Olje "ZIK 5w40" (sintetika): pregledi, značilnosti, kako razlikovati ponaredek

Za sodobne motorje, ki se uporabljajo v komercialne namene, je potrebna posebna zaščita. Nenazadnje se ti agregati razlikujejo v izboljšanih načinih delovanja v težkih pogojih delovanja. V skladu s pregledi, sintetično olje "ZIK" 5w40 je izdelek, ki je potreben za to vrsto dejavnosti. Njegove lastnosti so idealne za zaščito motorja, funkcijo z visokimi zahtevami. Mazalne tekočine lahko prenesejo temperaturna nihanja notranjih delovnih procesov in zunanjega atmosferskega okolja. Kakovost olja ustreza osnovnim oljem Yubase, ki jih za lastne potrebe proizvaja južnokorejsko podjetje "SK Lubricants".

Opis izdelka

ZIC olja se lahko uporabljajo v avtomobilih, tovornjakih, terenskih vozilih, avtobusih ali minibusih. Avtomobili so lahko sodoben model ali zgodnja leta sprostitve, kar je najpomembnejše, elektrarne, ki so prilagojene specifikacijam motornega olja. Izdelki podjetja imajo odlično ravnovesje med ceno in kakovostjo, kar ga kaže v ugodni luči med drugimi podobnimi izdelki na profilnem trgu PMM. Sintetična linija vključuje tri vrste tekočine motorja: X7 X9 in X9 Diesel. Glede na ocene olja "ZIK 5w40" (sintetika) lahko sklepamo, da je ta skupina ena izmed najboljših med vsemi izdelki. Vsa maziva imajo celoten sezonski način uporabe. Zaščitijo motor v vročini zmrzali vročih in vročih dni. Vožnja motorja v hladnemMed letom je značilna minimalna odpornost na del maziva, ki ga ščiti pred neželenimi okvarami.


"Hitrejši, višji, močnejši"

Pod takim sloganom je mogoče razviti olje ZIC X7 5w40. Njegova molekularna struktura je zgrajena tako, da tekočina prodre v vse tehnološke reže delov in delov motorja. Tako zagotavlja maksimalno zaščito in preprečuje nepredvidene poškodbe kovinskih površin med prvim zagonom motorja po dolgem prostem teku. Številna maziva po tem, ko se motor ustavi, se popolnoma izprazni v ohišje ročične gredi, pri čemer pusti dele brez zaščitnega sloja za olje. Pri naslednjem štartu se nekaj trenutkov delov in vozlišč obrnejo in drgnejo med seboj "suhi". Obstajajo jarki in vrzeli na gladkih straneh delovnih elementov, ki bodo napredovali in v prihodnosti lahko povzročijo resne okvare. Ta znamka maziva preprečuje takšne negativne manifestacije, kar zmanjšuje njihov videz. Glede na ocene sintetičnega olja 5w40 "ZIK" ima izdelek visoke antioksidativne lastnosti. Preprečujejo nastanek rje na detajlih, kar na njih zelo škodljivo vpliva. Korozija je najpogostejša in najbolj škodljiva bolezen katere koli kovine, ki se uporablja v strukturi motorja. Zato je ta lastnost zelo pomembna na področju vzdrževanja zmogljivosti motornega agregata avtomobila.

Zaščita na visoki ravni

Motorna maziva linije X9 so absolutno sintetični predstavniki svoje skupine, ki vključujejo tudi dizelske razrede. Vsi izdelki so stabilniparametre viskoznosti, ki vplivajo na fluidnost konsistence. V mazivu so aditivni dodatki, ki skrbijo za notranjo čistost bloka valjev. Učinkovito odstrani karbonske usedline in jih raztopi v lastni teži. Temu ustrezajo razpršilne lastnosti. Njihova naloga ni usmerjena samo v raztapljanje, temveč tudi v vzdrževanje gorečih odpadkov v "telesu" olja, tako da ne škodujejo tehničnim parametrom izdelka. Ko pride čas regulirane zamenjave, bo vsa kontaminacija odstranjena iz motorja z izpušno tekočino. "ZIK" za dizelske avtomobilske naprave ima majhen koeficient vsebnosti škodljivih snovi in ​​je zato označen kot malosolnoy maslo. Ta lastnost vpliva na okoljsko čistost okolja.
Cene sintetičnih olj "ZIK 5w40" se razlikujejo glede na obseg embalaže in prodajnega prostora. Na primer, v regiji Sverdlovsk v Rusiji, je zmogljivost litra na voljo v povprečju 450-500 rubljev, in v Novosibirsku za 550-600 rubljev. 4-litrski kanistri se prodajajo v mejah 1800 rubljev, kovinski bobni 200 litrov pa se prodajajo za 80 tisoč rubljev.

Tehnične informacije

Karakteristike olja "ZIK 5w40" (sintetika) se odražajo v naslednjih kazalnikih:
 • standardna skladnost SAE omogoča, da se proizvod imenuje pravi 5w40;
 • kinematični koeficient viskoznosti s preskusno temperaturo do 100 ° C - 140 mm2 /s;
 • Pranje je izraženo v alkalnem indeksu, ki je enak 952 mg KOH /g;
 • kislost - 296 (bitprevisoka za to kategorijo olja, vendar ni kritična);
 • koeficient izhlapevanja - 98;
 • minus stabilnost mazalne tekočine - 42 ° C;
 • Meja toplotne stabilnosti je 222 ° C.
 • Tudi v sestavi olja obstajajo dodatki:
 • proti obrabi - osnova cinka in fosforja;
 • pranje na osnovi kalcija;
 • disperzija - bor v obliki dispergirnih sredstev brez pepela.
 • Iz navedenega sledi, da so olja linije 5w40 odlična za ruske regije, zlasti za regije z nizko temperaturo. Imajo visoko termično stabilnost, nizko izgorevanje, dobre možnosti čiščenja.

  Ponarejeni izdelki

  Dobro olje blagovne znamke, ki je priljubljeno in veliko povpraševanje, bo nujno ponarejeno. Taka nepomembna, na prvi pogled stanje lahko povzroči nepopravljivo škodo "srcu" avtomobila. Kako razlikovati med "ZIK 5w40" (sintetičnimi) ponaredki nafte? Obstaja več funkcij, ki vam bodo pomagale preprečiti neprijeten položaj pri nakupu ponarejenega izdelka. Nekateri izmed njih, ki določajo izdelke z blagovno znamko:

 • na dnu plastične embalaže, so vedno gravirani z logotipom podjetja-proizvajalca;
 • prisotnost holografskega odtisa v imenu podjetja in vertikalnem traku, ki je na sprednji etiketi;
 • Serijska številka je podana z lasersko metodo;
 • , ki se uporablja za pakiranje plastike, je mehka, elastična tekstura, brez odrezkov, prask in drugih napak;
 • vrat pod pokrovom je zaščiten z zaščitno membrano z logotipom na njem;
 • Na vratu je termalni film, tudi z logotipom južnokorejskega podjetja.
 • Mnenja

  Oljni pregledi "ZIK 5w40" (sintetika) odražajo dejansko stanje. Poklicni vozniki, ki so dolga leta vozili več tonske tovornjake, govorijo o visoko kakovostnih izdelkih. Ni skrivnost, da komercialni promet deluje na rušenju in v težkih pogojih. Olje te znamke je eden od redkih dejavnikov, ki motorju omogočajo ustrezno zaščito motorja pred preobremenitvijo in ekstremnimi delovnimi pogoji. Uporabniki tega maziva upoštevajo nemoten zagon motorja v hladnem, stabilnem delu v vroči sezoni in visoki hitrosti ročične gredi, medtem ko olje ne peni. Slaba stran je bila, da izdelki niso bili predstavljeni v pet-litrski posodi. V številnih motorjih je količina litja večja od 4 litrov, zato je treba kupiti zmogljivost litra, da se motor popolnoma napolni z oljem.

  Sorodne publikacije