Kako "Excel" zamenjati točko z vejico? Nastavitev programa Excel

Z navajanjem na obstoječi red ne razmišljamo veliko o tem, da lahko nekdo živi po drugih zakonih. Pravzaprav to ni beseda Dalai Lame, ampak opis ene od pisarniških vprašanj, ki lahko povzročijo regionalno konfiguracijo Excela. Njegovo bistvo je v tem, da je v različnih državah, tudi z uporabo enakih arabskih številk, običajno zapisovati številke na nekoliko drugačen način. Osupljiv primer te razlike, ki ponavadi vodi do težav, je znak, ki ločuje delni del števila od celote. V Rusiji, in na splošno v nekdanji post-sovjetski prostor, je vedno koma, v zahodnih državah - točka.


Točkovna vrednost v Excelu

Poglejmo, kakšne neželene posledice lahko povzročijo prisotnost "nepravilnega" ali natančneje netočnega ločila v sistemu. V večini primerov bo število, ki vsebuje točko, zaznano v Excelu kot datumu, in zato bo namesto "2511" v celici "25." Pri delu z veliko količino podatkov v tabeli, ne morete takoj opaziti takšno preoblikovanje. Poleg tega je lahko daleč od vsake številke tako izkrivljeno. Na primer, "2513" ostane nespremenjena. Kot ste verjetno uganili, bo preoblikovanje vplivalo le na te številke, kjer bodo pred ali za piko številke od 1 do 12. To je obseg, ki se uporablja za mesece v letu in ga zato razumemo kot datum. Če bodo takšne številke dosegle enega ali dva na sto, potem se bo vse to izkazalo le v računski fazi.


Zamenjaj točko

V "Excelu" je več možnosti za vstavljanje vejic. Upoštevali bomo le najenostavnejše in najbolj praktične, ki jih lahko uporablja vsak uporabnik, ne glede na raven računalniške pismenosti.
 • Kako "Excel" zamenjati piko z vejico z uporabo parametrov samega programa? Če želite to narediti, pojdite v razdelek "Parametri" urejevalnika tabele in pojdite v meni "Napredno". V tem razdelku morate odstraniti potrditveno polje v razdelku »Uporabi ločila sistema«. Z odklepanjem naslednjih dveh odstavkov boste lahko spremenili simbole ločevanja za delo z vašimi podatki.
 • Kako "Excel" zamenjati piko z vejico z uporabo parametrov operacijskega sistema? V nadzorni plošči operacijskega sistema Windows morate najti razdelek »Jezik in regionalni standardi«. V oknu na zavihku "Format" preklopite v podmeni "Dodatne možnosti" in izberite zavihek "Številke", spremenite ločilo celotnega in delnega dela na zahtevano.
 • Kako "Excel" zamenjati točko z vejico s funkcijo "Iskanje in zamenjava"? Ta meni je za večino uporabnikov zagotovo znan in uporaba ne zahteva dodatnih komentarjev. Edina pomembna opomba, ki jo je treba narediti, je, da je treba predhodno izbrati celico območja. Če te operacije ne izvedete, bo Excel spremenil vse razpoložljive točke na listu in tako, da bo odstranil neusklajenost v enem delu tabele, ga boste dobili v drugem.
 • Še en star, a dokazan način je predhodna zamenjava ločila v kateri kolipreprost urejevalnik besedila. Standardna "beležnica" iz standardne programske opreme Windows lahko to nalogo popolnoma obravnava. Mehanizem delovanja je podoben zadnjemu opisanemu načinu in preprosto je zamenjati znake, ki jih potrebuje urejevalnik tabel.

  Razlike v meniju pisarniških paketov

  V Microsoftovem pisarniškem paketu vsaka nova različica nekoliko spremeni lokacijo elementov menija. Izjema v programu Excel 2013 ni bila izjema, poleg sprememb, ki so vplivale na barvne sheme in videz ikon, je prišlo do premika v meniju Možnosti na traku ekipe. Od dna glavnega spustnega menija nastavitev se je premaknil na svojo stran.
  V vseh drugih akcijah uporabnikov v Excelu 2013, ki uporabljajo nasvete iz prejšnjega razdelka, so popolnoma podobne prejšnjim različicam. Takoj, ko odprete pomik v meniju nastavitev, boste padli v že znani vmesnik. Če ste posplošeni, vse različice pisarne z drugačno barvno shemo za vsako aplikacijo vsebujejo možnosti elementa v stranski vrstici. Te vključujejo različico iz leta 2013 in vse poznejše, bolj posodobljene različice.

  Podvodni kamni

  Zdaj, ko vemo, kako nadomestiti Excel v Komatsu, bomo razumeli značilnosti opisanih metod. Spreminjanje nastavitev operacijskega sistema ali nastavitve programske opreme, seveda, lahko pomaga v primeru enkratne potrebe, vendar nenehno v takem načinu delovanja ni zelo udobno.
  Kar se tiče praktičnosti, je veliko boljše enkratno zamenjavo podatkov na zahtevanem področjuv iskalnem meniju. V tem primeru ne tvegate izkrivljanja podatkov v drugih tabelah in lahko vizualno nadzorujete postopek spreminjanja delnih ločil.

  Oblika besedila in računalništvo

  Poleg vsega opisanega obstaja še ena zanimiva lastnost urejevalnika Excel. Besedilo, ki ga vnaša način kopiranja, v nekaterih primerih morda ne bo prepoznano kot digitalna informacija. Celica, v kateri je bila slika shranjena kot besedilo, bo označena z zelenim trikotnikom v zgornjem levem kotu. Navzven vse izgleda dostojno, številke niso izkrivljene, toda pri poskusih izračunavanja se podatki iz take celice ne bodo upoštevali.
  Torej pravilna tabela izgleda kot napačen rezultat, če naredite izračun v njej. Ta problem je rešen z običajnimi sredstvi "Excel". Če izberete celico z zelenim kotom, lahko v rumenem trikotniku najdete nov klicaj. Če kliknete nanj, se bo pojavil majhen kontekstni meni. Če izberete zgornjo možnost »Pretvori v številko«, lahko predstavitev spremenite brez izgube podatkov.
  Po tako enostavni operaciji bodo vsi izračuni pravilno izvedeni. Če želite pospešiti, lahko dodelite ne eno takšno celico, ampak več sosednjih in skupaj spremenite svoje parametre z uporabo kontekstnega menija.

  V zaključku

  V tem gradivu smo zagotovili hiter in resničen način prilagoditve predstavitve digitalnih podatkov v programu Excel. Uporaba v praksi bo pomagala ohraniti živce in delati v preglednicah.

  Sorodne publikacije