Pregled pametnega telefona Alcatel Idol 3: specifikacije, primerjave s konkurenti in pregledi

Pred nekaj leti se je podjetje "Alkatel" odločilo, da korenito redefinira pozicioniranje svojih pripomočkov in opusti celotno vojsko naprav s predpono "Idol". Kot rezultat, na trgu s to linijo je ostalo le dve napravi, ki se med seboj razlikujeta diagonalni zaslon Alcatel Idol 36045y (55 ") in 6039 (47"). O zadnjem in o tem bomo razpravljali v našem članku.

Podjetje je prevzelo potezo Apple, ki je hkrati risala dve skoraj identični napravi hkrati z različnimi diagonalami zaslona. V preteklosti so bili Alcatel Idol 3 mini, "Idol X", itd., Nekoliko iskani, saj je za blagovno znamko to pomemben korak, saj je veliko bolj pomembno, da se osredotočimo na uspešnejše ponudbe in jih naredimo še bolj dostopne potrošnikom. Spread na izbor mnogih funkcij pripomočkov, kot so isti Alcatel Idol 3 mini in serija 6039, nima praktičnega pomena, zato mnogi strokovnjaki menijo, da je potek, ki ga je sprejelo podjetje, pravilen. Poleg tega je v zadnjih nekaj letih v prodajnih statistikah opazno povečanje zanimanja uporabnikov za nove modele.


Pozicioniranje

Modeli serije Alcatel One Touch 6045y Idol 3 in 6039 so postali najboljša rešitev glede cene in kakovosti: pametna platforma Android 5.x, običajen zaslon, zvočniki so dobri in sprejemljive zmogljivosti. Na splošno so se pripomočki "Alcatel" razlikovali ne le z dobro funkcionalnostjo, temveč tudi s prijetno zasnovo zadnjih nekaj let. Glavna naloga podjetja je proizvodnja naprav zamnožični potrošnik, ki ne more ali ne želi kupiti pripomočkov znanih blagovnih znamk - potrebuje samo klice, senzor, čeprav nekakšno zmogljivost in trajnost naprave.


Kljub skromnim zahtevam segmenta je Alkatel začel pakirati svoje naprave s "glasnimi" tehnologijami, da bi se počutil bolj ali manj udobno med prvimi proizvajalci. To vključuje pametne programske opreme, ki se razlikujejo od zvočnikov JBL, zaslon pa omogoča ECC (Technicolor Color Enchance). Tako so v novih modelih podjetja (Alcatel Idol 36045y in 6039u) pridobljene vrednosti očitno opazili kot rezultat sodelovanja z drugimi blagovnimi znamkami. Če bo "Alcatel" tudi pravilno uporabil in za naslednje modele, je povsem možno, da bomo v bližnji prihodnosti videli premijske pripomočke iz regije "za 30 tisoč rubljev z vsemi zvonovi".
Torej je predmet današnjega pregleda pametni telefon Alcatel Idol 3. Lahko najdete preglede, specifikacije, primerjave s konkurenti, kot tudi prednosti in slabosti modela spodaj. Poglejmo si najbolj priljubljenega predstavnika serije - model 6039 z zaslonom 47 palcev.

Vsebina paketa

Pripomoček je v enostavni in običajni napravi Alcatel v kartonski škatli. Vsebuje "najbolj slastne" lastnosti pripomočka, nagrade za nekatere razstave in druge privlači uporabniške informacije.


V škatli boste videli:
 • pametni telefon Alcatel Idol 3;
 • omrežni polnilec;
 • USB kabel za polnjenje in sinhronizacijo z osebnim računalnikom;
 • stereo slušalke znamke JBL;
 • majhno orodje za pridobivanje sim kartic;
 • priročnik v ruščini.
 • Paket se lahko imenuje povprečen, zato v škatlo ne postavljajte nobenih ovitkov, filmov in drugega spremstva. Ampak to je lahko boljše, saj je vsak dodatni pripomoček pomembno povečanje cene, in večina uporabnikov raje kupi nekaj "kosov" posebej, kar se imenuje, po vašem okusu in barvi.

  Videz

  Videz naprave se lahko imenuje navaden in običajen za blagovno znamko "Alcatel". Edina oblikovalska poteza, ki razlikuje model od drugih serij - to je rahlo štrleči zaslon, kjer sta na obeh straneh prikladno nameščeni lastniški zvočniki iz JBL. Prav tako je treba omeniti, da je Alcatel One Touch Idol 3 eden izmed redkih pripomočkov, kjer so zvočniki razporejeni z dvema mikrofonoma. To pomeni, da lahko napravo vzamete tako, kot želite: vodoravno, navpično ali celo z glavo navzdol, to je popolnoma nepomembno, ker ne boste prekrivali zvoka. Na splošno je edini element, ki ni vizualno usklajen, prednja kamera (5 MP).
  Telo Alcatel Idol 36039y gre z roko v roki, zato je veliko uporabnikov v svojih ocenah ta trenutek kot pomanjkljivost. Po drugi strani pa se je proizvajalec znebil številnih pomanjkljivosti preteklih serij, kot so luvti, praske in druge škripanje med delom z napravo.
  Na trgu so tri barvne rešitve za Alcatel One Touch Idol 36039y: temno siva, črna in gorčična barva. Gama je precej ljubka in ne ustvarja vtisa poceni ali zanemarjanja.

  Vmesniki

  Na hrbtni straniPametni telefon temelji na 13-megapixel zadaj obrnjeni kamero razreda Exmor od Sony, ki ne more, vendar se veselijo. Tukaj je LED bliskavica, ki, za razliko od prejšnjih generacij "Idola", deluje kot bi morala. Na vrhu vrha bomo videli mini vtičnico za slušalke, spodaj pa mikro USB vmesnik. Na levi strani naprave - pladenj, ki se odpre s posebnim orodjem. Če imate različico z eno SIM kartico, potem je druga reža za SD-pogon, drugače je dvojna sedem. Na desni strani je seznanjen zibalnik za nadzor glasnosti. S svojimi praktično optimalnimi dimenzijami - 135x66x75 mm - naprava odlično leži v rokah in ustreza osnovnim ergonomskim standardom. Če primerjate Alcatel One Touch Idol 3 z Lumiyo iz serije Nokia 630, je slednji nekoliko širši in daljši, kar pomeni, da imajo uporabniki z majhno dlanjo težave z eno roko. Druge naprave v tem segmentu, kot so "Samsung" ali "Ixperia", imajo podobne dimenzije, čeprav se v debelini ohišja nekoliko razlikujejo, zato pri migraciji ne bi smelo biti težav.

  Zaslon

  Diagonal Alcatel Idol 3 - 4`7 palcev pri 720 ločljivosti do 1280 slikovnih pik. IPS matrika z 312 slikovnih pik na palec je zelo dobro zaznana. Dodali bomo interpretativni profil Technocolor Enchance, tehnologijo OSG, pomanjkanje zračnega prostora in dostojno predstavitev. Lastniki v svojih odzivih so toplo zaznali značilnosti matrike: široke nastavitve za nastavitev osvetlitve ozadja, kakovostna slika, sprejemljivi koti gledanja in dobro ravnotežjebarv Na splošno je dobro, vendar je malo, kar izstopa med množicami prikazov konkurentov - značilno za poceni rešitev naprave.
  Če ga primerjamo z istim 630 "Lumiye", potem je naš pripomoček nekoliko izgubljen. Prihranek energije je seveda dober, vendar pomanjkanje svetlosti osvetlitve ozadja ne omogoča normalnega dela v zunanjih pogojih, še posebej na jasnem sončnem dnevu. V sobi, naprava bolj ali manj spopadati z dnevno svetlobo in običajne dnevne svetilke, vendar tisti, ki so navajeni na bolj živahne pripomočke, bo osvetlitev Alcatel Idol 3 (5`5 ", 4`7") manjka. Za proračunski model so značilnosti matrike značilne, za naprave srednje ravni pa so žal preveč skromne. To je še posebej opazno, če greste s katerimkoli Ixperia ali NTS.

  Produktivnost

  Alcatel Idol 36039y ima 15 gigabajtov RAM-a in 16 GB notranjega, uporabniku pa je na voljo samo 7 GB za svoje potrebe. Povečate lahko do 127 GB zunanjega pomnilnika SD. Predstava se ujema z zelo skromnim procesorjem "Snapdragon" iz serije 410 na štirih jedrih, ki deluje v tandemu z grafičnim pospeševalnikom "Adreno 306". Stroški naprave niso omogočili, da bi nekaj stresali, ampak vsaj hvala za podporo protokolov LTE. Če primerjamo podobne segmentne modele, slika za Alcatel Idol 3 ni zelo ugodna, saj ima večina konkurenčnih naprav na svojih ploščah osemjedrne procesorje.
  Kljub temu so opazne vse kritične frize ali "zavore" pri delu z vmesnikomni bilo tam Naprava ne more biti imenovana počasna, vendar je ne morete imenovati preveč prefinjeno. Ne pozabite, da imamo proračunsko rešitev za podjetje, ne pa gadget srednjega razreda. Kar se tiče iger, je najbolje, da se ne dotikajte sodobnih aplikacij za igre, generacija 2010–2015 pa se začne in teče brez težav.

  Kamere

  Kot je bilo omenjeno zgoraj, ima glavna kamera Alcatel Idol 3 fotoaparat z 13 milijoni slikovnih pik, ki je izdelan na osnovi tehnologije Sony Exmor. Zato ima uporabnik možnost, da v realnem času uvede nekatere posebne učinke, kot so retuširanje, krom in prikrivanje nepravilnosti kože, ter tudi snemanje videa v načinu HDR. Uporabna značilnost je ročna nastavitev osvetlitve, nastavitev beline in ISO (100/2400). Ta trenutek vam omogoča, da umerite fotografije, ki jih Alcatel Idol 3 ni mogel samodejno obdelati, poleg tega pa je veliko uporabnikov v svojih odzivih dobro sprejelo prisotnost QR-skenerja v telefonu. Med slabostmi je mogoče opozoriti na zelo šibko in nekakšno zagagovannoy Iz kamere kot napaka s poudarkom (svetloba gre za vir svetlobe, ne pa za želeni predmet). To pomeni, da če izvajate vsakodnevno snemanje in matrika zajame nekaj svetlobnega vira, potem bo celoten okvir zatemnjen z eno svetlo točko. To je seveda problem s programsko opremo, zato upajmo, da bo rešen v naslednji firmware. Mimogrede, amaterski odtoki so že v specializiranih forumih, tako da, če ga ne nosite, potem lahko prenesete od tam, seveda, na lastno odgovornost. Kar se tiče videa, tukaj ni kritičnih pripomb: nič neporavnanega alinadnaravno - vse je standardno za njegov razred.

  Platforma

  Alcatel Idol 3 Smartphone deluje na klasični platformi Android 5.H.H «Lollipop». Podjetje ne želi spremeniti običajne lupine, vendar so nekatere spremembe prinesle. Če so se v prejšnjih generacijah na ikonah pojavila mini okna, potem je ta "čip" postal bolj razvit v smislu obsega: velika okna in pojavni meni. Želite videti podobne informacije o aplikaciji - znova kliknite ikono.
  Standardni vmesnik je bil preoblikovan, vendar ne tako močan kot druge znamke, kot je SonyEricster s svojimi Ixperia storitvami. Zavesa je običajna, način pomikanja spremljajo novice iz programa Alcatel Stream (vreme, novice, aplikacijski trak itd.). Nekateri uporabniki v svojih ocenah menijo, da je ta neumni popolnoma neuporaben in še bolj drzen utrip v pripomočkih NTS. Takšna funkcionalnost preprosto ni potrebna večinoma, ker je nemogoče urediti vir traku, ampak videti na primer novice o prostoru ljubiteljev živali - zakaj to? Med osnovnimi aplikacijami je klasičen FM sprejemnik, kalkulator, kompas, snemalnik zvoka in drugo spremljevalno okolje, ki se uporablja na večini pametnih telefonov. Kot predvajalnik glasbe, program "Mix", ki omogoča ne samo poslušanje izbranih pesmi, temveč tudi njihovo mešanje, to je vsiljevanje vseh vrst učinkov. Mlade uporabnike lahko zanima ta funkcionalnost, vendar je še vedno igrača - DJ ne bo deloval iz vas, ker je orodje premajhno, lahko pa se oblikuje vsaj nekaj ideje o tej smeri. Omeniti velja tudi prisotnost zanimivegaFunkcije za odklepanje zaslona Eye-D. Sistem skenira mrežnico in nato odpre namizje. Metoda ni zelo zanesljiva, in ne daleč, hitro, ampak kot zanimiv dodatek je zelo primerna. Poleg tega lahko to metodo zamenjate z bolj znanimi, kot sta dotik zaslona ali klasične poteze na točkah.

  Življenjska doba baterije

  Alcatel Idol 3 je opremljen z litij-ionsko baterijo velikosti 2000mg. Komplet čipov pušča veliko možnosti, zato je napolnjenost baterije majhna. V standardnih načinih in pri običajnem prenosu (klici, SMS, internet) telefon tiho živi ves dan. Če pripomoček uporabljate le kot klicatelja, je zagotovljeno delo za dva dni. Všeč vam je, da igrate igre in gledate videoposnetke z visoko ločljivostjo - bodite pripravljeni vprašati napravo štiri do pet ur. Vgrajena baterijska funkcionalnost bo prihranila nekaj stroškov, če ga ne pozabite vklopiti. Slaba stran tega programa je, da je integrirana v platformo Android, in to je v bistvu običajen dodatek, ki vam ne bo prinesel resne koristi pri varčevanju. Bolje je prenesti resnejši program iz istega tržnega mesta. Pametni telefon se zaračuna v primerjavi s konkurenčnimi analogi, običajnimi za mnoge, približno uro in pol. Če kupite tudi pametni polnilnik, lahko čas hranjenja skrajšate na 30-40 minut, čeprav strokovnjaki tega ne priporočajo (zmanjšanje učinkovitosti baterije).

  Tekmovalci

  Naš anketirani stane približno 8000 rubljev. Oceniti izvedljivostnakupovanje, si poglejmo najbližje tekmece "Idola".
  Začnimo s predstavnikom Nebesne - "Huawei" serije Honor 4C. Gadget ima 5-palčni zaslon, osem-jedrni Kyrin procesor, 2 GB RAM-a /RAM-a in 8 GB trdega diska. Kamere podobne "Idol" - 13 in 5 MP, in zmogljivost baterije je malo več - 2550 čarovnik. Med kritičnimi pomanjkljivostmi modela je mogoče omeniti jasno zastarelo platformo Android, četrto različico in pomanjkanje podpore za protokole LTE. Načeloma "Idol" tukaj izgleda veliko bolj zmagovalno, še posebej za ljubitelje hitrega interneta in odzivnega vmesnika. Naprej prihaja naprava ZTE - Blade S6. Nabor znakov je nekoliko boljši: več RAM-a - 2 GB, boljša matrika in višja zmogljivost baterije - 2400 mAh. Toda pripomoček je precej dražji, da za domačega potrošnika ni zadnji dejavnik za nakup, zato "Idol" tukaj spet zmaga. Še dlje, "Lenovo" serija S60. Značilnosti so skoraj enake kot pri naši napravi, edina razlika je v tem, da je RAM malo več - 2 GB. Vendar pa je S60 očitno zmagovit v smislu oblikovanja, ergonomije in celotnega videza. Pametni telefon dobesedno kopira iPhone 6. različico. Slabo ali dobro, da razumemo odvetnike podjetij, vendar se je izkazalo, da je model res lep, udoben in prijeten na več načinov, še posebej, ker je cena za "Idol" in S60 - na isti ravni.

  Če povzamemo

  Na splošno imamo popoln delovni konj s podporo za protokole LTE, zvočnike blagovne znamke znane blagovne znamke, povprečno zmogljivost innormalno življenjsko dobo baterije. Če pogledamo ceno (8000 rubljev), lahko rečemo, da je model uspel. Edina stvar, ki jo Idol izgubi s svojimi konkurenti, je videz (čeden "Lenovo S60") in zmogljivost (štiri jedra za sodobne aplikacije in 15 GB RAM-a očitno ni dovolj). V ostalem vidimo običajno in malo izjemno napravo, ki jo stotine na trgu mobilnih naprav.

  Sorodne publikacije