Excel: "Napaka pri pošiljanju ukaza z aplikacijo". Nasveti za Sysadmin: Kako popraviti napako

Neobičajno, seveda, vendar včasih, ko odprete pisarniške dokumente (XLS in XLSX formate), se v Excelu na zaslonu pojavi sporočilo o napaki - "napaka pri pošiljanju ukaza z aplikacijo". Zakaj program ne more odpreti "native" datotek? To je treba razumeti. Moram reči, da so Word, Excel in Access prav tako nagnjeni k takšnim napakam. Torej bodo nekatere predlagane rešitve za rešitev situacije primerne tudi za druge aplikacije.

Kakšna je napaka v smeri ekipe Excel?

Kot mnogi uporabniki pravijo v mnogih računalniških forumih, je bil problem najprej opazen, ko ste poskušali odpreti datoteke preglednic, ki so bile priložene dohodni e-pošti Outlook. Vendar pa se je izkazalo, da se tudi dokumenti s trdega diska niso odprli. Zakaj?


V vsakem programu, vključno z Excelom, napaka pri pošiljanju ukaza v aplikacijo kaže, da programa ni mogoče zapreti, če:
 • je v aktivnem stanju;
 • sama datoteka ni prepoznana iz nekega razloga (na primer, če uporabljate različne različice Officea 200320072010 20132016) ali različnih sprememb operacijskih sistemov.
 • E-pošta je lahko povezava do datoteke. Napaka programa Excel v tem primeru se prikaže, ko poskušate dokument neposredno odpreti neposredno v sporočilu, ne da bi shranili prilogo ali izvirno datoteko na trdi disk računalnika. To je tonajpogostejši pojav, čeprav lahko obstajajo tudi druge situacije.


  Osnovne metode za odpravljanje težav v pisarniških programih

  Kar zadeva popravljanje tovrstnih napak, ko pride do napake pri zagonu programa Excel, lahko tukaj najdete veliko možnosti. Vendar, če govorimo o problemu smeri ekipe, so najučinkovitejši načini reševanja problema, ko gre za Excel, naslednji:
 • onemogočanje ignoriranja DDE (samo Excel);
 • onemogoči način združljivosti;
 • izklopite strojno pospeševanje;
 • privzeto prerazporeditev programa;
 • Izterjava in ponovna namestitev celotnega pisarniškega paketa.
 • Excelova oblika: onemogočanje neupoštevanja zahtev za DDE

  Prva predlagana rešitev je po mnenju mnogih ena najučinkovitejših. To odpravlja ne samo opisano napako, ampak tudi številne druge napake v Excelu.
  Bistvo rešitve je vnos parametrov programa v meniju Datoteka, izbira splošnih nastavitev in preklop na splošno konfiguracijo. Tukaj morate samo označiti polje poleg zahtev za prezrt DDE. Kaj je to, v tem primeru ni tako pomembno. Glavna stvar - da taka tehnika deluje skoraj vedno. Vendar je to 99% primerov. Za 1%, ko ta tehnika ne prinese rezultatov, bo treba uporabiti druge metode, ki, mimogrede, pod določenimi pogoji niso nič manj izvedljive.

  Onemogočanje združljivosti

  Ni skrivnost, da v operacijskih sistemih Windows pri nameščanju različnih pisarniških paketov ali pri uporabi večNajnovejše različice Officea na zastarelem OS vključujejo zmožnost zaganjanja aplikacij v združljivostnem načinu (na primer Windows XP).
  Če želite popraviti situacijo, pojdite v imenik Office, ki se običajno nahaja v mapi Program Files (x86). Ugotovimo, da je izvedljiva EXE-datoteka glavnega programa, prek PCM-ja pokliče niz lastnosti in odstrani kljukice iz zagonskih linij v združljivostnem načinu in teče kot skrbnik, nato pa preobremeni sistem. Ta možnost je primerna za vse pisarniške aplikacije, vključno z Wordom, Excelom, Accessom, Power Pointom itd.

  Težave s strojnim pospeševanjem

  Druga metoda je deaktiviranje uporabe strojnega pospeševanja. V tem primeru mora Excel, tako kot vsak drug pisarniški program, uporabiti vse iste menije z možnostmi dodatnih nastavitev.
  V meniju poiščite niz strojnega pospeška in ga odstranite s kljukice. Poleg te rešitve lahko onemogočite uporabo dodatkov. To storite tako, da v meniju z možnostmi izberete ustrezen razdelek, pojdete v dodatke COM in znova odznačite polje za njihovo aktiviranje.

  Privzeto nastavljanje programov

  Možno je, da je napaka pri pošiljanju ukaza Excel ali katere koli druge aplikacije povezana le z dejstvom, da registrirane razširitve privzetih datotek preprosto niso preslikane v ustrezen program za njihovo odpiranje.
  V tem primeru morate poklicati standardno "Nadzorno ploščo", izbrati privzeti oddelek programa inuporabite meni za mapiranje datotek ali protokolov. Na seznamu morate najti obliko Excela, izbrati program z istim imenom in ga uporabiti. Če manjka, bo treba pot do izvršljive datoteke določiti ročno.

  Obnovitev in ponovna namestitev Officea

  Vendar pa napake programa Excel 2007 ali druge različice programa niso omejene na zgoraj opisane situacije.
  Ko nič ne pomaga, lahko uporabite orodja za obnovitev Officea. V ta namen uporabite razdelek programa in komponente, kjer je izbrana želena aplikacija, pritisnete gumb za spremembo v zgornji vrstici in nato v meniju uporabite vrstico za obnovitev programske opreme.
  Če to ne deluje, boste morali v celoti odstraniti celoten paket (za to je najbolje, da uporabite odstranjevalce drugih proizvajalcev, ki vam omogočajo, da skenirate sistem za prisotnost preostalih datotek, map in registrskih ključev s popolno odstranitvijo) in ga nato znova namestite. Če ima uporabnik kakšno neuradno različico namestitvenega programa, v katerem manjka ključ izdelka, lahko programski paket registrirate z majhno pripomočkom KMSAuto Net, čeprav se šteje, da je nezakonit. Vendar pa je to za naše uporabnike dokaj sprejemljiva rešitev. Vendar pa ti ukrepi morda niso potrebni. Morda je problem v tem, da je operacijski sistem onemogočen s samodejnim posodabljanjem, ki poleg programskih modulov in komponent varnostnega sistema omogoča tudi namestitev posodobitev za pisarniške izdelke. Lahko pa greste tudi na»Center za posodobitve«, nastavite ročno iskanje za vključitev posodobitev za druge Microsoftove programske izdelke in vse, kar je bilo vgrajeno v sistem.

  Kakšen je rezultat?

  S sklicevanjem na vse zgoraj navedeno je mogoče ugotoviti, da v večini primerov pomaga tehnika onemogočanja DDE poizvedb. Res je, da drugih možnosti ni mogoče izključiti. Ni namerno obravnaval situacij, ki vključujejo vstop v sistem različnih vrst virusov, ki so včasih tudi zmožni blokirati delo ali celo zagnati programe, saj bi morala biti varnost vsakega uporabnika na prvem mestu. Ampak na splošno, glavni problem je odpravljen preprosto, in včasih celo preprosto obnovitev sistema pomaga.

  Sorodne publikacije