Gorenje Steam Cleaner SC1800R: pregledi, navodila, lastnosti, prednosti in slabosti

Profesionalna čistilna oprema uporablja napredne tehnologije čiščenja, dezinfekcije in klimatizacije. Načelo parnega čistilnika je že zdavnaj našlo svoje mesto v tej niši, v zadnjih letih pa je postalo precej dostopno za ergonomijo in funkcionalne oblike za domačo uporabo. Eden od teh razvojnih dosežkov je tudi parni čistilec Gorenje SC1800R, katerega pregled parametrov in zmogljivosti je predstavljen v nadaljevanju.

Model naprave

Zunaj je parni čistilec podoben sesalcu, vendar je njegova funkcionalna usmeritev bistveno drugačna. Zasnovan je tako, da v procesu dela zagotavlja vroči parni tok, kar poveča učinkovitost čiščenja in zagotavlja dezinfekcijo. Za izpolnitev teh nalog in usmerjeno oblikovanje obravnavanega modela. Sestavni deli naprave lahko razdelimo v tri kategorije: podnožje moči, funkcionalna telesa, komunikacijsko opremo in pomožne naprave. Pogonsko delovanje je zagotovljeno z elektromotorjem z močjo 1800 W. Koliko bo ta čistilni potencial dovolj, je odvisno od pogojev, v katerih se bo uporabljal parni čistilec Gorenje SC1800R. Recenzije tistih, ki uporabljajo napravo za čiščenje površin v stanovanjih in hišah, pravijo o njeni zadostnosti. Kar se tiče funkcijskih organov, so predstavljeni s parno pištolo, rezervoarjem, ščetkami, regulatorji in preklopnimi moduli, šobo in lijakom.


Komunikacijska podpora vključuje kable, cevi,Model je opremljen tudi s široko paleto dodatnih naprav, vključno s kazalniki, peresa, adapterji, držali, varovalkami in drugimi napravami, ki povečujejo funkcionalnost parnega čistilnika Gorenje SC1800R. V kompletu so tudi specializirane naprave za nego steklenih površin, krpe za čiščenje tal in najlonskih ščetk.

Značilnosti naprave

Enota v smislu delovnih lastnosti je vključena v srednji segment parnih čistilnikov za gospodinjstvo. Ima uravnoteženo kombinacijo moči in funkcionalnosti, strukturna izvedba pa dosledno vzdrži operativne obremenitve. Preberite več o specifičnih parametrih parnega čistilnika Gorenje SC1800R. Značilnosti naprave lahko predstavimo kot:


 • Moč naprave - 1800 W.
 • Parni tlak - 5 barov.
 • Prostornina rezervoarja za vodo - 1 liter.
 • Dolžina kabla je 5 m.
 • Dimenzije: 49x39x39 cm.
 • Teža - 29 kg
 • Material trupa - plastika visoke trdnosti.
 • Material rezervoarja - legura nerjavnega jekla.
 • Prednosti in slabosti parnega čistilca

  Model je izdelan v tradicionalni opremi tega tipa in nič posebnega v smislu njegovega razreda v smislu funkcionalnosti ne nosi. Razvijalcem je uspelo izpolniti uveljavljena načela ustvarjanja gospodinjskega čistilnega stroja, ki zagotavlja kompaktno velikost, osnovno izbirno, sprejemljivo močobremenitev in strukturna ergonomija. V ta namen je treba dodati zanesljivost stroškovnih postavk, iz katerih je izdelan parni čistilec Gorenje SC1800R.
  Varnostne ugodnosti niso tako očitne, vendar je prisotnost sistema dvojne zaščite vsekakor plus modela. Glede na pomanjkljivosti, naprava stroški približno 8-9 tisoč rubljev. Čistilna oprema za gospodinjstva v tem cenovnem segmentu kljub temu prejema širšo paleto inovativnih tehnologij, povezanih z istimi varnostnimi napravami in z najnovejšimi načeli upravljanja. O tem, kako lahko ta parni čistilec deluje v praksi, boste lažje našli povratne informacije od neposrednih lastnikov naprave.

  Pozitivne povratne informacije o modelih

  Misli o prednostih modela so različne, toda na splošno osnovna kakovost čiščenja povzroča več pozitivnih vtisov. Opozoriti je treba, da se delovna telesa dobro spopadajo z odpadki na težko dostopnih mestih - na primer, palice, baterije in pohištvo. Gospodinje opozarjajo na sposobnost aparata, da učinkovito očisti kuhinjske aparate. Torej, z mikrovalovno pečico in pečico enota deluje tudi brez uporabe posebnih detergentov, kar pušča sprejemljiv rezultat. Enako velja za oblačila, razen svilenih predmetov. Nekateri uporabniki celo poudarjajo prednost tega modela pred konkurentom v obliki 1020 Karcher. Poudarjeno je, da servisiranje talnih oblog, fasadnih površin in ploščic najbolje zagotavlja parni čistilnik Gorenje SC1800R. Tudi ocene o fizični ergonomiji so pozitivne. MajhnaNapačni preračuni, ki jih pogosto grešijo bolj ugledni proizvajalci čistilne opreme, so v tem primeru skoraj odsotni. To velja tudi za mehanizem navijanja kabla, obliko ročaja in druge podrobnosti oblikovanja - ta funkcionalnost je priročna in ne povzroča nobenih pritožb.

  Negativni odzivi

  Med vtisi z znakom minus lahko opazimo močan vonj iz rezervoarja z vodo, ki ustvarja paro. Vendar pa je treba opozoriti, da sčasoma gre. Obstajajo tudi zahtevki za raven pritiska. Po izračunih nekaterih lastnikov, je trdil, 5 bar ne zagotavlja napravo. Kljub temu pa rezultat vpliva moči v večini primerov zadovoljuje uporabnike. Dolg čas ogrevanja pa nakazujejo praktično vsi lastniki parnega čistilnika Gorenje SC1800R. Ocene kažejo, da je potrebno nekaj minut, da se naprava postavi v operativno stanje.

  Nianse izbire parnega čistilnika

  Generatorji pare za gospodinjsko uporabo so podobni številnim parametrom. Enaka moč 1500-1800 W je povprečna in najpogostejša kot indeks tlaka 35-5 bar. Če se osredotočite na te parametre, lahko izberete napravo, tako za stanovanje kot za zasebni dom. Posebna pozornost zasluži večjo ergonomijo - nianse oblikovanja, funkcionalne komponente, peresa, krtače in lastnike. In s temi parametri lahko rečemo, da je model SC1800R - najboljši parni čistilec za dom. Kako izbrati univerzalno napravo? Segment, ki predstavlja enako napravo iz Gorenja, ima tudi pravico, da ga obravnavamo kot univerzalno. S pomočjoPri takšnih modelih se uporabniki spopadajo s čiščenjem tekstilij, preproge, stekla, ploščic in drugih površin. Toda ko gre za velika območja, se bodo omejitve odražale v parametrih zmogljivosti in prostornine rezervoarja. Pri teh značilnostih bo treba paziti, če govorimo o uporabi parnega čistilnika tudi v pisarniških prostorih ali čiščenju hišnega ozemlja.

  Navodilo za montažo naprave

  Na prvi stopnji je potrebno parno puško priključiti z ene od podaljškov s pomočjo gibke cevi. To se izvede s preprosto manipulacijo zapaha, ki premika in pritrdi integrirano cev v šobo. Nato je nameščen vogalni adapter s čopičem, ki ga je mogoče opremiti s kompletno krpo - prikladno s pritrdilnimi objemkami. Posebno pozornost je treba posvetiti procesu polnjenja parnega čistilnika Gorenje SC1800R. Pred vsako uporabo naprave je priporočljivo, da površino temeljito obdelate z detergentom - to bo omogočilo vsaj odpravo zadaha. Vendar pa je treba naneseni sestavek pred polnjenjem popolnoma odstraniti s čisto vodo. Proizvajalec še naprej opozarja na uporabo detergentov neposredno v procesu pršenja s paro. V vodo je mogoče naliti samo takrat, ko je naprava izključena iz omrežja. Naprava je nameščena na ravno površino, pokrovček bi se lahko sprostil iz telesa rezervoarja in izlil tekočino na želeni volumen.

  Priporočila za delovni postopek

  Za vsak tip površine priporoča proizvajalecuporabite ustrezno snap. Omenjena kombinacija krtače s krpo lahko ročaj talne površine, medtem ko drži telo naprave na rami s pasom. Priporočljivo je, da se navpične površine najprej obriše s prtičkom, nato pa uporabite najmanjši komplet ščetk, ki ga usmerite naprej in nazaj. Za Gorenje SC1800R je na voljo tudi spot spot odstranitev. Načini delovanja za vzdrževanje takšnih površin so izbrani s pomočjo regulatorja jakosti dovoda pare - za odstranjevanje madežev se neposredno uporablja šoba s točko. Pri steklenih površinah je priporočljivo uporabiti gumijasto šobo, bodisi tako, da jo vodite drug ob drugem ali v smeri urinega kazalca.

  Navodila za vzdrževanje

  Med vzdrževanjem je pomembno ohraniti optimalno tehnično in sanitarno stanje naprave. Proizvajalec priporoča redno pranje delovnih površin naprave, funkcionalnih teles in rezervoarja. Revizija in oblikovanje parnega čistilnika Gorenje SC1800R je predmet revizije. Navodila zlasti kažejo na potrebo po preverjanju osnovnih povezav sestavnih delov karoserije - preverjenih vijakov, ključavnic in objemk. Še posebej pomembno je, da spremljate tesnost rezervoarja. Prve znake deformacije je treba zamenjati.

  Varnostne zahteve

  Pri uporabi naprave je mogoče obrniti njegovo telo, potegniti pritrjeni kabel, potopiti ga v vodo in omogočiti zunanji vpliv povišanih temperatur. Če je bila električna infrastruktura poškodovana, potem jipredelava ne bi smela uporabljati parnega čistilca Gorenje SC1800R. Slabosti takšnih generatorjev so povezane z delom vroče vode, ki ga je treba upoštevati. Vse manipulacije pri razstavljanju konstrukcije in posodabljanju vode v rezervoarju je treba izvajati previdno, pri čemer je treba upoštevati nevarnost uhajanja tekočine.

  Skratka,

  Parni generatorji so veliko dražji od običajnih sesalnikov, zaradi česar potrošnik načeloma razmišlja o primernosti take pridobitve. Kako koristno parni čistilec za dom, kako izbrati določen model in ne biti razočaran v procesu delovanja - glavna vprašanja, ki jih v tej metodi zbiranja zahtevajo začetniki. Praksa tudi kaže, da naprave te vrste resnično dajejo neprimerljive učinke čiščenja in razkuževanja s sesalniki. Glede na nianse izbire, model SC1800R in podobni njegovi analogi so kot nalašč za celotno paleto operacij čiščenja doma. Ostaja le posamično določiti seznam obveznih šob, oblikovati zahteve za obliko naprave in določiti sprejemljivo cenovno kategorijo.

  Sorodne publikacije