MFP Canon Pixma TS5040: pregledi, opis, specifikacije

Canon PIXMA TS5040 je večnamenska naprava za dom ali majhno pisarno. Ta model je najmlajša različica linije, vendar ima zelo zanimive in uporabne funkcije. Ta članek bo pogledal Canon PIXMA TS5040. Ponudili bomo številne preglede uporabnikov, njihova priporočila in izdelali seznam negativnih in pozitivnih trenutkov uporabe imenovanega tiskalnika.

Opis Canon PIXMA TS5040: Videz

MFP je idealen tiskalnik za dom ali majhno pisarno. Po mnenju razvijalcev je preprosta, priročna in ima dobro hitrost tiskanja. Če menite, da imenovani tiskalnik, je njegov videz premaknjen od koncepta večnamenske naprave. Canon PIXMA TS5040 MFP je kompaktni standard.
Prisotnost reber in majhnih kotov sploščenih posnetkov daje vizualno še manjšo velikost. In čeprav je sam faktor klasičen - običajno polje, izgleda, da je še vedno nekoliko nenavadno.


Za primerjavo so njegove dimenzije dolge 37 cm, širine 31 cm in višine 12 cm. Plastični pokrov, iz katerega je izdelan tiskalnik Canon PIXMA TS5040 - mat. To je zelo praktično, saj ni nobenih sledi prstov in na njej se vsak dan nabere manj prahu.

Sprednja plošča

Na sprednji plošči je kontrolna enota z gumbi, indikatorji in zasloni s tekočimi kristali. Blok lahko upognemo in postavimo pod katerimkoli kotom za bolj udobenuporabo


Gumb za vklop na levi strani nadzorne plošče vklopi in izklopi napravo. Nad njim je indikator stanja. Desni del je gumb Start, ki služi za namestitev primarnega zaslona na zaslon s tekočimi kristali, kjer so osnovne funkcije za delo s tiskalnikom. Desno od zaslona je majhen blok gumbov za upravljanje menija. Tukaj je vse preprosto in lakonično - celo oseba, ki je daleč od tehnologije in tehnologije, jo lahko razume kot celoto:
 • Obstaja gumb "Stop", ki prekine vsako trenutno operacijo.
 • Gumb Start aktivira izbrani način, kot je kopiranje ali skeniranje.
 • Majhen blok puščic omogoča premikanje po meniju navzdol, navzgor, levo ali desno.
 • V sredini je gumb OK, s katerim lahko potrdite izbiro.
 • Gumb Nazaj omogoča vrnitev v meni.
 • Pod nadzorno ploščo je odprtina za izhod papirja. Opremljen je s pladnjem, ki bo v pravo smer poslal pripravljen dokument. V spodnjem levem kotu je indikator dostopa za režo za pomnilniško kartico, za katero je rahlo levo. Tradicionalno je na vrhu odprt pokrov optičnega bralnika, do katerega lahko dostopate. Pladenj za papir se nahaja za pokrovom skenerja.

  Nazaj in notranjost tiskalnika

  Na hrbtni strani elementov ni veliko. Na voljo je priključek za napajalni kabel in vrata USB, kjer lahko tiskalnik Canon PIXMA TS5040 povežete z računalnikom.
  Prevara samaModul je še en pokrov, ki se odpre in omogoča dostop do notranjih podrobnosti naprave. Obstaja zamenjava kartuš.
  Treba je omeniti, da ima ta tiskalnik zanimivo funkcijo, ki je redko najdena na drugih modelih. Dejstvo je, da je za odstranitev papirnih zastojev na voljo poseben pokrov, ki se nahaja na dnu naprave. Ko ga odprete, boste lahko ročno odstranili zagozdeni papir.

  Tehnične značilnosti

  Večfunkcijske naprave Canon PIXMA TS5040 uporabljajo obliko tiskanja s piezoelektričnim curkom. Največja velikost papirja, ki jo lahko uporabite za tiskalnik, je A4. Prav tako lahko naprava natisne fotografije. Število barv za to barvo je 5. Največja ločljivost za črno-belo in barvno tiskanje je 4800 x 1200. Deklarirana hitrost črno-belega načina je 12 slik na minuto, barva je 9. Barve imajo standardne velikosti 216 x 297 mm Format A4. Sposoben je prepoznati slike z globino 48 bitov. Dovoljenje je 12002 400.
  Gostota papirja, ki ga lahko nosi Canon PIXMA TS5040, je od 64 do 300 g /m2. In to pomeni, da ima možnost tiskanja na fotografski papir, sijajni, ovojnice ali mat. Deklarirani vir barvne kartuše Canon PIXMA TS5040 je 345 strani in črno-bela - 1795. Črnilo, ki se uporablja v tiskalniku, je pigmentirano. MFP podpira več vmesnikov. Ti vključujejo infrardeči vmesnik, Wi-Fi in USB. Tiskalnik ima funkcijo Airprint, ki omogoča neposredno tiskanje dokumentovNaprave Apple brez namestitve gonilnikov. Dokumente lahko uporabljate tudi kot vire iz različnih medijev, kot so kartice SD ali Memory Stick. V nastavitvah tiskalnika lahko namestite funkcijo Google Tiskanje v oblaku. Brezžično tiskanje je mogoče opraviti s preprostimi ukrepi: izbrati morate samo dostopno točko in tiskalnik priključiti na splet. Tako lahko dokumente natisnete neposredno iz pametnega telefona ali katere koli druge naprave v njem.

  Napačne napake tiskalnika

  Če tiskalnik odpove, ga bo tiskalnik prijavil. Koda napake se prikaže na računalniškem monitorju ali na zaslonu nadzorne plošče naprave. Kode napak so običajno štirimestne. Vredno je razmisliti o najpogostejših napakah in napakah ter načinih za njihovo odpravo.

  Koda 1300

  Do te napake pride zaradi zagozditve papirja v izvornem delu tiskalnika. Da bi odpravili te težave, lahko poskusite počasi potegniti papir z rokami. Če je zagozden na način, ki ga ni mogoče odstraniti, poskusite izklopiti tiskalnik in ga znova vklopiti. Verjetno je, da bo po vklopu papir samodejno izšel. Ampak, če sploh nič ne pomaga, da ga izvlečete, boste morali odpreti pokrov in odstraniti papir iz notranjosti z rokami. To je treba storiti zelo previdno, pri čemer je treba zagotoviti, da ni manjših kosov in globin, ki bi lahko ovirale normalno delovanje tiskalnika.

  Koda 1000

  Ta koda se lahko pojavi, če v pladnju ni papirjanepravilno naložen Če želite to narediti, naredite nekaj preprostih korakov. Če je papir tam, se morate prepričati, da je pravilno nameščen, to pomeni, da stisnete vodila z obeh strani. Pravzaprav se prepričajte, da je papir sploh.

  Kode napak 1200 in 1401

  Koda 1200 pomeni, da tiskanje zaradi odprtega pokrova skenerja ni mogoče. Rešitev je očitna - zaprite pokrov in počakajte malo.
  Problem s kodo 1401 je nekoliko resnejši. Vzrok je lahko poškodba tiskalne glave. To je skoraj nemogoče popraviti doma, zato je najprimernejša rešitev, da se obrnete na najbližji Canonov servisni center.

  Kodi 1600 in 1660

  Code 1600 se lahko pojavita v primerih, ko je črnilo zmanjkalo. Rešitev bo zamenjati kartušo s črnilom z novo. Težava s kodo 1660 se prikaže, ko manjka vsebnik s črnilom. Če želite popraviti situacijo, jo morate namestiti.

  Koda 1700

  Ta koda vam ne omogoča, da sami odpravite težavo in to pomeni, da je absorber ali, kot se imenuje, prekucnik skoraj zaključen. Odločitev je lahko le klic v Canonovem servisnem centru.

  Koda napake 1890 in 2900

  Težava s kodo 1890 se pojavi v primerih, ko uporabnik ni odstranil zaščitnih trakov v tiskalniku. Rešitev problema bo skrbni pregled vseh notranjih podrobnosti za prisotnost zaščitnih trakov z njihovo nadaljnjo odstranitvijo. Napaka 2900 se pojavi zaradi skeniranja vzorca za poravnavo tiskalne glave. Da bi ga rešili, morate to zagotovitida je predlogo postavljena na steklo optičnega bralnika s pravilno usmeritvijo in v pravilnem položaju. Bodite pozorni tudi na steklo, lahko pride do napake, če je malo umazana.

  Oznake 501150125100 5200

  Te napake pomenijo nekakšno nepoznano težavo s tiskalnikom. Za odpravo takšnih napak je priporočljivo izvesti več preprostih dejanj. Na primer, izklopite tiskalnik, odklopite priključek za napajanje in ga nato ponovno popolnoma vklopite. Če težava ni odpravljena, lahko obiščete samo najbližji servisni center.

  Ocene za Canon PIXMA TS5040 pregledi

  Povprečna ocena lastnosti in značilnosti opisanega tiskalnika je precej visoka. Uporabniki upoštevajo prednosti, kot so dober brizgalni tisk, razpoložljivost brezžičnega omrežja, lasten LCD zaslon, zmožnost dela brez sodelovanja računalnika, tiskanje neposredno s pomnilniške kartice.
  Med drugim so lastniki omenili tudi stvari, kot so kompaktnost, tajsko delo, hitri tisk in polnilne kartuše Canon PIXMA TS5040. Zadnja točka je še posebej prijetna, saj vam omogoča veliko prihranka med delovanjem tiskalnika. V enem pregledu Canon PIXMA TS5040 je bilo ugotovljeno, da so popolnoma povezani s sistemom za neprekinjeno dobavo črnila. Kaj je zelo učinkovito sredstvo za tisk in gospodarstvo. Mnogi ljudje so zelo zadovoljni s ceno naprave s tako zanimivimi in potrebnimi funkcijami. Poleg tega so bile majhne velikosti toplo pozdravljene v številnih pregledih Canon PIXMA TS5040.

  Nekaj ​​negativnosti

  Od negativnih trenutkov lahkopoudarite nezmožnost tiskalnika, da bi deloval s spuščeno nadzorno ploščo. Za začetek tiskanja potrebujete vsaj malo, vendar dvignite. Nekateri pregledi Canon PIXMA TS5040 omenjajo, da ta tiskalnik ne podpira operacijskega sistema Windows XP. Poleg tega lahko pri tiskanju na offset papirju opazite komaj opazne črne črte, medtem ko so odtisi na fotografskem papirju odlični. Nekateri uporabniki so bili na prvi pogled sram zaradi telesa naprave, v resnici pa je bila MFU sestavljena zelo kakovostno in zanesljivo. Obstajajo tudi ocene, da se črnilo za Canon PIXMA TS5040 konča zelo hitro. Poleg tega se to dogaja pri različnih načinih tiskanja in zelo težko je zaznati nekaj pravilnosti stroškov. Ker pa je možno polniti kartuše Canon PIXMA TS5040, to ni tako resen problem. Pregledi potrošnikov, ki so podatke uporabljali dolgo časa na tiskalniku, upoštevajo več resnih napak naprave:
 • Neustrezen plastični pokrov zadnjega pladnja in papirnega sprejemnika.
 • Odsotnost gumbov, ki bi omogočali operativno kopiranje v črno-belem in barvnem formatu.
 • V zvezi s tiskanjem je njena kakovost dopustna, čeprav je bolje, da strokovnjaki poiščejo model, ki je trdnejši in dražji.

  Par analogov

  Eden od najbližjih konkurentov v junaku članka je lahko tiskalnik HP Deskjet Ink Advantage 3775. Je tudi večnamenska naprava in jo je mogoče kupiti po približno enaki ceni. Kar zadeva kakovost črno-belega tiska, je Canon nekoliko izgubil, saj je najvišja ločljivost nekoliko manjša inje 12001200 dpi. Izhodna hitrost besedila in slika na papirju sta približno enaki. Skener na tej napravi ni tablična različica, ampak raztezek. Obstaja velika izguba v globini barve, ki je 24 bitov. Malo podkachala in dovoljenje skenerja - tukaj je 600 do 600 točk. V drugem pa so značilnosti naprave skoraj enake kot pri merjenju, le da sta uporabljeni samo 2 kartuši, od katerih je ena črna, druga pa je tricolor. Druga večnamenska naprava, ki je na voljo, je Lexmark X 6170. Njegova cena je približno enaka ceni Canon PIXMA TS5040. Njen vzhod odlikuje zanimiv dizajn, ki je malce futurističen. Tiskalni formati, kot tudi sposobnost reševanja ravni od 4800 do 1200 dpi, to je, tako kot junak članka. Tukaj je hibridni skener, to je tableta in se raztegne. Kar se tiče kopirnega stroja, so njegove zmogljivosti podobne tistim pri brizgalnem tiskalniku Canon PIXMA TS5040. Gostota papirja na tem tiskalniku je nekoliko manjša in lahko doseže največ 270 gramov na meter. Za razliko od petih Canon PIXMA TS5040 kartuš, so samo 2: ena črna, druga tri barvna. In večbarvno se lahko razširi. Mimogrede, vredno je omeniti, da v tej napravi obstaja faks. Lahko shrani do 20 strani besedila. Hkrati je največja hitrost prenosa podatkov 336 kilobitov na sekundo. Lexmark nima tako velike izbire vmesnikov in možnosti brezžičnega povezovanja v omrežje. Na splošno lahko ta večnamenska naprava dobro tekmuje z zadevnim tiskalnikom.

  Sklepi

  Kot je razvidno iz pregleda Canon PIXMA TS5040, se ta tiskalnik popolnoma spopada s preprostimi gospodinjskimi opravili. Natisne fotografije dobro, kopira dokumente, objavlja izvlečke ali katerokoli drugo delo. Cena vam omogoča, da jo kupite za skoraj vsakogar. Seveda obstaja majhna kartuša s črnilom, vendar je Canon PIXMA TS5040 ponovno napolnjen, zato je izhod tam. Morda je edina neprijetnost povezana s tem, da se uporabljajo barve 5. V tem primeru sta dve črni barvi. Ponovno polnjenje kartuš Canon PIXMA TS5040 ne sme povzročati posebnih težav. Še posebej, če je uporabnik že komuniciral z jet tiskalniki. Meni za brizgalne tiskalnike Canon PIXMA TS5040, čeprav je poln nastavitev, še vedno ne predstavlja težav. Sčasoma postanejo vse nastavitve jasne in dostopne. Na splošno so tehnične specifikacije Canon PIXMA TS5040 vredne denarja.

  Sorodne publikacije