Mercedes A180: tehnične specifikacije in fotografije

Mercedes A180 je model kompaktnih avtomobilov, serijsko izdelanih od 97. leta. Takrat je na W168 debitiral prvi kompaktni Mercedes. Model je bil izdan sedem let. Konec leta 2004 se je pojavil Mercedes A180 W169. Ta avto je potekal do leta 2012. Trenutno na 176. karoseriji podjetja razvija nov Mercedes A180. Kaj predstavljajo ti avtomobili? Podroben pregled in tehnične specifikacije avtomobilov celotne serije A180 - v našem današnjem članku.

Prvi "Mercedes A180": fotografija, oblikovanje

V času prvega nastopa je avto pritegnil pozornost številnih novinarjev. To je bil prvi kompaktni avto podjetja Mercedes. Zunaj ima avto "nasmeh" in zabavno silhueto s žarometi in ovalno kompaktno masko hladilnika.
Dimenzije tega telesa se lahko primerjajo z "Matizom". Prva generacija A180 je bila izdana v dveh različicah. Bilo je tri - in petvratna hatchback. "Mercedes" A180 razlikuje veliko površino zasteklitve. Tudi avto je bil opremljen z liti, 15-palčni diski. Kljub svoji majhnosti je bilo telo trdno in varno. Že v osnovni opremi je bil avto opremljen s prednjimi zračnimi blazinami.

Tehnične značilnosti W168

Linija energetskih enot je bila precej široka. Osnova je 14-litrski bencinski motor s 82 konjskimi močmi. Dražje različice so bile opremljene s 16-litrskim motorjem, ki je izdal že 102 moči.

Kupcem je bil na voljo tudi 19-litrski motor. On niOpremljen je bil s turbino, vendar se je razlikoval po sprejemljivih tehničnih lastnostih. Največja moč motorja je 125 konjskih moči. To je bilo več kot dovolj za tako majhen avto. Toda Nemci so šli še dlje in vključili v linijo drugega, 21-litrski 140 konjskih moči.
Linija dizelskega goriva je bila sestavljena iz dveh 17-litrskih enot. Izdali so 75 in 95 konjskih moči. Menjalnik - mehanski ali avtomatski. Oba sta zasnovana za pet korakov.

Športna različica AMG

Leto po prvem nastopu na W168 so prispele roke specialističnega tuning studia AMG. Kot poskus na tem "razpadel" set 250-močna enota, sestavljen iz dveh 19-litrskih motorjev. V tem Mercedesu A180 so bile značilnosti dinamike preprosto osupljive. Pospešek do sto je vzel 57 sekund. In največja hitrost je bila omejena na 250 kilometrov na uro.

Kaj so prve generacije Mercedes A180? Lastniki upoštevajo prostorni model salona, ​​varčne in dinamične motorje. Minusi vključujejo majhno odstranitev in pomanjkanje rezervnih delov.

W169: o zasnovi

Preidimo na drugo generacijo serije Mercedes A. Kaj izgleda kot 169. telo, lahko bralec vidi spodaj.
Avto je opazno božal po velikosti. Uporaba dolge osnove ni estetika. Zahvaljujoč temu oblikovanju so inženirji uspeli premakniti naprej motor in menjalnik. To vam omogoča bistveno zmanjšanje tveganja poškodb pri čelnem trčenju. Sam videz avtomobila je postal bolj olajšan in poenostavljen. Streha je postala gladkanaklon, in stranske stene so pridobili nove vyshpatnamki. Pred tem je kompaktni Mercedes dal zelo velike diske na nizko profilni gumi.

Druga generacija A180 in njene specifikacije

"Mercedes A180" v tem telesu so bili opremljeni z 17-litrskim bencinskim motorjem s 116 konjskimi močmi. To je bil štirivaljnik s 16 ventili z navorom 155 Nm. S podatki je motor "Mercedes A180" pospešil na stotine v 109 sekundah. Največja hitrost je bila 188 kilometrov na uro. Vendar pa se avto ni razlikoval v visoki porabi goriva. Poraba v mestnem ciklu - okoli 10 litrov, ob progi - 54. Razlog za to je bilo povečanje mase opreme in uporaba stare avtomatske kontrolne točke.
Kakšen je rezultat druge generacije? Avto ima prijetno zunanjost (bolj resno kot prejšnje) in enostavno rokovanje. Že v osnovnem kompletu je bil komplet ABS, ESP in par zračnih blazin. Med slabosti lastniki točke preveč trd vzmetenje. Kljub podaljšanju medosne razdalje se avto odločno odzove na najmanjše nepravilnosti. Del tega je posledica uporabe nizko profilirane gume z velikimi koluti polmera.

176. telo: design

Mercedes A180 W176 - edini predstavnik serije A, ki ni podoben svojim predhodnikom. Če bi prve dve generaciji še vedno lahko pripisali A-razredu, potem je 176-to telo že omejeno s C-verzijo. Navzven ta avto izgleda takole:
Avto je pridobil športno podobo. Spredaj se nahajaogromna maska ​​hladilnika in močan odbijač z izrezi za dovod zraka. Žarometi so opremljeni z LED lučmi. Pokrov ima samo velike dimenzije. Tudi v 176. telesu se je pojavila taka možnost kot panoramska streha. W176 je na voljo samo v različici s petimi vrati.

Specifikacije W176

Ta avtomobil se še vedno proizvaja in odpremlja uradno v Rusijo. Na našem trgu so na voljo bencinske in dizelske enote. Osnovna zmogljivost ponuja štirivaljni bencinski motor 16. Na pet tisoč zavojev odda 122 konjskih moči. Navor tega agregata je natančno 200 Nm. Zanimivo je, da je na voljo v širokem razponu - od 125 do 4000 obratov. Takšne značilnosti inženirjev so bile dosežene z uporabo turbopolnilnika in sistema neposrednega vbrizgavanja goriva. Ta enota je opremljena z eno od dveh kontrolnih točk:

 • Šeststopenjska mehanika.
 • Robot s sedmimi koraki.
 • Slednja ima sklopko z več diski. Pospešek do sto v prvem primeru traja 89 sekund. Z robotizirano škatlo, avto zbira na stotine v 86 sekundah. To je dober pokazatelj za 122-močan motor. Največja hitrost v obeh primerih je 202 kilometre na uro. Izjave lastnikov poudarjajo visoko izkoristek goriva v modelu. Za razliko od prejšnjega telesa so se številke zmanjšale skoraj 2-krat. Poraba goriva je 54 litrov v mešanem načinu. V začetni različici je na voljo tudi dizelska enota (edina v Rusiji) po prostorniniv litru in pol. Ta motor je opremljen s turbino in proizvaja 109 konjskih moči. Navor je 260 Nm v razponu od 175 do 25 tisoč vrtljajev. Dizelski Mercedes s petimi vrati je razširjen do 113 sekund. Največja hitrost je 190 kilometrov na uro. Poraba goriva - 41 litrov v mešanem ciklu. Kot kontrolno točko je lahko šeststopenjski mehanik, ali enako semidapazonny robot.
  Nenazadnje je 16-litrska enota z neposrednim vbrizgom 156 KM. Ta motor je bencin s sesanjem s turbopolnilnikom. Navor je 250 Nm v razponu od 125 do 4 000 vrtljajev. V parih s to enoto teče alternativni 7-stopenjski robotski menjalnik. Pospešek na sto traja 78 sekund. Največja hitrost je 224 kilometrov na uro. Hkrati je za novi Mercedes-Benz A180 značilen zmeren "apetit". Ta motor ni porabil več kot 55 litrov na 100 kilometrov poti.
  Največja konfiguracija bo na voljo za dvolitrski turbo motor za 184 konjskih moči. Navor pri tej ageraciji je 300 Nm. Potisk je že na voljo pri 12.000 vrtljajih. Pospešek do sto na "delo" (mehanik odsoten) traja 74 sekund. Največja hitrost A180 s petimi vrati je 228 km /h. Poraba goriva v kombiniranem ciklu - 66 litrov.

  Vzmetenje W176

  Podvozje tretje generacije A180 je popolnoma preoblikovano. Model je zasnovan na MFA Modular Suspension. Neodvisno od spredaj in zadaj. Kot opcija je na voljo prilagodljivo vzmetenje "Dynamic-Select" s spremenljivkotogost Zavore - disk na obeh oseh, s tehnologijo "Break Assist". Krmiljenje dopolnjuje električni ojačevalnik. Avto lahko vozi s pogonom na sprednji kolesi in s polnim. V slednjem primeru proizvajalec uporablja tehnologijo 4Matic, kjer je zadnji most povezan s sklopom z več diski.

  O stroških

  Trenutno je Mercedes A180 prva in druga generacija na voljo le na sekundarnem trgu.
  Stroški teh avtomobilov se gibljejo od 250 do 400 tisoč rubljev. Toda tretjo generacijo Mercedes A180 lahko kupite pri trgovcu. Stroški novega petvratnega v Rusiji - od 1 milijona 550 tisoč rubljev. To bo dizelska različica s pogonom na prednja kolesa in mehanikom. Osnovni seznam možnosti vključuje:
 • klimatsko napravo.
 • Sedem zračnih blazin.
 • Senzor za utrujenost voznika.
 • Multiroulette.
 • Start /stop sistem.
 • Štiri dvigala.
 • Tkanina za oblazinjenje salona.
 • Avdio sistem za šest zvočnikov.
 • Sistem ABS in stabilizacija deviznega tečaja.
 • Za dopolnitev skupaj z dvolitrskim turbomotorjem bo treba vložiti skoraj 2 milijona rubljev. Poleg osnovnega seznama možnosti, ta cena vključuje:
 • Usnjen salon.
 • Zadnji in sprednji parktronic.
 • Ogrevani sedeži in ogledala.
 • Izogibanje trčenju in avtomatsko parkiranje.
 • Proizvajalec za plačilo ponuja namestitev paketov notranjega in zunanjega oblikovanja.

  Zaključek

  Tako smo ugotovili, da gre za Mercedes A180. Sprva je bil zasnovan kot poceni kompaktni avto.
  Z leti pa je model začel pridobivati ​​lupino resnejšega razreda C. Avto je obdarjen z dobrim seznamom možnosti in je drugačen celo zelo dobra dinamika. Zato je tako priljubljen na evropskih in ruskih trgih.

  Sorodne publikacije