Top 40 palcev tv: opis, funkcije, ocena in fotografije

Kupci so se uvrstili med prvih 40 televizijskih znamk Samsung in Panasonic, Vizio, Hisense in TCL. Pred nakupom televizorja je pomembno razumeti, kaj je lep 40-palčni zaslon. Za nakup storitev pretakanja, kot so Amazon Prime Video, Netflix in YouTube, potrebujete pametni TV ali pametni telefon in Wi-Fi TV. Ali obstaja zadostno število vrat HDMI, ki ustrezajo številu naprav, ki jih je treba priključiti doma? Da bi vse to upoštevali, si morate ogledati izbor najboljših 40-palčnih televizorjev.

Kaj moram vedeti vnaprej?

Obstaja več ključnih točk, ki jih morate upoštevati, da se odločite, katera TV je 40 centimetrov boljša. Uporabnik ne čuti koristi 2160p dovoljenj, če želi gledati televizijo na dolgih razdaljah. Da bi dobili učinek, boste morda morali preurediti pohištvo in premakniti kavč malo bližje. Pomanjkanje velike fizične velikosti neizogibno vpliva na zvok, tako da bo izbira v prid močne zvočne plošče kupcu prinesla dividende kot zvok.


Domneva se, da v tej kategoriji uporabniki televizije ne vidijo razlike med Full HD in Ultra HD. To je pogosta napaka. Če kupec pogleda sliko High Dynamic Range, bo videl razliko. Izkušeni prodajalci priporočajo izbiro najboljših 40-palčnih televizorjev s tehnologijo 4K Ultra-HD in HDR. Niso standard za to velikost zaslona zaradi povečanih stroškov, vendar če ste resni glede videa, je 4K ključnega pomena, čeprav izbira ostaja za kupca. Najprej izberite televizorParameter, na katerega se posveča pozornost, je diagonala zaslona. Velik televizor izgleda odlično v dnevni sobi, vendar morate paziti tudi na druge značilnosti naprave. V tem primeru veliko ne pomeni dobro. Številne rešitve in dodatne funkcije, ki jih ponujajo proizvajalci, lahko povzročijo vrtoglavico uporabnika zaradi presežnih informacij. Katere možnosti naj izberem, ko kupim 40-palčni TB?


Programska platforma

Potem ko je kupec ugotovil, katero vsebino bo gledal, je čas, da izbere programsko platformo, ki naj zagotavlja inteligentno televizijo. Proizvajalci, kot so Samsung, LG in Panasonic, uporabljajo lastno programsko opremo za pametno televizijo. Sony v bistvu odobri Android TV, ki ga je ustanovil Google, in proračunska blagovna znamka TCL temelji na programski opremi Roku. Vendar pa platforma v resnici ne mora biti glavni dejavnik pri izbiri. Vse pametne televizijske platforme ponujajo podobne funkcije, vključno z dostopom do velikih aplikacij, kot so Netflix, Hulu in YouTube. 40-palčni TB v preteklosti ni bil vedno dobavljen s pametnim TV operacijskim sistemom. Ti "neumni" televizorji so bili neverjetno poceni, zato so bili preprosto kupljeni. Toda prišlo je do težave, saj sta Netflix in YouTube postajala vse bolj priljubljena, ljudje so želeli prejemati storitve na svojem televizorju, ne da bi morali iti do naprav za pretakanje videa, kot sta Roku, Amazon Fire TV ali Chromecast. Danes je med najboljšimi 40-palčnimi televizorji lahko najti dober Smart TV. V idealnem primeru pa kupec išče dobro podprt operacijski sistem, kot je Roku TV, LG webOSali operacijski sistem Samsung Tizen. Če za določen TB uporabljate ekskluzivni operacijski sistem, ima lahko tak televizor v prihodnosti resne težave.
Ko gre za povezovanje, veliko ljudi ne upošteva te okoliščine, vendar se lahko izkaže za pomembno v prihodnosti. To bo zelo neprijetno, če ima novi televizor samo eno HDMI priključek. Če imate več teh vrat, vključno z vtičnicami RCA in optičnimi izhodi za zvok, lahko povežete več gospodinjskih aparatov in zagotovite boljšo uporabo TB. To ne bo zelo kul, ko bo uporabnik moral stalno preklapljati med kabli vsakič, če morate spremeniti vhod sprejemnika.

Optimalna ločljivost

Enako kot pri prenosnem računalniku ali pametnem telefonu je ločljivost televizorja ena od točk ali slikovnih pik, ki sestavljajo zaslon. Več pikslov je ostrejši zaslon. Velikost zaslona vpliva tudi na ostrino, saj enako število pik na velikem zaslonu ne bo videti tako jasno. V letu 2018 ima velika večina kompletov ločljivost 3840 x 2160 slikovnih pik, velikost pa je bolj znana kot 4K. Nekatera podjetja namesto tega uporabljajo izraz Ultra HD, vendar je to v bistvu enako. Če kupite majhen TV, recimo, manj kot 40 palcev, potem ne bi smeli vlagati v 4K resolucijo, ker samo ne bo opazna. Vendar pa je za nekaj večjega 4K trenutni zlati standard. Medtem ko je 8K samo na poti do kupca in ne bo kmalu objavljen. Zato je najboljši 40 cm televizor4K ločljivost bo zadovoljila uporabnika še mnogo let.

Prikazovalna tehnologija

Današnji televizijski zasloni temeljijo na dveh konkurenčnih tehnologijah: vseprisotni LED LCD in dražji OLED. Poskusiti povedati, kateri od njih je najboljši, je lahko zapleten, zlasti zato, ker proizvajalci dodajo svoje nastavitve in lastniške tehnologije za vsako platformo. Ker se obe tehnologiji še naprej razvijata, izboljšujeta svoje prednosti in zmanjšujeta svoje slabosti. Obe vrsti zaslonov uporabljata LED za razsvetljavo, vendar drugače. LED LCD, bela LED ali matrika LED se uporablja kot osvetlitev ozadja za oblikovanje slike preko zaslona s tekočimi kristali ali LCD filtra. Svetleče diode običajno pokrivajo celoten zaslon, vendar jih cenejši kompleti včasih omejujejo le na robove zaslona. LED LCD-ji so običajno ostrejši od OLED in zagotavljajo naravno svetlobo na zaslonu. Po drugi strani organski LED ali OLED zasloni preidejo skozi osvetlitev ozadja in namesto tega posamezni piksli utripajo drug z drugim z uporabo električnega toka. Tako lahko zaslon hitreje reagira in spremeni vhod. Ker je črna točka popolnoma izklopljena in ni zatemnjena, so zasloni OLED bolj kontrastni kot LED. Nazadnje so v proizvodnji dražji, kar običajno vodi do višjih stroškov najboljšihTelevizorji 40 in 43 palcev.

Včasih lahko splošni atributi zaslonov LCD in zaslonov OLED zagotovijo dodatne inovacije proizvajalcev televizorjev v obliki tehnologije z dvojnim jedrom. Na primer, Samsungova tehnologija Quantum Dot omogoča, da LED LCD zasloni postanejo čisti, prav tako kot zasloni OLED. Zahvaljujoč tem spremembam so najboljši LED LCD zasloni in najboljše OLED naprave enaki. Če želite resnično občutiti razliko med zasloni, je najbolje, da se odpravite v najbližjo trgovino z elektroniko in jih preizkusite z lastnimi očmi.

Zvočne in brezžične komunikacije

Zvočniki - glavna žrtev tankih televizorjev. Najboljši 40-palčni televizorji s proračunom prihajajo z dvema 10W (RMS) zvočniki, ki običajno porabijo več kot 70% moči. Če potrebujete kakovosten zvok, je priporočljivo vlagati v domači kino ali ločen sistem zvočnikov. Pred tem morate preveriti, ali je v televizorju optični ali SPDIF /koaksialni avdio izhod, ki je idealen za večkanalno povezavo. Če TB s temi priključki ni dostopen kupcu, lahko uporabite bolj običajni avdio priključek s 35 mm (slušalke), na katerega je priključen večina modelov. Internetna povezava na televizorju ima več prednosti: lahko dostopate do multimedijskih vsebin, shranjujete zavihke v družabnih omrežjih in v nekaterih primerih celo opravljate video klice. Vnaprej boste morali preveriti, ali ima televizor vgrajen Wi-Fi ali zunanji USB ključ za povezavo. Tako boste lahko povezali domače omrežje Wi-Fi in pretakanjeavdio /video na televizorju. Večina pametnih televizorjev ima podporo DLNA ali Miracast, ki omogoča neposredno predvajanje videoposnetkov iz pametnega telefona /tabličnega računalnika v TB.

Vrsta matrike

Pomemben vidik pri izbiri tehničnih lastnosti najboljših televizorjev 40 in 43 palcev je vrsta matrice. V LCD televizorjih lahko najdete matrike dveh vrst: VA in IPS. Prvi od njih - matriko VA - je označen z višjim kontrastom, nekoliko globljim od črnega in krajšim reakcijskim časom v primerjavi z raztopino IPS. Pomanjkljivost te tehnologije je zmanjšanje barv pri gledanju pod kotom. Pri tehnologiji IPS obstajajo globlje barve in širši koti gledanja. Slabosti rešitve IPS so v bistvu relativno manjši kontrast z VA. Proizvajalci redko zagotavljajo javno dostopne podrobne specifikacije, v katerih lahko najdemo samo vrsto uporabljene matrike. V televizorjih LG običajno najdemo zgoraj omenjene rešitve IPS. Podjetje je največji proizvajalec. VA matrike se najpogosteje pojavljajo na napravah Samsung. Pri izbiri določenega modela televizorja morate biti pozorni tudi na številne dodatne funkcije. Trenutno je najbolj zanimiva rešitev, ki razširja zmožnosti naprave, funkcija Smart TV, ki televizijo prevaja v nekakšen multimedijski center, ki omogoča brskanje po spletnih straneh, uporabo e-pošte in družabnih omrežij. Drug vidik je energetska učinkovitost naprave. Trenutno je energetska osnova energetski razred A +. Treba je upoštevati to možnost,še posebej, če televizor deluje veliko ur na dan. V skladu s temi kazalniki so modeli v letu 2018 dobili visoko bonitetno oceno potrošnikov.

Najbolje ocenjeno - Samsung UE40MU6120

Top 40-palčni pametni telefoni - Samsung UE40MU6120 6-Series s 4K zaslonom - ponujajo vse, kar potrebujete za poceni sprejemnik. Ima ločljivost 2160p, ima vse ključne televizijske storitve, ki jih uporabnik želi dobiti, vključno z Netflixom, Amazon Prime Video in YouTube. Nekatere blagovne znamke lahko premaknejo mainstream Samsung TV trg. Najboljši Samsung TV 40-palčni model UE40MU6120 je cena in izgleda precej "pametno". Tanek zaslon UE40MU6120 s tankim okvirjem in priročnim daljinskim upravljalnikom ima poenostavljeno, inteligentno platformo, ki jo je enostavno upravljati. Zvočniki so izboljšani s tehnologijo Active Crystal Color. Komplet je združljiv s standardnim HDR10. Povezave vključujejo tri HDMI-je, optični izhod za zunanji digitalni avdio sistem, vgrajen zvočni sistem 2 x 10 vatov je precej dober in je del Samsungovih televizorjev najvišje kakovosti serije 6, ki zagotavljajo visoko zmogljivost in ceno. Še en top 40-palčni Smart TV je SAMSUNG UE40MU6120. Ključne lastnosti:
 • Tip zaslona: LED 4K, HDR10.
 • HDMI: 3 kos.
 • USB: 2 kom.
 • Dimenzije: 904 x 520 x 54 mm
 • Poleg pametne platforme Samsung je na predvajalnik dodan tudi polno opremljen USB predvajalnik, ki predvaja glasbo, video in JPEG iz USB.

  Drugo mesto - Panasonic TX-40EX600B

  Ta eden izmed najbolj priljubljenih proizvajalcev plošče proizvaja najboljše televizorje Smart s kakovostjo 40 in 43 palcev po dostopni ceni. To je toPanasonic TX-40EX600B. Fantastičen 40-palčni televizor s 4K in HDR, Freeview HD. Podpora za digitalne datoteke je najboljša kakovost Panasonic 4K TV. Ima 4K Edge ploščo z LED in prilagodljivo osvetlitvijo ozadja, 800Hz skeniranje in Quad Core PRO procesor za hitro navigacijo Smart TV. Prav tako ima Firefox (zdaj imenovan My Home Screen) in aplikacijo za ogled v Freeview Playu. To je priročen, eleganten vmesnik, ki vam omogoča gledanje Netflixa ali Amazon Prime Instant Video. Še en dober model za tega proizvajalca je PANASONIC TX-40EX700B. Panasonic EX700 ima visoko stopnjo obdelave in funkcionalnosti. HDR10 in HLG, EX700 uporablja tehnologijo Bright Panel za izboljšanje kontrasta in nasičenosti. Za dinamičen pizzaz je na voljo dinamičen HDR ojačevalnik. Set vsebuje kovinski okvir z nastavljivimi nogami, ki se lahko nahaja na sredini ali na robovih. Naprava ima tri HDMI 4-pripravljene naprave, tri USB-naprave in star AV-vhod za povezavo s Sega Dreamcast. Inteligentna platforma je Panasonicov My Home Screen 2.0, ki združuje zavajajoč preprost uporabniški vmesnik z vsemi ključnimi pretočnimi storitvami, vključno z Netflixom, Amazon Video in YouTube na 4K. Vključuje tuner Freeview Play, ki omogoča dostop do vseh prilagodljivih kanalov.

  Tretje mesto - Sony KDL-40RE453

  Če ima uporabnik PlayStation in sanja o igrah z visokim dinamičnim razponom, potem ne smete obupati. Sony je predstavil HDR združljivost za TV 1080p za pomoč igralcem. Model TV KDL-40RE453 nima ločljivosti 2160p, vendar pa na zaslonu zagotovo prikazuje zelo jasno sliko. Poleg tegaHDR združljivost, ostrina slike se izboljša z obdelavo slike X-Reality PRO. Možnosti povezovanja so zelo skromne, tukaj sta samo dva HDMI vhoda in USB par. Še ena dobra Sony KDL-W650D serija 1080p LED /LCD TV. V tem primeru, če uporabnik išče LED /LCD televizor 1080p, so kompleti Sony KDL-W650D elegantni in dopolnjujejo večino dekorja prostorov. V zvezi s kakovostjo slike vključujejo neposredno osvetlitev LCD zaslona (brez lokalnega mrka) in pomagajo doseči raven črne barve po zaslonu. Hitrost osveževanja zaslona 60 Hz, dopolnjena z obdelavo gibanja gibanja XR240 Motion Flow, pomaga prikazati gladke gibljive slike. Dodatno podporo za kakovost slike zagotavlja tehnologija za obdelavo in skaliranje Sony XReality Pro. Fizična komunikacija vključuje 2 HDMI in 2 USB vhoda za dostop do zvoka, video posnetkov in slik na združljive naprave USB. Poleg tega serija KDL-W650D zagotavlja omrežno povezavo prek Ethernet /LAN in Wi-Fi, ki jo dopolnjuje Miracast (zrcaljenje zaslona). Miracast vam omogoča neposredno izmenjavo video vsebin in fotografij z združljivimi pametnimi telefoni in tabličnimi računalniki. Na voljo v dveh velikostih: KDL-40W650D (40 palcev) in KDL-48W650D (48 palcev).

  Četrto mesto - VIZIO D40-D1

  40-palčni TV 1080p TV Vizio D-Series ponuja številne funkcije in dobro kakovost slike v različnih velikostih zaslona. Za dodatno podporo pri kakovosti slike so vsi kompleti opremljeni s 120x osveževalno hitrostjo z dodatkom obdelave gibanja Clear Action za 240Hz učinek, vgrajeno Wi-Fi in platformo internetne aplikacije Vizio Plus Smart TV. LED osvetlitev. Vklopite osvetlitev ozadjaFull-Array zagotavlja raven črne barve, ki je globlje in bolj homogena po celotni površini zaslona, ​​v nasprotju s tehnologijo osvetljenega osvetljenega zaslona, ​​ki se uporablja pri mnogih nizkocenovnih LCD televizorjih, in je nagnjena k nejasnosti in osvetlitvi v ovinkih. Poleg tega, da bi zagotovili še večji nadzor nad črno-belo barvo, ima Vizio D-series barvni zaslon s 40-palčnimi zasloni 16 avtonomno nadzorovanih aktivnih lokalnih lučk za nadzor svetlosti. Za zvok so vsi televizorji Vizio serije D opremljeni z vgrajenimi zvočniki, vendar jih je mogoče enostavno priključiti na zunanji avdio sistem.

  Peto mesto - LG 49UK6300PUE

  Težko je najti odličen 4K televizor, ki ne ostane nedotaknjen. Na srečo je v trgovinski mreži LG 49UK6300PUE TV, ki ima veliko funkcij in privlačno ceno. V enem modelu iz linije novih televizorjev ThinQ LG je ta naprava opremljena z inteligentnim glasovnim upravljanjem in je zasnovana kot vozlišče za vse priključene naprave doma. LG ThinQ lahko upravljate z glasovnimi funkcijami. Z njihovo pomočjo lahko prilagodite osvetlitev, preizkusite vreme itd. Medtem ko se LG osredotoča na "pametne" funkcije, je to odličen 49-palčni zaslon Ultra HD, ki prinaša realističen prenos barv in izboljšano ostrino. Quad-core procesor zmanjša video hrup in zagotavlja, da je vsebina HDR, vključno s HDR10 in HLG, optimizirana za najboljše rezultate. Ko gre za uporabniški vmesnik, LGWebOS Smart TV je enostaven za navigacijo in omogoča preprosto preklapljanje med filmi, TV-oddajami, spletnimi vsebinami in naprednimi programskimi funkcijami iz Netflixa, YouTube, Hulu in drugih. Lastniki televizorja ThinQ v povezavi s tehnologijo Magic Remote podjetja LG lahko hitro najdejo potrebno vsebino za ogled.

  Sorodne publikacije