Nokia N8: funkcija, oblikovanje, pomanjkljivosti in koristi. Mobilni Telefon Nokia N8

Nokia N8, predstavljena v tem pregledu, je prvi telefon finske znamke z 12MP kamero. Podjetje trdi, da je, ko se je pametni telefon pojavil na trgu, postal vodilni, z velikostjo matriksa 30% več kot standardne možnosti. Telefon "N8" je prejel zaslon z diagonalo 3,5 palca. Senzor podpira geste, nameščen multitouch. Kako je izgledal telefon Nokia 88? Je prvi med različnimi podjetji, ki delujejo na Symbian3. Gadget je vstopil na trg leta 2010. V Rusiji se je jeseni pojavil na policah. Brez davkov in subvencij je bila izhodiščna cena 499 $. Potrošniki iz Rusije so morali plačati 20 tisoč rubljev.

Specifikacije

 • Pametni telefon z baterijo tehta 135 gramov.
 • Notranji pomnilnik je 16 GB.
 • Litij-ionska baterija. Kapaciteta - 1200 mga
 • Kamera - 12 MP.
 • RAM je 256 MB.
 • Oblika: monoblok.
 • Videz in udobje

  Telefon je prejel koncept kakovosti, ki je pritegnil pozornost kupcev. Koti pametnega telefona so narezani, celotna zasnova je narejena v minimalističnih notah, takoj oči oči uporabe kovine. Različni vladarji in cenovne kategorije imajo podobne telefone, vendar je ta podobnost posledica dejstva, da so se vsi pojavili v istem časovnem intervalu. Telefon Nokia H8, katerega značilnost omogoča resno razmišljanje o nakupu, v primerjavi s prejšnjimi modeli kakovostipostane vodja. Pametni telefon je izdelan iz aluminija, plastika je le na vrhu in na dnu. To se popolnoma ujema s konceptom. Na voljo v 5 barvnih shemah. Najdete modele črnih, srebrnih, modrih, zelenih in oranžnih odtenkov. Raznolikost potrošnikov je dobro delovala.


  Zbirka je resnično na odlični ravni. V plastičnih in kovinskih spojih ni razpok. Prednosti vključujejo celotno telo. Iz tega sledi, da ne odstranljiva baterija ne vpliva v veliki meri na povratne informacije potrošnikov. Če je telefon zaklenjen, ga morate znova zagnati s ključem za izjemo. Če se naprava ne uporablja pravilno, se lahko plastika poškoduje.

  Zaslon in zaslon

  Zaslon ima diagonalo 3,5 palca. Kapacitivni tip. Proizvajalec je uporabil zaščito za zunanjo površino. Na splošno so lastnosti povsem primerne. Ločljivost je bila 640x360 slikovnih pik. Na žalost pa slika včasih ni gladka, vendar se zaradi uporabe velikosti zaslona ne pojavi pikselacija.


  Prenos barv se izvede več kot popolnoma, za to pohvalo Nokia «H8» telefon. Značilnosti matrike so dokaj ustrezne. Pri nakupu zaslona se zdi popoln, tudi če ga primerjamo z nekaterimi dragimi modeli podjetja Samsung. Zaslon se popolnoma obnaša na soncu, ni bledenja. Posebej izdelana plast, ki odseva sončno svetlobo. Vgrajen senzor, ki se odziva na osvetlitev. Omogoča samodejno prilagajanje osvetlitve zaslona. Nameščenin senzorja bližine. Če med pogovorom telefon položite v uho, je on sam blokiran. Največje svetlosti pa ne morete nastaviti sami. To se naredi, da bi bila baterija bolj ekonomična.

  Kamera

  Od vseh telefonov, ki lahko tekmujejo s predlaganim pametnim telefonom, imajo opisane značilnosti najboljše lastnosti kamere. Njegova ločljivost je 12 milijonov slikovnih pik. Flash je nameščen. Hitrost je visoka.

  Baterija

  Baterija Nokia 88 ima zmogljivost 1200 mAh. V vrstici, ki jo telefon vnese, je ta kazalnik standarden za vsakogar. Po mnenju proizvajalca lahko naprava predvaja 4 ure, 6 ur za brskanje po straneh v brskalniku, 5 let za uporabo navigacijskega sistema, 6 ur za gledanje videa, 45 ur za poslušanje glasbe. To se doseže z uporabo programov za zmanjšanje porabe energije. Lastniki so povedali, da je telefon sposoben delati približno 2 dni pri konstantni obremenitvi. Za takšno napravo je povsem ustrezen kazalnik. Z minimalno uporabo pametnega telefona lahko deluje 3 dni.

  Komunikacije

  Seveda ima Nokia N8, funkcijo, ki zadovolji vsakega nepretencioznega kupca, internetni modul. Po želji lahko obiščete meni Nastavitve in aktivirate potrebne možnosti. Obstaja nekaj: možnost povezave z različnimi omrežji, določitev dostopne točke, filtriranje omrežij.


  Nameščen je standard USB 2.0. Hitrost prenosa podatkov je 4 Mb /s. Po želji lahko izberete, kako boPostopek povezovanja z osebnim računalnikom. Možnosti - diskovni pogon, predvajalnik, tiskanje fotografij. V računalniku si lahko ogledate zunanji pogon in datoteke, ki se nahajajo v notranjem pomnilniku. Namestitev flash pogonov je dovoljena do 16 GB. Proizvajalec je poskrbel tudi za možnost priključitve na telefon običajno napravo za shranjevanje. Nekdo ima to funkcijo, drugi ne. Vendar je treba opozoriti, da majhno število pametnih telefonov podpira to možnost. Vsi potrebni programi "Nokia H8" že ima standardno konfiguracijo.
  Modul Bluetooth je nadgrajen na različico 3.0. Vse glavne profile lahko aktivirate. V času lansiranja je Nokia 88 postala druga, ki je delala s to različico. Hitrost prenosa podatkov je visoka, zato ni pritožb. Glavna prednost telefona je v njegovih video zmogljivostih. Z lahkoto in brez truda lahko predvajate videoposnetke v televizor in domači kino. In za to ni potrebno prilagajati nastavitev naprave Nokia N8. Dovolj s priloženim kablom HDMI povežite pametni telefon s televizorjem in začnite igrati igre, odpreti fotografije ali predvajati videoposnetke. Gledanje filmov iz bliskovnega pogona ali računalnika, ni nujno, da jih vržete v pomnilnik telefona. Poleg vsega opisanega obstaja tudi oddajnik za lovljenje radijskih valov.

  Platforma

  Platforma za strojno opremo pametnega telefona deluje odlično, njena hitrost pa je prijetna za mnoge kupce. Procesor, nameščen na telefonu, v večini primerov deluje hitro.Količina RAM-a je 256 MB. Tudi pri tako majhnem kazalniku vsi programi, vključno s tistimi, ki so precej zmogljivi, delujejo hitro in zelo redko upočasnjujejo. Vgrajeni pomnilnik Nokia N8 je 512 MB, od tega je uporabniku na voljo samo 360 MB. Če želite, lahko priključite bliskovne pogone na 16 GB in pomnilniške kartice do 32 GB. Da bi se zaslon vrnil v želeni položaj pri premikanju telefona, je proizvajalec vgradil merilnik pospeška. Ta postopek poteka brez zamud. Modul GPS deluje. Njegova različica podpira posodobitve, zemljevidi so sposobni prilagoditi velikost. Vgrajena in brezplačna glasovna govorna funkcija. Različica »Zemljevidi« deluje hitro in učinkovito. Zato je varno reči, da je ta telefon primeren za uporabo kot navigator. Stranka je lahko razburjena zaradi pomanjkanja številk stavb. Toda ta slabost se nanaša samo na prebivalce Rusije. To je popolnoma upravičeno v smislu, da se storitev opravlja brezplačno.

  Slabosti

  Včasih senzor bližine ne deluje. Proizvajalec je to težavo odpravil tako, da je izdal novo vdelano programsko opremo. Nekatere vgrajene naprave Nokia N8 lahko visijo, če vse delujejo v ozadju. Pomanjkljivosti so dejstvo, da imajo nekatere naprave težave s svetlostjo. Na primer, prehod iz črne v sivo je dovolj oster. In z minimalno stopnjo svetlosti - splošna lestvica s prevlado rožnato-vijolične barve. Ko je veliko uporabnikov nadgradilo na novejšo različico programske opreme, se je seznam podprtih strani zmanjšalvideo formatov. Če naletite na težavo s prelivanjem RAM-a, morate telefon povrniti na tovarniške nastavitve.

  Povzetek

  Zvočnik Nokia N8 deluje dobro. Nastavljena je ena, vendar je klic glasen in jasen. Če je telefon v vrečki ali jakni, je lahko slišati. Vibracija je tudi ostra in jo lahko enostavno vidite, medtem ko je v preostalem delu sobe. Kakovost komunikacije je odlična in ničesar, da bi stopili v stik. Koliko je Nokia N8? Cene se lahko zelo razlikujejo, vendar v povprečju boste morali plačati 15-20 tisoč rubljev. Od vseh pametnih telefonov Symbian je to najbolj živahno. Na žalost, če ga primerjamo z drugimi pripomočki v tem segmentu trga, se ta hitrost šteje za relativno relativno. Podjetje se nenehno osredotoča na fotoaparate in druge multimedijske zmogljivosti. In vse to v tem pametnem telefonu na najvišji ravni. Vse iste kamere lahko pripišemo prednostim modela. Ni veliko funkcij, vendar sta ločljivost in kakovost slike odlični. Enako lahko rečemo za video. Brskalnik in zaslon minus. Prvi se včasih dvigne, drugi na soncu pa se nekoliko zatemni. Ampak to se lahko šteje za vleko, še posebej če upoštevamo, da je telefon 2012 izpust. Na splošno pametni telefon ni slab in povsem upravičuje izraženo zanimanje potrošnikov. Ampak zaradi pravice, je treba omeniti, da je ta model priljubljen, kot dokazujejo številne ocene pohvale.

  Sorodne publikacije