Praksa uporabe funkcije json_decode

Stranka je primerna za pošiljanje informacij strežniku v formatu JSON, saj prenos GET in POST z veliko količino podatkov povzroča precejšnje neprijetnosti. Format JSON se uporablja povsod, uporaba PHP funkcije json_decode pa je potrebna na strani strežnika.

Druge knjižnice AJAX ali priljubljena knjižnica

jQuery, AngularJS, Ember.js razširjajo zmožnosti javascripta samodejno ustvarjajo podatke v formatu JSON, imajo orodja za njihovo obdelavo in zagotavljajo prenos rezultatov na strežnik. Uporaba priljubljene knjižnice lahko temelji na njeni filozofiji, okviru podatkov in zagotavljanju varne in varne uporabe formata JSON. Aplikacija na strežniški strani funkcije PHP json_decode bo čim bolj varna in enostavna.


Podatki JSON imajo privlačen človeku berljiv videz, izkušnja je precej velika, kodiranje UTF-8 pa omogoča iskanje vseh informacij, vključno s preoblikovanjem podatkov iz nekaterih regionalnih značilnosti jezika v druge. Za razliko od priljubljenih knjižnic, "ročno delo" z AJAX-om (XMLHttpRequest) vam omogoča manipulacijo strukture formata, kar omogoča svobodo pri opisovanju imen in vrednosti. Oblika zapisa JSON ni potrebna za sintakso, toda pri oblikovanju podatkov je treba upoštevati običajna pravila kodiranja: uporabiti zavite oklepaje, narekovaje in ločena imena iz vrednosti dvopičja.

Zahteve za linijo JSON

Splošna pravila za uporabo oblike so enostavna za uporabo, niso pa takoveliko. Kodiranje - za opisovanje nizov ali objektov se uporablja niz UTF-8. Znak prvega - uporaba oglatih oklepajev, znak drugega - kodrasti oklepaji. Imena in vrednosti so ločeni z dvopičjem in so v dvojnih narekovajih.


Programer sam misli, da "razume pod matriko in pod objekt, ki bo razčlenjen s PHP funkcijo json_decode. Načeloma se je format JSON pojavil iz javascripta in podedoval ideologijo opisa nizov in objektov. V kontekstu PHP, ki ima povsem drugačen objektno usmerjen pogled, je odgovornost za to, kako prepoznati in uporabiti funkcijo json_decode, programer.

"Življenje" predmetov in JSON

Glavna razlika odjemalca od strežnika, javascripta iz PHP je, kako predmeti "živijo" v njih in krožijo informacije. Če želite PHP, lahko ustvarite mehanizem, ki bo deloval zunaj odjemalca, toda to je eksotično! Na splošno PHP naredi stran na poti in vsakič ustvari nov sistem objektov. javascript vedno deluje. Medtem ko je obiskovalec na spletnem viru, sistem objektov na strežniku deluje v njegovem brskalniku. In deluje ves čas, dokler obiskovalec ne odide na drug vir.
Sistem objektov javascript lahko stabilno oblikuje zahteve za strežnike, ki jih dekodirajo v json_decode in sprejemajo ustrezne odločitve. Priporočljivo je izdelati primeren strežniški model za obdelavo JSON sporočil in zagotoviti aplikacijsko odjemalsko realizacijo sistemskih objektov.

Sorodne publikacije