MFP Samsung CLX-3185: opis, specifikacija

Zaradi številnih pomembnih prednosti je Samsung CLX-3185 idealna rešitev za ustvarjanje majhnega podsistema tiskanja. Poleg tega je v tem primeru možno izpisati dokumentacijo v barvni registraciji. V tem primeru strošek te naprave ni tako visok in mu omogoča, da je enakopraven s podobnimi perifernimi rešitvami.

V katerih primerih se ta MFU najbolj optimalno uporablja?

Rešitve srednjega razreda južnokorejskega proizvajalca vključujejo Samsung CLX-3185. Cena za to je 12000-13000 rubljev, in to je dodaten argument v podobnem položaju. Najbolj optimalen način uporabe take naprave je v primerih, ko je povprečna kakovost izvirne dokumentacije potrebna v velikih količinah. Prav tako je napredovala visoka hitrost tiskalnega sistema. Običajno ta kategorija vključuje srednje pisarne ali kopirne centre.


Kaj je vključeno?

Proizvajalec s priloženega seznama:
 • Laser MFP.
 • Komplet kartuš.
 • Komunikacijske žice.
 • Dokumentacija.
 • Disketa s programsko opremo.
 • Specifikacije nosilca

  Dohodni multiplikator Samsung CLX-3185 in tiskalnik podpirajo praktično vse možne formate do A4. To pomeni, da je v tem primeru možno skleniti različno dokumentacijo v monokromatskem in barvnem formatu na nosilcu z dolžino 297 mm in širino 210 mm. Priporočenogostota uporabljenega papirja mora biti v razponu od 60 g /m 2 (najnižja vrednost) do 165 g /m 2 (največja meja). Hkrati pa je (po zagotovilih proizvajalca) možno občasno tiskati na nosilec z večjo gostoto 220 g /m 2. Kako enostavno je z zadnjo značilnostjo določiti fotografski papir.


  V načinu skenerja ali tiskalnega strežnika je dovoljenje dokumentacije 2400 x 600. Pri preklopu na stroj za množenje se ta vrednost zmanjša na 1200 x 1200. Za segrevanje MFU traja 10 sekund. Na izhodu prve strani je podoben časovni interval. Po tem lahko izda do 16 listov v črno-beli obliki in le 4 barve na minuto.

  Kartuše

  Ta naprava tiska v barvah in zato potrebujete 4 različne kartuše. Njihovi modeli so naslednji:
 • MLT-C407S - modra.
 • MLT-M407S - vijolična.
 • MLT-Y407S - rumena.
 • MLT-K407S je črne barve.
 • Sredstvo za barvne kartuše je 1000 strani. V črni barvi se ta vrednost poveča na 1500 listov. Posledično je pogostost polnjenja v njih drugačna. Z mesečno omejitvijo 10.000 strani je treba barvne kartuše napolniti 10-krat, črno-belo - 7-8. Toner Samsung CLX-3185 danes ne dela veliko. Toda po tem, ko je potrebno samopolnjevanje kartuš MFU je treba nadgraditi.

  Povezava

  Samsung CLX-3185 mora biti povezan z računalnikom. Edini podprt vmesnik je v tem primeru USB tipa B. Z vidika najbolj optimalnega v povezavi z CLX-3185uporabite najnovejšo različico 2.0. V ta namen se lahko uporabijo spremembe tega žičnega vmesnika 1.X ali 3.X. Za možnost tiskanja ali skeniranja takšnega IFI je treba vključiti najbližji računalnik, ki je v takem primeru izvedba funkcij strežnika dokumenta.

  Nastavitev

  Postopek konfiguriranja te večnamenske naprave je dokaj preprost in ga lahko obvlada tudi novinec z nizko stopnjo usposabljanja. Na prvi stopnji skupaj z osebnim računalnikom namestimo to univerzalno napravo. Nato ga povežite z žicami in vklopite Samsung CLX-3185. Kartuše vstavite v MFU tako, da predhodno odprete ustrezni pokrov. Naprej namestimo gonilnike. V zaključni fazi izdamo testno stran. Potem je tiskalni sistem pripravljen za delo.

  Mere. Poraba energije. Hrup

  Pri barvnem tiskanju raven hrupa, ki ga proizvaja model Samsung CLX-3185 MFP, ne presega 48 dB. V črni in beli barvi se ta številka zmanjša na 46 dB. Ko čakate na nastavitev tiskalnega posla, se raven hrupa spusti na 0 dB. Dimenzije te večnamenske naprave so 416 x 378 x 311. Seveda je ultra-kompaktno ime tega izdelka precej težko, vendar ni preveliko. Največja poraba energije pri enoti za tiskanje, kopiranje in skeniranje ne presega 500 vatov. Običajno je poraba energije večnamenske naprave med 200 in 300 W.

  Navodila za uporabo

  Če steKartušo ponovno reciklirajte, potem pa v prihodnosti ne boste mogli uporabljati MFP. Samsung CLX-3185 mora biti prižgan. Vdelana programska oprema omogoča, da onemogočite uporabo mikročipa v kartuši in dodatni čip - simulirate prisotnost nove različice. Ker je prva možnost bolj ekonomsko izvedljiva, se najpogosteje uporablja v praksi.

  Stroški. Ocene Povzetek

  Zdaj lahko Samsung CLX-3185 kupite po ceni 10.000 - 11.000 rubljev. Pregledi kažejo, da ta univerzalna rešitev nima pomembnih pomanjkljivosti. Ti vključujejo samo minimalni seznam komunikacij, ki je sestavljen iz USB. Uporabniki so tudi nezadovoljni s stroški novih kartuš. Ni zadovoljna in hitrost tiskanja. Vendar pa ima ta večnamenska naprava številne prednosti, ki vključujejo visoko zmogljivost, sprejemljivo kakovost tiskanja in visoko funkcionalnost. Prednosti modela so tudi nizka raven hrupa in funkcionalnost. Vse to je ena najboljših rešitev za organizacijo sistema za skeniranje in tiskanje za dom ali manjšo pisarno, to je Samsung CLX-3185 MFP. S svojimi zmožnostmi obide številne konkurente tega razreda.

  Sorodne publikacije