Brskalnik Uran: program Windows, pregledi, pregled

Vsi ne vedo, da poleg "zlatih trojic" - Google Chrome, Mozilla Firefox in Opera, obstajajo številni drugi spletni brskalniki. Eden od najbolj oglaševanih - brskalnik Uran, ki ga je razvila ruska družba uCoz. V tem majhnem pregledu bomo skušali ugotoviti, kako se razlikuje od konkurence in ali ga je treba namestiti.

Prvi vtisi

Vmesnik brskalnika je zelo podoben dobro znani »Chrome«. Ni presenetljivo, ker Uran temelji na istem motorju - Chromium. Ista standardna orodja, ista vrstica z zaznamki. In ko poskušate odpreti spletno trgovino Uran, "nas preusmeri v najbolj razširjen imenik razširitev Chrome. Zdi se, da imamo samo klon priljubljenega programa," razvijalci "pa se niti niso trudili narediti večjih sprememb, kot so to storili, na primer. , ustvarjalci "Yandex.Brauzera".


Zakaj uCoz potrebuje svoj brskalnik?

Na kratko - za promocijo svojih izdelkov. Brskalnik Uran je hekiran, da deluje izključno s spletnih mest na brezplačnem uCoz gostovanju. Če ste morali delati na tej platformi, potem ste verjetno že utrujeni od pol strani z obsesivnim oglaševanjem, ki se dosledno pokvari na vsaki strani. Pravzaprav, za rešitev tega problema uCoz ponuja namestitev prostega brskalnika Uran. In ponuja najbolj drzen način - ko je uporabnik, utrujen, da vidi na ducate transparentov, še vedno potiska lažno tipko "Zapri oglaševanje". Ko so nameščeni, se zaznamki takoj dodajo na uradni blog, forum in seznamvseh storitev družbe Yukos, kar omogoča nadaljnje spodbujanje storitev podjetja.


Prednosti

Pogovorimo se o tem, kakšen dober Uran brskalnik za Windows 7. Načeloma lastnih "čipov" nima veliko. Kaj je mogoče poudariti?
 • Pospešena obdelava javascripta. Eden od glavnih razlogov za počasno nalaganje strani je veliko število scenarijev na straneh. Zahvaljujoč uporabi sodobnega motorja WebKit, brskalnik "Yukosovsky" rešuje ta problem in vam omogoča, da s počasnim internetom obdelujete podatke še hitreje.
 • Nizka poraba pomnilnika. To je še posebej pomembno za tiste, ki pogosto odprejo veliko število zavihkov hkrati. Z uporabo edinstvenih algoritmov, brskalnik Uran prisili računalnik, da razmisli o neaktivnih zavihkih zrušenih aplikacij, kar zmanjša obremenitev sistema.
 • Podpira vse sodobne spletne standarde (HTML5 CSS3 SVG, WebSocket itd.). Čeprav se bo cenilo, kot da bi tisti, ki so uporabljali standardni Internet Explorer že prej. Toda ostaja dejstvo - celo kompleksne moderne strani z veliko animacijami in kompleksnim dizajnom so prikazane brez napak.
 • Vgrajene razširitve za pooblastitev na spletnih mestih uCoz in WebTop. Dvomljiva, vendar še vedno edinstvena prednost. Dovolj je samo, da se prijavite v svoje račune in se še naprej prijavljate v projekte "Yukosovskih" s klikom na gumb.
 • Vgrajen blokator oglasov. Kot smo že omenili, brskalnik samodejno "ubije" vse oglase na spletnih straneh uCoz. Res je, samo na njih.
 • Vgrajen bralnik RSS. Enostavna in praktična razširitev zabranje novic in novih objav za prosta delovna mesta, ki jih vi potrebujete.

 • Še ena od prednosti, ki jo ima Uran, je v bistvu lastnik motorja Chromium. Vendar pa z vidika običajnega uporabnika resnično zaslužijo pozornost:
 • samodejne posodobitve (ob zagonu programa se najnovejša različica Urana takoj naloži);
 • brskalnik podpira vse razširitve, teme in vtičnike za Google Chrome;
 • možnost uvoza vseh zaznamkov, gesel in dodatkov iz običajnega "kroma";
 • Vgrajena so orodja za razvijalce in javascript za konzole;
 • sinhroniziranje podatkov z enim samim računom;
 • Funkcija samodejnega prevajanja strani v ruski jezik.
 • Kot lahko vidite, ni nič posebnega - zdaj so te funkcije na voljo v skoraj vseh brskalnikih. Čeprav zaradi pravice je treba omeniti, da je vse potrebno na kraju samem. Razvijalci trdijo, da ima Uran med drugim visoko stopnjo varnosti in zasebnosti, vendar je ni mogoče preveriti, zato morate verjeti besedi.

  Slabosti

  Sedaj o neizogibni "žlici katrana". V nekaterih primerih je brskalnik Uran precej slabši od svojih bolj priljubljenih in hitrih tekmecev. Poleg tega se zdi, da je program "oster" za ciljno občinstvo (tisti, ki delajo z uCoz) in nihče ni načrtoval, da bi brskalnik naredil udobno za širšo javnost. Tu so glavne pomanjkljivosti, ki smo jih odkrili pri delu z Uranom:
 • Bloker oglasov deluje samo na spletnih straneh uCoz. Če je le mogočeniste načelni fan, za delo z drugimi viri boste morali dati vse enako AdBlock.
 • Obstaja veliko sodobnih funkcij. Na primer, vgrajeni "način branja", ki je že dodan praktično vsem priljubljenim brskalnikom.
 • Standardni vmesnik, ki ga ni mogoče spremeniti. Omejitev priložnosti - Namestite drugo temo ali ploščo Express iz trgovine Google Chrome. To je, da se ustanovi brskalnik "sam je precej problematično
 • Na glavni - nič, razen za iskanje" Yandex. "Medtem ko je večina ljudi še vedno vnesete poizvedbe neposredno v naslovno vrstico. Verjetno, razvijalci so bili leni, da bi celo nekaj minimalno nadzorno ploščo za "njihovo" (za bolj priročno brskanje in upravljanje mest na istem "Yukosu").
 • Samodejno nastavi kot privzeti brskalnik. Če želite izbrati drug program, je uporabnik prisiljen vzpenjati se v nastavitve.
 • ) Spori z nekaterimi protivirusnimi programi Nekateri k Uporabniki se pritožujejo, da nimajo nameščenega Urana (brskalnika) zaradi dejstva, da ga PRO ščiti kot zlonamerno programsko opremo.To je rešeno z začasno onemogočanjem protivirusnega in požarnega zidu, vendar morate biti 100% prepričani, da je bila datoteka prejeta iz zaupanja vrednega vira (na primerPoleg tega ima Uran zasebno kodo, in ker ni popolnih informacij o razvijalcih ali programu samih, obstaja verjetnost, da bo brskalnik zbiral uporabniške podatke.

  Kaj ljudje mislijo?

  Da bi bil naš pregled čim bolj pošten, smo raziskali misli tistih, ki že dolgo uporabljajo brskalnik Uran. Oceneo programu večinoma podvajata. Kaj je najpogosteje v središču pozornosti? "Oglaševanje je enako kot v drugih brskalnikih" In spet o bolečini. Ponudba za prenos "hitrega in sodobnega brskalnika brez oglasov" uCoz diplomatski utiša dejstvo, da blokator deluje samo na njihovih straneh. Drugi viri se tako rekoč pojavljajo v vsem svojem sijaju. "Zaman kopije brskalnika Google Chrome" Za večino uporabnikov res ni razlike. Enako razširitev, isti vmesnik.V resnici, kar smo ponudili za prenos pod krinko novega brskalnika je običajen Chrome, ki je dodal nekaj zaznamkov in razširitev (očitno za tiste, ki so leni klikniti na dva gumba sami). "Ni datoteke za odstranitev (brisanje)" Toda to je težja težava. In neizogibno boste naleteli nanj, če se boste odločili odstraniti brskalnik Uran. Nekatere povratne informacije uporabnikov potrjujejo, da ni posebne datoteke za odstranitev "Uranusa" in njegovih komponent, kot je Uninstall.exe. To pomeni, da je treba vse dodatne datoteke in "smeti", ki ostanejo po programu, očistiti ročno. "Deluje hitreje, vendar ne veliko." Za poštenost je vredno reči, da mnogi opombe: brskalnik resnično prenaša strani bolj agresivno kot analogi. Čeprav je veliko od tega odvisno od vašega računalnika in hitrosti interneta - na dobrem avtomobilu s hitrimi povezavami bo tudi IE letel. "Če delate na uCoz - je priročno"
  Mimogrede, redni uporabniki uCoz-a so zelo zadovoljni. Res je, v bistvu tisti, ki delajo takoj z več lokacijami in ne želijo vsakokrat ponovno pooblastiti. Poleg tega Uranova obljuba nikrši - na vseh projektih "Yukos" draži oglaševanje resnično izgine.

  Povzeti

  Ustanovitev Urana je smiselna le, če delate z uCoz in ustvarjate mesta na tem brezplačnem gostovanju. Poleg tega je primeren za tiste s šibkim računalnikom ali počasnim internetom - zaradi modernega motorja brskalnik res hitreje prenaša strani in ima nekaj najboljših zmogljivosti. V drugih primerih je bolj smiselno namestiti pristen Google Chrome ali vsaj »Yandex.Browser« in dodati le potrebne razširitve.

  Sorodne publikacije