Ozki pralni stroji: opis, značilnosti, pregledi

Mnogi se soočajo z dejstvom, da prostor nima dovolj prostora za namestitev vseh potrebnih gospodinjskih aparatov. Prej v tem primeru je moral nekaj žrtvovati. Vendar se je zdaj vse dramatično spremenilo. Proizvajalci so začeli proizvajati kompaktne modele, ki so v veliko povpraševanje. Na primer, ozke vertikalne nakladalne naprave se popolnoma prilegajo tudi v najmanjšem prostoru v kopalnici. Prednost te zasnove je, da lahko na katerokoli stran naprave vstavite druge predmete ali jih popolnoma namestite v težko dostopen kotiček. Čelni nakladalni stroji so na voljo tudi v kompaktnih velikostih. Takšni modeli so najpogosteje vgrajeni v kuhinjske komplete, ki osvobajajo veliko prostora. Prednosti teh naprav so omejene ne le z dimenzijami. Razvijalci so lahko celo v kompaktnih napravah izvajali vse potrebne funkcije. V tem članku bodo opisani najboljši ozki pralni stroji. Prepričajte se, da pregledate njihove glavne značilnosti in povratne informacije lastnika.

Poudarki

Trenutno je obseg pralnih strojev v trgovinah zelo velik. Lahko kupite naprave različnih znamk. Prav tako ne bo nobenih težav pri izbiri najboljše cenovne kategorije. Najdražja so uvoženi izdelki, cenejše naprave, ki jih prodajajo domači proizvajalci. V vsakem izboru znamke je vedno prisoten ozek pralni stroj. Velikosti takšnih modelov,praviloma so omejeni na naslednje kazalnike:

 • s prednjo obremenitvijo - globino ne več kot 40 cm;
 • "Navpična" širina ne presega 40 cm.
 • Višina karoserije teh naprav je 85-90 cm. Šteje se za standardno. Kar se tiče širine naprav s sprednjo obremenitvijo, je 60 cm, vendar se lahko v "navpičnih" globinah giblje od 60 do 65 cm. Pomembno je omeniti, da se ozke strojne podložke ne razlikujejo po velikosti. Če imate na primer omejeno globino 33 cm, lahko pomivate do 55 kg na pranje.
  Nekateri proizvajalci ponujajo kompaktne modele s sušenjem, vendar niso priljubljeni. Razlog za nizko povpraševanje je neprofitnost te funkcije. Če upoštevate majhnost bobna, lahko posušite do 15 kg od razpoložljivih 4 kg. Poleg tega ne moremo prezreti dejstva, da bo ta proces zapravil veliko električne energije.

  Pri drugih značilnostih ozki pralni stroji niso slabši od modelov polne velikosti.

  Gorenje

  Slovenski proizvajalec ima odličen ugled. Vsi pralni stroji kompaktne velikosti so opremljeni s tehnološkimi inovacijami, se razlikujejo po visoki kakovosti in zanesljivosti. Kar zadeva cene, v tej blagovni znamki ne obstajajo posebej poceni modeli. Glede na dejstvo, da proizvajalec daje večjo garancijo, to že dokazuje dolgo življenjsko dobo. Kaj pravijo lastniki teh pralnih strojev? Večina uporabnikov je opozorila na gumirane noge, ki somed delovanjem preprečite vibracije stroja. Sodobna tehnologija, ki se uporablja v modelih, vam omogoča nadzor nad samodejnim pranjem, ki zmanjšuje človeško udeležbo. Lastniki nimajo nobenih opomb za izpiranje, celo volnene stvari so kakovostne in, kar je najpomembneje, nežno očiščene prahu.
  Vsi ozki pralni stroji Gorenje so opremljeni s priročno posodo za detergent. Veliko število programov je namenjenih različnim vrstam tkanin. Postopek pranja se lahko kadarkoli ustavi. Nočno spanje in zakasnilni časi so na voljo. Oglejmo si več naprav te blagovne znamke.

  Gorenje WT 62113: Lastnosti in odgovori

  Ta model je prejel veliko pozitivnih ocen. Zaradi kompaktnih dimenzij (85x60x40 cm) in odlične opreme je bila zelo priljubljena. Strankam je bilo všeč klasičen dizajn. Nadzorna plošča je precej udobna, intuitivna. Stroj se popolnoma sooča s pranjem tudi občutljivih tkanin. Za njih imajo poseben program. Obstaja tudi ekonomski režim. Omogoča nadzor nastajanja pene in neravnotežja bobna. Za en cikel pranja enota prihrani vodo (48 litrov) in električno energijo (015 kWh /kg). Hitrost bobna lahko izberete samostojno. Največja dovoljena vrednost je 1100 vrtljajev. Razredi učinkovitosti: A ++ (poraba energije), A (pranje) in C (izločki). Motor je opremljen z neposrednim pogonom. Nalaganje perila - do 6 kg, odvisno od izbranega programa. Kar zadeva slednje, jih je samo 18.

  Gorenje WT 62123

  To jeŠe en model z navpično obremenitvijo slovenskega proizvajalca. Opremljen je z elektronskim krmiljenjem, ki je po mnenju uporabnikov zelo priročno. Lastnik lahko samostojno spremeni hitrost vrtenja, izbere temperaturo ogrevanja vode, aktivira en način od predstavljenega 18. Za razliko od prejšnjega modela v tem stroju je vrtilni razred višji - Art. To pomeni, da v eni minuti boben nosi 1200 zavojev. Višina in globina ohišja sta standardni, 85 oziroma 60 cm. Širina - 40 cm, vendar imajo te možnosti veliko pralnih strojev z navpično obremenitvijo (ozko). Največja dovoljena masa perila je 6 kg. Med pranjem raven hrupa doseže 59 dB. Toda stroj potegne veliko glasneje (75 dB). Toda lastniki pravijo, da tudi ponoči, ta zvok absolutno ne moti.

  Indesit

  V modelni paleti proizvajalca so široko zastopani cenovno ugodni ozki avtomatski pralni stroji. Njihova cena se začne pri oznaki 11.000 rubljev. Kupci so zadovoljni z nakupom. Pranje se izvaja kakovostno. Zagotovljene možnosti, ki vam pomagajo pri obvladovanju madežev. Obstajajo omrežja in negativne ocene. V njih se lastniki pritožujejo, da v nekaterih modelih slabo spirajo spodnje perilo. V teh primerih je treba vključiti ponovitveni cikel. Ampak, če menite, da vse te naprave kot celote, potem nedvoumno pozitivne ocene v njihovem naslovu zveni veliko več, kar nam omogoča, da zaključimo - ti pralni stroji so vredni pozornosti. Poglejmo si uspešnega ozkega modela, glede na kupce.

  Indesit IWUC 40851

  Ta ozek pralni stroj ima dokaj kompaktno velikost. Njegova globina je 323 cm, širina in višina, kot pri večini naprav s sprednjim obremenitvenim tipom, 60 in 85 cm. Idealno za majhne družine, saj je namenjeno za 4 kg perila. Nadzorna plošča je sestavljena iz mehanskih gumbov. Ni zaslona, ​​vendar so svetlobni indikatorji. Škatla za detergent je dekodiranje samodejnih programov. Skupni načini pranja - 16. Posebno pozornost si zasluži možnost Eko časa. Reža, skozi katero je naloženo perilo, se nahaja spredaj. Učinkovitost pritiska je razred D (800 vrt /min), pranje - A, poraba električne energije - A +. Za en cikel pranja porabi 077 kWh. Ta stroj je sposoben nadzorovati temperaturo drenažne vode, stopnjo tvorbe pene, izračunati količino tekočine, odvisno od teže perila. Zaščita pred uhajanjem je primerna.

  ATLANT

  Pri opisu poceni ozkih pralnih strojev je treba upoštevati izdelke podjetja ATLANT. Kupci so le pozitivni glede tega. Glavne prednosti lastnikov so enostavnost uporabe, kompaktna velikost, zanesljivost. Glavne naloge pralnih strojev te znamke so odlične. Obstaja veliko pregledov na omrežju, ki pravijo, da vse naprave že dolgo delujejo brez izjeme. Beloruski proizvajalec prodaja ozke modele po dostopni ceni - od 11 tisoč rubljev. Njihovi modeli so privlačni za številne kupce. Pripomočki z globino, ki ni večja od 33 cm, imajo čelno obremenitev. Podroben opisV nadaljevanju preberite enega od teh modelov.

  ATLANT 35M102-011

  Model 35M102-011 blagovne znamke ATLANT je kompakten, kompakten pralni stroj (globina 33 cm). V njem lahko vsak dan umivate do 35 kg perila. Enota je energetsko učinkovita - razred A. Predenje stvari poteka s hitrostjo do 1000 vrt /min. Na voljo je 15 samodejnih programov za pranje. Stroj se popolnoma ukvarja z vsemi vrstami tkanin. Obstajajo dodatne možnosti, ki izboljšujejo kakovost pranja, kot so madeži, predhodno namakanje, prekinitev postopka brez odtekanja vode. Proizvajalec je poskrbel za zaščito otrok in uhajanje. Sistem spremlja enakomerno porazdelitev perila pred stiskanjem, če je ravnovesje moteno, se oglasi zvočni signal. Nadzorna plošča je opremljena z majhnim zaslonom. Tik pod njo je regulator, s katerim lahko izberete načine. Na eni strani je škatla s prahom, na drugi strani pa je velik gumb na stikalu.

  LG

  Korejski proizvajalec je izdal veliko število funkcionalnih modelov. Stroji pralni stroji (33 cm) imajo ločeno nišo. So priljubljeni pri kupcih, ki živijo v majhnih stanovanjih. Razvijalci so uporabili odstranljiv pokrov. Ta zasnova omogoča vgradnjo naprave v posebne pohištvene omare. Po mnenju uporabnikov imajo pralni stroji LG več prednosti kot slabosti, čeprav se prodajajo po razmeroma nizki ceni. Kakovost pranja je odlična, prašek se izpere brez ostankov v enem ciklu. Vendar so bile tudi pomanjkljivosti. V napravahUporablja se neposredna vožnja, vendar se med vrtenjem pojavi rahla vibracija in hrup. Garancija proizvajalca motorja daje 10 let. Mnogi so opazili, da je povodje zelo glasno. Kot je za tehnologijo, razvijalci niso shranili na to vprašanje. Pralni stroji so opremljeni z vsemi potrebnimi avtomatskimi programi. Upravljanje - intelektualno. V primeru zrušitev se na zaslonu prikaže koda napake. Navodila so njihovo dekodiranje, tako da je v večini primerov težavo mogoče rešiti samostojno.

  LG F1296SD3

  Vse korejske proizvajalčeve ozke pralne stroje si zaslužijo pozornost, vendar bomo podrobne specifikacije upoštevali na primeru modela F1296SD3. To je naprava s čelno razporeditvijo nakladalne lopute. Trdno izstopa z originalnim dizajnom. Nadzorna plošča vsebuje gumbe, izbirnik programov in zaslon. Na levi strani se nahaja priročen predal. Ker se je proizvajalec ustavil na kompaktni velikosti, sem moral omejiti samo 4 kg zmogljivosti. Toda druge značilnosti so vredne pohvale. Po pranju je perilo praktično suho, saj je hitrost bobna 1200 vrtljajev (razred B). Poraba električne energije ustreza razredu A +. Varstvo otrok in ledvic je v tem modelu. Funkcijo čiščenja bobna lahko aktivirate.

  Sklep

  V tem pregledu seveda niso bili vsi ozki pralni stroji, ki jih označujejo pozitivni pregledi lastnikov. Praviloma so vsi opremljeni v skladu zsodobne zahteve. Za velike družine je malo verjetno, da bi bili primerni, saj imajo nekatere omejitve pri nalaganju perila. Ampak, če nimate zmožnosti namestiti veliko napravo, potem morate iskati kompromis.

  Sorodne publikacije