Kako ustvariti mapo na tabličnem računalniku. Smernice

Ne veste, kako ustvariti mapo na tabličnem računalniku na namizju? Organizirajte glavni zaslon v napravi, tako da vsebuje bližnjice do vseh vaših priljubljenih aplikacij, ne glede na njihovo število. Prihranite prostor na začetnem zaslonu Android, tako da v eno mapo namestite več aplikacij.

Navodila za Jelly Bean

V različnih različicah Androida se lahko značilnosti prikaza datotek razlikujejo. Zato bo algoritem za vsako od njih predstavljen ločeno. Za Jelly Bean je videti takole:
 • Na glavnem zaslonu povlecite eno ikono nad drugo. Ko spustite prst, ustvarijo nekaj novega. Ob njem se bo pojavil krog, ki pravi, da datoteke niso bile v navideznem sesutju, ampak so ustvarile mapo.
 • Povlecite dodatne bližnjice v ikono imenika, da jih dodate znotraj. Ko jih povlečete, bo prostor na začetnem zaslonu sprostil prostor, kar vam bo omogočilo ustvariti še več map in s tem povečati celotno zmogljivost.


 • Evo, kako ustvariti mapo na tabličnem računalniku. Vendar pa obstajajo nekatere pomembnejše nianse. Kliknite bližnjico mape, da si ogledate njeno vsebino, nato pa jo odprite v sami aplikaciji. Za nadaljnje urejanje morate klikniti in držati ikono programa, nato pa jo premakniti na pravo mesto. Lahko pa ga povlečete nazaj. Z dotikom na "Untitled" lahko preimenujete mapo. Lahko izbrišete imenike, tako kot vse druge bližnjicena zaslonu. To bo pripeljalo do izginotja vsega znotraj.

  Navodila za sendvič s sladoledom

  Za to različico imenika Android so videti kot mape. Točno tako, kot bi lahko videli na vašem računalniku. Tu jih morate ustvariti ročno in nato povleči ikone aplikacij.


  To lahko storite takole:
 • Kliknite na prazen del zaslona.
 • V kontekstnem meniju izberite ukaz "Nova mapa". Nato boste videli nov imenik, vendar je še vedno prazen.
 • Povlecite ikono, ki vas zanimajo dodatki, na novo ustvarjeno ikono. Spustite prst, da to datoteko dodate notri. Ponovite toliko krat.
 • Upravitelji datotek

  Datotečni menedžerji so lahko eden najpomembnejših programov za udobno delo z napravo. Z njihovo uporabo si lahko ogledate razpoložljive podatke, prenesete, upravljate prostor za shranjevanje podatkov in premikate stvari iz enega kraja v drugega. Organizacija datotek se morda zdi dolgočasna, vendar bo iskanje ustreznih informacij na napravi vedno pomembno. Nekaj ​​primerov takih aplikacij: Asus File Manager, ES File Explorer Pro, Total Commander, Tetra Filer.

  Sorodne publikacije