Kako ustvariti poslovno pošto v Googlu ali Yandexu z vašo domeno?

Večina sodobnih podjetij vzdržuje odnose s strankami z uporabo interneta: e-pošte, socialnih omrežij in kurirjev. To včasih olajša proces komuniciranja z javnostjo, hkrati pa sproži tudi vprašanja varnosti in zaupanja. Goljufi lahko uporabijo ime organizacije, da bi zavajali uporabnike. Zato bi morali biti računi podjetij edinstveni in potrditi njihov uradni status. V ta namen se uporabljajo korporativni poštni naslovi z domeno podjetja. Omogočajo ne le potrditi, da ta komunikacijski kanal vodi neposredno v organizacijo, temveč poudarja tudi njegovo resnost in apetit.

Corporate Mail: Definicija in ustvarjanje

Če razmišljate o tem, kako ustvariti poslovno e-pošto, bo najprej koristno ugotoviti, kaj je to in kako lahko rešite nalogo.

Registracija domene

Prva stvar, ki jo je treba razmisliti po tem, kako "Ustvarite poštno pošto z domeno, je ustvarjanje lastne domene. To lahko storite s posebnimi registratorji ali gostitelji, ki zakupijo domenska imena. Če želite to narediti, morate izbrati območje vaše domene. Obstaja veliko ogromnih sklopov: od nacionalnih (.ru, .ua, .de) in teritorialnih (.su, .eu) do povezanih dejavnosti in interesov (.online .run .website, .club .game, .jobs ) Obstaja več kot 1000 različnih območij, cena najema pa se lahko giblje od 100 do več sto tisoč rubljev, odvisno od ekskluzivnosti in redkosti.cono Poleg tega, če je želeno ime domene že zasedeno, ga lahko poskusite odkupiti, potem pa bo vprašanje cene vsaj nekaj deset tisoč rubljev. Toda to je vredno, če nameravate ustvariti tudi prenos spletnega mesta na to domeno. Ko ustvarite poštno domeno podjetja, lahko razmišljate o delu poštnega strežnika.

Mehanizem poštnega strežnika z vašo domeno

Da bi začeli ustvarjati pošto, je treba predstaviti vsaj osnove dela poštnega strežnika. Za pošiljanje in prejemanje e-poštnih sporočil je potreben poštni strežnik. Uporablja nastavitve domene po meri za vzpostavitev povezave s prejemnikovim strežnikom. Ti parametri se imenujejo zapisi MX in zagotavljajo informacije za program, kateri strežniki sprejemajo vhodno pošto za dano domeno. Za prejemanje pošte strežnik komunicira z domeno pošiljatelja in analizira podatke iz zapisov SPF, ki kažejo, kateri strežnik lahko uporablja domeno za pošiljanje sporočil. Domena je preverjena in če je ključ DKIM, potrjuje varnost vira.
Zato mora vaša domena imeti pravilne vrednosti MX in SPF DNS za delo s poštnim strežnikom. Obstaja veliko poštnih strežnikov, vendar so hkrati najbolj dostopni, zanesljivi in ​​varni, najbolj priljubljeni pa so Google in Yandex. Njihove koristi pri brezplačnem gostovanju (trajno za Yandex in 2 tedna za Google) strežniku domene, strokovno in pravočasno podporo, stalno podporo za pošto.

Kako ustvariti poslovno pošto pri Googlu?

E-pošto podjetja lahko začnete uporabljati pri Googlu, potem ko ste se prijavili v posebno poslovno storitev - G Suite. To storite tako, da obiščete stran storitve in navedete naslednje:
 • Ime podjetja.
 • Število zaposlenih.
 • Ime domene (če ni možnosti registracije neposredno na strani s storitvami).
 • Telefonska številka.
 • Poštni naslov, ki ga redno preverjate.
 • Z registracijo uporabnik dobi priložnost, da dodatno prilagodi svojo poslovno pošto. Najprej pa morate preveriti lastništvo domene. Priročno je, da Google določi registrarja in da priporočila za nastavitev DNS-ja, samo da bi potrdil. To lahko storite na 4 načine:
 • S pomočjo zapisa TXT.
 • Preko CNAME.
 • S pomočjo zapisa MX.
 • Preko HTML kode na spletnem mestu (če je na voljo).
 • Prvi način je, da v nastavitve DNS dodate domeno TXT zapis, ki ga ponuja G Suite. Drugi in tretji način se razlikujeta od prvega tipa posnetka. In četrti je mogoče storiti samo s prisotnostjo mesta: morate ustvariti stran z določenim imenom (določeno s storitvijo) in dodati določeno kodo za preverjanje. Po potrditvi so nastavitve e-pošte podjetja na voljo.

  Možnosti in funkcije programa Google Mail

  Google ponuja številne različne napredne nastavitve in konfiguracijske funkcije, ki so vse plačane. Treba je upoštevati:
 • Prvič, za povečanje ravni zaščite lahko vključite naslednjedeluje kot sistem enotne prijave. To vam omogoča, da pooblastite zaposlene v e-poštnih računih z uporabo spletne strani za vnos podatkov določenih oseb. Ali, na primer, upravljanje gesel, ki vam omogoča, da obnovite izgubljena ali spremenjena gesla zaposlenih. In tudi upravljanje API-jev Google, ki omogoča onemogočanje storitev tretjih oseb z nabiralnika in diska.
 • Drugič, uporabnike lahko dodate v poštni sistem. Če želite to narediti, morate klikniti na ikono "+" v ustrezni plošči in vnesti podatke o zaposlenih, tako da v sistemu vnesete nov poštni naslov in nastavite začetno geslo. Z uporabo teh podatkov se bo lahko prijavil na njegov poslovni račun.
 • Tretjič, če je potrebno, lahko ustvarite vzdevke za poštne naslove. To pomeni, da bodo drugi naslovi, črke iz katerih bodo poslani na izhodne.
 • Četrtič, za obveščanje delavcev obstaja možnost organiziranja skupin in množičnih pošiljk.
 • Poleg poštnega računa bodo vsi zaposleni prejeli 30 GB prostora na disku, sinhronizirali koledar, račun Google+ in dostopali do vseh Googlovih storitev.

  Kako ustvariti poštno pošto v Yandexu?

  Če želite to narediti, morate opraviti skorajda podobna dejanja za Googlovo storitev. Morate registrirati domeno v Yandex.Poshta, potrdite, da pripada vam (preko html kodo in prek nastavitev MX) in nadaljujte z nastavitvami. Majhna razlika je - "Yandex" ponuja uporabniku možnost, da prenese svojo domeno, da nadzoruje velikan iskanja, da se izogneročne nastavitve DNS. To lahko storite prek spletnega mesta registrarja, ki sledi podrobnim navodilom Yandexa. Ko ste naredili vse to, lahko začnete spoznavati vse funkcije brezplačne pošte domene iz Yandexa.

  Yandexove nastavitve in poštne zmogljivosti

  Prva stvar, ki jo predlaga Yandex, je dodati zapis DKIM za vašo domeno, tako da bodo vaša e-poštna sporočila uspešno prestala preverjanje neželene pošte. Ustvarjanje računov za zaposlene je tudi enostavno: določite ime, naslov in začetno geslo. Ti podatki vam bodo pomagali prijaviti se v svoj račun. Upravljanje računov vam omogoča, da spremenite svoje osebne podatke, spremenite geslo in status uporabnika v sistemu podjetja.
  Yandex vam omogoča, da ustvarite do 1000 poštnih naslovov, njihovi lastniki lahko uporabijo prostor na disku in druge storitve kot običajen uporabnik. Administrator lahko ustvari množično pošiljanje sporočil in klepetov, vzdevke za naslove in sistem za enotno prijavo.

  Zaključek

  Narediti pomemben korak, kot odločitev za oblikovanje poštne pošte, na poti k oblikovanju reprezentativne in trdne ekipe, ki jo bodo prepoznali in želeli obravnavati - to je tisto, čemur si mora prizadevati vsako ambiciozno podjetje. In to ne zahteva veliko naložb: z uporabo gostovanja dveh največjih podjetij na področju internetnih tehnologij lahko organizirate svoj lastni sistem za pošto. Poleg tega, če so omejitve na prostem Yandex postale oprijemljive za podjetje, potem obstaja možnost brez boleče integracije s plačano storitev G Suite, vkaterim so te pomanjkljivosti odpravljene.

  Sorodne publikacije