Težavni del UAZ 3160

Uljanovski avtomobilski obrat je znan vsem poznavalcem terenskih vozil. V sovjetski dobi je bilo preprosto nemogoče kupiti nov UAZ - vsi avtomobili so bili namenjeni vojski. Avto je obkrožal s posebno halo moči in zanesljivosti. In vojaški Oazyki res ne bi smeli biti odpovedani z avtomobili.

Prazgodovina

Vendar so se s prehodom prestrukturiranja razmere dramatično spremenile - vojaški nakupi so se močno zmanjšali in obrat je moral preživeti. Ulyanovsk oblikovalci zavezala, da ustvarite civilne različice 469 UAZ preveriti.
Te avtomobile so začeli iskati ribiči in lovci, vendar je ta tržna niša preozka za tovarno avtomobilov. Tovarniški delavci so se začeli približevati ustvarjanju manj uporabnega stroja, ki je bolje prilagojen mestnim razmeram. Avto naj bi temeljil na starem podvozju, vendar je imel popolnoma novo karoserijo, to je združiti vse prednosti starih modelov s povečanim udobjem in upravljanjem. Avgusta 1997 je ta avtomobil postal UAZ 3160, ki je bil dano na tekoči trak.

Karoserija

Delavci v tovarni so bili vzgojeni iz arhivov razvoja, ki so se začeli leta 1980 v sodelovanju s strokovnjaki tovarne Volga. Očitno je to prav zaradi tega karoserija in še posebej žarometi in rešetke radiatorja, posodobljen oazik, spominja na desetino družine VAZ. Okvir predstavlja posodobljeno različico starega uazovskega okvirja. Na fotografiji UAZ 3160 lahko vidite, da je videti precej čudno, avto se zdi prekratek.


To je posledica dejstva, daUljanovski inženirji so morali stisniti novo telo na kratek stari okvir. In če je 46-ti utilitarni izgledal precej organsko, potem je UAZ 3160, ki je zahteval naziv sodobnega džipa, dolžina ustrezala SUV-jem s tremi vrati vodilnih proizvajalcev, medtem ko je ostala petvrata.

Salon

Tako kot predhodnik šestdesetih let, je imel pet glavnih potniških sedežev, opremljenih z varnostnimi pasovi in ​​dvema zložljivima sedežema v prtljažniku. Avtomobil je bil postavljen kot univerzalen, tako da ima zadnji sedež naslonjalo za razsute tovore, zložljivi sedeži pa se zlahka razstavijo. Tudi v novem žilu se je pojavila sposobnost ustvariti popoln prostor za spanje s sprednjih in zadnjih sedežev. Avtomobil je dobil sodobno notranjo opremo, dobro zvočno izolacijo ter sistem prezračevanja in ogrevanja, ki prinaša zrak vsem potnikom. Instrumentna plošča je dobila sodobnejšo obliko, volanski drog je postal nastavljiv.

Motorji

Na vozilo je bilo nameščenih več različic motorjev, vsi so bili štirivaljni. Prva je bila zastarela UMZ-421. Arhaični bencinski motor z razmerjem stiskanja samo 82 v prvotni različici je izdal le 98 litrov. z in 209 Nm od 29-litrskega volumna. In prve spremembe so bile karburator, vendar šele kasneje pojavil injektor različico UMZ-421310. Kasneje je bil UAZ 3160 opremljen z sodobnejšimi motorji motornega obrata Zavolzhsky. Bencin ZMZ-409210 pri prostornini 27 litrov je izdal že 133 litrov. z in 224 Nm, kar je znatno povečalo moč stroja.Največja hitrost UAZ 3160 pri tem motorju je dosegla 130 km /h. Tudi majhna serija posodobljenih uazov opremljenih z 22-litrskim dizelskim motorjem ZMZ-514310 proizvaja 96 litrov. z in 216 nanometrov.

Prenos in vzmetenje

V primerjavi s prenosom sodobnih modifikacij 469. modela se njegove značilnosti UAZ 3160 malo spremenile. Vsi avtomobili so bili opremljeni s sinhroniziranim petstopenjskim ročnim menjalnikom v kombinaciji z dvofaznim "razprševanjem" s prenosnimi številkami 1 in 194. Za razliko od starega "handoffa" UAZ 469 v novi razdelilni omarici so se odstranile gozdne ročice, zmanjšale in povezale sprednjo os in vključitev spuščanja \ t na eno stikalo. Vzmetenje v UAZ 3160 je odvisno, vzmeteno za sprednjo vzmetjo. Avto je opremljen s sprednjimi kolutnimi zavorami, zadaj ostane boben.

Usoda avtomobila

Novi UAZ ni mogel pridobiti popularnosti, kasneje ga je kuhal "Patriot". Avto je bil prodan v višini približno dveh tisoč izvodov na leto. To je olajšala visoka cena in nenavadno pozicioniranje avtomobila. Za ljubitelje terenske vožnje je bila preveč novost, za poznavalce udobja UAZ 3160 pa je bilo preveč otroških bolezni. Misli o avtomobilih so veliko. Lastniki šestdesetih let so zabeležili tako pozitivne kot negativne vidike novega UAZ 3160. Odzivi večine voznikov potrjujejo pravičnost posodobljenega avtomobila, ki pa se z neodvisno montažo diferencialov med kolesi, ki niso v serijskem avtomobilu, močno povečuje. Tudi, lastniki hvalijo nežno o stari oazikov vzmetenje in ni slabozvočna izolacija. Vendar pa ima avto dovolj slabosti, od katerih je glavna - kakovost montaže. Še posebej veliko trditev za delo distribucijsko škatlo, ki se hitro začne hrupa. Tudi mnogi ljudje zamerijo nepraktično dekoracijo kabine, ki je hitro raztrgana in umazana. V seriji šestdesetih let se pojavljajo težave s slikanjem in hitro korozijo telesa. Toda na splošno je ta avto postal preboj. Številne otroške bolezni so bile izločene iz njenih naslednikov.

Razširitve

Šestdeseta je bila izdana do leta 2004, ko je popolnoma spremenila podaljšani "Simbir". Izpuščen od leta 2000. Na fotografiji UAZ 3160 se vržejo nesorazmerno majhna zadnja vrata. Simbir je s podaljšanjem svoje dolžine s 4315 mm na 4630 mm izgledal mnogo bolj moderno, potniki na zadnjih sedežih pa so imeli veliko več udobja.
In leta 2005 je serija odšla, ustvarjena na podlagi modela 3160 UAZ "Patriot", ki je pridobil veliko popularnost med ljudmi. "Patriot" lahko varno imenujemo sodobni džip.

Sorodne publikacije