Nissan-Kabstar: Ocene lastnikov

Nissan-Kabstar je majhno komercialno vozilo, serijsko proizvedeno od leta 2007 dalje. Kabstar je ena od redkih tujih tovornjakov, ki so uradno dostavljeni v Rusijo. Tudi avtomobil se aktivno uporablja v državah Zahodne Evrope pod imenom "Reno-Maxti". Kljub različnim imenom je to en sam avto, samo za različne trge. Kaj je Nissan-Kabstar? Fotografije, specifikacije, povratne informacije lastnikov in druge koristne informacije - še v našem članku.

Oblikovanje

Očitno je Kabstar najsvetlejši in najlepši tovornjak v svojem razredu, glede na prevoznike. Med sivo "GAZelay", "Favov" in "Photon" je takoj izstopa njegov izredni "nasmejan" videz.
Prvič, videz se drži močne tehnologije razsvetljave, ki se razteza čez telo od odbijača skoraj do vetrobranskega stekla. Vgrajeni v žaromete za žaromete. Ampak anti-megla ni tukaj (čeprav je proizvajalec levo plastične škrbine). Nevsiljiv videz in izrezan les se oblikujejo. Po mnenju lastnikov je avto zaradi svoje neugodnosti in kvadraturnosti do sedaj videti moderno.

Enak dizajn z Reno-Maxti, razen emblema na rešetki radiatorja. Podobno težnjo so opazili tudi v francoščini in pri "Citroen-Jampierju", ki je imel enako zasnovo kot "Fiat-Ducato" in "Peugeot Boxer".

francosko ali japonsko?

Na prvi pogled bi morali biti "Reno-Maxti" in "Nissan-Kabstar" izdelani v Franciji oziroma na Japonskem. Ampak to ni tako.Oba avtomobila sta izdelana v edini španski tovarni ("Nissan Motors Iberico"). Tehnično so ti stroji popolnoma enaki. Takšno združevanje je omogočilo povečanje priljubljenosti malih gospodarskih vozil.

Salon

Takoj bomo opazili veliko površino zasteklitve. Ocene lastnikov primerjajo salon "Kabsta" z akvarijem. Toda to nikakor ni minus. Konec koncev, veliko območje zasteklitve - to je plus za ogled. Voznik vidi vse mrtve cone, kar je še posebej pomembno v gosto naseljenih mestih z aktivnim prometom.
Tudi zaradi nerodnosti kabine je precej prostorna - upoštevajte ocene. Prešli bomo na delovno mesto voznika. Okrašena je preprosto, vendar ob upoštevanju ergonomije. Na armaturni plošči so vse potrebne informacije, vključno z računalnikom, upoštevajo se poraba goriva in drugi podatki. Volan je dvokraki, z udobnim oprijemom. Vendar pa je povratna informacija od lastnika majhen obseg nastavitev. Čeprav je stolpec konfiguriran tako po višini kot po odhodu. Med voznikom in potniškim sedežem (mimogrede, dvakrat) je prestavna ročica. Nahaja se na priročni razdalji od njegove roke. Tudi brez izkušenj z delom na gospodarskih vozilih se boste hitro navadili na Nissanovo krmiljenje, upoštevajte povratne informacije.

Na vrhu vetrobranskega stekla lahko vidimo notranje ogledalo. Precej čudna odločitev o tovornjaku, še posebej s telesom "vagona". Vendar pa je na vozilu mogoče videti modele na zadnji strani. Stena ima dva okna. Mimogrede, levi potnik ni na hrbtunaslon za glavo To je storjeno za boljši pogled skozi ogledalo, ki prav tako ugotavlja s pozitivne strani ocene motoristov. Centralna konzola ima vse potrebne elemente - tahograf, krmilno enoto pečice in druge gumbe. Namesto pisala je mogoče namestiti kasetofon. V kabini so štiri prostorne niše. In eden od njih opravlja funkcijo plošče naprav. To je enostavno, da se prilegajo dokumenti A4 format, ki je zelo priročno, glede na lastnike avtomobilov.

Kako se obnašate na progi "Nissan-Kabstar"?

Pripombe lastnikov navajajo, da avtomobil deluje kot avto.
Sedeži kot togi imajo več prilagoditev. Vendar pa obstajajo slabosti v salonu tovornjaka Nissan-Kabstar. Ocene opozarjajo na nizko kakovost izolacije hrupa. V mirujočem stanju je zagotovo zaslišan zvok dizelskega goriva. Kljub temu pa je v kabstarju avtomobilski odmev, kljub kratki medosni razdalji in spada v kategorijo Art.

Specifikacije

Linija motorjev vključuje tri dizelske enote. Ker je Nissan-Kabstar komercialni tovornjak, bencinski motorji niso navedeni. Na spodnji sliki vidimo ščit toplotne izolacije in izolacije hrupa. Vendar pa njena debelina ni dovolj za obvladovanje vseh vibracij. Zvoki še vedno prehajajo v salon.
V osnovni izvedbi je stroj opremljen s 110-močnim 4-valjnim agregatom s prostornino 25 litrov. Srednje različice so opremljene z motorjem s 130 konjskimi močmi, ki ima podobno delovno prostornino. Vodilni v tovornjaku Nissan-Kabstar je tri-litrski vbrizgalnik, "Common Rail".Največja moč enote - 150 konjskih moči. Vsi zgoraj omenjeni motorji imajo glavo s 16 ventili in mehanizem za distribucijo plina v verigi. Dosežena predvsem s petstopenjskim ročnim menjalnikom. Pri težkih spremembah se uporablja šeststopenjski menjalnik.

Izdatki, dinamika, nosilnost

Za novi "Nissan-Kabstar" je značilna sprejemljiva poraba goriva. V mestnem ciklu je 12-15 litrov na sto. V dinamiki je tudi tovornjak dober. Torej, na stotine na tri-litrski motor, pospeši v 15 sekundah. Največja hitrost obrata ni regulirana, vendar pa, glede na preglede, avto pospeši do 170 kilometrov (hitreje, da gremo zastrašujoče). Odvisno od modifikacije se nosilnost Kabsta spreminja od 16 do 2 ton.
Paketi
Novi tovornjak je na voljo v različnih izvedbah:
 • "Entrie".
 • "Osnova".
 • "Udobje".

  Stroški

  Začetna cena za avto je 1 milijon 450 tisoč rubljev. Vodilna različica "Kabsta" se prodaja po ceni 1 milijona 600 tisoč rubljev. Ta komplet vsebuje vse, kar potrebujete: zračna blazina (spredaj, za voznika), hidravlični ojačevalnik, klimatska naprava, električna ogledala in okna, sistem ABS in stabilizacija menjalnega tečaja. Računalnik in GUR sta že v osnovni izvedbi.
  Kar zadeva sekundarni trg, lahko "Nissan-Kabstar" s kilometrino kupite po ceni 740-850 tisoč rubljev. To bodo avtomobili 10-11 let izpustov. Run - 150-200 tisoč kilometrov.

  Kajpravijo lastniki?

  Med lastniki prednosti poudarjajo visoko zanesljivost avtomobila. Pri vožnji 100 tisoč avtomobilov bo potrebna le zamenjava potrošnega materiala (olje in filter). Nissan-Kabstar je opremljen z znanim motorjem ZD30. Pred tem je bil na SUV "Patrol" in "Pasfeender". Zaradi tega ni težko najti rezervnih delov. Nissan-Kabstar je zelo ekonomičen avtomobil. Ima dobro opremo (klimatska naprava, električni paket). Kljub dizelskemu motorju popolnoma zdrži ruski zmrzal in teče brez težav zgodaj zjutraj. V kabini je veliko niš, predal za rokavice, omare. Obstajajo pozitivne točke za tiste, ki se morajo popraviti. Nissan-Kabstar ima podobne rezervne dele za Renault-MaxiTi. Pri iskanju ne bo nobenih težav. Lahko pa se prebije v 120 + tisoč kilometrov. Do takrat bodo krmilne čelade in tihi bloki propadli. Sam motor je zelo zanesljiv in ima dober vir sredstev.
  Med slabostmi je tudi hrupni salon, nizka lega zračnega filtra (v globini barje 25 centimetrov je bolje, da se ne vzpenjamo), pomanjkanje avtonomnega grelnika v največji opremi. Motor se pozimi pozimi segreje in se hitro ohladi. V hladnem času brez avtonomnega grelnika ne more storiti. Cena "sušilnik za lase" z namestitvijo - od 40 tisoč rubljev.

  Kupite "Kabstar" na sekundarnem trgu

  Zaradi kriznih razmer se postavlja vprašanje nakupa prometa bodisi v lizing ali na sekundarnem trgu. Prva možnost ni primerna za vse. Ker "odbija" milijon in polnekaj let v takem avtomobilu je zelo težko. Bolj varna možnost je nakup "rok".
  Toda kako se ne bi zmotili pri izbiri? Poglejmo nekaj glavnih točk:
 • Prvo pravilo je, da se izognemo avtomobilom, ki so bili v nesreči. Tu pa ne gre za varčevanje telesa ali kabine. Lahko se prebarva in premeša. Toda okvir je veliko težje izvleči. Če je bil avto v resni nesreči, je jasno, da je okvir deformiran. Kot rezultat, obstaja neskladje v kotih propad koles, "trde" gume, nadaljnje deformacije kanalov (razpoke, itd).
 • Posebno pozornost posvetite motorju. To je glavno vozlišče v avtu. Motor ne sme dajati saj ali belega dima. Slednje govori o deformaciji GBC. To se zgodi zaradi pregrevanja. Bolj redko, to govori o prelivni šobi. Najpogostejša težava z Kabstar-om je razpokan sprejemnik dušilca ​​zvoka. Ta tovarniška napaka je postala problem za mnoge lastnike avtomobilov. Najpogosteje se cev popravi s kuhanjem razpok.
 • V zvezi z menjalnikom se lahko težave pokažejo. To je najbolje prikazati na naloženem avtomobilu. Na zapečeni plošči bo drknil. Ko ste na poti, poskusite vklopiti vse prenose. Škatlo je treba izklopiti brez ostrih (izrabljenih sinhronizatorjev) in precejšnjega napora.
 • V mirovanju se ne moti, da so nepotrebne vibracije in zvoki. Motorji Kabstare so opremljeni s sistemom "Comfort Rail". Je zelo občutljiv na kakovost goriva. Škropilnice so drage v popravilu. Zamenjava štirih elementov na bencinskem servisu, vključno z delom, - približno sto tisočrubljev
 • Preverite delo vzmetenja. Pri vožnji z avtomobilom mora neenakosti potekati brez težav. Prisotnost tujega hrupa na sprednji strani kabine lahko govori o pokvarjenih krogličnih ležajih, "utrujenih" blazinah stabilizatorja prečne stabilnosti in konic.
 • Pazite se avtomobilov, ki so povzročili resne preobremenitve. Seveda, vprašanje prodajalca o tem nima smisla. Ugotovite, ali je preobremenitev lahko pri stanju pnevmatike. Torej pri visokih obremenitvah deluje notranja stran sprednjih pnevmatik. Okvir na "Nissan" je bolj trpežen kot na "GAZelah", vendar je preobremenitev nevarna za druge. Obremenitev je odvisna od prenosnih elementov, zadnje osi in vzmetenja. Slednji znatno trpi. In njegovo popravilo lahko stane nekaj deset tisoč rubljev.
 • Zaključek

  Tako smo ugotovili, kakšni so pregledi in tehnične specifikacije tovornjaka Nissan-Kabstar. Kaj lahko rečete na koncu? Nissan-Kabstar je preprost delovni konj s svetlim videzom, ergonomsko notranjostjo in zanesljivim motorjem. Vendar pa je na sekundarnem trgu "Gazela" zanj pomemben tekmec. Glede nosilnosti in velikosti telesa so skoraj enake. In cena - vsaj 2-krat cenejši. Da, lahko delate na Nissan-Kabstar. Vendar pa bo potrebno veliko časa, da se izplača. Poleg tega je vse "nežen" sistem "Commodity Rail", ki ni na voljo v "Kammingzu". Zato avtomobil ni tako razširjen kot domača proizvodnja plina.

  Sorodne publikacije