Kako narediti screenshot na "ZTE": navodila

Vsi pametni telefoni v operacijskem sistemu Android uporabljajo ista orodja in funkcionalnosti. Večina kontrolnikov in vmesnikov se ujemata, ne glede na proizvajalca pametnega telefona. Enako velja za podjetje ZTE in njegovo napravo. Mobilni telefoni tega proizvajalca nadzoruje Android, zato je kombinacija funkcijskih tipk enaka originalu. Oglejmo si, kako narediti posnetke zaslona na ZTE.

Kaj je zaslon?

V različici Androida 4 in starejših se je pojavila priročna funkcija. Za hitro zajemanje vsebine zaslona lahko uporabite le dve tipki, potem pa bo telefon shranil sliko v mapo z drugimi fotografijami in posnetki zaslona le nekaj sekund.

Naprave "ZTE" se ne razlikujejo od drugih podobnih pametnih telefonov, zato lahko naredite posnetek zaslona "ZTE" z nekaj kliki, tako da sledite danim navodilom.

Vodnik za ustvarjanje posnetka zaslona

Če želite začeti, pojdite na zaslon ali sliko, ki jo želite odstraniti. Nato istočasno pritisnite tipko za vklop /izklop in gumb za zmanjšanje glasnosti. Če ste vse naredili pravilno, se na zaslonu prikaže sporočilo, da sliko shranite v galerijo. V nasprotnem primeru boste na zaslonu videli indikator glasnosti, ki samo blokira telefon. Če niste prvič izstopili, ponovite postopek, ko indikator glasnosti izgine z zaslona. Ustvarjanjeposnetek zaslona je opremljen z bliskavico na zaslonu in značilnim zvokom zaklopa fotoaparata.


Kje najti posnetek zaslona?

Ko naredite posnetek zaslona na ZTE, ga lahko najdete v mapi Screenshots, ki se nahaja v Galeriji. V nastavitvah lahko spremenite mesto shranjevanja in ustvarite, na primer, ločeno mapo za različne slike. Vsi zasloni so privzeto shranjeni v formatu PNG.

Programi tretjih oseb

Opisali smo najpreprostejši, najhitrejši in najbolj dostopen način, da naredimo posnetek zaslona "ZTE Blade" in drugih sodobnih modelov pametnega telefona tega podjetja. Če pa potrebujete napredno funkcijo, lahko uporabite posebne aplikacije iz trgovine Google Play. Ne pozabite, da za uporabo funkcionalnosti večina od njih potrebuje root pravice na pametnem telefonu. Zato je ta metoda ni zelo priročno in optimalno, če morate vzeti screenshot "ZTE" hitro in brez dodatnih ukrepov, vzemite čas.

Sorodne publikacije