Kako zamenjati seibloke z lastnimi rokami?

Gumeno-kovinski šarnir, ki je potreben za gašenje vibracij in preprečuje gibanje fiksnega vozlišča v ravnini. Ta majhen del sta dve kovinski puši različnih premerov. Med njimi je guma, ki zavira vse vibracije in vibracije vzmetenja med premikanjem avtomobila. Vsak rokav izteče in to je normalno. Spregovorimo o tem, kako spremeniti seibloke, kakšne težave lahko naletimo na proces in zakaj je bolje, da to storimo sami.

Nekaj ​​informacij o tihih blokih

Sealenblocks se uporablja za pritrditev vzmetenja na telo. Lahko pritrdite vse elemente in brez njih, vendar v tem primeru je malo verjetno, da računajo na udobno vožnjo. Seibenblocks so torej zelo obremenjene. Poleg tega so pod vplivom ceste sol, umazanijo, itd. In poleg tega, gume s časom "staranje", se začne flame off in ne izvaja več svojo takojšnjo nalogo.

Originalni tihi bloki, nameščeni v tovarni iz avtomobila, imajo dolgo življenjsko dobo. Pobrani so čim bolj kompetentno. Njihova guma je visoke kakovosti in se lahko uporablja dolgo časa brez resnih poškodb. Številni analogi so veliko manjši, a tudi cenejši. Glede na blagovno znamko avtomobila, bo originalni sailentblock na tuji avto stala približno 500-3000 rubljev. V domačih klasikah je situacija bolj mavrična, saj rezervni deli stanejo veliko manj.

Kako spremenitiSealenblocks VAZ-2106 na lastno pobudo

Prva stvar je najti obrabljene tihe bloke. Zaželeno je, da pregledate celotno vzmetenje naenkrat, da ne boste spet spet čez teden dni. Nato gremo v najbližjo avtomobilsko trgovino, kupimo potrebne tihe bloke. Kar se tiče orodja, potrebujete posebne striptizete. Če jih nimate, potem so tudi bolje kupiti. Stanejo le 200-400 rubljev.

Proces iztiskanja tihih blokov zadnjega in sprednjega vzmetenja je skoraj enak. Vozilo postavite na ravno površino, odstranite kolo in očistite dele pred rjo in umazanijo. Potem na ročice odvijte matice in s pomočjo odstranjevalci vypresovyvaly jadralnih blokov. Nato je sedež očiščen rje, lahko pa je tudi namazan z nečim, kar je nevtralno do gume, tako da bi bilo stiskanje lažje.

Kako zamenjati sebene bloke na zadnji gredi VAZ-2109

Najprej se morate odločiti pri proizvajalcu kovinskih tečajev iz gume. Na 2109 sta gumena in poliuretanska tišina. Slednji so malo dražji, vendar so po številnih pregledih bolj kakovostni in trajni. To je njih in zaželeno je, da jih izberete. Poleg tega je poliuretan material, ki ima drugačno togost. Tako lahko prekinitev vašega "devetca" postane mehkejša in težja.
Za začetek bomo izvedeli, kako spremeniti tihe bloke na zadnjem delu VAZ-2109. Postopek je precej težaven. Prva stvar je, da odvijete vijake na 19, ki pritrdijo nosilec na nosilec. Nato položite zavorni tlak iz nosilca. VrednoUpoštevajte, da je med telesom in žarkom, ko je ta izpuščen, bolje namestiti leseno palico. Nato težka topništvo gre naprej. Vzemimo kladivo v roke in iztisnemo tihi blok iz žarka. Sedeže namažite z milom in očistite pred umazanijo in rjo. Vgradimo nove sebene bloke in izvedemo montažo v obratnem vrstnem redu.

Sprednje vzmetenje

Zdaj pa poglejmo, kako spremeniti tihe bloke na VAZ-2109 na sprednjem vzmetenju. Kot ste že uganili, gre za vzvode. Prvi problemi se pojavljajo že takrat, ko je potrebno iz pristajališča odstraniti stari šarnir. To ni enostavno, ker je zelo malo krajev in ni vedno mogoče zajebati. Zaradi tega preprostega razloga mnogi vozniki uporabljajo spajkalno žarnico, ki v plašču razpihuje gumo, slednji pa je izklopljen s kladivom in distančnikom.
Kar zadeva napravo za vgradnjo, skoraj vsi uporabljajo lastne konstrukcije. Najbolj priljubljen je, da ima dolg vijak M12 dve široki podložki in par matic. Naprava je pritisnjena od ene strani do tečaja, na drugi strani pa do sedeža na ročici. S privijanjem matice z navojem ključa, se tesnilni blok pritisne. To je ena izmed najbolj priljubljenih in preprostih metod. Mnogi raje popolnoma odstranijo vzvod. Do takšnega pristopa pride tudi, zlasti ko se zamenjajo vsi jadralni bloki finančnega vzvoda.

Katere težave se lahko pojavijo?

Med izvajanjem dela je pogosto veliko neprijetnih trenutkov.Na primer, nekateri tihi bloki ne želijo priti iz sedeža. Zaradi tega se gumijasti del sežge s spajkalno svetilko, kovinska puša pa se poškropi s krpo na kovino. Veliko pritrdilnih elementov vzmetne pletenice je do te mere, da jih mora bolgarsko odrezati ali izvrtati. Kot veste, potrebujete veliko časa. Za rahlo poenostavitev naloge, je priporočljivo, da bi krtačo iz kovine in VD-40. V nekaterih primerih, ki ne potekajo posebej, se korozijski del očisti in obdeluje z VD-40 se preprosto odvija. Torej, kako spremeniti seiblocks na VAZ-2109 s svojimi rokami je precej preprosta, potem, definitivno je smiselno storiti. Najprej boste prihranili pri popravilih, saj vam ni treba obiskovati SRT. Drugič, prejeli boste neprecenljive izkušnje, ki jih lahko uporabite v prihodnosti. Druga ali tretja neodvisna zamenjava bo potekala veliko hitreje in se ne bo zdela tako zapletena.

Izbira v korist originala

Prvotni tihi bloki so namenjeni za 100–200 tisoč kilometrov vožnje. Toda v praksi je to daleč od primera. Dejstvo je, da je veliko odvisno od kakovosti cestne površine. Več potolk na cesti, hitreje se obrabijo gumijasti kovinski tečaji. Druga pomembna točka je kakovost gume. Nekateri kitajski tihi bloki razpadajo več sto kilometrov. Stanejo, praviloma, 3-4 krat cenejši od izvirnika. Ampak kot razumete, nima smisla kupiti takšne izdelke. To je posledica dejstva, da bo denar, ki ga bodo stali več, saj izvirnik gre 10-krat več.

Povzemimo

Ni potrebe po varčevanju na tekalni opremi. Na primer, podpora za krogle je prav tako bolje vzeti izvirne ali vsaj kakovostne nadomestke. Ne dajte poceni kitajske, ki jih prinašajo v najbolj neprimernem času. Kot pri tihih blokih njihova obraba bistveno poveča obremenitev podvozja in zmanjša udobje med vožnjo. Vendar ta težava ni kritična, vendar jo je treba obravnavati ob prvi priložnosti. Šele ko bodo vsi tihi bloki, prtljažnik in izolatorji novi, boste občutili resnično udobje med vožnjo tudi na neravni cesti.

Sorodne publikacije