Matična plošča Asus P5Q PRO Turbo: Pregled, funkcije in pregledi

Matična plošča je baza podatkov, ki omogoča izgradnjo odličnega sistema. Seveda najmočnejši telefoni v paru s šibko matično ploščo nikoli ne delujejo s polno močjo. Torej, če je uporabnik nastavljen na zbiranje dostojnega, zmogljivega računalnika, potem morate začeti z izbiro dobre platforme. To je bilo vedno tako, tudi če je bila izbira matičnih plošč zanemarljiva. Asus P5Q PRO Turbo je na trgu od leta 2009. Dobila je nove inovacije iz sveta tehnologije in naredila še en korak k sodobnim sodobnim različicam.


Ideja

Takrat so bile matične plošče dostavljene v majhnih količinah. Seveda so jih zastopali različni proizvajalci, glede trenutnega stanja pa lahko rečemo, da je bil trg slabo napolnjen. Potem se je Gigabyte odločil, da uporabnika predstavi s svojo lastno tehnologijo Ultra Durable, ki je takoj prejela pozitiven odziv. Asus se je odločil, da ne bo zaostajal za svojimi tekmeci in izdal novost skupaj z novim Xtreme Design. Poleg tega, da so bile nove funkcije zelo uporabne, so njihova modna imena pospeševala promocijo modelov, ki so imeli koristi. To je Asus P5Q PRO Turbo matična plošča. Bistvo tega razvoja - v novi zasnovi odbora. Izdelana je bila posebej za zagotavljanje zmogljivosti, stabilnosti in celovitosti sistema. Predstavlja posodobljen potencial za overclocking.

Embalaža

Izdelki so bili dobavljeni v svetli škatli z grafičnimi elementi. Z modroodraža vse razpoložljive tehnologije, značilnosti in funkcije. Torej, na sprednji strani je bilo naslikano ime modela, opis glavnih prednosti in navedba suhih figur. Za specifikacijami je bilo več. Tukaj je slika matičnih plošč. S pomočjo grafičnih ikon so bili prikazani glavni kazalniki.


Embalaža je bila most, zato je obstajalo upanje, toda znotraj platforme je bilo veliko koristnih dodatkov. Pravzaprav ni bilo veliko daril. Poleg priročnika in navodil je bil na voljo tudi CD z gonilniki, več kablov za SATA in UltraDMA, opremljen z ASUS Q-Connector in armaturno ploščo.

Videz

Če je bil nekdo seznanjen z ASUS P5Q PRO, bi ga bilo mogoče zlahka spoznati. Toda nekatere značilnosti so bile še vedno tam. Sedaj ključavnice RAM-a ne prekrivajo mesta namestitve grafičnih kartic. Ampak, če spremenite RAM, ko je platforma nameščena v ohišju PC, potem bo prišlo do nekaterih težav. Vsakdo ne bo mogel preprosto dostopati do pomnilniških modulov. Številni radiatorji ustrezajo hladilnemu sistemu. Asus P45 P5Q PRO Turbo je dobil aluminijasti radiator, ki je bil naslikan pod bakrom. Seveda, da bi bil sistem učinkovitejši, je zaželeno kupiti dober hladilnik, za povečano prezračevanje v ohišju. Če nekdo želi eksperimentirati z overclockingom, je zaželeno dati temu trenutku še več časa.
Ta model ima dodatni radiator za energetske elemente. In sama baza je ostala nespremenjena. V bližini se uporabljajo polimerni kondenzatorji, obstajajo tudi dušilke s feromagnetnim jedrom, kar je bilo dovoljtakrat zelo razširjena.
Napajalnik ustreza osemfaznemu vezju, ki napaja CPU. Opremljen je s tehnologijo proizvajalca, ki omogoča shranjevanje več energije pri visokih obremenitvah. Ta tehnologija deluje prek shem EPU, ki vam omogoča prilagajanje števila aktivnih faz glede na obremenitev sistema. Napajalna shema je izdelana v skladu s specifikacijo VRD. Zanimiva sprememba je 35-palčni konektor, ki je bil predhodno zasnovan za priključitev pogona. Ta model ga nima, zato so pri nakupih pogosto prihajale pritožbe uporabnikov, ki niso prebrali specifikacije, in SATA vrata so postala manj resnična Enota omembe vredne je uporaba programske opreme, ki jo je razvil Drive Xpert, ki se ukvarja z avtomatskim varnostnim kopiranjem podatkov, obstaja poseben krmilnik JMicron JMB361, ki pomaga upravljati PATA in SATA konektorje.

Podrobnosti

Pomembno je tudi slediti razširitvenim režam Asus P5Q PRO Turbo. Navodilo opozarja na vse razpoložljive priključke in pomaga pri povezovanju naprav. Na plošči sta dva različna mesta za PCIE x16, ki omogočata enostavno uporabo tehnologije AMD CrossFireX. Obstajajo reže za razširitvene kartice, ki so izvedene v petih formatih: dve PCI in tri PCIE x1. Seveda je bilo na krovu in v hladilnem sistemu. Edina stvar, s katero so naleteli uporabniki, je vprašanje montaže. Če je hladilnik pritrjen s kovinskimi ploščami, je zaradi tega prišlo do okvare plošče. Vidno je mesto, ki je odgovorno za zvočne kodeke. To se izvaja v tem primeru, čipi VIAVT1708S in z lahkoto omogoči avdio izhod za 71 kanal.
Vmesniška plošča je bila več kot popolna. Tam so bili vsi potrebni reži in priključki. Torej je bilo mesto za priključitev tipkovnice in miške, izvedenih šest priključkov PS /2 USB 2.0 priključkov, ki jih ima šest kosov, prav tako je imel internetni kabelski priključek, tri pare avdio konektorjev. Reže so bile RJ-45 S /PDIF in IEEE 1394a.

BIOS

To je še en sestavni del pregleda Asus P5Q PRO Turbo. BIOS je predstavljen s široko paleto kontrolnih metod. Parametre je mogoče prilagoditi in spremeniti. Glavni del vseh poglavij je AI Tweaker tukaj, ker je nastavitev delovanja sistema. Za upravljanje procesorske tehnologije lahko greste naravnost na več menijev. Tu je torej meni CPU TM, Intel SpeedStep itd. CPE je reguliran v nastavitvah razmerja CPE. V tem modelu je razpon od 6. Lahko ga spremenite v korakih 1 in 05. Zadnja možnost velja za jedra s procesom 45 nm. Meni FSB Frequency (Frekvenca frekvenčnega pretvornika) spreminja frekvenco območja sistemskega vodila od 200 do 800 MHz v korakih po 1. V bližini menija PCIE Frequency nastavite frekvenco PCI-e bus, ki je konfigurirana na enak način, vendar ima majhen obseg 100-180 MHz. Nastavitev BIOS-a Asus P5Q PRO Turbo vam omogoča, da prilagodite hitrost pomnilnika v meniju za frekvenco DRAM, največjo vrednost 1066. Nastavite lahko tudi čas, pod-čas in pomnilniški podsistem.
V tem meniju je prikazan velik izbor regulacije napetosti. Tu se pretok toka v procesor premika, merjenje čipa, vodila, pomnilnika,južnih in severnih mostov. Spodaj so navedeni dopustni koraki prilagajanja, kot tudi obseg vsakega od teh parametrov. Obstaja funkcija v Bios, ki prilagodi napetost med zagonom sistema. Predstavljen je s tremi načini: avto, vklop in izklop. Seveda je to daleč od vseh parametrov, ki jih je mogoče prilagoditi. Še vedno pa je delo z BIOS-om precej nevarno, saj lahko pri neizkušenih uporabnikih pride do težav, napak v sistemu in nepravilnega dela. Zato, preden lahko sami pripravite nekaj, morate dobro preučiti vsebino vprašanja.

Testiranje

Seveda, ko se je Asus P5Q PRO Turbo matična plošča pojavila na trgu, je šla skozi vse standardne teste za natančno določitev njenih zmogljivosti in potreb. Ti poskusi so pomagali tudi pri odkrivanju napak in pomanjkljivosti. Kljub temu, da je testiranje matične plošče pogosto odvisno od sistema kot celote, od grafične kartice, procesorja, trdega diska in drugih elementov, pa so povprečne številke na isti ravni. Torej je bila novost poganjana preko PCMARK'05, kjer ni pokazala nobenega najslabšega rezultata in je bila enaka drugim modelom, kot sta MSI P45-8D in Asus P5 QC. Točno se je pokazal na testu CrystalMark, ki je prav tako pokazal rezultat »zlate zlate«.
Testiranje "FPS" v takratnih igrah je pokazalo tudi dobre rezultate, čeprav je spet vse odvisno od drugega "železa" znotraj. Toda njihovo 122 FPS na Battlefield 2 je uspelo iztisniti. Kot v drugih enako kul igrah. Odlično so se pokazali in preizkusili zvočne zmogljivosti. Dobra ocena ravni hrupa je dinamičnarazpon, intermodulacijsko popačenje itd. Odlično je pokazal neenakomernost frekvenčnega odziva, harmonično popačenje in kanale prepletanja. Zaradi tega je povprečna ocena uspela zaznati, da je z 16-bitnimi, 44 kHz nastavitvami zvok sistema odličen. Seveda se je z 24-bitnim 192 kHz izkazalo, da je dobro. Po testih je bilo mogoče opaziti, da je bila varianta nekoliko šibkejša od svojega predhodnika Asus P5Q PRO, če pa nastavite obe matični plošči, potem razlike ni mogoče opaziti.

Overclocking

Da bi izboljšali zmogljivost Asus P5Q PRO Turbo, morate preučiti potencial prepustnosti matične plošče. Strokovnjaki so takoj pokazali zanimanje za nenavadne režime, ki so nakazovali varnostno rezervo komponent. Posledica tega je, da se je overclocking pokazal na zanimiv način in individualno za vsak sistem. S čipom z dvojnim jedrom se je frekvenca dvignila na 537 MHz, quad-core procesor pa je začel delovati s hitrostjo 500 MHz. Če primerjamo te zmogljivosti z Asus P5Q PRO, postane jasno, da je kljub temu namestitev dodatnega radiatorja za močne elemente stala in ni bila neizogibna.

Široke možnosti

Na splošno in na splošno je bila odlična matična plošča Asus P5Q PRO Turb. Pregled se ne konča z zgoraj navedenim. Proizvajalci so uvedli tudi poseben sistem programske opreme, ki upravlja porabo energije sistema. Program ima vidne profile profilov, od katerih je vsaka konfigurirana in regulirana. Tukaj lahko upravljate sistemske komponente. Štiri načine lahko nastavite ročno, peti način pa je nastavljen za samodejnopreklapljanje Obstaja tudi posebnost Climate Savers, ki izračunava količino ogljikovega dioksida, ki se oddaja v ozračje.

Samodejno overclocking

Prav tako upoštevajte, da je ASUS Turbo Key programska oprema za avtomatsko overclockiranje, ki takoj izboljša sistem z enim gumbom, čeprav ga lahko na splošno prilagodite tudi individualno. Če pride do kakršnih koli težav, lahko zaustavite vse z enim gumbom in računalnik vrnete v prvotno stanje. Na disku je ASUS Turbo V za Asus P5Q PRO Turbo. Z njegovo pomočjo lahko zaganjate iz OS. Ne obstaja toliko parametrov kot v BIOS-u, temveč za resnično regulacijo nekaterih posebnih značilnosti.

Mnenja

Matična plošča se je pohitela. Leta 2009 njegova izdaja ni zaznamovala izhoda drugega brezupnega izvoda, ampak dobro delo na napakah prejšnje različice. Model je naredil poseben evolucijski korak naprej, popravil vse netočnosti in pridobil nove izdelke.
Uporabniki so to ocenili, Asus P5Q PRO Turbo pa je prejel pozitivne ocene. Obstajal je dober overclock potencial, podpora za povezovanje več grafičnih kartic, postavitev vseh elementov na tabli. Povezava ni povzročila težav, kot je v paketu, čeprav slaba, vendar je bilo jasno navodilo. Vse je bilo podrobno in podrobno opisano. Prav tako ni bilo težav s povezovalnimi napravami. Druge reže in konektorji niso blokirali ničesar. Kabli in zanke niso motili, sistem pa se je hitro srečal in po potrebi deemontruvvalas.

Sorodne publikacije