Namestitev Hackintosh: funkcije, opis po korakih in povratne informacije

Kaj je HackTones? On je OSx86 Hackintosh. To je eden od projektov, ki je povezan z zagonom zlonamernega operacijskega sistema MacOS na osebnih ra─Źunalnikih, ki imajo procesorje arhitekture x86. V ─Źlanku bomo podrobno analizirali ne le navodila po korakih za namestitev Hackintosha, temve─Ź tudi zna─Źilnosti OS, pomembne dejavnike, ki jih je treba poznati pred namestitvijo, zahteve tega sistema.

Iz vsega, kar se je za─Źelo

Mo┼żnost namestitve Hackintosh se je pojavila na uporabnikih ra─Źunalnikov, ki niso "Apple", leta 2005. Korporacija "Epl" je napovedala prehod iz PowerPC na platformo x86. Potem, na ravni "┼żeleza" "Maki" ni veliko razlikuje od ra─Źunalnikov z "Winds". Takrat so hekerske ekipe za─Źele svoje dolgo in trdo delo pri ustvarjanju lastnih sklopov "jabol─Źnih" operacijskih sistemov, ki bi jih lahko nato namestili na katerokoli ra─Źunalni┼íko specifi─Źno strojno opremo.


Na za─Źetku je bil skupni seznam "┼żeleza", ki bi teoreti─Źno lahko podpiral "Hakotosha", zelo skromen. Toda Apple je prav tako delal v tej smeri. Za podporo sistema so bile uporabljene razli─Źne komponente. Kakety (originalni analogni gonilniki) je bil razvit, kar je omogo─Źilo zagon priljubljenih modulov. Toda prvi poskusi namestitve Hackintosha so bili povezani z ve─Źjimi te┼żavami:
 • Potreba po popolni nadgradnji.
 • Snemanje razli─Źnih zbirk na posebnih dvoslojnih opti─Źnih diskih.
 • Potreba po izbiri polj za vsako komponento sistema.
 • Stalne te┼żave z delovanjem OS.
 • Te┼żko je dose─Źi stabilno delo na obi─Źajnem "sistemu".
 • Uporabniki so opazili tudi nekatere koristi. Kot tak: svetlo in prijetno (po "Winds") vmesnik operacijskega sistema, odsotnost potrebe po namestitvi ┼ítevilnih aplikacij, sistemskega registra (ki je za┼í─Źitil OS pred virusi).


  Sedanje stanje

  In kaj je danes? V realnem ─Źasu namestitev Hackintosh na osebni ra─Źunalnik ni ve─Ź problem. Skoraj vsak uporabnik lahko zbere ustrezno sistemsko enoto pod to razli─Źico OS "jabolka". Poleg tega je postalo mogo─Źe uporabiti popolno prileganje za komponente "Hakentosha" - tiste, ki se uporabljajo za Mac mini, iMac in Mac Pro. Med ra─Źunalni┼íkimi navdu┼íenci je praksa namestitve Hackintosha dovolj ┼íiroka. OS je priljubljen z dejstvom, da po ni┼żji ceni lahko dobite ra─Źunalnik, ki ga lahko primerjate z zmogljivostjo ┬╗Mac┬ź.

  "Hackintosh" in prenosni ra─Źunalniki

  Poleg tega lahko izberete skupino uporabnikov, ki ┼żelijo namestiti Hackintosh iz sistema Windows na prenosne ra─Źunalnike, katerih vsebina ni tako preprosta za zbiranje. Tak┼íne navdu┼íence lahko razdelimo v dve kategoriji:
 • OS je ustanovljen za razvoj. Kot veste, je pisanje programov in aplikacij za iOS, MacOS z uporabo "Windows" skoraj nemogo─Źe. Poleg tega bo delo na virtualnem stroju imelo ┼ítevilne pomembne omejitve.
 • OS je nastavljen za shranjevanje. Uporabnik ┼żeli dobiti laptop na "jabolko" OS, medtem ko ne porabi za drage "MacBooks".
 • Kaj po─Źnemoimamo na koncu? Prva skupina uporabnikov je tukaj prakti─Źno neomejena pri izbiri modela prenosnega ra─Źunalnika, saj invalidnost enega ali dveh sestavnih delov za njih ni stra┼ína. Zakaj programer, kot je spletna kamera ali povezava s tiskalnikom? Zanj so pomembne le mo┼żnosti, ki omogo─Źajo pisanje programov za tehniko jabolka.
  Toda kar zadeva drugo kategorijo navdu┼íencev, morajo biti pozorni na izbiro prenosnega ra─Źunalnika, da bi lahko ┬╗dobili ┼żelezo┬ź na napravi. Vendar pa tudi rezultat najbolj previdni in ob─Źutljivo monta┼żo ne bodo mogli imeti izhodni laptop, ki lahko v celoti dela z grafiko, monta┼ża "te┼żke" video datotek. Doslej ni mogo─Źe "dobiti" diskretne grafi─Źne kartice. Zato je namestitev Hackintosha iz bliskovnega pogona dobra le za stacionarni ra─Źunalnik. V tem primeru boste imeli prilo┼żnost za urejanje fotografij in videov, ki ni slab┼íe kot na "Macu".

  Izbira prenosnega ra─Źunalnika za "HackTones"

  Torej vas zanima namestitev Hackintosh na prenosni ra─Źunalnik. Katera naprava je primerna za to? Da bi Hackintosh na napravi potekal brezhibno, strokovnjaki priporo─Źajo ustavitev enega od dveh modelov:
 • ASUS Vivobook X-series.
 • ACER Swift 3.
 • Parametri obeh modelov se lahko prilagodljivo prilegata pod "HackToTech". Vendar bodite pozorni na stro┼íke takega prenosnika - ne bo ni┼żja od 65 tiso─Ź rubljev.

  Primerjava z McBouc

  Ampak, glede na povratne informacije uporabnikov, bo rezultat vas prosim ve─Ź kot nakup 13-pal─Źni "Poppy" za 90-140 tiso─Ź rubljev! Tega ne pozabiteKupujete Asus ali Acer, dobite pa tudi velik nabor vseh vrst pristani┼í─Ź (ki jih MacBooks ┼íe vedno ne more pohvaliti). Poleg tega na va┼íi napravi ne bo nobene kontroverzne plo┼í─Źe na dotik, ki je ┼że pridobila veliko negativnih povratnih informacij od lastnikov.
  Najpomembnej┼íi plus je prisotnost diskretne grafike. Delala bo dobro in pod tradicionalnimi "vetrovi". Na primer, v primeru "te┼żkih" video iger in ustvarjanja video posnetkov. ─îe izberete prenosni ra─Źunalnik za razvoj, so mo┼żnosti tukaj veliko ve─Ź. Va┼ía izbira je lahko igralni stroj in ultrabook. Najpomembnej┼ía stvar je skladnost z zahtevami procesorja naprave. Kot ka┼że praksa, je vse ostalo mogo─Źe re┼íiti.

  Kaj se ne more za─Źeti?

  Ali postavljate Hackintosh Sierra? Upoštevajte, da se na novem OS ne smejo zagnati naslednje komponente:
 • Video kartica. Kot smo ┼że omenili, je najbolje, da ne ra─Źunate na diskretno grafiko, ─Źe nameravate namestiti HackTones. To je la┼żje takoj izklopiti. Vendar pa je najbolje, da se zadr┼żite na integriranem grafi─Źnem modelu.
 • Wi-Fi in Bluetooth. Na ┼żalost je ta pomemben modul na podro─Źju tveganja. Problem pa je re┼íen: zamenjajte notranjo vezje ali kupite zunanji USB pogon. Pomembni moduli, mimogrede, sploh niso dragi in trajajo 10-15 minut.
 • ─îitalnik kartic. Re┼ża za pomnilni┼íko kartico je ┼że problemati─Źna. Verjetnost, da se bo "native" za─Źel, je od 50 do 50. ─îe je za vas pomembno, da jo imate, je pomembno, da se zadr┼żite na modelu, ki je popolnoma zdru┼żljiv s tem parametrom.Hackintosh.
 • Tip-C in HDMI. ─îe imajo ti moduli specifi─Źno povezovalno shemo, je lahko njihovo sodelovanje z Hackintoshem v nevarnosti.
 • Sledilna plo┼í─Źica. Na ┼żalost ne bo mogo─Źe dose─Źi vrhunske gladkosti dela, ki ga opazimo na "Makbuki". Poleg tega v nekaterih primerih touchpad sploh ne ┼żeli delovati. Za uporabnika zapustite problem le pri nakupu Magic Mouse ali Apple Trackpad.
 • Spletna kamera. Takoj opozorimo, da je te┼żava te vrste precej redka. Toda v nekaterih primerih, shema povezave modula ne omogo─Źa, da delo z "jabolko" OS.
 • Kaj bo zagotovljeno z delom na "Hakentosha"?

  Ko je v ra─Źunalniku name┼í─Źen Hackintosh High Sierra, ne boste imeli te┼żav z naslednjim:

 • Zagon tipkovnice skupaj z digitalno enoto.
 • Pravilno potapljanje sistema v "stanje mirovanja" in izhod iz njega.
 • Pravilen prikaz napolnjenosti baterije prenosnega ra─Źunalnika.
 • Velika zmogljivost zaslona, ÔÇőÔÇőprocesorja, pogona.
 • Funkcija iCloud, iMessage, FaceTime, Handoff brez te┼żav.
 • Neomejene aplikacije za prenos iz App Store, izmenjava informacij prek oblaka.
 • ÔÇőÔÇő

  Zahteve za ┼żelezo

  Preden namestite Hackintosh na ra─Źunalnik s pogona USB, morate ugotoviti, da je ra─Źunalnik primeren za ta operacijski sistem. Tu so naslednje minimalne zahteve:
 • Procesor. Intel Core i3 i5 i7.
 • Video kartica. Intel HD3000 in novej┼íi. Nvidia 75010501050Ti, 106010701080. AMD 560580.
 • Mati─Źna plo┼í─Źa. Najbolj┼ía serija Z (Gigabyte).
 • Ustvarjanje zagonskega bliskovnega pogona

  Namestitev Hackintosh iz bliskovnega pogona je preprost postopek. Vendar pa zona se bo morala zmešati. Prva stvar, ki jo morate storiti, je pripraviti 8 GB pomnilniškega pogona.
  Drugi korak je snemanje slike OS na bliskovnem pogonu. To lahko storite na ve─Ź na─Źinov:
 • ─îe nimate ┬╗Macbooka┬ź, uporabite pripomo─Źek BDU. Deluje v operacijskem sistemu Windows: bo lahko zapisal zagonski nalagalnik in nastavil sliko.
 • ─îe imate dostop do ra─Źunalnika Mac, je to la┼żje kot kdajkoli prej: z UniBeastom lahko ustvarite zagonski pogon USB.
 • Ko dostopate do MacBook-a ali ko lahko namestite virtualni stroj, lahko greste na druga─Źen na─Źin: s terminalom ustvarite zagonski flash pogon, nato pa namestite zagonski nalagalnik Clover.
 • Ampak to ni vse. Namestitev Clover na Hackintosh je prva polovica primera. Nato z zagonskim zagonom boste morali narediti naslednje manipulacije:
 • Prenesite v ra─Źunalnik vse potrebno za "┼żelezne" pi┼íkote. Nato jih premaknite v zagonski disketni pogon.
 • Druga pomembna to─Źka. Poleg pisav prenesite vse potrebne gonilnike64UEFI na bliskovni pogon.
 • Preden namestite "HackTooth" v ra─Źunalnik, naredite potrebne spremembe v datoteki, imenovani plist.config. Obvestilo bo operacijski sistem, s katerim bo "┼żelezo" (mati─Źna plo┼í─Źa, procesor, grafi─Źna kartica) delovalo.
 • Pred prenosom

  Da bi prepre─Źili napake pri namestitvi Hackintosh, pripravite ra─Źunalnik "likalnik". ─îe ┼żelite to narediti, ga znova za┼żenite, da se prijavite v BIOS. Prilagodite komponente glede na nove zahteveoperacijski sistem. Pravzaprav je pripravljalna faza za sabo. Za─Źnite! Prva stvar, ki jo najdete ob zagonu, je zagonski nalagalnik Clover. V nekaterih primerih lahko zahteva nekaj argumentov ali klju─Źev za nadaljevanje svojega dela. Informacije lahko enostavno najdete na spletu. Zato morate imeti prenosni ra─Źunalnik, pametni telefon z dostopom do interneta.

  Delo s pripomo─Źkom

  ─îe proces deluje pravilno, se prika┼że pogovorno okno s pripomo─Źki sistema iOS. Kliknite pripomo─Źek za disk. Trdi disk morate o─Źistiti, preden ga namestite na nov operacijski sistem. ─îe name┼í─Źate na ra─Źunalnik Hackintosh, potem ostanite v formatu Mac OS Extended, APFS. Kliknite na "Bri┼íi". Ko je postopek kon─Źan, zaprite pripomo─Źek. Zdaj nadaljujemo neposredno z zagonom operacijskega sistema "jabolko".

  Namestitev operacijskega sistema

  In potem postopek ni te┼żje namestiti na vse znane "Windows":
 • Namestitveni program HackTones se bo odprl pred vami. V oknu izberite ikono trdega diska, na katero naj bo operacijski sistem name┼í─Źen. ─îe se Hackintosh med namestitvijo ponovno za┼żene, poskusite ustaviti izbiro iz drugega trdega diska.
 • Kliknite gumb "Nadaljuj". Takoj vas opozorim, da bo postopek namestitve precej dolg. Njegova hitrost je odvisna od mo─Źi ra─Źunalnika.
 • Po glavni fazi namestitve vas bo sistem pozval, da izberete ─Źasovni pas, jezik tipkovnice, nastavitve geolokacije in druge uporabne nastavitve. Spremenite po lastni presoji.
 • Potem vas bo "Hackton" pozval, da vstopiteva┼í AppleID Najbolje je, da se odlo─Źite za mo┼żnost "Ne hodite".
 • Ustvarite ra─Źunalnik: pomislite na ime ra─Źunalnika, vnesite uporabni┼íko ime, dopolnite in potrdite geslo.
 • Omogo─Źite ali onemogo─Źite podporo za glasovno pomo─Ź Siri.
 • To je to, proces namestitve je uspe┼íno zaklju─Źen!

  Obvezne nastavitve po namestitvi

  Za pravilno delovanje operacijskega sistema v ra─Źunalniku ni dovolj namestitve HackTouch. Ko ste ─Źakali, da imate dolgo pri─Źakovano namizje ┬╗jabolko┬ź, naredite naslednje:
 • Prenesite in namestite zagonski nalagalnik Clover na trdem disku. Nato namestite sistemsko particijo EFI in zagonski disketni pogon. Ne pozabite premakniti gonilnikov v sistemu v sistem, pa tudi plist.config in kexts.
 • ─îe je video kartica Nvidia v ra─Źunalniku, morate namestiti spletni gonilnik.
 • Na va┼íem Haketoshi trenutno ni zvoka. ─îe ┼żelite, da se prika┼że, morate spremeniti plist.config. Ne pozabite namestiti ustreznih okenc.
 • To je vse, postopek namestitve "Hackintosh" je zaklju─Źen. Kot lahko vidite, je treba to pristopiti premi┼íljeno: izberite vsebino sistemske enote ali prenosnega ra─Źunalnika v skladu z zahtevami, ki jih "┼żleza" tega operacijskega sistema. Bolj natan─Źno se pripravljate na namestitev OS, manj napak pri delovanju je manj nadle┼żno. Vendar ne smete pri─Źakovati, da boste kot rezultat dobili natan─Źno kopijo ┬╗MacBuck┬ź - obstaja velika verjetnost, da bodo ┼ítevilne komponente zavrnile delo. NamestitevPriporo─Źamo "Hackintosh" samo za izku┼íene uporabnike.

  Sorodne publikacije