Sony Xperia XA1 Ultra Dual pametni telefon: pregledi, funkcije in funkcije

Sony je že zdavnaj utrdil status proizvajalca ne le visokokakovostnih in zanesljivih naprav, ampak tudi napredne vodilne rešitve. Skoraj vsaka od njih ima edinstveno obliko. Mobilni telefon Sony Xperia XA1 Ultra Dual - svetel predstavnik izredne fantazije Sonyjevih inženirjev. O tem bo govoril ta članek.

Opis

V skladu s svojimi trendi oblikovanja se Xperia XA1 Ultra Dual uporabniku prikaže na poseben način. Prvič, telefon je le ogromen - velikost zaslona je 6 palcev. Njegova skupna dolžina je 165 cm, širina pa 8, kar je rahlo odmaknjeno od običajne velikosti pripomočkov. Če pogledate sprednjo stran naprave, je to klasičen pravokoten kovček. Toda dovolj je, da se dotakne njenih robov in postane jasno, da so zaokroženi z majhnim radijem.


Kljub svoji velikosti so uporabniki cenili preprostost uporabe, če upoštevamo preglede Sony Xperia XA1 Ultra Dual. Dimenzije so same po sebi podobne, da postanejo močnejše.

Zaslon

Kot smo že omenili, je velikost zaslona 6 palcev. Z 1920 resolucijo 1080 slikovnih pik je končna gostota precej velika - 367 slikovnih pik na palec. Zaslon je izdelan z IPS tehnologijo in ima odporno na praske. Koti gledanja so odlični, barvni prenos je tudi na višini. Pri posameznih slikah lahko pride do rahlih izkrivljanj, vendar je to posebno opazovanje.

Produktivnost

"Železo" v pametnem telefonu je dostojno. Glavno obremenitev ima procesor MediaTek Helio P20. On jena 16 nm tehnologiji, ki je omogočila znatno zmanjšanje porabe energije. Jedro 8 4 deluje na 24 GHz in 4 na 16. Grafični čip je produktivni Mali-T880 MP2 s frekvenco 900 MHz. To vam omogoča zagon težkih programov in iger brez "zavor" in "zamikov".


4 GB pomnilnika RAM. Za vsakodnevno delo bo ustrezal več kot. Vgrajeni 32 GB so zahtevani, vendar je na voljo približno 24. Če ta količina ni več dovolj, lahko namestite kartico s pomnilnikom do 256 GB.

Kamere

Običajno so fotoaparati Sonyjevih izdelkov med najboljšimi. Xperia XA1 Ultra Dual je tudi v skladu s splošnim trendom. Glavna kamera ima 23 MP, frontalni - 16. Glavni modul prepozna znake in nasmehe, ima inteligentno samodejno ostrenje in omogoča snemanje videoposnetkov Full HD. "Frontalka" se lahko uporablja predvsem za "sephi", čeprav lahko kakovost njegovih fotografij zavide glavno kamero nekaterih naprav.
Aplikacija za zajemanje je bogata z različnimi načini in nastavitvami. Nastavite lahko praktično vse vrste posnetkov. Njihova kakovost je odlična. Da ne rečem, da bodo strokovnjaki cenili, ampak tudi za amatersko fotografijo, lahko to imenujemo ideal. Res je, da se v posebnih pogojih ali v nezadostni svetlobi opazijo nekatera izkrivljanja prenosa barve.

Programska oprema

Upravljanje pametnih telefonov se izvaja z najnovejšo različico operacijskega sistema Android danes - 7,0. Na zalogi je na voljo več vnaprej nameščenih tovarniških programov, kot sta album inglasbo
Sistem deluje brez zavor in nosilcev, tehnični parametri in optimizacijska dela na ustrezni ravni.

Vmesniki

Obstaja veliko vmesnikov. Za komunikacijo obstajajo vsi znani GSM standardi in LTE. Še posebej je vredna funkcija pametne tehnologije NFC. Wi-Fi vam omogoča povezavo z brezžičnimi omrežji. Za navigacijo uporabljamo GPS in domači GLONASS.

Avtonomija

Za take produktivne lastnosti in zaslon se obseg baterije ne zdi tako velik - samo 2700 čarovnikov. Obstaja pa poseben način varčevanja z energijo STAMINA, ki onemogoča prenos mobilnih podatkov in Wi-Fi v ozadju.
Tehnologija hitrega polnjenja omogoča polnjenje telefona do polne zmogljivosti v nekaj minutah. Opcija Qnovo varuje ta proces pred padcem trenutne ravni in s tem ščiti in podaljšuje življenjsko dobo baterije.

Ocene o Sony Xperia XA1 Ultra Dual

Najprej malo o dobrem. Pozitivne povratne informacije o modelu so veliko večje. Skoraj vsi so cenili prefinjen videz. Čeprav je velikost čudovita, še vedno udobno pade v roko. Velik zaslon je povzročil tudi veliko pozitivnih ocen. Njegova svetlost in sposobnost, da ne popačita slike pod velikimi koti, je eden od pozitivnih dejavnikov. Produktivnost, ki temelji na pregledih Sony Xperia XA1 Ultra Dual, so uporabniki pozdravili. In to ni čudno. Značilnosti so res dobre. Eden od lastnikov je opozoril, da večina sodobnih iger mirno deluje na srednje in visoke grafične nastavitve.
ObaKamere bodo zadovoljile uporabnike s kakovostjo svojih fotografij. Nekdo je celo potrdil, da je to vizitka podjetja Sony. Kar zadeva navigacijo in druge vmesnike, potem so pregledi Sony Xperia XA1 Ultra Dual pozitivni.

Negativni komentarji

Kar zadeva negativne ocene o pametnem telefonu Sony Xperia XA1 Ultra Dual, tukaj ni posebnih in kritičnih. V bistvu se ne nanašajo na idealno kakovost zvoka, ampak tudi na slike. Nekaj ​​uporabnikov je imelo težave pri interakciji s sistemom. Na primer, opisane so nekatere zavore v vmesniku Android, zamrznejo in se posledično znova zaženejo.
V enem od pregledov na Sony Xperia XA1 Ultra Dual je Sony Ericsson Xperia XA1 Ultra Dual opazil tudi, da ko je signal šibek, baterija porabi veliko hitreje.

Pregled najbližjih tekmecev

Prvi v nizu podobnih pametnih telefonov je verjetno vreden Xiaomi Mi A164 GB. Njegova cena se giblje od 16 do 18 tisoč rubljev. Hkrati pa niz značilnosti na nek način celo presega junaka članka. Android verzija na napravi 7.1. Ločljivost zaslona je enaka, čeprav je velikost nekoliko manjša - 55 palcev. Vendar je skupna gostota 401 slikovnih pik na palec. Fotoaparati seveda ne spadajo pod XA1 in imajo 12 MP. Naprava lahko deluje v vseh znanih omrežnih standardih do 4G. Pod pokrovom ima precej učinkovit Snapdragon 625 z 8 jedri pri 2000 MHz. Količina RAM-a ni slabša od Sony Xperia XA1 in tukaj je vgrajena dvakrat več - 64 GB. Baterija v tem telefonu vam omogoča, da ste malo bolj avtonomni na račun 3080 čarovnika. Lenovo Phab 2 Plus lahko kupite za približno 20.000rubljev, plus ali minus 2 tisoč. Zaslon pametnega telefona je veliko večji in ima 64 palcev na enaki ravni kot resolucija Xperia. Kamera je samo 13 MP, "stari" "Android" in manj 1 GB RAM-a. Toda na krovu je velika zaloga energije - 4050 čarovnik. Še en vreden tekmec - ZTE Nubia Z11 Max. Velikost zaslona in njegova ločljivost sta podobni. Kamera je nekoliko šibkejša - 16 MP. Sposobnost dela v vseh standardih komunikacije je. Iz računalnika lahko izberete osemjedrno Snapdragon 652. Grafika se izvaja na račun Adreno 510. RAM je identičen pametnemu telefonu, ki je vgrajen dvakrat več - 64 GB. Služi vse zanesljive baterije do 4000 mAh. Stroški tega modela ZTE je v povprečju 18-23 tisoč rubljev.

V zaključku

Sodeč po povratnih informacijah o značilnostih Sony Xperia XA1 Ultra Dual, se lahko zdi, da so vsi zapustili občudovalce izdelkov podjetja. Dejansko so med konkurenti dejansko bolj produktivne naprave z drugimi podobnimi značilnostmi. Kamen spotike so lahko odlične kamere, vendar je za oceno takšne produktivnosti kamer v telefonu lahko samo profesionalna. Možno je, da bo nekdo užival zanimiv pristop oblikovanja, ki ima svoje težnje po več serijah pametnih telefonov. Na splošno, sodeč po pregledih in pregledih, je pametni telefon Sony Xperia XA1 vreden naprave. Ampak bo ustrezal vsakemu uporabniku, težko ga je razumeti. Oseba, ki fotografira vsakih šest mesecev, najverjetneje ne potrebuje fotoaparata s 23 milijoni pik. To bo bolj donosno za njega, da plača za računalniške jedra in «operatyvu». Za ljubitelje povsod fotografije telefonabo prav v tem trenutku, no, in občudovalci Sonyja kot celote.

Sorodne publikacije