Pametni telefon Lumia 540: funkcije, pregledi

Microsoft je izdal odlično linijo poceni pametnih telefonov. Njeno ime je Lumia. Serija mobilnih naprav je hitro postala priljubljena. Nesporna prednost teh uporabnikov je nizka cena, platforma Windows Phone, svetla in izvirna zasnova, visokokakovostna montaža. In to ni vse, kar bi lahko pritegnili kupca.

Za podrobno študijo bomo izbrali pametni telefon Microsoft Lumia 540. Na žalost "bližnjica" pomeni prisotnost omejitev. Na primer, z uporabo tega modela je malo verjetno, da igrajo v sodobnih 3D-igrače, da velike posnetke. Vendar pa proizvajalec ni sting na storitve oblikovalcev. Ustvarili so resnično pozitiven telefon. Tudi privlači pozornost kupcev zaslon z zelo dobrimi funkcijami in sposobnostjo za delo takoj z dvema "sedmimi" različnimi mobilnimi operaterji. Seveda ne podcenjujte zmogljivosti sistema Windows Phone. V prihodnje obveščamo bralce, da je naprava izdana na podlagi različice operacijskega sistema 8.1. Vendar pa lahko vsakdo brezplačno nadgradnje za ultra-moderno "desetine".

Paket

Lumia 540 se dostavlja na police v lepi kartonski škatli. Embalaža izgleda privlačno. Na sprednji plošči je fotografija pametnega telefona od blizu. Telefon se nahaja na nagibu 30 °. Slika prikazuje spredaj in zadaj. Logotip z imenom podjetja je natisnjen v zgornjem levem kotu, ime modela pa lahko vidite na nasprotni strani. Spodnja plošča je dovoljInformativno. Na njem je proizvajalec predstavil najpomembnejše značilnosti: velikost zaslona, ​​zmogljivosti in model procesorja ter še več. Seveda obstajajo informacije o operacijskem sistemu. Tu je tudi pripomoček za fotografije. Obstaja popolno ime modela in dostavni komplet.

Škatla se odpre s predalom. V njem je precej skromen sklop. Sestavljen je iz baterij, dokumentacije, napajalnika in kabla. Pričakovati več od "proračuna" ni smiselno. Paket je praviloma standard v vseh pripomočkih.

Oblikovanje

Na prvi pogled na Lumia 540 lahko upoštevate oblikovalske značilnosti. Primer je pravokoten. Izgleda nekoliko grobo in ostro, vendar gladki robovi na straneh in zaobljeni vogali mehčajo celoten koncept. Čutiti pomanjkanje različnih barvnih rešitev ne bo delovalo, saj lahko v prodaji najdete ne le klasične možnosti (bela in črna), temveč svetlo mladostno - modro in oranžno.
Zdaj morate govoriti o dimenzijah telefona. Majhna in enostavna je težko poimenovati. Razlog za to je bila dokaj velika teža, ki je bila 152 gramov. Debelina, kot pri sodobnih pametnih telefonih, je standardna - 8,6 mm. Širina ohišja v 73,7 mm je popolnoma kombinirana z višino 144 mm.
V zvezi z ergonomijo Lumia 540 Dual prejme le pohvalne ocene. Večina lastnikov trdi, da je uporaba telefona priročna in enostavna. Vendar pa bo moralo vodstvo uporabiti dve roki, da bi se slučajno spustilo. Glavni element sprednje plošče je velikzaslon na dotik Uokvirjena je v črni barvi. Na straneh je precej tanka in se razteza le navzgor in navzdol. Na sprednji plošči sta tudi objektiv sprednje kamere, senzorji, mikrofon in luknja zvočnikov. Podjetje krasi ime podjetja, ki je pobarvano v belo, tako da je označeno na črni podlagi.

Microsoft Lumia 540 zadnji pokrov je zasnovan z minimalizmom. Na njem lahko vidite samo bliskavico, zvočnik, logotip in seveda osnovno optiko. Za lokacijo priključkov je proizvajalec izbral zgornji (za slušalke) in spodnji (za priključitev kabla) konec. Upravljalniki mehanskih tipk (zaklepanje in uravnavanje glasnosti) so na desni strani.

Zaslon

Lumia 540 ni edina prednost, toda glavna stvar je seveda zaslon. Razvijalci so namestili 5-palčni zaslon. Prikazuje informacije z ločljivostjo (1280 x 720 slikovnih pik), ki ustreza kakovosti HD. Postavljena je osnova matrice IPS. Že takšne značilnosti omogočajo presojo kakovosti. Po mnenju lastnikov je brezhiben.
Pri opisovanju tega pametnega telefona ni mogoče molčati o eni inovacijski tehnologiji. Imenuje se ClearBlack. Oblikoval jo je finsko podjetje Nokia. Glavni namen, za katerega se uporablja ta tehnologija, je povečati kakovost slike pod neposredno sončno svetlobo. V ta namen so razvijalci uporabili posebne polarizacijske filtre. Nameščajo se med zaslonom zaslona in steklom zaslona. Mnogim uporabnikom ni bilo všeč dejstvo, da je proizvajalec zavrnil zaščitne ukrepe brez uporabe sodobnegaPokrivanje Corning Gorilla Glass.

Kamera

Pametni telefon 540 Lumia, ki ga proizvaja Microsoft, je opremljen z dvema kamerama. Dovoljenje obeh, kot za "proračun", je odlično. Za začetek smo pozorni na frontalni. Temelji na 5-megapixel senzorju. Kakovost slik je dobra, saj je optika opremljena s širokokotnim objektivom. Za ljubitelje ljubiteljev je ta model le odkritje. S sprednjo kamero lahko posnamete dobre videoposnetke. Največja ločljivost, s katero se bo posnela predvajanje - 480 str. Hitrost je omejena na 30 sličic na sekundo.
Enake značilnosti v video načinu so opremljene z glavno kamero. Vendar pa uporablja matriko 8 MP. To seveda ni najvišja možna resolucija, toda za kakovosten posnetek bo dovolj. Če je potrebno, povečajte ali povečajte z 2-kratno povečavo. Na žalost so uporabniki opazili pomanjkljivosti v delu optike - hrup in popačenje barve. Najpogosteje se pojavijo na slikah, posnetih v slabih svetlobnih pogojih.

Lumia 540: značilnosti baterije in življenjska doba baterije

Akumulator igra pomembno vlogo pri pripravi ocene pripomočka. Navsezadnje bo odvisno od trajanja dela brez ponovnega polnjenja. V 540. modelu so razvijalci namestili litij-ionsko baterijo snemljivega tipa. Njegov potencial je 2.200 mAh. Za obnovitev vira je potrebnih 2 uri. V skladu z navedenimi značilnostmi je mogoče razlikovati med naslednjimi kazalniki:
 • čas pogovora bo približno 15 ur, ko bo povezan s 3G;
 • delo na internetu preko Wi-Fi - 10leto;
 • video pregled - 7 let;
 • poslušanje glasbenih posnetkov - 81 ur pri predvajanju s slušalkami;
 • Pripravljenost - 24 dni (največ).
 • Lastniki pravijo, da je Lumia 540 s povprečno obremenitvijo sposobna delovati 1-2 dni. Z zmanjšanjem produktivnosti lahko podaljšate rok uporabnosti na 4 dni.

  Produktivnost

  Strojna oprema "nadev" - edina stvar, ki se lahko šteje za šibko stran tega modela. Razlog za to je bil slab procesor Qualcomm Snapdragon 200. Presenetljivo je, da temelji na štirih računskih jedrih. Vsak od njih se pospeši na 1400 MHz. Na žalost, tak "železo" ne bo potegnil video v FullHD kakovosti in sodobne igrače. Vrsta čipov je enojni. Izvaja LP-procesor (45 nm). Deluje v parih z grafičnim pospeševalnikom Adreno 203. Maksimalna zmogljivost, ki je sposobna takšnega "polnjenja", ne impresionira. Omejuje sposobnost dela z omrežji četrte generacije in vpliva tudi na značilnosti fotoaparata in zaslona.

  Spomin

  Za sodobne pripomočke je manj pomembna značilnost spomin. Njegov obseg nam omogoča, da razumemo, kaj lahko funkcionalnost računa na lastnika. Kar zadeva operacijski sistem, je en gigabajt, ki ga nudijo razvijalci, dovolj za delo z vsakodnevnimi nalogami. Še posebej ogromne zahteve pametni telefon ne more opravljati. To ni smiselno pripisati slabostim, saj v proračunski kategoriji obstajajo naprave, ki imajo bolj skromne kazalnike. Za delo s programsko opremo je na voljo integriran pomnilnik. Njegov volumen je 8 GB. Del skladišča je že zasedensistemske datoteke. Če morate prenesti veliko aplikacijo ali igro z veliko količino sredstev, lahko pomnilnik razširite z zunanjim pogonom. Lastnik lahko dela z microSD karticami, katerih maksimalno shranjevanje lahko doseže do 128 GB. Če to ni dovolj, lahko uporabite posebno storitev, ki je na voljo samo za izdelke Windows - OneDrive.

  Lumia 540 Dual: pregledi

  Lastniki, ki so že v celoti preizkusili napravo v svojem delu, menijo, da je telefon precej dober. Ima lep zaslon. Ločljivost kamer je precej dostojno, kot za pripomoček za 10.000 rubljev. Toda strojna "polnjenje" je prejelo pritožbe uporabnikov. Po njihovem mnenju bi proizvajalec lahko namestil zmogljivejši procesor, ki bi znatno povečal raven učinkovitosti in razširil funkcionalnost.

  Sorodne publikacije