Pralni stroj Indesit IWSB 5085: Specifikacije, navodila, pregledi napak

Konkurenca med velikimi blagovnimi znamkami preprosto preseže. Vsak proizvajalec poskuša v napravo uvesti nove tehnologije. Vendar, kot kažejo statistični podatki, nima vsak kupec veliko nepotrebnih funkcij. Pralni stroj Indesit IWSB 5085 ni nov model, vendar je za mnoge potrošnike uresničen. V tem primeru je vse sestavljeno tako, da daje napravi nagrado - najboljšo kombinacijo cene in kakovosti.

Opis naprave

Ta stroj ima 16 različnih programov in niso vsi podobni med seboj, v katerih se spreminja samo temperatura vode in so resnično drugačni. Danes nihče ni presenečen nad ekspresnim pranjem, vendar je bila pred več kot petimi leti ta funkcija resnično edinstvena.
Če želite pranje občutljivih tkanin, potem morate izbrati ustrezen način, vendar je na plošči tudi ročaj, ki vam omogoča, da neodvisno nastavite temperaturo vode.

Na sprednji plošči je tudi majhen LED indikator, ki prikazuje trenutno fazo pranja. Poleg tega obstajajo številne dodatne nadzorne funkcije: delna zaščita pred puščanjem, zaščita pred prekomernim nastajanjem pene in druge prijetne male stvari. Pralni stroj Indesit IWSB 5085 ima dobro kvaliteto pranja in standardno vrtenje. Nekateri izbirljivi potrošniki se lahko pritožijo zaradi visokih ravni hrupa, vendar je vredno razumeti, da to ni tihi model. Če obstajajo pomembne vibracije,Najverjetneje je bila naprava nepravilno nameščena.

Specifikacije

IWSB 5085 ima inteligentno elektronsko kontrolo. Največja možna hkratna obremenitev v napravi je 5 kg, vrtenje pa je povsem standardno za te modele. Nekateri bi lahko rekli, da to ni dovolj, vendar v tem primeru obstajajo njegove nedvomne prednosti. Zaradi ne tako velikih hitrosti, oblačila niso veliko vitka, in kar je najpomembnejše, bo trajala dlje. Velike zavoje uničijo strukturo tkanine, tako da se življenje oblačil bistveno zmanjša. Zato je najbolje sušiti 20 minut namesto novega. Pralni stroj Indesit IWSB 5085 ima majhne dimenzije, kar je zelo dobro za lastnike Hruščova in drugih manjših apartmajev. Njegova globina je le 40 cm, popolnoma enaka kot pri vertikalnih obremenitvah, ki so bolj kompaktne. Prav tako je naprava opremljena z odstranljivim pokrovom, ki vam omogoča, da ga vstavite v skoraj vsako pohištvo.

Programi pranja

Na nadzorni enoti so prikazane samo številke programov, ki so podrobneje opisane na vsaki od njih - spodaj:
 • Namenjen je za pranje bombažnih stvari pri 90 stopinjah z namakanjem. Maksimalna obremenitev v tem načinu je 5 kg. Čas pranja je 171 minut.
 • V tem primeru se izvaja pranje bombaža. Temperatura je 90 stopinj. Teža suhega perila ne presega 5 kg, čas pranja je 155 minut.
 • Enako kot pri prejšnjem programu, poteka samo pranje pri 60 stopinjah, čas pa se zmanjša za 23 minut v primerjavi z drugimrežim.
 • Program za brezbarven, rahlo kontaminiran bombaž. V času, ki ga lahko umijete več kot 5 kg perila, temperatura vode - 40 stopinj, čas pranja - 15 ur.
 • Za slabo onesnaženo sintetiko. Temperatura je 60 stopinj, največja obremenitev je 25 kg, čas pranja je 85 minut.
 • Praktično enako kot prejšnji program, samo pri temperaturi 40 stopinj.
 • Način kašmirja za pranje volne. Pranje poteka pri 40 stopinjah in traja 55 minut. Treba je posebno pozornost nameniti dejstvu, da se te stvari lahko perejo največ en kilogram naenkrat.
 • Svila in zavese. Zelo občutljivo pranje pri 30 stopinjah. Čas pranja je 55 minut, maksimalna obremenitev je 1 kg.
 • Način je namenjen pranju jeans pri 40 stopinjah. Naprava je nad to vrsto oblačil 70 minut. Največja obremenitev - 25 kg.
 • Hitro petnajstminutno pranje. Primerna je za vse vrste tkanin, razen za volno in svilo.
 • Šport. Največja dovoljena teža suhih stvari je 25 kg, temperatura je 30 stopinj, čas pranja je 78 minut.
 • Športi so intenzivni. Vsi parametri so enaki kot v 11. načinu, le malo hitreje je pranje.
 • Športni čevlji. Temperatura vode je 30 stopinj, čas pranja pa 50 minut. Dovoljeno je pranje dveh parov čevljev naenkrat.
 • Naslednje tri funkcije: izpiranje, predenje, odtekanje vode brez vrtenja.

  Pralni stroj Indesit IWSB 5085: pokvarjen

  Včasih potrošniki menijo, da je njihov pralni stroj pokvarjen, vendar zelo pogosto v procesu njegove vključitveali zapravljena napaka. Pralni stroj Indesit IWSB 5085 ni vključen? Navodilo v tem primeru navaja, da med vtičem in vtičnico morda ni stika. Vzrok za to je lahko poškodovan kabel ali pomanjkanje električne energije v hiši. Pranje se ne začne. Razlogi za to napako so lahko naslednji dejavniki:
 • tesno zaprta loputna naprava;
 • ni bil pritisnjen gumb za vklop /izklop;
 • ni bil pritisnjen gumb za vklop /izklop;
 • v hiši ni vode;
 • Prelivna pipa.
 • Pralni stroj Indesit IWSB 5085: pregledi

  Na splošno je dovolj pozitivnih povratnih informacij o tem modelu. Potrošnik ugotavlja visoko kakovost pranja. Operacija je dovolj preprosta, starejša generacija pa lahko uporablja to napravo. Poleg tega je opaziti nizko porabo električne energije in vode. Glavna prednost je cena pralnega stroja Indesit IWSB 5085. Pregledi ljudi jasno kažejo, da je ta model precej dobro izdelan in ima dostopno ceno.
  Vendar pa je z vsemi prednostmi naprave na internetu mogoče najti majhno število negativnih sporočil. Ljudje, ki so kupili to napravo, pravijo, da ima dokaj šibko nadzorno enoto, ki pogosto ne uspe. Tudi pralni stroj Indesit IWSB 5085 CIS ima ležaje slabe kakovosti, po nekaj letih pa ne uspe in jih je težko zamenjati.

  Zaključek

  Pri nakupu te naprave oseba prejme dokaj kakovosten izdelek. Pralni stroj Indesit IWSB 5085 se ne razlikujeveliko inovativnih funkcij, velik zaslon ali izvirno oblikovanje. To je preprosto, a hkrati zelo dober stroj za majhno količino denarja. Treba je opozoriti ločeno, da je cena za to napravo razlikuje v območju 10-5700 UAH. Za takšen denar je zelo težko najti resnično visoko kakovosten avtomat.

  Sorodne publikacije