Zagon in polnilniki za avtomobilske akumulatorje: pregled, vrste, funkcije in pregledi

Akumulator je odgovoren za hiter zagon motorja. Če se iz kakršnega koli razloga izprazni, bodo poskusi zagona avtomobila neuspešni. Vendar se lahko celo izpraznjena baterija oživi. V ta namen so predvidene naprave za zagonsko polnjenje. Te naprave so v zadnjem času postale priljubljene in nikakor niso luksuz - to je nujno. Takšne naprave morajo biti na voljo vsakemu pristojnemu lastniku avtomobila. Strogo rusko podnebje narekuje pravila, ki pogosto ovirajo normalno delo avtomobila v hladnem obdobju. Pozimi, v hudih zmrzalih, se baterije izpraznijo, zagon in polnilec za baterijo pa ne pomagata samo lastniku avtomobila, da poganja hladen motor, ampak tudi ne polni baterije. Razmislite o vrstah takšnih naprav, njihovih funkcionalnih značilnostih, značilnostih in se seznanite z povratnimi informacijami uporabnikov.

Zakaj potrebujete to opremo?

Polnilne baterije sedijo v najbolj kritičnem trenutku, zlasti pozimi.
Tu ni kriv samo akumulator, katerega moč ni dovolj za zagon motorja, ampak tudi za generator. Akumulator je slabo napolnil, ker voznik uporablja peč za ogrevanje avtomobila veliko pogosteje pozimi, vključno z lučmi in drugimi svetlobnimi napravami. Poleg tega se pri temperaturah pod ničlo tekočine za podmazovanje avtomobila zgostijo, kar zmanjša vračilo baterije. Tveganje izpusta se poveča. Če ima baterija več kot trinajprimernejša možnost je, da kupite zagonsko napravo za polnjenje baterij. Neizkušeni vozniki lahko povejo in zakaj potrebujete dodatne polnilnike, ko ima avto generator. Da, deluje. Vendar pa lahko voznik, ko je naložen na avtomobilski sistem v vozilu, pozabi, da generator ni fizično sposoben upravljati vseh električnih naprav. Nato se iz baterije vzame potrebna energija. Torej baterija eksplodira. Poleg tega nekatere kategorije lastnikov avtomobilov pozabijo, da se ponoči izklopijo različne naprave - akustika, magnetofon, dimenzije. Dovolj je ena noč in motor se ne bo znova zagnal. To se stalno dogaja z veliko lastniki avtomobilov. V tem primeru so potrebni zagonski polnilniki.

Načelo delovanja in naprava

Treba je razumeti, kako deluje oprema za spuščanje.
Danes se široko uporabljajo štiri vrste te opreme. Poglejmo, kako delujejo pulzne, transformatorske, akumulatorske rešitve in naprave za zagon in polnjenje kondenzatorja.

Vrsta pulza ROM

Že iz naslova je jasno, da načelo delovanja temelji na napetosti, ki je prešla skozi impulzne pretvornike. Visokofrekvenčni pretvornik deluje na napetost. Najprej jo poveča in nato zmanjša. Takšni ROM-i so majhni, zaradi česar se uporabljajo samo za naloge rednega polnjenja baterije. Pozimi se lastnosti pulznih polnilcev zmanjšajo. Možni so močni preskoki napetosti in nastanejo močne motnje v električnem omrežju. V primeru podatkov o okvarinaprave je težko popraviti. Glavna prednost je visoka mobilnost, neznatna teža in nizki stroški.

Oprema za transformatorje

Takšen polnilec za zagon avtomobila deluje na principu zmanjšanja napetosti s pomočjo transformatorjev. Za te agregate so značilne velike zmogljivosti in veliki zagonski tokovi.
Tudi če je akumulator popolnoma izpraznjen, bo "polnjenje" transformatorja hitro povzročilo občutek baterije. Z visokimi tehničnimi lastnostmi je oprema iz te skupine pomembnejša, resna po velikosti in visoki stroški.

Brezžične rešitve

Baterije za polnjenje se uporabljajo za zagon motorja avtomobila. Start-polnilci iz te skupine so razdeljeni na gospodinjsko in profesionalno opremo. Gospodinjski aparati so opremljeni z vgrajenimi polnilniki in baterijo majhne zmogljivosti. On ne more pomagati lastniku avtomobila v hladni zimi med hudo zmrzaljo. Profesionalne naprave so opremljene z udobnimi kolesi za lažje premikanje naprave, za katere je značilna večja moč. Opremljen z več baterijami z zmogljivostjo do 190 AH.

Kondenzatorske naprave

Te naprave za zagon in polnjenje vozniki uporabljajo zelo redko - njihovo delovanje ni enostavno. Preden začnete uporabljati to enoto, morate napolniti vgrajene kondenzatorje. Šele nato lahko poskusite zagnati motor. Če je mogoče vse druge ROM-e uporabiti za vprašanja v gospodinjstvu, potemv tem primeru se ta tehnika zelo redko uporablja v vsakdanjem življenju (zaradi visokih stroškov kondenzatorjev, pa tudi popolnega pomanjkanja sposobnosti polnjenja več avtomobilov). Te naprave negativno vplivajo na akumulator vozila.

Domača, profesionalna in kombinirana

Vsaka naprava za polnjenje baterij za gospodinjske akumulatorje predvideva, da se bo uporabljala le v garažnih pogojih. Naprava je zasnovana za delo z električnim omrežjem v 12 urah. Najdete lahko gospodinjske aparate, namenjene napetosti od 6 do 12 VS.
S to kategorijo ROM lahko polnite akumulator in zaženete avtomobil in motorno kolo. Profesionalna kategorija vključuje skupino lansirnih naprav, namenjenih za delo z baterijami, katerih napetost se lahko giblje od 12 do 24 VS. Tak polnilec za zagon avtomobila se uporablja za lansiranje ne le osebnih avtomobilov, temveč tudi gospodarskih vozil. Imajo nazivno napetost 24 str. Prav tako obstajajo avtomobili, kjer je napetost v omrežju na vozilu od 6 do 24 ur ali od 6 do 36 ur. Najbolj univerzalne se štejejo za kombinirane ROM-e. Takšna naprava je praktično inverterski varilec s funkcijo regulacije in preklapljanja izhodnih tokov. Ta enota je primerna za delo z omrežjem avtomobila in z baterijo. Je vsestranska in večnamenska naprava. Edini minus je, da ni dovolj za vsakodnevno delovanje.

Ocena prenosnih polnilnikov

Prenosni startni polnilnikza akumulator bo lastniku omogočil zagon motorja, tudi če je težava z baterijo. Tudi ta tip naprave vam omogoča polnjenje pametnih telefonov, tabličnih računalnikov in prenosnih računalnikov.
Na trgu prenosne opreme za polnjenje so predstavljeni številni modeli različnih proizvajalcev. Vse naprave niso enako dobre. Treba je razmisliti o teh ROM za značilnosti, blagovno znamko in proizvajalca, pa tudi za ceno in kakovost. Danes je trg priljubljena produkcija vodilnih podjetij - to je sodoben avtomobilski navdušenec. To so naprave Berkut, start-charger Carku, domače blagovne znamke - Sorokin, Orion. Mnogi dobri pregledi so napisali ljudje o napravah Start, Power.

Berkut Smart

Zagonska baterija "Berkut" Kitajska proizvodnja ima veliko zmogljivost - je 4500 mAh. Dva specializirana izhoda sta za 5 in 12 akademskih ur. Začetni tok naprave je 2025 A. Ena glavnih prednosti so kompaktne dimenzije. Vrhunski modeli imajo plastično ohišje z gumbi. Na eni od stranskih sten so prikazani indikatorji, ki prikazujejo nivo napolnjenosti in način delovanja.
Enota je dodatno opremljena z LED bliskavico in priključkom za priključitev vgrajene baterije. V kompletu - navodila za zagon-polnilnik in vse, kar je potrebno. To so žice in krokodili. Kaj je še v tej napravi dobro? Obstaja zaščita pred kratkim stikom. Zaradi tega parametra je cena naprave približno 7000 r.

Carku

Ta naprava kitajskega proizvajalca je evropske kakovosti. To je zanesljiva naprava - upoštevajte povratne informacijelastniki avtomobilov Zmogljivost vgrajene baterije je 12.000 čarovnikov. Obstaja več izhodov - na 512 in 19 čl. To vam omogoča polnjenje ne samo avtomobilskega akumulatorja, ampak tudi digitalnih naprav. Začetni tok je od 200 do 400 A. Ohišje je elegantno in nenavadno, izdelano iz plastike. Vse nadzorne plošče se nahajajo na zadnji strani. Obstajajo tudi vhodi in izhodi za povezovanje različnih naprav. Treba je opozoriti, da je naprava opremljena z velikim številom dodatkov. To so žice s krokodili, različnimi čepi. Cena tega izdelka - 3700 rubljev. Toda po tako nizki ceni ima ta avtomobilski zagonski polnilnik nesporno prednost - deluje popolnoma neodvisno od tega, kako pogosto se naprava zažene.

Moč

Ta enota ni kompaktna, vendar je zanesljivejša od vseh drugih naprav. Enota je enofazni mobilni polnilnik. Primerno za polnjenje akumulatorjev in za zagon avtomobila. Power-Charger Power ima majhno težo in hitro hitrost. Ta naprava je odlična za vsakega voznika, ki ima težave z baterijo.
Naprava ima funkcijo pospešenega polnjenja, sistem hitrega zagona. Na voljo so indikatorji polnjenja in zagonskih tokov. Sistem napaja 220 V izhodne napetosti - 12 Vt. Začetni tok je samo 80 A. Polnjenje te enote lahko vodi samo do baterije.

Začetek

To je odločitev Aurore. To je precej dobra možnost za obnovitev akumulatorja z avtomobilom aliza zagon motorja. Napravo odlikuje zanesljivost, dolga življenjska doba, moderna oblika. Naprava za zagon in polnjenje je primerna za vse vrste baterij z izhodno napetostjo 12 in 24 Vt. Glede hitrega zagona, naprava odlično deluje ne samo z avtomobili, ampak tudi z minibusi in tovornjaki z manjšo tonažo. Naprava je opremljena z zaščito pred preobremenitvijo in zaščito pred napakami, ko je priključena. Na primeru so prikazani indikatorji polnilnega toka in zagona. Cena je približno 12500 rubljev.

Zaključek

Tako smo ugotovili, da gre za ROM za baterijo. Za tiste, ki bodo kupili zagonski polnilec, so pregledi najpomembnejša stvar, na katero se morate zanašati pri izbiri. Očitno je večina naprav na Kitajskem. Vendar pa obstaja veliko dobrih recenzij o Carku tehniki. Prav tako se pozitivno odzivajo na domačo tehniko "Orion".

Sorodne publikacije