Haier LED televizorji: pregledi, opisi, novice in posebnosti

Kot del tega pregleda bo obravnavana paleta televizijskih sprejemnikov družbe Haier. V prihodnje bodo podane povratne informacije lastnikov teh naprav, njihove tehnične specifikacije in postopek univerzalne nastavitve. Najprej bo upoštevan model LE32F1000T z najbolj "skromnimi" lastnostmi. Potem bo več pozornosti namenjene izboljšanim rešitvam: LE40U5000TF in LE42K5500TF.

Kratka pomoč o podjetju

Blagovna znamka Haier je bila uradno uvedena leta 1983. Sprva je družba načrtovala, da se lotijo ​​razvoja poceni, a hkrati precej kakovostnih in funkcionalnih izdelkov gospodinjskih aparatov. Ta blagovna znamka je v več kot tridesetih letih dinamičnega razvoja prenehala biti regionalna, danes pa jo lahko najdemo praktično na vseh koncih sveta. Na domačem trgu je ta proizvajalec debitiral leta 2007. Od tega trenutka lahko na naših policah pogosto najdete televizorje Haier. Ocene lastnikov opisujejo kot dokaj dobro rešitev s cenovno dostopno vrednostjo in odlično funkcionalnostjo.


Pozicioniranje izdelka

Vsak trenutni Haier TV se uporablja za segment primarnih ali vmesnih rešitev v sedanjem trenutku. Pregledi ne razlikujejo med proizvajalci modelnih linij vrhunskih vodilnih naprav. Nič ni čudnega. Da bi bili ti multimedijski centri prisotni v proizvajalčevi nomenklaturi, je treba imeti lastne specializirane laboratorije. Haier jih nima, ampak v razvojuNove televizijske naprave uporabljajo aplikacije tretjih oseb. Junaki tega materiala so del srednjega cenovnega razreda, zato imajo ustrezne tehnične specifikacije.

TV LE32F1000T

Razmeroma dobro razmerje med ceno in parametri se lahko pohvali z najbolj cenovno ugodnimi televizijskimi sprejemniki - Haier LE32F1000T. Pregledi lastnikov se osredotočajo le na eno od pomembnih pomanjkljivosti - format izhodne slike, ki ustreza ravni kakovosti HD. To pomeni, da ločljivost slike v tem primeru ne sme presegati 1366 x 768. Glede na to, da je na ladjedelnici že leta 2017 takšen format slike morda že nezadosten.

diagonala zaslona v tem multimedijskem centru je 32 ", medtem ko je vrsta uporabljene matrike LED TV. Razmerje slike je značilno za večino podobnih televizijskih naprav in je 16: 9. Odzivni čas za tehnične parametre ne presega 65 ms.Akustika vključuje dva skrita zvočnika z nazivno močjo 8 W. Vse skupaj omogoča največ 16 W zvoka. zunanji stereo sistem na eno od 35 mm vrat, SPDIF ali brezžični oddajnik Bluetooth.

TV naprava LE40U5000TF

V primerjavi s prejšnjo rešitvijo bo kakovost slike pri TV Haier LE40U5000TF veliko boljša. Ocene dajejo povečan zaslon do 40 "in povečan na standard FullHDločljivosti. Vrsta uporabljene matrike - Direct LED. Zadnji v numeričnem smislu je 1920 x 1080. Hitrost osveževanja je določena na 60 Hz. Svetlost v najbolj intenzivnem načinu lahko doseže 250 cd /m 2. Zaslonski kontrast te multimedijske rešitve je 4000: 1. Nekatere pritožbe kličejo kot gledanja te naprave, ki je omejen na 150 0. To pomeni, da bo pri višjih kotih slika popačena.
Kot pri drugih herojih v tem preglednem gradivu je nazivna moč vgrajenega zvočnega podsistema 16 vatov. Sestavljen je iz dveh ločenih stolpcev v notranji izvedbi. Največja zvočna moč vsakega od njih je 8 W. Poleg tega je potrebna tehnologija za prostorski zvok. Aktivira se v nastavitvah multimedijskega centra. Zaradi te precej preproste manipulacije je mogoče bistveno izboljšati kakovost zvočnega posnetka televizijskih programov. Glavna pomanjkljivost je "obrezan" operacijski sistem LED TV, Haier LE40U5000TF. 40-palčna diagonala s FullHD ločljivostjo se nanaša na prednosti naprave. Vendar pa sistemska programska oprema sama po sebi ne omogoča maksimiranja možnosti takega multimedijskega centra.

Srednji medijski center LE42K5500TF

Tehnične specifikacije za Haier LE42K5500TF so bistveno boljše. Pregledi dajejo povečano diagonalo zaslona do 42 palcev, kot tudi izboljšano ločljivost izhodne slike v formatu FullHD. Vrsta matrike, ki se uporablja v tej rešitvi, je Direct LED in razmerje stranicZaslon je standarden - 16: 9. Hitrost osveževanja slike je fiksna in je 50 Hz. Svetlost zaslona med delovanjem lahko doseže 280 cd /m 2, kontrast pa je 4000: 1. Koti gledanja so omejeni z vrednostmi 160 0 vodoravno in 150 0 navpično. Posledično lahko pri gledanju televizijskih oddaj z ekstremnih položajev pride do popačenja slike. V drugi je kakovost slike precej dobra in brez kakršnih koli pomembnih pomanjkljivosti.

Podsistem zvočnika v bližini televizorja je v stereo načinu. V načinu maksimalne prostornine lahko proizvede 16 W moči zvoka. Ker je število stolpcev enako 2, je moč vsakega od njih 8 W v istem načinu. Če je potrebno, se lahko zvok podpira. Vse, kar je za to potrebno z vidika komunikacije v tem multimedijskem centru, je.

Komunikacije, tuner

Najbolj skromne funkcije vgrajenega sprejemnika in minimalnega komuniciranja v 40-palčnem zaslonu Haier LE40U5000TF. DVB-T /T2 DVB-T /DVB-T in običajni DVB-C kabel Pomanjkanje podpore za DVB-C2 (posodobljene kabelske televizije) in DVB-S /S2 (satelitske oddaje) formata je v tem primeru pomembna pomanjkljivost. Obstajajo:
 • 2 digitalna vrata HDMI (ti priključki omogočajo povezavo z mini računalnikom, satelitskim sprejemnikom, digitalnim sprejemnikom, računalnikom in celo DVD predvajalnikom).
 • 1univerzalni USB priključek (uporablja se pri interakciji z različnimi pogoni in za napajanje mini računalnika).
 • 1 VGA priključek za sprejem analognega signala iz izhoda grafičnega pospeševalnika osebnega računalnika.
 • 1 CI reža za namestitev dekoderja strojne opreme.
 • 1 enoten antenski vhod za sprejem televizijskega signala.
 • Funkcije vgrajenega sprejemnika v napravi LE32F1000T so enake. Prav tako je sposoben sprejemati televizijske oddaje v analogni obliki, digitalni DVB-T /T2 in DVB-C kabel. Seznam komunikacij tega modela televizorja se spremeni na naslednji način:
 • Število vtičnic HDMI se poveča od 2 do 3 in USB-c 1 do 2.
 • Dodan je priključek SCART, ki se uporablja za sprejem teleskopa od zastarele do trenutne. satelitskih sprejemnikov.
 • Na voljo je tudi priključek RJ-45, ki omogoča neposredno povezavo z multimedijskim centrom računalniškega omrežja.
 • Še en pomemben način povezovanja je Wi-Fi. Je alternativa prejšnjemu načinu povezave, vendar je v tem primeru informacija že prenesena brezžično.
 • V najstarejšem modelu LE42K5500TF so specifikacije sprejemnika in niza komunikacijskih vrat enake kot pri modelu LE32F1000T.

  Funkcije programske opreme

  Praviloma pri razširjeni programski lupini je na voljo skoraj vsaka diagonala 40-palčnega LED-prikazovalnika Haier TV. , je enako 40 ", vendar je v tem primeru operacijski sistem" obrezan "in ne podpira funkcijeSmart tv Če je potrebno, lahko to možnost aktivirate z namestitvijo zunanjega mini računalnika. Model LE32F1000T z manjšim 32-palčnim zaslonom pa ima izboljšan operacijski sistem, ki temelji na Androidu, ima popolno podporo za funkcijo Smart TV, kar povečuje funkcionalnost naprave in starejši model multimedijskega centra, v okviru tega pregleda je prejel tudi specializiran analogni operacijski sistem in podpira Smart TV, medtem ko je sistemska programska oprema enaka - Android ".

  Postopek univerzalne nastavitve

  Izdelajo se naslednji osnovni koraki za nastavitev podobnih televizijskih naprav:
 • Izvleček iz škatle. Zgradite napravo.
 • Namestitev in ožičenje.
 • Omogočanje in samodejno iskanje razpoložljivih TV-programov. Shranjevanje vseh kanalov. Če večpredstavnostna naprava nima podpore za Smart TV, je nastavitev končana. To pomeni, da je eden od junakov tega pregleda že postavljen, in sicer 40 "LED TV Haier. Pregledi kažejo na najpreprostejšo raven izvajanja takšne namestitvene operacije.
 • Nastavitev omrežne povezave in nalaganje njenih parametrov.
 • ) Ustvarjanje novega računa v trgovini aplikacij.
 • Namestitev vseh potrebnih pripomočkov za uporabo.
 • Shranjevanje vseh sprememb.
 • Ocene Stroški naprav

  Najboljše razmerje med funkcijami in programsko opremo. prtljažnik se lahko pohvali z LE42K5500TF, vendar je v njem na največjem diagonalo in boljšo ločljivostjoslike in celo hitrost osveževanja največjega okvirja. Prav tako ima vgrajen napredni operacijski sistem in možnost namestitve dodatnih aplikacij zabavnega načrta. Edini minus te rešitve je visok strošek, ki znaša 24.000 rubljev. Nižji model multimedijskega centra LE32F1000T se znižuje v primerjavi s tehničnimi specifikacijami. Ima zmanjšano diagonalo in nižjo ločljivost. Posledično se kakovost slike nekoliko poslabša. Ampak cena v tem primeru se zmanjša na 12.000 rubljev. No, "skromne" značilnosti Haier LE40U5000TF LED TV. Pregledi razlikujejo odsotnost posebnega operacijskega sistema in nezmožnost dodatne namestitve aplikacij. Ampak s tem je kakovost slike v tem primeru veliko boljša od LE32F1000T. Tudi pri tej odločitvi se diagonala poveča. Kot rezultat, to vodi do dejstva, da je cena take naprave poveča na 18.000 rubljev.
  ​​

  Zaključek

  Ta pregled obravnava nekatere modele televizorjev Haier. Podrobne so tudi ocene o njih, tehnične specifikacije in vrstni red nastavitev. Navedene so tudi pomembne značilnosti aplikacij sistemske programske opreme. Vse to bo potencialnemu kupcu omogočilo, da izbere točno rešitev, ki najbolj ustreza njegovim zahtevam.

  Sorodne publikacije