Pralni stroji LG: pregledi, ocene, specifikacije

Težko si je predstavljati življenje brez pralnega stroja. Proizvajalci so razvili veliko število različnih tehnologij, ki zmanjšajo človeško udeležbo v procesu pranja. Vendar pa ta tehnika ni draga, zato kupci poskušajo izbrati ne le funkcionalno, ampak tudi kakovostno napravo. Za pomoč resnično zanesljiv "pomočnik", seveda, bodo pravi ljudje, ki že dolgo uporabljajo avtomatske naprave. Še posebej potrošniki pustijo veliko pozitivnih povratnih informacij o pralnem stroju LG. Korejsko podjetje ima dober ugled, zato mu zaupajo večina strank. V vrstici modela obstajajo primeri, ki zadovoljujejo zahteve vsake osebe. Na primer, lahko kupite napravo kot 35 kg tovorno perilo in 17 kg. Enako pomembne in dodatne možnosti - sušenje, čiščenje trajekta, zaščita in uhajanje otrok, avtomatski programi za tkanine itd. Vsi ti razvijalci napovedal v predlaganih modelih. Nenavadno je, da tudi najbolj dragi pralni stroji Korejske blagovne znamke niso opremljeni z naprednimi tehnologijami. Paleta izdelkov je res odlična, zato izbiranje najboljše možnosti ni problem.


Spregovorimo o značilnostih pralnega stroja LG. Povratne informacije lastnikov bodo pomagale poudariti prednosti te tehnologije. Bralec se bo lahko seznanil tudi s kratkimi značilnostmi več modelov, ki so po mnenju uporabnikov najboljši.

Nekaj ​​zgodovine

Ustanovljeno je bilo korejsko podjetje 70pred leti, leta 1947. Imenovala se je Lak Hui Chemica. Na začetku so bile proizvodne zmogljivosti koncentrirane le na ozemlju Južne Koreje. V tem času se je podjetje ukvarjalo s proizvodnjo higienskih izdelkov. Lastnik Ku ​​In Choi se je postopoma širil specializacijo, zato je bilo odločeno, da se odpre drugo podjetje - Gold Star (1958), kjer je bila glavna usmeritev proizvodnja opreme (televizorji, radijski sprejemniki). Poleg tega je podjetje specializirano za predelavo plastike.

Prvi pralni stroj je bil sestavljen leta 1969. Čeprav je bil evropski trg že predstavljen z novimi modeli drugih proizvajalcev, so korejske naprave hitro pridobile popularnost. Zaradi tega se je asortiman začel širiti. In že 90. pralni stroj LG (preberite preglede spodaj) se je pojavil v prodaji v mnogih državah. Leta 1995 se je vodstvo podjetja odločilo preimenovati blagovno znamko. Namesto Gold Star se uporablja Lucky Group (LG). Sedež podjetja je v Seulu. Toda proizvodne zmogljivosti in podružnice so odprte v mnogih državah, vključno s Filipini, Britanijo, Egiptom, Ameriko, Tajsko in celo Rusijo. Obrat, ki se ukvarja s proizvodnjo pralnih strojev za domači trg, se nahaja v moskovski regiji. Deluje od leta 2005.

Pregledi lastnikov

Pri pregledu pralnih strojev LG je bilo mogoče izpostaviti številne pomembne koristi. V komentarjih so lastniki večinoma pohvalili korejske izdelke. Pozorni so na optimalno ravnovesje med kakovostjo in ceno. Tudi uporabnikiPozitivne povratne informacije o novih tehnologijah, ki se izvajajo v napravah. Poglejmo značilnosti pralnih strojev te blagovne znamke.
 • Neposredni pogonski sistem. Ta razvoj pripada LG-ju. Ona jo je prvič predstavila v proizvodnji. Direktne pogonske enote delujejo brez prenosnega jermena. In to je omogočilo zmanjšanje hrupa med pranjem.
 • Življenjska doba motorja. Zahvaljujoč tehnologiji direktnega pogona je razvijalcem omogočeno bistveno povečanje življenjske dobe pralnih strojev. Glede na preglede, brezhibne naprave delajo približno 8 let, vendar obstajajo taki lastniki, ki ne poznajo težav in v 12-15 letih.
 • "6 zadevnih predlogov". Značilnost vseh pralnih strojev znamke LG je rotacija bobna na različne načine (več možnosti), kar vam omogoča, da brez strahu perete tudi občutljive stvari.
 • Pametna diagnoza. Ta funkcija omogoča, da naprava neodvisno diagnosticira napake. Standardne napake v pralnem stroju LG so prikazane na zaslonu kot posebne kode (preberite več o njih spodaj). Uporabljate lahko tudi mobilno diagnostiko. Ko pokličete operaterja in premaknete telefon v napravo, morate pritisniti tipko. Na voljo bo značilen signal, na katerem bo določena napaka.
 • Funkcionalno. Dodatne značilnosti pralnih strojev so sušenje in parenje. Mnogi lastniki menijo, da so koristni, kot je povedal v svojih pregledih. Uporaba para je možna tako med pranjem kot po njenem koncu. Perilo postane mehko in enostavno za likanje.
 • Širok izbor. Veliko število različnih modelov v prodaji omogoča vsaki osebi, da izbere najboljšo možnost, ki bo ustrezala vsem zahtevam. V pregledih o pralnem stroju LG se to pogosto omenja. Proizvajalec se ne osredotoča samo na tehnologijo, temveč tudi skrbno oblikuje obliko. Na primer, v trgovinah so predstavljene kot klasične bele kopije, tako srebrne, kot celo črne. Obstajajo v prodaji in kombinirane variante. Izgledajo precej impresivno.
 • Stroški. Cenovni razred pralnih strojev korejskega proizvajalca je nedvomna prednost. Seveda proračunske možnosti (do 20000 rubljev) niso opremljene s tehnološkimi inovacijami, ampak se popolnoma spopadajo z izzivi. Za tiste, ki so pripravljeni plačati več, proizvajalec ponuja model z razširjeno funkcionalnostjo. Njihova cena lahko doseže 70000 rubljev.
 • Skupaj s pozitivnimi ocenami se lahko srečate in negativno. V njih lastniki pravijo, da so pralni stroji slabe kakovosti in delujejo kratkoročno (približno 4 leta) - ob koncu tega časa so morali spremeniti TEN. Vendar je treba opozoriti, da so takšne pripombe zelo majhne, ​​zato lahko sklepamo, da je kupec preprosto ujel tovarniško napako. No, seveda, takšne preglede pustijo večinoma lastniki poceni avtomatov. Obstaja tudi še en, čeprav nepomemben, vendar še vedno minus - glasna ograja in odtok vode. Na primer, za pranje ponoči je to lahko problem, saj bo motil spanje.

  Samodiagnostika in kode napak pralnih strojev LG

  Dejstvo, da so korejski pralni strojiProizvodnja je opremljena s tehnologijo pametne diagnoze, ki je že omenjena. Ta funkcija vam pomaga, da sami odpravite motnje v delovanju stroja in šele nato, če je potrebno, kontaktirajte servisni center. Na telesu poleg tipke za vklop je prikazana značilna oznaka v obliki mobilnega telefona in križa. Praviloma je pod njim napis Smart Diagnosis. Ta gumb se uporablja za mobilno diagnostiko. Ta funkcija deluje po vrsti faksa. Lastnik izbere številko centra za podporo strankam in sledi navodilom, ki jih narekuje operater.

  Prav tako se lahko na zaslonu prikažejo težave z delovanjem naprave. Za udobje so razvijalci pripravili posebne kode napak za pralne stroje LG. Ogledate si jih lahko v navodilih. Za tiste, ki ne želijo iskati dokumentacije, jih bomo opisali spodaj. Za lažje zaznavanje so informacije predstavljene v obliki tabele.  Koda napake  Razlogi  Metoda reševanja problemov 42)


  1  IE  Težave s pretokom vode.  1. Preverite tlak vode v pipi. 2. Poravnajte cev. 3. Očistite filter.

  2  0E  Naprava ne more izčrpati vode.  1. Preverite, ali je filter onesnažen. 2. Izpustno cev izpraznite ali očistite.  3  UE  Moteno ravnotežje v bobnu.  Priporočljivo je dodati nekaj stvari za izenačitev teže.  4  dE  Vrata lopute niso zaprta.  Odprite in ponovno zaprite vrata. Če težava ni odpravljena, je ključavnica pokvarjena.  5  E  Temperaturni senzor za vodo ni uspel.  Obrnite se na servisni center.  6  FE  Napaka ventila. Avto je poln vode.  Zaustavite dovod vode in pojdite v servisni center.  7  Senzor nivoja vode ni uspel.  Potrebno je popravilo in zamenjava senzorja.  8  CE  Prišlo je do preobremenitve motorja.  Pokličite strokovnjaka domov ali odpeljite napravo v servisni center.  Motor se pregreje.  Popravilo v servisnem centru.  10  PF  Prekinitve napajanja.  Preverite kabel, vtič in vtičnico. Če ugasnete luč, potem samo nadaljujte s pranjem.

  LG E1096SD3

  Kupci z LG pralnim strojem z neposrednim pogonom so zelo priljubljeni. Veliko pozitivnih ocen je prejelo E1096SD3. Spada v kategorijo ozkih naprav, ki imajo globino 36 cm. Pri enem samem programu pranja lahko 4 kg perila kolikor je mogoče. Avtomatski programi - 13. Hitrost vrtenja bobna v načinu vrtenja je 1000 vrtljajev (razred B). Po potrebi se lahko vrednost zmanjša. Stroj se odlično ukvarja s pranjem, razredomnajvišja je A. A. Naprava je ekonomična, saj med obratovanjem porabi le 076 kWh. Ta model je namenjen za pranje stvari iz kakršnegakoli tkiva. Kot dodatne možnosti so v prid mobilna diagnostična funkcija in sodobna tehnologija "6 gibanj oskrbe". Primer se uporablja kot zaščita pred uhajanjem. Obstaja zaščita otrok, nadzor pene in ravnovesje bobna.
  Modeliranje se izvaja v obratu v Rusiji. Približni stroški - približno 20.000 rubljev.

  LG F1289ND5

  Za velike družine lastniki priporočajo nakup pralnega stroja LG s 6 kg. Zelo zanimiva možnost je model F1289ND5. Zunaj izgleda elegantno. Za to napravo je enostavno najti prostor v majhni kopalnici ali kuhinji, saj ima majhno globino in standardno širino (60 cm). Za začetek pranja je treba izbrati enega od 13 samodejnih programov. V načinu vrtenja boben izvaja 1200 vrtljajev na minuto (največja hitrost). Po želji se lahko ta številka spusti, možna je tudi izbira temperature ogrevalne vode. Povprečna cena za ta model je približno 23 tisoč rubljev.

  LG F1296SD3

  Zaželeno je pozornost kupcev in značilnosti pralnega stroja LG F1296SD3. Izvaja najnovejša dogajanja v podjetju. Govorimo o direktnem pogonu motorja in sistemu »6 premikov ograje«. Tip motorja - pretvornik. Ta model je namenjen vgradnji. Maksimalna temperatura ogrevalne vode je 95 ° C. Razred pranja - A. Urad elektronsko. Teža nakladanja perila v enem ciklu ne bi smelaPrek 4 kg se vrtenje odvija pri hitrosti 1200 vrtljajev na minuto (razred B). V svojih pregledih uporabniki opozarjajo, da funkcija zaščite otrok ne deluje pravilno. Tudi pomembna pomanjkljivost je bila pomanjkanje sposobnosti ločenega vključevanja spin načina.

  LG F1096ND3

  Za tiste, ki potrebujejo prostorno napravo, morate prenehati z izbiro tistih enot, ki imajo obremenitev vsaj 6 kg. LG F1096ND3 je idealen za veliko družino. Ko je naprava vklopljena, bo tehtala perilo in določila časovni interval pranja in zahtevano količino vode. Za nadzor na sprednji plošči so gumbi in regulator za izbiro aplikacij. Lastniki pozitivne povratne informacije opozoriti precej velik loputo, pisk, ki obvesti konec cikla, prisotnost timer, kot tudi tiho delo. Za ta model ni komentarjev.

  LG F12U1HDM1N

  Obstaja izbor korejskega proizvajalca LG in pralnega stroja s sušenjem. Pregledi so predstavljali model F12U1HDM1N. Deluje praktično tiho, kar je nedvomno prednost. Na voljo je 14 programov za pranje. Nadzorna plošča je občutljiva na dotik. Kapaciteta - 7 kg za pranje in 4 kg za sušenje. Stroj poganja motor z neposrednim pogonom. Za pranje perila lahko izberete največjo vrednost 1200 obratov. Slabosti vključujejo le dejstvo, da se sušenje izvede pravočasno. Naprava ne analizira preostale vlažnosti.

  LG FH-4A8JDH2N

  Še en LG pralni stroj s sušenjem, ki je prejel številne pozitivne ocene. Lepa jemostu Za posamezen cikel pranja lahko prenesete do 105 kg stvari. Če morate uporabiti funkcijo sušenja, morate zmanjšati težo na 7 kg. Ta model je ekonomičen glede na porabo električne energije - razred A. Hitrost centrifugiranja se lahko prilagodi ali popolnoma izključi (za občutljive tkanine). Maksimalna vrednost tega načina je 1400 vrtljajev. Med delovanjem se lahko pojavijo napake. V pralnem stroju LG FH-4A8JDH2N na zaslonu so kode, ki so opisane zgoraj. Večina teh napak se zlahka popravi. Od pozitivnih trenutkov so lastniki opazili učinkovito sušenje in pranje, ekonomičnost, loputo velikega premera in pomanjkanje močnih vibracij pri stiskanju. Vendar pa obstaja pomanjkljivost, na katero se uporabniki pritožujejo. Stvari po sušenju nimajo zelo prijetnega vonja.

  LG F1495BDS

  Še en odličen pralni stroj LG z neposrednim pogonom. Lastniki v pregledih opisujejo dostojanstvo modela F1495BDS. Te vključujejo:
 • Dobra zmogljivost (največ - 12 kg).
 • Možnost predelave pare.
 • "Šest predlogov za zaskrbljenost".
 • Ekonomija - razred A.
 • Kakovostna spin (1400 rpm).
 • Kaj so kupci šteli za slabosti? Nekaj ​​neprijetnosti za nekatere ljudi je prineslo zatemnjeno steklo strehe. To lahko imenujete za kritično slabost, vendar je bilo izraženo nezadovoljstvo v komentarjih. Prav tako so se pojavile pripombe k nepopolni zaščiti pred uhajanjem - proizvajalec je za ta namen uporabil le primer.

  Sorodne publikacije