Pametni telefon Sony Xperia Tipo: funkcije in pregledi

Trenutno se mobilne naprave v večini primerov izdajajo z dvema sim-karticama. Ta rešitev je uporabnikom omogočila ne le opustiti drugi telefon, temveč tudi bistveno prihraniti stroške komunikacijskih storitev. Obstajajo situacije, ko morate klicati naročnika z drugim mobilnim operaterjem. Seveda je to prej povzročalo neprijetnosti. Vendar pa se je s prihodom dvojnih modelov vse spremenilo na bolje. Presenetiti kupce s takšnimi napravami ne bo izšlo, saj je trg preprosto preplavljen z njimi. Mnogi so pozorni ne le na število slotov za sim-kartice, ampak tudi na druga merila. Pomembno vlogo igrajo zmogljivost, načrtovanje, življenjska doba baterije in druge značilnosti.


V tem članku bo bralec lahko podrobno videl napravo, kot je pametni telefon Sony Xperia Tipo. Čeprav se je ta model pojavil pred štirimi leti, še vedno predstavlja zanimanje za določeno kategorijo uporabnikov. Začnimo s pregledom prvega modela linije Sony Xperia ST21i2. Bralce opozarjamo, da so informacije, opisane v članku, pomembne tudi za Sony ST21i. Razlike med njimi so le v številu slotov za sim kartice.

Sprostitev novega modela

Leta 2012 se je Sony odločil odpreti nov segment za svoje polprevodniške mobilne naprave. Presenetljivo je, da so bile njegove dejavnosti vedno uspešne in aktivne, toda iz neznanega razloga so razvijalci dolgo časa ignorirali uvedbo novih tehnologij. Toda še naprej odlašajtebilo je nemogoče, saj so konkurenti v celoti dostavili na trg inovativne pametne telefone. Prvi nastop podjetja se je začel s proračunskim modelom Sony Xperia Tipo Dual. Kako uspešna je bila ta odločitev, poglejmo ta članek.

Zaradi pravičnosti je treba omeniti, da je novost ustvarila nekakšno razburjenje. Od izdaje je model postal priljubljena tema za preglede. Osredotočili so se na številne koristi. Uspeh je prišel skoraj takoj po začetku prodaje. Nesporne prednosti modela so bile nizka cena, dobro izbrani materiali, kakovost izdelave in seveda najbolj kakovostna matrika za kamere, ki takrat na trgu ni imela analogov.

Oblikovanje

Telefon Sony Xperia Tipo je majhen. Skoraj vse kraje je imel na dlani. Navzven telo izgleda precej dobro. Narejena je iz plastike, prekrita z barvo. Toda od daleč ga je mogoče zlahka zamenjati s kovino.


Takoj, ko kupec vloži roko v roko, obstajajo pomanjkljivosti. Prva stvar, ki postane opazna, je debelina. To je 13 mm, saj sta dolžina in širina ohišja le 103 oziroma 57 mm. Zaradi tega lahko napravo varno imenujemo debela, saj so tanka tista, v katerih indeks ne presega 8-9 mm. In če tudi vi vzamete modo v ozke hlače, je to lahko velik problem. Glede enostavnosti uporabe uporabnikov so se pojavili številni spori. Večina trdi, da zaradi nagnjenih kotov in spolzke površine telesa nenehno poskuša izskočiti "iz rok", ta slabost pa se kaže kot medpogovorov in drsenja. Vendar pa obstaja tudi kategorija lastnikov, za katere so težka in masivna teža postali prednosti. Nedvoumne zaključke o stopnji ugodnosti ni mogoče narediti, ker je tu dejavnik individualnosti.
Pametni telefon Sony Xperia Tipo za domačega kupca je bil dobavljen v dveh barvah - črni in srebrni. Zaradi kompaktne velikosti je moral proizvajalec namestiti režo za kartico SIM neposredno pod baterijo. Čeprav je to breztežna pomanjkljivost, lahko uporabniku še vedno prinese neprijetnosti.

Na sprednji plošči je standardna oprema. To je zvočnik, kapacitivni zaslon, tipke za upravljanje na dotik, senzor bližine. V zgornjem delu je naslikano ime blagovne znamke, spodnji pa logotip, ki označuje, da pripada liniji Xperia. Na zadnjem pokrovu ni ničesar izvirnega. Kot pri drugih modelih, je objektiv fotoaparata vklopljen. Nekoliko se je premaknil iz središča v levo. Spodaj je bel in zelen logotip, podvojen je ime ravnila in izvirni zvočnik. Vrata microUSB se nahajajo na levi strani, na nasprotni strani pa je gumb za glasnost v obliki nihanja, luknjica za zapenjanje in gumb za delo s sim karticami. Mikrofon je na spodnjem koncu in priključek za slušalke na vrhu. Ob njem je gumb za vklop /izklop.

Sony Xperia Tipo: Specifikacije

Preden se lotimo opisa pametnega telefona Tipo, si poglejmo osnovne funkcije.
 • Zadeva - monoblok.
 • Tip - pametni telefon z zaslonom na dotik.
 • Delo zWCDMA /HSPA in GSM /GPRS /EDGE.
 • Samo radijski modul.
 • Platforma v času izdaje - Android verzija 4.0.
 • Model procesorja - Qualcomm MSM7225AA.
 • Pomnilnik: Vgrajen - 4 GB, Operativni - 512 MB.
 • Pomnilniška kartica - do 32 GB, tip - microSD.
 • diagonala zaslona je 32?.
 • Ločljivost - 480x320 px.
 • Grafični procesor Adreno 200.
 • Prenos podatkov - microUSB 2.0 Wi-Fi (80211 b /g /n), Bluetooth 2.1 + EDR.
 • Akumulatorska baterija - 1500 mga.
 • Matrica kamere je 32 Mp.
 • Snemanje videa - VGA.
 • Zaslon

  Katero sliko bi kupil Sony Xperia Tipo Dual? Značilnosti zaslona se težko imenujejo impresivne. Velikost zaslona je majhna - samo 32 ?. Vendar pa je to precej pričakovano, saj ima model dokaj kompaktno velikost. Resolucija je po sodobnih standardih kritično nizka, 480x320 px. Število pik na palec je 180 ppi. Slika je zrnata, gledajo se celo "kocke". Naprava je opremljena s TFT matriko. Zaslon lahko prikaže 262.000 barv. Pomembna prednost naprave je bila tehnologija multi-touch za dva hkratna dotika. Prav tako je treba omeniti prisotnost akrilnega stekla, ki opravlja zaščitno funkcijo. Če menite, da proizvajalec, potem nobenih prask ali prask ni grozno zanj.
  Zaslon je precej značilen za predstavnike oddelka proračunske vrstice. Nobenih velikih pričakovanj glede tega ne bi smeli postaviti. Slika se bo nekoliko razlikovala od telefonov s tipkami.

  Procesor

  Kakšno produktivnost lahko pričakuje lastnik Sony Xperia Tipo? Na žalost, to vprašanje, kot tudi z zaslonom, ni vrednopričakujejo visoke stopnje. Procesor Qualcomm MSM7225AA je precej šibek. Njegovo delo je zagotovljeno na račun enega jedra z urno frekvenco 800 MHz. Ta značilnost jasno kaže, da je tipo tipičen "proračun". Ključne funkcije hitro delujejo, napake uporabnikov niso označene. Vendar pa obstajajo pomembne omejitve funkcionalnosti - naprava ne more obvladati aplikacij, ki zahtevajo veliko virov. Na primer, ko začnete igro na srednji ravni, se zamrznitev začne, in ne more biti več uporabe. Sony Xperia Tipo tega ne more storiti.

  Avtonomno delo

  Pomemben kazalnik mobilne naprave je trajanje baterije. "Dolgoživi" model Xperia Tipo je težko poimenovati. Na žalost baterija tudi ne pripada moči naprave. Njena zmogljivost je 1500 mga. Po sodobnih standardih se ta številka zdi smešna. Vendar so za samostojno delovanje šibek procesor in zaslon postali prednosti. Zaradi dejstva, da ne pritegnejo velikih sredstev, lahko naprava deluje približno 2-3 dni pri povprečni obremenitvi.
  Katere številke navaja proizvajalec? V stanju pripravljenosti se baterija izprazni šele po 15 dneh. Za tiste, ki želijo dolgo govoriti po telefonu, morate biti pripravljeni, da se znova polni enkrat na 5 ur s stalnim pogovorom. Kot predvajalnik glasbe lahko naprava deluje do 35 ur, v video načinu pa do 8 ur
  .

  Kamera

  Proizvajalec ob izdaji modela Sony Xperia Tipo se ni osredotočil na fotoaparat. Naprava je opremljenaMatrica z 32 milijoni slikovnih pik. Ni samodejnega ostrenja in bliskavice, zato ni treba računati na kakovostne fotografije. Besedilo na fotografiji je skoraj neberljivo, ravnovesje barv in ostrina slike pa puščata še veliko za željo.

  Zakaj je takšna kamera lahko koristna? Uporabniki trdijo, da je kakovost slik primerna le za namestitev v imenik naročnika. Sprejemljivo fotografijo dobimo, če jo naredimo pri precej dobri svetlobi in blizu. Še ena pomanjkljivost je pomanjkanje sprednje kamere, zato bo klic na videu izjemno neprijeten, če uporabimo zadnji del.

  Pomnilnik

  Pomembno merilo učinkovitosti je količina RAM-a. Glede na to, da je model uporabljal šibek procesor, potem visoka stopnja te lastnosti ni potrebna. "Operative" je samo 512 MB. To je povsem dovolj za delo s preprostimi programi, ki jih ponuja "Android", vendar iz zapletene naloge naprave ni zaman. Proizvajalec v navodilu navaja, da je količina notranjega pomnilnika 4 GB. Vendar pa niso vsi dostopni uporabniku. Datoteke operacijskega sistema že zasedajo približno polovico. Seveda pa to močno zmanjšuje možnosti, vendar se pred časom ne razburja. Razvijalci so zagotovili režo za pomnilniško kartico. Največja količina izmenljivih medijev ne sme presegati 32 GB.

  Sony Xperia Tipo: pregledi

  Torej, kaj so nakupne naprave? Tisti, ki so kupili pametni telefon takoj po sprostitvi, so plačaliza njega okoli 6 tisoč rubljev. Na omrežju je veliko hvalevrednih ocen, ki kažejo idealno razmerje med ceno in kakovostjo. Seveda, trenutno so značilnosti tega modela že precej zaostale za sodobnimi zahtevami, vendar uporabniki to napravo imenujejo delovni "delovni konj".

  Sorodne publikacije