Lenovo obnovitev sistema: navodila po korakih, bližnjice na tipkovnici za obnovitev nastavitev

V zadnjem času so številni proizvajalci prenosnih računalnikov poleg možnosti uporabe orodij za reševanje težav, ki so na voljo v večini nameščenih operacijskih sistemov, začeli vključevati lastna sredstva, kar jim omogoča izvajanje skoraj enakih dejanj brez vključevanja sistemskih programčkov ali izmenljivih medijev, tudi v primerih, ko naprava ni iz kakršnega koli razloga. Ostanimo na prenosnih računalnikih Lenovo. Obnavljanje sistema s ponastavitvijo vseh parametrov na tovarniško stanje lahko izvedete samo z uporabo orodij, ki jih nudi proizvajalec. Poleg glavnega gradiva bo na voljo več nasvetov za izvedbo podobnih operacij, vendar z operacijskim sistemom Windows, ki bi ga moral poznati vsak samoumevni uporabnik.


Obnovitev sistema v prenosnem računalniku Lenovo: Osnovni koraki

V prenosnem računalniku proizvajalca lahko izvedete nekaj operacijskih sistemov z nekaj preprostimi metodami. Pogojno jih je mogoče razdeliti na uporabo orodij, tako rekoč, "sešiti" neposredno v računalniški sistem (skrita particija z izhodno varnostno kopijo trdega diska) in uporaba nameščenih operacijskih sistemov za primere, ko je particija s tovarniškim orodjem poškodovana, uporabnik je nadgradil /znižal operacijski sistem ali spremenil trdi disk. Takoj bodite pozorni na dejstvo, da je priporočenoponastavitev nastavitev na tovarniško stanje bodo vse uporabniške datoteke popolnoma izbrisane. Primerno je uporabiti takšno orodje, vsakdo se odloči zase. Vendar pa v nekaterih primerih lahko to storite brez njega, če pa se sistem ne naloži in nobena druga metoda ne pomaga, bo to orodje najbolj učinkovito.


Kaj je pomembno vedeti pred začetkom ponovnega zagona ali popolne ponastavitve?

Pred neposrednim opisom ponastavitve je treba opozoriti, da je lahko na različnih modelih prenosnih računalnikov Lenovo obnovitev sistema v smislu izvedenih dejanj nekoliko drugačna. Prvič, orodje se lahko imenuje drugače (OneKey Recovery, OneKey Rescue System itd.). V večini primerov taki vgrajeni pripomočki obstajajo na skoraj vseh napravah v seriji IdeaPad ali G. Vendar pa je na napravah ThinkPad ta postopek precej drugačen (tu se bomo ustavili ločeno).

Kako zagnati obnovitev sistema Lenovo z vgrajenim orodjem?

Zdaj pa se obrnemo na pregled procesa ponastavitve. Za začetek razmislite o obnovitvi sistema na Lenovo IdeaPad, Essentials in modelih, kot je G50.
Na vseh takih napravah se poleg gumba za vklop ali na stranski plošči nahaja dodatni gumb, ki je odgovoren za klicanje orodja za ponastavitev sistema brez uporabe kakršnih koli izmenljivih medijev ali razpoložljivega operacijskega ali celo poškodovanega operacijskega sistema. Za začetek obnove sistema na Lenovo G50 ali drugih podobnih modelih, je prenosnik najprej potreben v celotiin nato za zagon vgrajenega medija, kliknite gumb Novo gumb namesto gumba za vklop.

Opis postopka ponastavitve po korakih

Po vklopu računalnika se na zaslonu prikaže meni za dejanje, v katerem izmed točk želite uporabiti obnovitev sistema ali obnovitev sistema OneKey (odvisno od modela). Sledi poseben meni za izbiro opravila z dvema postavkama.
Na podlagi dejstva, da uporabnik ni ustvaril lastne varnostne kopije, zato izberite prvotno obnovitveno točko iz prvotne povratne povezave Lenovo za G50. Po tem morate sprejeti opozorila o začetku ponastavitve in brisanju vseh podatkov. Nato se zažene postopek obnovitve in po zaključku bo potrebno pritisniti gumb "Finish", po katerem je potrebno tudi ročno izbrati ponovni zagon, saj možnost samodejnega ponovnega zagona tukaj preprosto ni na voljo. Vendar to ni vse. Naslednja faza obnovitve sistema Lenovo vključuje vnos podatkov in izbiro možnosti, kot je to storjeno z namestitvijo operacijskega sistema. Toda na napravah IdeaPad vam tega ni treba storiti. Na teh napravah se ponovni zagon po ponastavitvi samodejno zaključi in tako dobite "čist" sistem, ki je bil v času nakupa prenosnega računalnika.

Ustvarjanje varnostnega kopiranja po meri

Načeloma lahko skrbno ustvarite varnostno kopijo in za to uporabite orodja Windows, ki niso nujno potrebna. Takšna sredstva obstajajo tudi v "šivani" koristnosti.
Na primer,V operacijskem sistemu Windows 8.1 najprej namestite nameščeno aplikacijo OneKey Recovery s seznama aplikacij, nato pa se strinjate, da bo kopija shranjena v razdelku, ki ga ponuja sam pripomoček, ali pa podajte drugo pot. Če želite zagnati povrnitev sistema za varnostno kopiranje, ko pokličete zgoraj opisano orodje za obnovitev, boste morali pri izbiri obnovitvene naloge določiti ne izvirnika, temveč lastno, s pomočjo gumba za pregled, da mu omogočite dostop do datoteke Backup.wsi. Hkrati, za razliko od prve možnosti, niso bile izbrisane niti particije diska niti uporabniški podatki.

Obnovitev sistema v seriji ThinkPad

Zdaj pa nekaj besed o obnovi Lenovo-ove serije ThinkPad. Tukaj so dejanja nekoliko drugačna od zgoraj navedenih.
Za dostop do obnovitvenega okolja v fazi prenosa prenosnega računalnika pritisnite F11, da izberete želeni jezik, pritisnite gumb za razširitev, vnesite geslo (če je nameščen) in nato v meniju aktivirajte element Lenovo Factory Recovery. Potem se začne postopek, zelo podobno običajni namestitvi sistema Windows. Na eni od stopenj se boste morali strinjati z vnovičnim zagonom in nato izbrati potrebne parametre.

Uporaba operacijskih sistemov Windows

Ko gre za prenosnike Lenovo in obnovitev sistema Windows 10, lahko uporabite tudi operacijski sistem.
Za popolno ponastavitev se v meniju možnosti, kjer je ustrezna postavka, uporablja oddelek za nadgradnjo in obnovitev.
Včasih lahko uporabite in prenesete diagnostična orodja, kivam omogočajo odpravljanje napak pri zagonu operacijskega sistema s shranjevanjem uporabniških podatkov. Če nobena od predlaganih rešitev (kot je zamenjava trdega diska ali nenamerno poškodovanje particije s tovarniškim orodjem), ne pomaga, je mogoče poskusiti pri prenosu iz izmenljivega medija z distribucijo ali uporabo diskovnih programov, kot je LiveCD. Mimogrede, ni vedno priporočljivo ponovno zgraditi sistema Lenovo v smislu popolne ponastavitve. Pogosto je nekatere težave mogoče rešiti z ukazno konzolo (Shift + F10) z orodjem Bootrec.exe, preverjanjem diska in integriteto sistemskih komponent (SFC) itd.

Sorodne publikacije