Kako odstraniti zaščito s kartice SD: nekatere običajne situacije in kako jih odpraviti

Izmenljive pomnilniške kartice različnih formatov, skupaj z običajnimi pogoni flash, so zaradi kompaktnosti in velike količine pomnilnika vstopile v življenje sodobnih uporabnikov mobilne tehnologije in računalniških naprav. Ampak včasih lahko najdete videz precej neprijetne situacije, ko je kartica povezana z računalnikom (vstavljena v čitalnik kartic ali neposredno na mobilno napravo), morate kopirati nekatere datoteke in sistem nenadoma poroča o obstoju določene zaščite pred pisanjem. O tem, kako odstraniti zaščito s kartice SD na najlažji način, ki je na voljo kateremu koli uporabniku, in bo šel še dlje. Takoj lahko SD vzamemo kot primer in naslednje korake lahko uporabimo za vse izmenljive medije drugih vrst in redne pogone flash.


Glavne vrste težav pri delu s pomnilniškimi karticami

Za začetek se bomo osredotočili na najpogostejše težave, ki se lahko pojavijo pri povezovanju kartic z računalniškimi sistemi. Te vključujejo naslednje:
 • prisotnost mehanske blokade;
 • težave pri dostopu na ravni pravic uporabnikov;
 • nepravilno oblikovanje;
 • nepravilna namestitev datotečnega sistema ali njegova spontana sprememba;
 • zaščita šifriranja;
 • Mehanske in druge poškodbe medijev.
 • Disk je zaščiten pred pisanjem: kako na najlažji način odstraniti zaščito s kartice SD?

  Prva in najlažja rešitev problema, ki se pojavi, jezato se prepričajte, da kartica nima mehanske zaščite.
  Ohišje naprave ima lahko posebno stikalo, ki blokira snemanje. Samo premaknite ga tako, da nastavite način. S tem je vse jasno. Pri napravah microSD je situacija enaka. Vse to pa lahko še poslabša dejstvo, da je zaščita na kartici onemogočena in da vstavljanje medijev v čitalnik kartic še vedno ni mogoče izvesti. Kako v tem primeru odstraniti zaščito s kartice micro-SD? In tukaj ne bi smelo biti posebnih težav. Ker so mikrokartice najprej vstavljene v poseben adapter in šele nato v čitalnik kartic računalnika, je potrebno preveriti, ali zaščita ni nameščena samo na adapterju.


  Odpravljanje težav s spreminjanjem ravni dostopa

  Na podlagi odgovorov uporabnikov, ki se soočajo s tem problemom, je mogoče včasih narediti nekaj programskih ukrepov. Na primer, po priključitvi kartice na računalnik (pod pogojem, da jo operacijski sistem prepozna), je možno odstraniti zaščito pred zapisovanjem s kartice SD, tako da jo odprete napravi za splošen dostop.
  Po povezavi kartice v Raziskovalcu morate uporabiti meni PCM za medije, izberite točko lastnosti, pojdite na zavihek za dostop, kliknite gumb Dodatne možnosti in izberite potrditveno polje za element souporabe. Po tem shranite spremembe in poskusite znova narediti potrebne korake.

  Mediji za hitro obliko

  Če tudi težava ni odpravljenaEna od zgornjih metod, lahko uporabite bolj radikalno rešitev, ki je za formatiranje pogon. Najprej se predpostavlja, da informacij na zemljevidu ne potrebujete.
  V "Raziskovalcu" preprosto pokličete orodje za oblikovanje prek menija PCM na samem mediju, označite polje za hitro oblikovanje, zaženite postopek in v nekaj sekundah bo treba kartico določiti v sistemu kot novo napravo, s katero bo mogoče izvesti vse. potrebne operacije.

  Spreminjanje datotečnega sistema

  Vendar pa je lahko tudi v primeru hitrega brisanja dostop do zemljevida še vedno blokiran. Kako v tem primeru odstraniti zaščito s kartice SD? Za začetek, poskusite ponovno oblikovati, toda kot datotečni sistem NTFS je zelo pomembno, če ima kartica zmogljivost 4 GB. Če to ne deluje, poskusite dokončati oblikovanje tako, da izberete želeno strukturo datotek.
  Zbirka orodij za Windows morda ne bo mogla spremeniti zemljevida, tako da je včasih smiselno uporabiti pripomočke, kot je orodje za HDD format, ki proizvaja oblikovanje nizke ravni, ter obnoviti funkcionalnost teh naprav in odprt dostop do njih.

  Onemogočanje šifriranja

  Zdaj, na kratko, o odstranitvi zaščite s pomnilniške kartice SD, če je ključavnica nameščena kot šifriranje BitLocker za pogon. V "Raziskovalcu" preko PCM preprosto uporabite njegovo prekinitev. Bodite pozorni na trenutek, ki ga uporabljate pri šifriranjugeslo, ga boste morali vnesti v enem od korakov za odstranitev ključavnice. Datoteko lahko uporabite tudi s ključem (če je ključ arhiviran) in določite njegovo mesto za pripomoček BitLocker.
  Naslednja dejanja so priporočena v ukazni vrstici z orodjem za upravljanje management-bde. Postopek je precej zapleten, vendar se zdi, da tega ne bomo dosegli. V skrajnih primerih lahko pregledate pravila za uporabo ukaza v sistemu pomoči, tako da vtipkate kombinacijo "manage-bde /?" (Brez narekovajev).

  Kako odstraniti zaščito s kartice SD na mobilni napravi?

  Končno, eden od načinov za odpravo motenj pri zaščiti številnih uporabnikov in strokovnjakov je oblikovanje zemljevida neposredno na mobilni napravi. To storite tako, da preprosto izberete pogon in aktivirate začetek postopka v pomnilniški particiji. Možno je, da bo ta metoda reanimate kartico bo prišel ven. Opomba: Če nič ne pomaga, uporabite aplikacijo ChipGenius, identificirajte identifikatorje PID in VID vgrajenega krmilnika kartice in nato poiščite in namestite ustrezno (po možnosti najnovejšo) programsko opremo za pogon.

  Sorodne publikacije