Strežniški procesor Xeon E3 - 1270 Revizija V2. Značilnosti, značilnosti uporabe, ustreznost v tem trenutku

Procesorska rešitev Xeon E3-1270 pri implementaciji V2 podjetja-razvijalca "Intel" je namenjena ustvarjanju strežnikov ekonomskega razreda računalniškega razreda. Ne sme biti več kot en CPU. Gre za ta čip, njegove parametre in značilnosti, ki bodo še naprej govorili.

Procesna niša

Centralna procesna enota modela Xeon E3-1270 revizije V2, kot je bilo že omenjeno, lahko deluje le v konfiguraciji z enim procesorjem. Že to dejstvo kaže, da se najbolj optimalno uporablja kot del strežnikov začetnega razreda. Prav na tem področju je namenjen. Prav tako je teoretično mogoče uporabiti za igralni računalnik na premijski ravni. Štiri vgrajena jedra za reševanje takšnih problemov so povsem dovolj. V vseh drugih primerih tak čip ni primerno uporabljen zaradi visokih stroškov ali zaradi nezmožnosti ustvarjanja večprocesorskih konfiguracij.


Ključne značilnosti

Posebni in še vedno ustrezni parametri tehničnega načrta se lahko pohvali z Xeon E3-1270 V2. Ta CPU je namenjen za namestitev v priključek LGA1155. Čip pripada družini IvyBridge (mikroprocesorska arhitektura 3. generacije Core) in je potekal na 22 nm tehnologiji. Frekvenca te CPE je lahko v območju 35 (nominalni način) - 39 GHz (način samodejnega overclockinga). Poleg tega ta polprevodniški kristal vključuje štiri moduleobdelava kode, ki se na račun tehnologije "Intel" NT pretvori v osem logičnih jeder.


Vsak fizični modul lahko obdeluje do 4 navodila za programsko opremo v najintenzivnejšem načinu za 1 cikel svojega dela in v svoji višini omogoča pridobitev 16 navodil za 1 cikel dela. Toda tako produktivnost je mogoče dobiti z reševanjem dobro paraparellylennyh nalog. Intel Xeon E3-1270 ima zmogljiv predpomnilniški sistem, ki vključuje 3 ravni. Prvi od njih lahko shrani do 64 KBytes podatkov in natančno isto število navodil.
Skupna prostornina drugega je 2 MB, tretja pa 8 MB. Drugi element računalniškega sistema, ki je del polprevodniškega kristala obravnavanega čipa, je krmilnik RAM-a. Glede na specifikacije, je sposoben delati v načinu 2 kanalov in naslov do 32GB RAM-a. Tipi slednjih bi morali biti DDR3 in frekvenčni čipi - 1333 ali 1600MHz. Termalni paket tega čipa je napovedan na ravni 69 vatov.

Cena, ocene

Specifikacije procesorjev serije Xeon E3-1270 v različici V2 so še naprej ažurne, kar vam omogoča, da rešujete naloge zahtevne ravni. Edina stvar, ki jo ta čip izgubi sodobnim sogovornikom, je energetska učinkovitost. Ta procesorska naprava je izdelana po standardih 22 nm, zdaj pa so analogi proizvedeni pri 14 nm. Posledično je toplotni paket nekoliko precenjen. To danes opisujejo lastniki recenzij. Za slabosti te rešitve je mogoče pripisati precej visoke stroške, ki je trenutno 328(komplet Trail) - 339 (možnost dostave Vo) dolarjev. Za mnoge je to velika vsota.

Ustreznost

V vsakem primeru je zmogljiva procesorska naprava znotraj visoko zmogljive računalniške platforme LGA1155 že dolgo Xeon E3-1270. Odlične tehnične specifikacije zagotavljajo visoko hitrost, še danes pa vam omogočajo reševanje vseh nalog. Računalniki, ki temeljijo na tem čipu, se še vedno močno soočajo s programsko opremo, katere izvedba je na njih. Zato razmišljanje o njihovi posodobitvi zagotovo ni potrebno. Vsaj v naslednjih 2-3 letih. No, in po tem, temeljne spremembe v računalniški platformi računalništvo bo popolnoma neizogibno, ne da bi pravočasno posodabljanje ne more storiti.

Sorodne publikacije