Nokia 8310 je legenda, ki je na voljo vsem

Starost velikih in neprimernih telefonov je že zdavnaj minilo, nadomestili pa so jih kompaktne in produktivne naprave. Presenetljivo, vendar je v našem času telefon popoln žepni računalnik. Če želite, lahko ne samo kličete, temveč tudi delate. Nokia 8310 je odlična rešitev za tiste, ki iščejo pravi telefon brez dodatnih možnosti. Naprava se popolnoma spopade s svojo nalogo, povzroči nostalgijo in dodeli lastniku množice. Gumb telefon je redkost.


Dolgo zgodovinsko podjetje

Proizvajalec elektronskih naprav - Nokia je bil prej znan po vsem svetu. Slava tega proizvajalca je prodrla praktično v vsako državo. Vsi so vedeli, da njegovi telefoni niso samo zanesljivi, temveč tudi priročni. Ta blagovna znamka je bila svetovno znana in proizvaja večino telefonov. Težko je bilo tekmovati s tem velikanom in veliko manj znanih proizvajalcev je pravkar zapustilo trg. Vendar pa je dolga zgodovina namenjena za dokončanje. Največji proizvajalec elektronskih naprav se ni mogel prilagoditi sodobnemu trgu in je postal popolnoma nekonkurenčen. Življenje te blagovne znamke je bilo svetlo in nepozabno. Kljub temu je zanesljivost telefonov te družbe legendarna, Nokia 8310 pa jasno kaže, da legende niso lažne. Nokia je nastala že pred pojavom mobilnih telefonov. Leta 1865 je Frederick Idestate ustanovil mlado podjetje in zgradil tovarno za proizvodnjo papirnih izdelkov. Vendar pa se le 3 leta kasneje pojavi nov obrat. Kraj za toGradnja je bila uspešno izbrana - blizu mesta Nokia. Sedanje ime podjetja, sprva na splošno ni specializirano za elektroniko, se leta 1871 sposodi prav iz tega mesta. Proizvodnja elektronskih naprav traja šele leta 1969. Kot prvi večji igralec na tem trgu s svojimi edinstvenimi patenti se podjetje hitro obogati.
Nadaljnja zgodovina Nokie je polna vzponov in padcev. Desetletje dominacije na trgu mobilnih naprav. Produkcija tako velikih mobilnih telefonov, kot je Nokia 8310, razvoj linije pametnih telefonov in tehnologij na dotik - vse to je bilo uspešno. Vendar pa je drugo mlado podjetje - malo znano Apple - izdalo neverjetno inovativen izdelek - iPhone. Tako se je začela neenaka konkurenca, ki jo je končno izgubila Nokia do leta 2014. \ t Danes je nekoč veliko podjetje komajda plavalo in ni verjetno, da bi lahko vrnilo konkurenčni položaj. Najnovejša linija mobilnih telefonov ni uspela pri prodaji. Vsi vrhunci podjetja so bili telefoni, kot je Nokia 8310. To so preproste in zanesljive naprave, ki jih je skoraj nemogoče prekiniti. Linija pametnih telefonov na dotik in tabličnih računalnikov je prinesla le ogromne izgube.

Stari, vendar zanesljivi

Eden izmed najuspešnejših mobilnih telefonov podjetja je ponosna številka 8310. Ta telefon, ki ni posebej redek, je še vedno v prodaji, čeprav ne v vseh trgovinah.
Običajno je potreben opis telefona. Nokia 8310 je ena izmed tistih intuitivnih naprav. To je majhen gumb, ki omogoča klicanjein ima zelo svetel dizajn. Ne moremo ga imenovati dolgočasna naprava, ker je bila v različnih svetlih barvah.


Ne brez pomanjkljivosti

Pomanjkljivosti so vedno. Če ne, potem jih je treba najti. Fotografija je šibka točka za to napravo. Nokia 8310 nima glavne ali sprednje kamere. Leta 2001 je bila kamera v mobilnem telefonu inovacija. To je bila redkost in si jo lahko privoščijo le najbolj uspešni ljudje. V mobilnih telefonih ni bilo potrebe po kamerah. V sodobnem svetu je ta element nujen.
Na žalost to ni edina pomanjkljivost tega modela. Nabrekanje in nepraktičnost - nekaj, kar prinaša otipljivo nelagodje vsakodnevni uporabi telefona. Nošenje takšne naprave v žepu hlače je zelo neprijetno.

Čas delovanja

Nokia 8310 se ne more pohvaliti z rekordno zmogljivostjo, vendar je več kot dovolj za tak telefon. Poraba energije naprave je minimalna. Najbolj energetsko intenziven proces je pogovor o celični komunikaciji. V načinu neprekinjenega pogovora bo telefon približno 4 ure. Vendar pa bo v stanju pripravljenosti ta številka približno 350 ur. To je precej veliko, še posebej, če od časa do časa napravo vsaj za 10 minut polnite.

Legendarna moč

Nedvomno Plus Nokia 8310 - moč. Težko je razbiti takšen telefon. Če jo slučajno pustimo na asfaltnih ali betonskih ploščah, ne moremo skrbeti za neoporečnost ohišja. Naprava ne more padati le z majhne višine, ampak tudi iz tretjega nadstropja in celo lahkoza vzdrževanje teže avtomobila. Praviloma so vse mehanske poškodbe le kozmetične in ne vplivajo na funkcionalnost telefona.

Sorodne publikacije