Vsi deli bojnega polja po vrstnem redu: seznam, kratek opis

Serija Battlefield je postala platforma za mnoge igralce v akcijskem segmentu. Najnovejši franšizni projekt še vedno drži dlan vodstva med svojimi konkurenti in uživa ogromno povpraševanje v spletnem prostoru. Toda kako se je vse začelo? Nekoč je bilo legendarno Battlefield samo poskusna igra, posvečena dogodkom druge svetovne vojne. Postopoma je projekt okrepil in osvojil navijače. Seveda ni bilo padcev, ki so neposredno ogrožali identiteto projekta EA. Toda zdaj je vse za seboj in eleganten strelec z dragocenim imenom je trdno povezan s trditvami o statusu "igre leta".


Battlefield 1942

Vsi deli igre Battlefield so bolj ali manj namenjeni vojaškim konfliktom. Igralec nasprotuje sovražniku kot del ene od zavezniških vojsk, se bori v ozadju ali pa trči na utrdbe na Bližnjem vzhodu. Igra je sestavljena iz naslednjih delov:
 • Battlefield 1942;
 • Vietnam;
 • Battelfield 2;
 • 2142;
 • Slaba družba;
 • Heroji;
 • Batterfield 2: Modern Combat;
 • 1943;
 • Play 4 Free;
 • Batterfield Online;
 • Batterfield 3;
 • Batterfield 4;
 • Hardline;
 • Batterfield 1.
 • Nato bomo pogledali vrstni red vseh delov bojišča, katerih seznam je zelo velik. Njihova ploskev skoraj povsem ustreza zgodovinskim dogodkom. Razvijalec tukaj ne postavlja svoje vizije dogodka in njegove razlage. In vse se je začelo s precej pogostim strelcem o drugi svetovni vojni, ki je izšlo pod imenom Battlefield 1942. V oddaljenem letu 2002 se je sposobnost igranja na mreži brez težav dojemala kot požirek svežega.zraku v segmentu strelec. Kljub dejstvu, da so bili viri igralcev omejeni na 16 scenarijev bitke, slaba grafika, razmeroma nizka raven "resničnosti", pomanjkanje fizike in elementarne balistike, je bil prvi projekt uspešen.


  Leta 2003 sta dva dodatka - Tajno orožje iz druge svetovne vojne in Cesta v Rim - uvedla nove zemljevide. Igra je imela 5 strani in 32 enot opreme. Na splošno se je projekt odplačal, EA pa je praktično takoj napovedal drugi del.

  Battlefield: Vietnam

  Vsi želijo raziskati seznam vseh delov bojišča. Da bi jih zapomnili. Obstajajo tudi dodatki, ki so v bistvu monotoni. "Vietnam" ni bil izjema. Kljub temu, da se je pojavil leta 2004, so igralci še naprej igrali v "1942" zaradi večjih variacij strank in tehnologije. Osredotočenost na konfrontacijo med obema stranema se je večkrat pojavila v igrah serije Battlefield in so jo podporniki spet dojemali precej negativno. "Vietnam" je izšel izključno za Windows, kar je morda tudi določilo usodo projekta. Kljub nižji rating, igra prejela dodatek, ki se je vrnil "v korenine" - World War II Mod.

  Battlefield 2

  Trenutno se igre prenesejo v sedanjost. Za razliko od prejšnjih projektov je strelec dobil boljšo grafiko in mehaniko. Igralec mora delovati kot član posebne enote v vojni 21. stoletja na strani Združenih držav, Kitajske, Evropske unije, Rusije ali držav Bližnjega vzhoda.
  Za strelca je značilna globoka končna obdelava in trije prilogi hkrati: oklepna besa, evro sil, posebne sile. Po mnenju kritikov je Battlefield 2 postal ena najboljših igerSegmentirajte naenkrat in še vedno uživajte v priljubljenosti.

  Battlefield 2142

  Po mnenju oboževalcev je odmev projekta EA le odraz zgodovinskih vzporednic sovražnosti. Ko je seznam Battlefield iger dopolnjen z novim potomcem, so se mnogi obrnili od idola. Igra, kjer je vojno gledališče razporedilo v mračno prihodnost s scenarijem globalnega hlajenja, ni dobilo zgodovinskega ozadja, pravih modelov orožja in tehnologije. Vse novosti projekta so v načinu "Titan", ki je podprt pri igranju igre na spletu. Vendar se je tem igralcem zdelo malo. Kljub nizki samozavesti je igra našla svoj segment. Tisti, ki niso bili seznanjeni s klasiki streleškega segmenta, so pokazali, da je Battlefield 2142 razburljiva igra s prvotnim načrtom, kar je bilo zelo uspešno za leto 2007. Projekt je prejel dodatek - Northern Strike.

  Slaba družba

  Ta mini projekt je del franšize o dogodivščinah družbe štirih vojakov, ki so prvič postali plačanci, nato pa so igrali vlogo "dobrih fantov". Tukaj je veliko podjetje z dobro zgodbo, ki ni značilno za Battlefield, zato se mnogi igralci še vedno vračajo v projekt kot zanimiv objekt za prehod. Z nekaj prilagoditvami se parcela razvija v pogojni modernosti. Prvi del se je pojavil leta 2008, drugi leta 2010. Mnogi igralci menijo, da je to obdobje najboljše za igre serije Battlefield. Kritika je bila podvržena spletni komponenti Bad Companya, saj inovacije niso prejele na več igralcev.

  Battlefield: Heroes

  Ali ste se že spomnili vseh delov bojnega polja? Seznam vključuje obe srečiprojektov in pogojno neuspeh. Vendar pa je razvoj vseh delov franšize EA pokazal najbolj natančen pristop, ki je skrbno preučil model orožja, tehnik in veščin vojakov. Toda ena od serij iger se je izkazala za duhovito. Njeno ime je Battlefield Heroes. Igra razlikuje grafične grafike, v drugi pa je taktični strelec, poleg tega je osvojil vojsko navijačev.

  Battlefield 2: Modern Combat

  Serija različic 2 del, izdana posebej za lastnike konzol leta 2009. Malo drugačen vmesnik in upravljanje. Igralcu je ponujeno, da izstopi iz držav Nata ali Kitajskega bloka, ki so bili vpleteni v dolgotrajni spor. Igra je doživela nekaj večjih sprememb. Praktično vsi modeli oborožitve, opreme in vojakov so bili obnovljeni.

  Battlefield 1943

  Ta del serije je bil namenjen izključno lastnikom igralnih konzol. Projekt je bil izdan leta 2009, načrtovan je bil za izvajanje na PC-ju, kasneje pa je bil vrnjen. Je neposredna razširitev prvega dela serije. Vojaški spopad poteka na ozemlju treh otokov v Tihem oceanu, japonskega cesarstva in ZDA so stranke v konfliktu. Igra ne velja za fizične medije in ni našla pomembnega odziva med navijači, ker je razvijalec izkoristil podjetje in spletni način.

  Play 4 Free in Battlefield Online

  Ne neposredno EA otroci in so edinstveni v smeri multiplayer načina. V skladu z imenom se Battlefield Play 4 Free distribuira na pogojno brezplačni osnovi. V drugi različici je majhna donata, njena velikost je odvisna od določenega strežnika. ObaProjekt na tej stopnji je praktično nepodprt in nepriljubljen med igralci.

  Battlefield 3

  Večstranski strelec, izdan leta 2011. Od drugih iger serije se razlikuje po prisotnosti ploskovnega razvoja več aktivnih protagonistov, ki se borijo za različne vidike konflikta. Že tradicionalno gledališče vojaških operacij se odvija v sodobnem času.

  Battlefield 4

  Neposredno podaljšanje tretjega dela leta 2011, v katerem potekajo ukrepi v bližnji prihodnosti. Kardinalne spremembe so doživele komponento ploskve, vendar je tehnologija, oborožitev in II ostala nespremenjena, zaradi česar se je projekt sesul po izdaji in je zdaj znan predvsem v krogu navijačev.

  Battlefield Hardline

  Študentski studio Visceral Games. V igri se konflikt odvija okoli policije in kriminalnih elementov. Sprostitev je potekala leta 2015, vendar eksplozivne priljubljenosti, kot je bilo pričakovano, družba ni zgodilo. Igra je zanimiva za nov mejnik v zgodovini trkov, vendar kardinalne spremembe v igranju niso bile podvržene.

  Battlefield 1

  Med igrami v seriji Battlefield ima posebno mesto prvi del. Ta projekt je leta 2016 prejel naziv "Igra leta". Ukrepi se odvijajo med prvo svetovno vojno, ki je pred izpustom povzročila nevihto obsojanja ljubiteljev serije. Po sprostitvi so bili mnogi razburjeni zaradi velikega števila pomanjkljivosti in "luknje" zaščite pred navijači kod goljufij. Pozneje je EA popravil situacijo in se opravičil, vendar se levji delež navijačev ni vrnil v ta projekt. Kasneje je prišel dodatek, ki je prinesel igro kartico inpriložnost za igranje za Rusi, vendar so visoki stroški DLC privedli do precej šibkega pritiska zanimanja. Torej, pogledali smo vrstni red vseh delov bojnega polja. Njihov seznam je res ogromen. Vključuje tako revolucionarne projekte kot tudi napake. Dejansko EA ni vedno navdušil oboževalcev, vendar je njegova franšiza zagotovo zaslužila mesto med klasiki računalniških iger. Battlefield je prisoten že 15 let, kar ne pomeni veliko priljubljenih projektov v preteklosti. Poleg tega igra še vedno drži navijače in položaj ne bo zaslužil spoštovanja.

  Sorodne publikacije