Sony Xperia Z3 kompaktni pametni telefon: funkcija in povratne informacije

Ali lahko nekdo živi vsaj en dan brez mobilnega telefona? Seveda, ne! Trenutno mladi ne dovolijo niti take priložnosti. Iz leta v leto se naprave nenehno izboljšujejo. Proizvajalci jih opremijo z inovativnimi tehnologijami. Zdaj je mobilni telefon mini računalnik. Z njegovo pomočjo lahko na spletu, kjerkoli, pokličete dokumente in še veliko več. Grafika in zvok sodobnih naprav sta na visoki ravni, tako da lahko pogosto vidite ljudi, ki igrajo igre ali poslušajo glasbo.

Sony Xperia Z3 Compact je bil predstavljen pred dvema letoma. Je manjša različica Xperia Z3. Naprava je namenjena ljudem, ki iz različnih razlogov ne želijo kupiti "lopate". Tak vzdevek so prejeli pametni telefoni velikih velikosti. Presenetljivo je, da je ta kategorija kupcev zaradi velikosti programske opreme in tehničnih lastnosti žrtvovanja, saj je bilo potrebno kupiti najenostavnejše modele. Potrošniška potreba po njih, čeprav majhna, je še vedno tam. Iz tega razloga so nekateri proizvajalci uvedli telefone kompaktne velikosti. Blagovna znamka Sony ni postala izjema.

Xperia Z3 Compact (funkcije, pregledi in opis bodo predstavljeni v članku) - polnopravni pametni telefon. Platforma strojne opreme in programska oprema v celoti ustrezata najnovejšim zahtevam. Vsaj, glede na proizvajalca. In ali je res, poglejmo.

Paket

Sony je pred kratkim opustilsvetli embalažni materiali. Model Xperia Z3 Compact ni bil izjema. Škatla je zelo preprosta, iz nesrečnega kartona, brez vsakršnih osnov. Na njej bo kupec videl sliko telefona, ime modela, kratek opis. Znotraj je razdeljen na tri oddelke. Pregrade med njimi so dovolj tanke. V njih je proizvajalec dal polnilnik, napravo, preproste slušalke in kabel USB. Če je na embalaži indeks D5803, slušalka ni vključena. Morate ga kupiti dodatno. Za pomiritev kupca je možno le dejstvo, da je cena slušalk povsem sprejemljiva. Nujno je, da je vsak instrument opremljen z dokumentacijo:
 • Navodila za uporabo vsebujejo tehnične specifikacije telefona Sony Xperia Z3 Compact in druge koristne informacije.
 • Garancijski kupon izpolni prodajalec na dan nakupa.
 • Seznam servisnih centrov.
 • Paket je hkrati skromen. Vendar pa je popolnoma upravičena s stroški, ki se začne z oznako 20.000 rubljev. Telefoni, namenjeni za prodajo v Ukrajini, niso opremljeni s slušalkami.

  Videz

  Sony Xperia Z3 Compact ima velik zaslon, kar je absolutna prednost. To je bilo mogoče povečati z zmanjšanjem okvirja. Zdaj je zelo ozka (3 mm), skoraj neopazna. Proizvajalci so se odločili opustiti čiste ravne oblike z grobimi koti. Zdaj imajo stranski obrazi zaobljeno obliko, vendar je pravokotnik še vedno viden. Ukrivljenost loka je majhna, vendar konvencionalno obliko zmehča. Govorniki sta dve. Sonameščeni simetrično (zgoraj in spodaj). Luknje imajo enako obliko. Pod zgornjim zvočnikom je ime podjetja. V tem delu je na desni strani tudi kamera. Standardna lokacija kontrolnih gumbov ni tam, so na zaslonu. Vidite jih lahko samo z odklepanjem telefona. Bočni okvir je izdelan iz polikarbonata. Zaradi spremembe materiala (prej uporabljene kovine) je bilo napravo mogoče zagotoviti originalnost na račun preglednosti. Ta oblikovalska rešitev je močno izboljšala statusno dojemanje modela in ga prevedla v kategorijo mladinske opreme.
  Stranske stranice so nekoliko grobe. To vam omogoča, da se izognete zdrsu, tako da lahko telefon držite samozavestno in hkrati delate z eno roko. Proizvajalec trdi, da ima polikarbonatni material odlične lastnosti blaženja udarcev, ki so resna zaščita, ko pametni telefon pade z višine. Zasnova tega modela je monoblok. Sony Xperia Z3 Compact telo (funkcija telefona je v članku) je sestavljena iz dveh plošč in okvirja. Konektorji za pomnilniške kartice in SIM se nahajajo na straneh. Reže so zaprte s posebnimi pokrovčki. Da bi dobili zemljevide, jih morate le odpreti. Skupaj s temi režami je priključek USB kabla. Zadnja plošča je iz stekla. Ima le bliskavico in objektiv kamere. Zdaj lahko napravo kupite v štirih barvnih rešitvah: črna, bela, zelena, rdeče-oranžna. Gumb za vklop in zaklep telefona se nahaja na bočni strani, na desni strani. Je okrogel, kromiranpovršino Ob njej je "rocker" glasnost. Na dnu stranskih ploskev je strojni ključ kamere. Streljanje se lahko izvaja tudi pod vodo. Proizvajalec je napravo opremil tudi s posebnim priključkom za priklopno postajo. Na dnu je mikrofon in oko za čipko. Slušalke so priključene od zgoraj, standardni priključek je 35 mm.

  Sony Xperia Z3 Compact: Specifikacije

  Preden podrobno opišemo glavne komponente pametnega telefona, je treba preučiti specifikacije. Poglejmo, kaj proizvajalec ponuja v tem modelu:
 • Velikost, ločljivost in tip zaslona: 46 palcev, 1280x720 slikovnih pik, IPS.
 • Procesor (model in frekvenca): Qualcomm Snapdragon 801 ima štiri jedra, 25 GHz.
 • Tip in zmogljivost baterije: 2600 mAh, ki ga ni mogoče odstraniti.
 • Tip grafičnega procesorja: Adreno 330.
 • Velikost flash pomnilnika: 16 GB.
 • Ločljivost kamere: čelni - 22 Mp, glavni - 207 Mp.
 • Vrsta pomnilniške kartice: microSD.
 • RAM: 2 GB.
 • OS: Google Android 4.4.
 • Video format: 4K.
 • Mere: 127x65x86 mm.
 • Teža: 129 str.
 • Zaslon

  Zasnešen prikaz strank, ki je opremljen s pametnim telefonom Sony Xperia Z3 Compact? Značilnosti zaslona so precej sprejemljive, čeprav po sodobnih standardih kazalniki niso visoki. V priročniku lahko preberete naslednje informacije proizvajalca:
 • Tip zaslona - Triluminos.
 • Ločljivost - 1280x720.
 • Matrica - IPS, senzorična.
 • Diagonal - 46 ".
 • Gostota slikovnih pik - 319 ppi
 • Za izboljšanje slike se uporablja posebna tehnologija.X-Reality Ni filma po meri, ki bi zaščitil zaslon v tem modelu. Proizvajalec se je odločil za uporabo stekla. Nastavitve svetlosti se nastavijo na dva načina: samodejno in ročno. Multitouch je zasnovan za 10 hkratnih dotikov. Z zaslonom lahko delate z mokrimi rokami in rokavicami. Na sprednji strani je senzor bližine. Če ga med klicem zaprete, se samodejno blokira zaslon. Barve so precej nasičene. Zaslon lahko reproducira do 16 milijonov odtenkov. Vidni koti so dobri. Nagib naprave pri 45 ° zmanjšuje kontrast. Spremembe nastanejo zaradi poudarjanja črne barve.

  Zvok

  Kateri zvok se pričakuje od Sonyja D5803 Xperia Z3 Compact (črna)? Značilnosti zvočnikov niso visoki kazalniki. Na žalost ni ekspresivnosti. Zvok je gluh, opazijo se zvoki. Ko je vklopljena največja glasnost, se pojavi hripanje. Glede na to, da sta govornika v tem modelu dva, so kupci upali na najboljši rezultat. Med pogovorom se ne veselite lastnikov. Glas sogovornika, čeprav prepoznaven, ni jasen. Toda ton in ton sta dobro prepoznana. Za predvajanje glasbenih datotek na Sony Xperia Z3 Compact (funkcija telefona zgoraj) se uporablja predvajalnik Walkman. Opremljen je s standardnimi nastavitvami in glede na avdiofile nima nič posebnega. Edina stvar, ki si zasluži pozornost, je prostorski zvok in inovativne tehnologije xLoud in Clear Phase. Če želite izboljšati funkcije, lahko uporabite možnost ClearAudio +. Pretvorniki skladbProizvajalec priporoča uporabo slušalk MDR-NC31EM, kar zagotavlja 98% zmanjšanje hrupa.

  Kamera

  Ta model je opremljen z dvema kamerama. Nihče ni več presenetljiv. Vsi sodobni pametni telefoni so opremljeni na podoben način. Razlika je le v dovoljenju. Uživajte v fotografskih navdušencih Sony Xperia Z3 Compact (D5803)? Značilnosti glavne kamere so impresivne - 207 Mp. Opremljen je z lečo objektiva G, samodejno ostrenje z razdaljo 27 mm. Če je potrebno, lahko nastavitve spremenite ročno in izberete najboljši rezultat. Treba je omeniti, da v samodejnem načinu slike dobijo velikost 3840x2160 slikovnih pik, kar ustreza ločljivosti 8 MP. V nastavitvah lahko izberete najvišjo oceno, ki vam omogoča fotografiranje pri 5248x3936. Lastniki, ki so testirali glavno kamero, so prišli do naslednjih zaključkov. Fotografije so precej dobre kakovosti. Na bližnji razdalji se ostrina zmanjša le v kotih in nato rahlo. Sence se prenašajo dobro na fotografijah, skoraj ni hrupa. Glavna prednost tega modela je sposobnost fotografiranja pod vodo. Na sprednji kameri (22 Mp) ustavite za dolgo časa brez smisla. Njeno dovoljenje pomeni, da ljubitelji ljubimec ne bodo mogli dobiti kakovostnih posnetkov.

  Video snemanje

  Sony Xperia Z3 Compact (zgoraj opisana funkcija fotoaparata) ponuja odlične možnosti za snemanje videoposnetkov. Na primer, lahko posnamete isti prizor pod različnimi koti ali uporabite zvok ozadja (dež, ptičje petje itd.). Video ločljivost: 4K (UHD) in 1080p. Tudi, če želite, lahkoučinke upočasnitve. Številnim lastnikom je všeč širok izbor funkcij za snemanje videa. Največje število pozitivnih ocen je dobilo način fotografiranja pri hitrosti 60 bps (ločljivost - 1080 r).

  Programska oprema

  Značilnosti Sony Xperia Z3 Compact telefona so neposredno odvisne od moči procesorja in operacijskega sistema. Vplivajo na hitrost stroja. Ta model je opremljen s quad-core procesorjem Qualcomm Snapdragon 801 s tipom jedra Krait 400. Frekvenca je 25 GHz. V zvezi s platformo, telefon teče na posodobljeno različico Google Android 444. Corporate vmesnik, je lasten razvoj Sony. Ikone in nastavitve so velike in jasne. Presenetljivo je, da se je ta možnost ponovnega zagona pojavila le v tem modelu. Prej je bilo potrebno preprosto izklopiti telefon in ga ponovno omogočiti. Nove naprave so dobile priložnost za integracijo z igralno konzolo in ne le za pametni telefon, temveč tudi za tablični računalnik Sony Xperia Z3 Tablet Compact. Funkcije teh naprav so združljive s Sony PlayStation 4. Mobilne naprave lahko prikazujejo vse, kar se dogaja na televizijskem zaslonu. Proizvajalec je kot posebno opremo predvidel posebno podporno stojalo. Z njim se telefon ali tablični računalnik poveže z igralno palico.

  Baterija

  V sodobnih pametnih telefonih je dolgo življenjsko dobo baterije zelo pomemben parameter. Odgovor je seveda baterija. Vendar ni vse odvisno od njegove zmogljivosti. Pomembni so tudi parametri, kot so ločljivost zaslona, ​​svetlost in tako naprej. Kako, ki prikazuje telefon Sony Xperia Z3 Compact (črna)? Specifikacije baterije:
 • Tip - litij-ionski.
 • Volumen je 2600 mAh.
 • Polnilni čas -. 3 ure
 • pripravljenosti -. Približno 900 ur
 • predvaja glasbo preko slušalke -. 110 ur
 • V pogovoru - 14 ur .
 • Med preskušanjem stroja so bili pridobljeni naslednji rezultati. Treba je upoštevati, da je v telefonu vklopljen Wi-Fi.
 • Način branja pri nizki svetlosti - 22 ur.
 • Oglejte si video v visoki obliki -. 10 ur
 • 3D-možnosti -. 5 ur
 • Tako ti rezultati kažejo na dokaj dostojno delovanje. Vsak pametni telefon nima takšnih kazalnikov. Kako jih je lahko dosegel proizvajalec? Za življenjsko dobo baterije je zaslon velika prednost. Ni zelo velik in ni opremljen z ločljivostjo FullHD. Zahvaljujoč njemu so kazalniki trajanja dela brez ponovnega polnjenja tako visoki.

  Komunikacije

  Ta model podpira omrežne formate: 2G, 3G, 4G. Za prejemanje in prenos podatkov lahko uporabite Wi-Fi in Bluetooth. Ko je bil internet vklopljen, lastniki niso opazili nobenih sistemskih obešalnikov, niti zaviranja delovanja naprave. Prenos podatkov lahko poteka pri hitrosti do 150 Mb /s. Kot je za signal mobilnega operaterja, potem lastniki niso pripombe, telefon ne ulov omrežja popolnoma.

  Mnenje

  opisujejo modela Sony Xperia Z3 Compact (opis v celoti zdaj je znano), lahko zagotovi velik seznam prednosti. Povratne informacije lastnikov jih potrjujejo v 100% primerov.
 • Kompaktne dimenzije.
 • Nezdobni korpus.
 • Odlična kakovost gradnje.
 • Visokauspešnosti
 • Nadaljevanje dela brez povezave.
 • Dobra ločljivost glavne kamere.
 • Kvalitativni materiali.
 • Prisotnost zaščite pred prahom in vodo.
 • Sprejemljiva cena.
 • Seveda ni bilo brez pripomb. Nekateri lastniki niso zadovoljni z zaslonom. Z njimi se bo treba strinjati, saj obstajajo nekatere pomanjkljivosti. Zamenjava materiala stranskih obrazov je prav tako težko imenovati prednost, saj je telefon izgubil status drage opreme. Zdaj je bolj pozicioniran kot najstnik. Mimogrede, proizvajalec dodal zelene in oranžne različice. So odlični za mlade energične ljudi. In kupci s konzervativnimi pogledi lahko ustavijo svojo izbiro na klasični zasnovi - beli in črni.

  Sorodne publikacije