Pametni telefon Sony Xperia Sola: pregled, specifikacije, pregledi

Sony je brez izjeme seznanjen z vsakim domačim kupcem. Njeni izdelki so zelo povpraševanja. V Rusiji ga predstavlja širok izbor. Ko govorimo o tej blagovni znamki, ste lahko prepričani v visoko kakovost in sodobno opremo. Zahvaljujoč odgovornim in ustvarjalnim zaposlenim Sonyja so v preteklih letih zaslužili dober ugled, ki je vreden na ta dan. Podjetje se že dolgo ukvarja s sprostitvijo pametnih telefonov in enostavnih mobilnih telefonov. Zdaj priljubljena z linijo Xperia. Prvi model X1 je bil predstavljen pod ugledno blagovno znamko Sony Ericsson. Objavljeno leta 2008 Delal na platformi Windows Mobile. Vendar pa se v nekaj letih podjetje spreminja. Zaradi njih kupci že kupujejo mobilne telefone, ki se prodajajo pod novim imenom - Sony. Po tem, ko je postala edina popolna lastnica po prevzemu delnice Ericssona, je družba izdala pripomoček Xperia S, ki upravlja že priljubljen operacijski sistem Android. Malo kasneje bo Sony Xperia Sola v prodaji. Ta naprava bo postala junak našega članka. "Zakaj?" - vprašaš. Po mnenju večine ljudi, vključno s poznavalci blagovne znamke, ki jo v Rusiji opazimo veliko, model resnično zasluži spoštovanje. Razlog za to je bila inovativna tehnologija, visoka kakovost, izvirna zasnova. In to niso vse njene koristi. Obstajajo tudi pripomočki in slabosti. Ampak, da bi lahko resnično cenili naslednji model dobro znanega proizvajalca, je vredno razmisliti o značilnostih in značilnostih naprave podrobneje.

Spoznavanje Sonyjevega pripomočka

Pametni telefon, ki bo opisan v tem članku, je bil predstavljen pred petimi leti - marca 2012. Ta dogodek je bil resnično simboličen. Presenetljivo je, da ta model ni zahteval naziv najhladnejše naprave, ampak je hitro postal vodilna v prodaji. To ni mogoče pojasniti z visoko zmogljivostjo, temveč z velikim številom "čipov", kot je podpora za delo z brezkontaktnimi ključavnicami. Na teh tehnologijah je proizvajalec poudaril. Na žalost ni bil uporabljen ves razvoj, zato jih v sodobnih pripomočkih ni več mogoče uresničiti. Torej, kaj je zanimivo o skrivanju v Sony Xperia Sola? Pregled bo razkril vse skrivnosti.

Paket in embalaža

Praviloma se vsak opis pametnega telefona začne s pregledom paketa in sklopa dodatkov. In v tem primeru ne bomo prekinili tradicije. Za svoj model je proizvajalec izbral lakonsko škatlo iz kartona. Zunaj izgleda precej privlačno. Glavna barva je bela. V zgornjem levem kotu na črnem ozadju je logotip podjetja. Na isti strani, vendar pod črkami z velikimi črkami, se natisne. V centru je slika pametnega telefona Sony Xperia Sola. Ob njej so informacije o platformi in "zelenem človeku", ki simbolizira napravo Android.

Glede na to, da ta model spada v srednji segment, proizvajalec ni shranil na sklop sestavnih delov. Poleg standardnih artiklov (polnilnik, baterija, ki se ne polni, datumski kabel), je še vedno prisotna NFC-oznaka, žična stereo slušalka, adapter za mikro-SIM kartice. In da biZa uporabnika se je zdelo, da so prvi parametri, ki jih je Sony Xperia Sola naredil nezapleteno. Obstaja tudi garancijska kartica, ki vam omogoča brezplačno vzdrževanje in popravilo po enem letu nakupa.

Oblika in značilnosti primera

Prva stvar, ki jo želimo opozoriti bralce, je primer. Njegova debelina je 99 mm. Po sodobnih standardih lahko telefon imenujemo dokaj debel. Telesna višina je 119 mm. Optimalno je kombinirana s širino 59 mm. Sony Xperia Sola MT27i je zaradi svoje velikosti popolnoma v rokah. Eno roko lahko upravljate z enim prstom.
Posebnost zasnove primera je vizualna delitev na dva dela. To naredite s sijajno in mat površino. Zadnji je izbran za sprednjo ploščo. Okvir poteka skozi tanek trak pod zaslonom. Ima ime Sonyjeve linije pametnih telefonov - Xperia. Preostanek prostora je stekleno platno. Na mestu njegovega stičišča z okvirjem je oster prehod. Takšne odločitve praktično ni mogoče najti v modelih drugih blagovnih znamk, zato se lahko po pravici imenuje original. Zadnja stran Sony Xperia Sola sijajna. Izbira tega premaza je težko razbrati praktično, saj telo ostane trajno prstni odtis. Še posebej so vidni na črnem modelu.


Telo je izdelano v strogo pravokotni obliki. Edina stvar, ki zmehča celotno obliko - malo zaobljenimi vogali. Prav tako bodite pozorni na objektiv fotoaparata. Izstopa v splošni liniji korpusa. To je pogosto mogoče najti vdrugih izdelkov, vendar to po mnenju uporabnikov povzroča nelagodje. Na primer, telefon se ne prilega natančno na trdno površino, tako da lahko zlahka pade iz vibracijskega opozorila. Domači kupec je vabljen, da kupi modele v naslednjih barvnih shemah - črna, rdeča in bela.

Videz: Poudarki

Glede na zasnovo pametnega telefona je vredno pozoren na zaslon Sony Xperia Sola. Kot smo že omenili, je nekoliko nenavadno. Na vrhu zaslona je steklo v skladu z ohišjem. Povezuje se tudi na obeh straneh. Ampak spodaj je korpusna črta. To prispeva k izvirnosti in svežosti tega modela. Vendar pa ne moremo reči, da so vsi kupci to odločitev sprejeli z navdušenjem. Bilo je tudi tistih, ki so bili precej kategorični, saj so trdili, da je neprijetno, nepraktično (v krajih, kjer bodo vrata umazana). Toda takšno merilo, kot je oblikovanje, je stvar osebnih preferenc in okusa, zato bomo pustili pravico, da sami odločamo, to je prednost ali pomanjkljivost.
Postavitev elementov na sprednji plošči je dokaj standardna. Programske tipke so prikazane na dnu stekla zaslona. Gumbi so samo trije, občutljivi na dotik. Obstaja bela osvetlitev, ki je popolnoma vidna pri vsaki osvetlitvi. Vrh Sony Xperia Sola ima seveda luknjo v zvočniku. Njegova oblika je običajna, zato ni zanimiva. Blizu njega se nahajajo senzorji (senzor osvetlitve) in indikator dogodkov. Slednji se prižge tudi med polnjenjem baterije: v postopku - rdeče, na koncu - v zeleni barvi. AtZadnja stena nima nič nenavadnega. "Okno" kamere je uokvirjeno s kromiranim robom, tam je LED bliskavica. V bližini je mikrofon za odpravljanje hrupa, ki se uporablja tudi za snemanje zvoka v video načinu. Stereo zvočnik se oddaja na dnu. Luknja podolgovate ovalne oblike, prekrita z majhno mrežico. Glavni Sony Xperia Sola mikrofon se nahaja na dnu. Tam je bil tudi prostor za pritrditev traku. Slušalke lahko priključite prek standardnega priključka, ki je nameščen na vrhu ohišja. Leva stran se aktivira le s tipko za vklop /izklop. Uporabniki trdijo, da ga ni zelo priročno uporabljati, saj je v primeru skoraj popolnoma utopljen. Desna stran telefona je večnamenska. Na tej strani so prikazane tipke kamere, avdio kontrole in vrata za povezavo z datumskim kablom. Za vtič microUSB razvijalci niso uporabljali vtiča.

Zaslon

Diagonalni zaslon v 37? dobil Sony Xperia Sola. Značilnosti prikaza v času sprostitve so popolnoma v skladu s srednjim segmentom. Za prikaz velikosti zaslona boste morali vedeti njegovo višino in širino. Te številke so 82 x 46 mm. Zdaj moramo govoriti o kakovosti prikaza slike. Ločljivost zaslona po sedanjih standardih je precej šibka, le 854 x 480 px. Ni zrn, informacije so jasno prikazane, ker gostota slikovnih pik na palec ni velika - 264 ppi. Proizvajalci so zaradi barve zaslona uporabili tehnologijo LCD z LED osvetljenim ozadjemPreneseno svetlo in nasičeno. Zaslon lahko prikaže 16 milijonov odtenkov. Na stopnjo kontrasta ni komentarjev. Na ulici, tudi v sončnem vremenu, je priročno uporabljati telefon, informacije so berljive. Multitouch podpira do štiri hkratne dotike. Vidni koti so dobri. Razvijalci so uporabili možnost Floating Touch. Omogoča vam, da upravljate pametni telefon brez fizičnih dotikov. Vendar pa po mnenju uporabnikov te funkcije ne boste imenovali praktično. Zaslon lahko konfigurirate z naslednjimi elementi:
 • Spremenite nastavitve (časovni interval) ključavnice.
 • Časovna omejitev.
 • Animacija.
 • Oblikovanje (teme).
 • Prilagodite svetlost (samodejno ali ročno).
 • Omogoči /deaktivira samodejno vrtenje.
 • Mobilni BRAVIA Engine.
 • Strojna "polnitev"

  Ta model je prejel procesor ST-Ericsson. NovaThor U8500 je bil izdan leta 2010. Razvijalci so uporabljali arhitekturo ARMv7. Deluje po zaslugi dveh jeder Cortex-A9. Vsaka od njih lahko deluje z najmanjšo frekvenco 200 MHz in največ 1000 MHz. Vzporedno z glavnim procesorjem je v pametnem telefonu Sony Xperia Sola nameščen enosnovni grafični pospeševalnik Mali-400 MP. Aplikacije in večina iger deluje brez težav. Vendar uporabniki opazijo, da se lahko ustavi in ​​upočasni. Seveda je pomemben parameter uspešnosti RAM. Ne pozabite, da je bil pripomoček izdan leta 2012, tako nizki (po sodobnih standardih) rezultati so precej pričakovani. V modeluVolumen Sola "RAM" je samo 512 MB. Sistemske datoteke zavzamejo več kot polovico, zato morajo uporabniki vsebovati približno 130 MB. Za delo s programsko opremo je zagotovljen 8 gigabajtov "flash" pomnilnika. Prav tako lahko vsak lastnik uporablja pomnilniške vire.

  Sony Xperia Sola: značilnosti in funkcije fotoaparata

  Sprednja kamera nima pripomočka. Toda za glavne razvijalci uporablja 5-megapixel senzor. Da bi lahko fotografirali pri šibki svetlobi, je zagotovljen izbruh. Samodejno ostrenje je odlično. Vidite lahko rahlo izkrivljanje barve, toda takrat je bilo to povsem sprejemljivo. Kamera lahko snema video kot 720p. Omejitev hitrosti - 30 okvirjev. Ne brez novih funkcij, kot so prepoznavanje nasmeha, kretnje, ljudje.

  Samostojno

  Kakšni so rezultati baterije Sony Xperia Sola? Baterija 1320 Mag je narejena iz litij-ionske tehnologije, ni odstranljiva. Zagotovljena je možnost hitrega polnjenja. Izvedeni testi neodvisnih strokovnjakov so pokazali naslednje rezultate:
 • video način - 4 ure;
 • aktivni pogovor - 55 ur;
 • predvajajte glasbo skozi slušalko - približno 20 ur.
 • S povprečno obremenitvijo 20 minut pogovora, 3 ure brskanja po internetu prek Wi-Fi in 4 ure prek mobilnega omrežja, 2 uri dela v Vloga predvajalnika glasbe, lahko računate na 9-10 ur avtonomije.

  Operacijski sistem

  Platforma, na kateri deluje Sony Xperia Sola - Android. Prvotno so bili telefoni prodani iz različice Gingerbread (237), vendar malokasneje je bilo mogoče nadgraditi na različico 4.0. Zgornji del operacijskega sistema uporablja trdno lupino. Oblikovanje glavnega zaslona in ikon se ni spremenilo, tako da bodo lastniki prejšnjih modelov tega proizvajalca z vmesnikom enostavno razumeli. Ob prvi nastavitvi telefona bo uporabnik videl več vnaprej nameščenih aplikacij: Astro, 3D Album, Media Remote (interakcija tehnologije), OfficeSuite pro 5 (delo z dokumenti).

  Komunikacije

  Ta pripomoček podpira delo z omrežji druge (2G) in tretje (3G) generacije. Za prenos različnih datotek pod pogojem "Blues" različica 3.0 z A2DP (brezžično) in vrata microUSB (žično). Sony Xperia Sola MT27i deluje tudi s standardi DLNA in Wi-Fi. "Čip" pametnega telefona je prisotnost čipa NFC.

  Kako nadgraditi operacijski sistem?

  Zaradi dejstva, da posodobitve za pametne telefone redno izginjajo, jih lahko vsak uporabnik namesti na svojo napravo. Iskanje njihovih težav ne bo, vendar je namestitev pripomočkov za nekatere zastrašujoča naloga. Vendar, če ugotovite, potem strojna programska oprema sistema ne zahteva posebnega znanja. Na primer, na Sony Xperia Sola je bila na začetku nameščena zastarela različica operacijskega sistema (237). Firmware za napravo, zaradi katere bo uporabnik imel priložnost, da uživajo potencial Android, bo 4.0 ne traja več kot 20-40 minut. Postopek posodabljanja je tako preprost, da se lahko celo otrok hitro premika. Samo aktivirajte Wi-Fi in vse posodobitve, ki jih uradno zagotovi proizvajalec, bodo uporabniku na voljo za namestitev. Vse kar morate storiti je samov pametni telefon Definitivno, po namestitvi spremenjene različice OS, bo telefon postal bolj stabilen, kot tudi razširjena funkcionalnost.

  Sony Xperia Sola: pregledi

  V zadnjih štirih letih je omrežje zbralo številne preglede lastnikov tega modela. Ne moremo reči, da so vsi pozitivni. Lahko se srečate in odkrito negativno. Vendar pa je treba razumeti, da mnenja uporabnikov niso odvisna samo od nepristransko ocenjenih značilnosti naprave, ampak tudi od osebnih preferenc. Glavna prednost modela Sola je bila cena. Večina pregledov so namenjeni ravno temu merilu, saj je v letu 2012 za 12000 rubljev za nakup pripomočka z veliko množico možnosti je bilo praktično nemogoče. Čeprav izdelki Sony niso poceni, je razmerje med ceno in kakovostjo pametnega telefona Xperia Sola optimalno. Naslednji trenutek, ki ga lastniki navedejo v svojih pregledih - tehnična oprema. Povečava zaslon, matrika 5-milijona slikovnih pik. Prav tako ni težav s količino integriranega pomnilnika. Zanimivo je opozoriti na veliko število inovativnih funkcij. Na žalost se niso vsi navadili nanj, vendar je bilo preizkušanje v delu še zelo zanimivo. Tudi, da pozitivne točke lahko varno vključujejo prvotno obliko, posebno prevleko zaslona, ​​ki zmanjšuje tveganje za praske.
  Seveda so vrline naprave res veliko. Vendar pa s podrobnim pogledom na slabosti Sony Xperia Sola. Cena naprave govori sama zase. Za 12000 rubljev za nakup funkcionalnega pripomočka, nima pomanjkljivosti - nekaj ssvet fantazije. Prva in najpomembnejša pomanjkljivost je zastarela različica platforme. Seveda je proizvajalec napovedal posodobitev, vendar ne vsak uporabnik ve, kako jih namestiti. Včasih večina lastnikov mleka uporablja staro programsko opremo. Napredni uporabniki so to pomanjkljivost hitro odpravili s spremembo vdelane programske opreme pametnega telefona, na primer s pripomočkom Cyagen. Vendar je pomembno razumeti, da ta način samodejno odstrani telefon iz garancije. Slaba stran ima tudi baterijo. Sprva se model ne more pohvaliti z dolgo življenjsko dobo baterije, zato se sčasoma skrči za približno tretjino. Veliko uporabnikov se sooča z dejstvom, da se naprava po 2 letih močno "upočasni". Veliko nelagodje je, da se težave pri delu ne pojavijo samo v programih in igrah, ampak tudi med dohodnim klicem so na zaslonu prikazani kontrolni gumbi. Obstajali so pregledi omrežja in pregledi, v katerih so se lastniki pritožili zaradi nestabilnega signala omrežja in nenadnega zaprtja aplikacij. V bistvu so takšne težave posledica neustrezne optimizacije naprav, zato jih lahko pripišemo tovarniškemu zakonu. Kakovost gradnje je prav tako v lasti lastnikov glede na slabosti. Na žalost je zadnji pokrov škripajoč, obstajajo ozadja. Včasih, tudi ko kliknete na telo, lahko celo slišite prekinitev.

  Zaključek

  Če povzamemo, lahko sklepamo, da je najbolj ugodna prednost Sony Xperia Sola cena. Popolnoma upravičuje napake proizvajalca. Nekaj ​​let kasneje je postalo jasno, da razvijalcisplošnega koncepta. Funkcionalno, ki je na voljo v pametnem telefonu, je popolnoma upravičeno. Tudi danes ta model najdemo v rokah ne enega uporabnika, kar kaže na visoko kakovost in zanesljivost naprave.

  Sorodne publikacije