Retouche oseba v "Photoshop": orodja, navodila

Retuširanje osebe v Photoshopu je obvezen korak, pomemben korak k lepi in estetsko privlačni fotografiji. Ni vse fotografije zahtevajo dodatno obdelavo, vendar pogosto brez nje samo ne more storiti. Profesionalni fotografi in ljubitelji vedo, kako dobiti popoln posnetek. Adobe Photoshop je kot orodje, brez katerega je težko uživati ​​v določenem trenutku.

Kaj je retuša?

Retouche je izboljšava fotografij z orodji za urejanje fotografij. V programu Photoshop se obdelava kože izvede z uporabo krtače Stamp, Restore brush ali Luck. "Žig" tvori del slike nad drugim. Poznavanje osnovnega, enostavnega retuširanja je potrebno, če je povezano z glavno dejavnostjo, na primer s fotografijo. Urejanje odpravlja manjše poškodbe kože, posnetke, ki so se pojavili med snemanjem. Retuširanje osebe samodejno pomaga fotografu prihraniti čas in trud pri naknadni obdelavi. Pogosto končni rezultat potrebuje ročno popravljanje. Novorojenčki lahko uporabijo eno od metod čiščenja kože, imenovano "barvni kontrast". Odstrani igle, naredi teksturo čisto in enakomerno.

Postopek

 • Obrni kopijo fotografije Ctrl + I, izberite prekrivni način "Linear Light".
 • Pojdite na zavihek "Slika" - "Popravek" - "Svetlost /kontrast". Označite polje »Uporabi stare«, vrednost kontrasta je -50.
 • Kliknite zavihek "Filter" - "Drugo" - "Barvni kontrast". Polmer zamegljenosti mora bitipribližno 20 slikovnih pik.
 • Nadaljnji "Filter" - "Gaussian Blur". Povečajte polmer zamegljenosti na 39.
 • Dodajte črno masko fotografiji, aktivirajte krtačo z mehkimi robovi, barva je bela, motnost je 30-40%. Aktiviranje maske plasti, mimo krtačo na koži obraza in vratu, brez dotikanja oči in ustnic.
 • Photoshop

  Danes vsi vedo, kaj je urednik fotografij. Retouche osebe, ustvarjanje kolažev, risb, vektorjev - vse to in ne samo program "Photoshop". Adobe Photoshop CS6 je referenčna različica znanega grafičnega urejevalnika, ki ima zanimive funkcije. Funkcija Content Aware omogoča procesiranje fotografij inteligenten in udoben. Lep in uporabniku prijazen vmesnik z možnostjo obdelave videa je velik plus te različice. Na voljo so filemapi Bridge in Mini Bridge. Omogočajo vam razvrščanje in upravljanje slike. Prisotnost "vročih" tipk, jasen vmesnik, prilagodljive nastavitve in realistični učinki naredi program idealen.

  Koristi

  Kdo ne sanja obvladati urejevalnika fotografij? Vzvišenost osebe izboljša strel, če je pravilen, daje dinamičnost. Program Photoshop ima veliko prednosti, ne glede na različico. Z njegovo pomočjo lahko preprosto uredite posamezne fotografije, naredite paketno obdelavo, ustvarite kompleksne kolaže, risbe. Grafična tablica izboljša kakovost slike, poenostavi delo oblikovalca, fotografa in retušerja. Program zagotavlja veliko prostora za ustvarjalnost in delo.

  Kako obvladati?

  Številni programi za retuširanje (na primer Portrait Professional) so preprosti za uporabo. Od njihZ lahkoto retuširanje, ki ne zahteva stroškov za napajanje uporabnika, je enostavno. Pogosto takšni programi obdelujejo fotografije v samodejnem načinu, kar prihrani čas, vendar negativno vpliva na rezultat. Program "Photoshop", vključno z zgodnjimi različicami, je v masteringu precej zapleten, saj je osredotočen na strokovnjake in kompleksne naloge. Delovno polje vključuje orodno vrstico, območje za obdelavo fotografij, delovno okolje, opravilno vrstico, histogram, navigator in druge funkcije. Glavna orodja programa so krtače, žig, radirka, laso, točka, obnavljajoča krtača, trepalnice, obrezovanje, zatemnitev, osvetlitev. Omogočajo vam izvajanje različnih manipulacij s fotografijo. Obvladovanje programa se začne s preučevanjem delovnega prostora in zmožnosti Photoshopa.
  Številne lekcije bodo začetnikom pomagale razumeti osnove urejanja slik. Retouche osebe - ena glavnih tehnik fotoreporterja. Če želite doseči odličnost v tem poslu, si oglejte delo slavnih retoucherjev, se nenehno učite (vključno z napakami) in se razvijajte.

  Zakaj ga potrebujete?

  Rutoza osebe je obvezna faza zdravljenja. Sijajni revije, modne izdaje, katalogi za kozmetiko nikoli ne objavljajo "surovih" slik. Bralci vidijo že pripravljeno, retuširano fotografijo, ki je dodala malo sijaja. Pogosto pri urejanju lepotnih in modnih fotografij retuši uporabljajo frekvenčno razgradnjo. Omogoča izravnavo kože brez izgube kakovosti in teksture. Poleg tega se uporabljaIzvaja se orodje za "plastiko", splošno barvno korekcijo slike, zatemnitev in osvetlitev potrebnih področij, prilagoditev svetlosti in kontrasta. Retuširanje vam omogoča, da dosežete popolno, harmonično sliko in je zelo cenjena v komercialni dejavnosti.

  Pravila retuširanja osebe

  Profesionalno retuširanje osebe v "Photoshopu" - natančen proces, ki zahteva retuširanje določenih znanj in spretnosti. Dobro fotografijo je težko narediti popolno, vendar jo je lahko pokvariti. Newbies pogosto delajo napake, ustvarja učinek "smacking" oseba. V tem primeru tekstura kože (pore, gube), izrazi obraza, sence popolnoma izginejo, oseba postane plastična. Strokovnjaki dajo nekaj nasvetov, kako ne bi pokvarili fotografije.
 • Delo s slikami visoke ločljivosti v formatu RAW.
 • Vizualno ocenite fotografijo. Odločite se, katere napake je treba odpraviti, katere ukrepe potrebujete za izboljšanje posnetka.
 • Ko nalagate fotografijo v aplikacijo, jo vedno ustvarite.
 • Na novem sloju naredite retušo.
 • Koža mora imeti teksturo, pozabiti na plastične osebe. To ni več pomembno.
 • Senca ne odstranjujte popolnoma pod očmi, drugače bo oseba postala ploska.
 • Ne odstranjujte vseh gub z obraza. Zaradi pomanjkanja izraza obraza je portret privlačen.
 • Robovi ustnic morajo imeti senco, obrisi pa morajo biti jasni.
 • Naravna barva učencev v pokončnem retuširanju je pravilna.
 • Retouche je vedno odvisen od določene fotografije in splošnega načrta.
 • Sledite retuširanju naravne osebnosti.
 • Ne pozabite, da je popolna retušana fotografiji je neviden.

  Orodja

  Retuširanje obraza v Photoshopu CS6, kot v prejšnjih različicah, poteka z orodji, ki se nahajajo na stranskih in zgornjih ploščah. Za hitro premikanje želenih območij je potrebna skupina "Izbira". Med njimi so "Lasso", "Magic Wand", "Quick Selection". Za obrezovanje slike so ustvarjena orodja za obrezovanje. Z uporabo orodij za retuširanje se na fotografiji odstranijo napake, nadzoruje se ostrina, zamegljenost, svetlost in ton. V orodni vrstici so tudi »Barva«, »Risba«, »Besedilo«.


  Ukrepi in dodatki

  Mnogi ljudje se morda zanimajo, kako naj se obraz retuširanja hitro in kakovostno. Za lažje retuširanje so bili ustvarjeni vtičniki in dejanja. Prvi so vključeni v program "Photoshop": zamegljenost zaradi Gaussa, popačenja, hrupa in drugih. Poleg tega je mogoče dodatke prenesti in namestiti. Delujejo v samodejnem načinu in za retuširanje opravijo glavno delo (stilizacija, retuširanje, toniranje). Slaba stran je, da lahko fotografija izgubi več kot kupi s tako hitrim stilom. Dejanja dajejo sliki drama, ton, stilizirati, dodajati različne učinke.

  Napake

  Retouche osebe je kompleksen proces, ki od fotografa zahteva, da pridobi znanje, okus in merilo. Strokovnjaki opozarjajo na deset najpogostejših napak v portretni fotografiji.
 • Umetno usnje. Ne glede na končno metodo, mora koža izgledati naravno. Prevečfino teksturo kože, agresivni ali suhi, popolnoma umetno, ki spominja na marmor - napačna retuširanje.
 • Prekomerna risba tehnik Dodge in Burn (zatemnitev /osvetlitev). Globok detajl sence in svetlobna risba sta pomembna za fotoartart, ne pa tudi za profesionalno retuširanje.
 • Ravna stran. Anatomski pomanjkanje volumna (shadow /svetlobe) na konveksnih ali potopljene dele obraza - pod ustnico, oči, na lica, skozi stoletja, da nezanimiv obraz. Pomanjkanje realizma na ravnih fotografijah olajša sprehod po tej fotografiji.
 • Mat usnje. Lepa mat koža je zdrava, če pa nima enega samega bleščanja, je videti nenaravno.
 • Bela veverica. V očeh modela morajo biti na fotografiji naravne sence. Naravna barva, bleščanje lutk - vse to krasi fotografijo.
 • Ponovljivi elementi. Če retoucher čisto obliž kože ali žig, se ga ne sme ponoviti na površini obraza (ko je okvarjen del kože prekrivajo zdrava). Vse to naredi retušo.
 • Plastika. To orodje za retuširanje morate uporabiti, vendar ga ne pretiravajte. Na človeškem obrazu in telesu ni idealnih ravnih linij.
 • Toniranje. Barve na fotografiji morajo biti harmonične. Ni nujno, da uporabljate zapletene filtre v samodejnem načinu, da bi dobili okvir čustev. Želite izboljšati barvo? Poskusite ročno uporabiti nastavitve.
 • Dinamični razpon. Reumatska oseba osebe ne potrebuje dodatnega stila.
 • Visok kontrast. Vignetiranje, povečanje ostrine in hrupa dajejo strukturiranost fotografije, hkrati pa ji dodajo dramatiko in odvzamejo naravnost. Pomislite na ta portret?
 • Sorodne publikacije