Kako se vrniti na tabelo "Vordie" in besedilo same tabele

Tisti, ki je dolgo uporabljal urednika "Ward", ve za njegovo večnamenskost. Seznam orodij, ki vam omogočajo, da delate ne le z besedilom, ampak tudi z bolj kompleksnimi elementi, je precej velik. Ampak vse, kar v članku menimo, seveda, ne bomo. Odgovorili bomo le na vprašanje, kako se vrniti na mizo "Vordie". Čeprav je to ukrep in se zdi nepomemben, je njegovo izvajanje veliko bolj zapleteno. Ampak vse je v redu.

Ustvarite polje z besedilom

Zelo čudno, toda preden se vrnete na mizo, morate ustvariti polje z besedilom. To je prva stvar za začetek. Dejstvo je, da ni orodja za izvajanje takšnih ukrepov s tabelami v programu. Torej morate uporabiti trike.


Torej, kako se vrniti na tabelo Vardo, se boste naučili malo kasneje, zdaj pa ustvarimo polje z besedilom. Kliknite isto orodje. Nahaja se na zavihku Vstavi ali, natančneje, v skupini orodij Besedilo. Ko kliknete gumb pred vami, se prikaže pojavno okno, v katerem morate izbrati ustrezen način vstavljanja polja v list. V tem primeru prva možnost - "Simple Inscription" - odlično deluje.
Zato se na strani, na kateri lahko vnesete besedilo, pojavi obrazec, vendar ga ne potrebujemo. Poleg tega ima ta oblika obrise, kar tudi ni zaželeno. Treba jih je izbrisati. Čiščenje besedila v polju je preprosto - izberite ga s tipko Ctrl + A in pritisnite gumb Izbriši. Malo očistite konturetežje. Najprej z levim klikom na polje (za aktiviranje) premaknite miško nad eno od kontur in kliknite desni gumb miške (PCM). V kontekstnem meniju kliknite gumb "Contour" in na seznamu izberite "No contour".


Spremenimo smer tabele

Z ustvarjanjem besedilnega polja, ki smo ga že ugotovili, lahko zdaj greste neposredno pred vrnitvijo v tabelo "Vordie". Najprej morate poudariti celotno tabelo. Če želite to narediti, se morate lebdeti nad njim. Pritisnite levi gumb miške (LCM), uporabite kombinacijo Ctrl + A. Ali pa kliknite na polje v zgornjem levem kotu. Naslednja točka je kopiranje tabele. Izrežete lahko tudi, če izvirnika ne potrebujete. Za kopiranje Ctrl + C in za rezanje - Ctrl + X. Zdaj morate vstaviti tabelo v polje z besedilom. Če želite to narediti, aktivirajte polje tako, da kliknete nanj in pritisnite Ctrl + V, da vstavite preglednico.
Polovica je končana. Zdaj lahko poravnate tako tabelo kot tudi polje z besedilom, da bo videti bolj naravno. No, in za zavoj uporabite okroglo puščico na vrhu besedilnega polja. Z njim lahko preprosto zavrtite mizo v katero koli smer. Mimogrede, če kliknete na samo tabelo, se poravna. V tem primeru bo veliko lažje urediti. Zdaj veste, kako spremeniti mizo v "Vordie". Ampak to še ni vse.

Spremenimo smer besedila v tabeli

Nazadnje, želim dodati zgodbo s podobno temo. Zdaj bomo pogledali, kakovrnite besedilo v tabeli v "Vardo". Na srečo je to za red velikosti preprostejše od zamenjave tabele. Kliknite na PCM v celici, katere besedilo želite spremeniti, in v kontekstnem meniju izberite "Direction of text". V oknu, ki se prikaže, izberite smer in kliknite V redu.

Sorodne publikacije