne omenjam nočnih fotografij. Prav tako uporabnikom ni bilo všeč sprednja kamera. Kaj so imeli za poročanje javnosti. Posebej razdraženi od lastnikov vgrajene možnosti za izboljšanje kože. Onemogočanje ne more biti. In to je mogoče pripisati slabostim naprave. To je mnenje nekaterih uporabnikov o Sony Xperia E5 F3311 White. Mnenja ne sijata s pozitivnimi stavki. Vendar to ni vse. Mnogi lastniki pametnega telefona v globine duše ogorčeni, da naprava ne more ravnati z "normalno" igračo. Te pripombe verjetno ne bodo upoštevane. Piše jih tisti, ki najverjetneje niso poročali, da so pridobili proračunsko napravo, namenjeno izključno za delo. Edina komponenta pametnega telefona, ki ne povzroča nobenih pritožb - zaslon. Ni pritožbe zoper njega. Vendar pa obstajajo številne trditve o nevlečnem pokrovu (in bateriji). Vendar se zdi, da tisti, ki se pritožujejo nad njim, ne razumejo, da je to sodoben trend. Vsi proizvajalci proizvajajo take naprave. Čas odstranljivih baterij je potonil v pozabo. Oglejmo si natančnejši pogled na delovanje programske platforme takšne naprave, kot je pametni telefon Sony Xperia E5 F3311 Black. Mnenja o operacijskem sistemu in poslovni lupini so preprosto uničujoča. Skoraj vsi lastniki trdijo, da je sistem z vso svojo "lepoto" močno zaviral. In kje je resnica? Navsezadnje ljubitelji Sonyja trdijo, da je vse v redu? Vse je odvisno od okusa določene osebe. Torej se povsem in popolnoma zanašanje na mnenje nekoga drugega ne splača. Bolje je, da "občutite" pametni telefon prejnakupu Potem se lahko zanesete na svoja čustva. In kupiti črno ali belo pametni Sony Xperia E5 F3311 pregledi, ki smo jih pravkar razstavili, s popolnim razumevanjem vseh funkcij te naprave.

Zaključek

Torej smo razmišljali o pametnem telefonu Sony Xperia E5 F3311 LTE. Mnenja o napravi so dvoumna. Ima veliko vojsko navijačev. Ampak ne manj gverilskih čete "mrziteljev", ki nas poskušajo prepričati, da pametnega telefona ne bi smeli kupiti. Na splošno je ta naprava standardna naprava vstopne ravni. Pričakovati od njega nekaj nepričakovanih čudežev produktivnosti ni vredno. Včasih življenjska doba baterije tudi ne zasije. Vendar pa ima zelo kakovosten zaslon in dobre kamere (ne glede na to, kar pravijo). Obstaja samo en dvom: iskanje takšne visokokakovostne naprave za tako smešno ceno ni mogoče. Vsi najbližji konkurenti ali kakovost so svetleči ali pa je cena previsoka. Podobni modeli imajo lahko tudi neprimerljivo funkcionalnost. Vredno je reči samo, da naprave te ravni sploh niso opremljene z NFC čipi. In v črni barvi, kot tudi v belih pregledih Sony Xperia E5 F3311, ki smo jih pravkar razstavili, je. V vsakem primeru, če iščete zanesljiv, kakovosten, funkcionalen in poceni pripomoček, potem je ta pametni telefon tisto, kar potrebujete. Ne pozabite na svetovno znano blagovno znamko. Sonyi skrbi za svoj ugled, zato je odstotek tovarniških napak izjemno nizek. In če pametni telefon prihaja z Japonske - to je pravljica na vse.

Sorodne publikacije