Kako nastaviti zaslon za Windows 10: navodila po korakih, svetlost, umerjanje

Vizualizacija informacij na monitorju se nanaša na osnovna merila za udobje dela na računalniški napravi. Možnosti, ki so nameščene za monitorje (zaslone), lahko pozitivno in negativno vplivajo na udobje uporabnikov. V zvezi s tem, čeprav operacijski sistem prvotno ponuja lastne nastavitve po meri in privzete nastavitve v samodejnem načinu, bo večina uporabnikov prej ali slej imela vprašanja o tem, kako nastaviti zaslon za Windows 10 in tako, da pri delu z računalnikom ni bilo občutka nelagodja, ni utrujenih oči, so bile grafične lupine prikazane pravilno, ni bilo zunanjih ovir itd. Takšni problemi za mnoge se zdijo tako rutinski in majhni, da uporabnik in jim samo ne dajejo vrednosti, ampak dejansko namestitev stacionarnih monitorjev in prenosnih računalnikov za potrebne parametre ne izgleda tako preprosto, kot se zdi na prvi pogled.


Kako nastaviti zaslon v operacijskem sistemu Windows 10: osnovne nastavitve

Za začetek si poglejmo, katere možnosti so na voljo za spreminjanje uporabnikov, na računalnikih in prenosnih računalnikih, ki imajo nameščen najnovejši Windows 10 sistem. bodo obravnavani izključno za sisteme, za katere so vsi odhodni paketi posodobitev nameščeni samodejno. To je posledica dejstva, da so se nekatere metode prej uporabljale za dostopdo določenih nastavitev, po namestitvi posodobitve morda ne bodo na voljo, ker so bile premaknjene v druge oddelke. Torej, kaj vse, brez izjeme, uporabniki morajo biti pozorni pri nastavljanju zaslona? Osnovne metode vplivajo na nastavitve naslednjih možnosti:
 • svetlost;
 • kontrast;
 • barvna shema in barvna nasičenost;
 • velikost delovnega prostora, pisave in plošče;
 • skaliranje slike;
 • pogostost posodobitve;
 • parametri za uporabo dodatnih monitorjev, itd.
 • Kot dodatne prilagoditve je mogoče poudariti nekatere pomembne ukrepe v zvezi z grafičnimi adapterji, saj so neposredno vključeni v postopek oddajanja vizualnih informacij na zaslon monitorja ali prenosnega računalnika. Spregovorimo o nekaterih nastavitvah kasneje, vendar pa se pogovorimo o nekaterih standardnih tehnikah, ki vam omogočajo, da konfigurirate zgornje možnosti za optimalen način delovanja z računalnikom.


  Nastavitev zaslona neposredno na monitorju

  Najprej poglejmo, kako nastaviti zaslon na računalniku z operacijskim sistemom Windows 10, preden uporabimo sistemska sredstva, in na podlagi teh nastavitev, ki so na voljo za regulacijo. neposredno na stacionarnih monitorjih. Očitno je, da vsak uporabnik ve, da je v kateremkoli (celo brezupno zastarelem) monitorju vgrajen meni z več pomembnimi parametri. Če želite poklicati meni, praviloma uporabite poseben gumb na sprednji plošči ali na stranski steni in premaknite možnosti za prilagoditev vsakega posameznega menija.parametri se uporabljajo s puščičnimi tipkami ali ikonami plus in minus.
  Standardni meniji so dobri, ki omogočajo ne le spreminjanje svetlosti, kontrasta ali nasičenosti barve, temveč tudi samovoljno spreminjanje velikosti okna ali pozicioniranje slike. Kako prilagoditi velikost zaslona monitorja (Windows 10 iz očitnih razlogov, medtem ko ne upoštevate)? Za to lahko uporabite ustrezno postavko, vendar je to sprememba velikosti, ki jo lahko naredite na več načinov. Velikost lahko na primer povečate ali zmanjšate sorazmerno, vendar lahko okno raztegnete ali stisnete v navpični ali vodoravni smeri.

  Nastavitev svetlosti: standardna metoda

  Vendar pa se vrnimo k nastavitvi zaslona za Windows 10 z orodjem za sam operacijski sistem. Prosimo, upoštevajte, da lahko prej (pred izdajo nadgradenj Redstonea) za spremembo glavnih možnosti uporabite ustrezen del menija z možnostmi ali na nadzorni plošči. Sedaj nastavljena točka zaslona na nadzorni plošči izgine in potrebne nastavitve lahko nastavite samo v meniju z možnostmi (in tudi če uporabljate nastavitveni element v meniju PCM na prostem namizju namizja).
  Za spreminjanje svetlosti se uporablja poseben drsnik. Na poti lahko uporabite nastavitve možnosti nočne svetlobe, ko se osvetlitev prostora, kjer se nahaja monitor ali prenosnik, zmanjša z nastavitvijo prehodnega časa na ustrezen način.

  Nastavitve svetlosti v nastavitvah porabe

  Zdaj pa si poglejmo, kako konfigurirati zaslon prenosnega računalnika v operacijskem sistemu Windows 10 z uporabo možnosti, ki so na voljo v trenutnem napajalniku. Ta razdelek lahko pokličete iz "Nadzorne plošče" ali prek PCM na ikoni baterije, nato pa pojdite na parametre trenutne uporabljene sheme.
  Tukaj sta dva drsnika. Ko delate iz omrežja, prilagodite svetlost, druga pa je namenjena nastavitvi možnosti pri uporabi baterije. Če greste na napredne nastavitve, lahko nastavite svoje vrednosti za nastavitve glavnega zaslona in jih potemnite ali onemogočite, na primer v stanju mirovanja sistema.

  Hitro prilagajanje svetlosti skozi odsek za sporočila

  Še en preprost način za hitro spreminjanje parametrov svetlosti je uporaba menija, ki ga prikličete s klikom na ikono sporočila v obliki kvadrata v spodnjem desnem kotu sistemskega pladnja.
  Prvi klik na ustrezno ploščico zmanjša svetlost na najnižjo vrednost in vse nadaljnje povečuje njeno povečanje v enakih 25%.

  Kako nastaviti ločljivost zaslona na sistemskih orodjih Windows 10?

  S svetlostjo se zdi vse jasno. Zdaj pa nekaj besed o tem, kako nastaviti okno zaslona in dovoljenje za Windows 10. Če želite to storiti, uporabite zgornji del nastavitev in nato izberite želeno lestvico, da spremenite vse elemente grafičnega vmesnika. Žal vam ni treba izbrati določenega zaradi nastavljenih vrednostina voljo je samo 100 ali 125%, vendar je treba omeniti, da lahko nastavite velikost zaslona v operacijskem sistemu Windows 10, ko preklopite na dodatne možnosti spodaj, lahko povečate na 500%.

  Za nastavitev dovoljenja uporabite spustni seznam, ki se nahaja tik pod. Privzeto bo nastavil priporočeno vrednost z vseh podprtih prenosnih računalnikov ali stacionarnega monitorja. Na splošno teh možnosti ni treba spreminjati, vendar so včasih takšne nastavitve morda potrebne pri določanju posebnega dovoljenja za nekatere računalniške igre.

  Katere možnosti je treba obravnavati dodatno?

  Med dodatnimi parametri je treba posebno pozornost posvetiti stopnji osveževanja zaslona. Zakaj ga potrebujete? Verjetno niste le opazili, da ko se oddaljite od ekrana za neko razdaljo, utripa v obliki hitro spreminjajočih se vodoravnih pasov, čeprav ni opazen v bližnjem obsegu? Za njihovo glajenje natančno in opisani parameter ustreza. Menijo, da je višja njegova vrednost, bolj udobno je za delo (oči so utrujeni ne toliko). Optimalno območje 60-100 Hz. Če vaš monitor podpira višje vrednosti, kot jih je namestil sistem, jih je najbolje spremeniti. Ampak občudujem tudi ni vredno, ker ko nastavite prag možnosti, lahko monitor preprosto opeklina.
  Dovoljenje lahko spremenite s pomočjo lastnosti vmesnika, tako da pokličete seznam vseh podprtih načinov.
  Po potrebi spremenite hitrost osveževanjajeziček monitorja. Hkrati se na seznamu prikažejo samo standardni podporni tokokrogi.

  Spreminjanje orientacije, pisave in drugih možnosti

  V zvezi z dodatnimi postavkami je mogoče v opisanih nastavitvah spremeniti tudi enako usmerjenost zaslona in po potrebi (če je zaslon občutljiv na dotik), uporabite tudi nastavitve v načinu Tablet. Če želite spremeniti uporabljene pisave, kontrast dimenzij kontrolnikov itd., Uporabite razdelek za personalizacijo, ki ga lahko pokličete prek običajnega menija PCM na namizju. Tukaj lahko vsi preizkušajo. Tukaj lahko uporabite nekatere nastavitve za ozadje ali prikažete plošče, ki so potrebne za delo, kot tudi nastavite sistemske ikone in ikone po meri, ki bodo prikazane na pladnju.

  Umerjanje zaslona

  Nazadnje se pogovorimo o tem, kako nastaviti zaslon v sistemu Windows 10 za umerjanje barv. To storite tako, da v glavnem razdelku z možnostmi, ki so na voljo prek lastnosti grafičnega vmesnika, obiščete zavihek za upravljanje barv. Lahko greste tudi neposredno iz nadzorne plošče.
  Ko kliknete gumb za prilagoditev barve, uporabite jeziček s podrobnimi značilnostmi, nato pritisnite zaslon za umerjanje in nato se bo začel poseben "čarovnik", ki bo sledil navodilom in lahko sami nastavite optimalne osebne parametre.

  Prilagodljive možnosti pri oblikovanju zaslona in uporabi več monitorjev

  Zdaj na kratkoOglejmo si, kako nastaviti razširitve zaslona na Windows 10 za uporabo z več monitorji ali z vključitvijo načinov oblikovanja.
  Najprej morate v glavnem delu, ki je opisan zgoraj, poiskati povezano napravo. Ko jo definirate in seznam načinov, morate izbrati tistega, ki bo uporabljen za prikaz vsebine glavnega zaslona (podvajanje, povečava slike na več zaslonih, njihova medsebojna lega itd.). Na splošno, ko odkrije napravo, sistem neodvisno prikaže potrebne parametre za to napravo, včasih pa, na primer, pri priključitvi na prenosni računalnik televizorja lahko ista "namizja" izgleda popolnoma drugačna od izvirnika. Kako namestiti drugi zaslon v Windows 10? Potrebne možnosti lahko spremenite na enak način kot pri običajnem zaslonu monitorja, vendar upoštevajte, da morajo biti za priključeno napravo, kot tudi za glavni grafični vmesnik ali monitor PnP nameščeni ustrezni gonilniki. Toda v primeru oddaljenega dostopa do druge računalniške naprave, če ima glavni terminal ali prenosni računalnik, iz katerega je vzpostavljena povezava, šibkejšo konfiguracijo, je včasih priporočljivo spremeniti privzete možnosti zaslona za vsebino.
  ​​Na primer, pogosto je priporočljivo zmanjšati globino barve, saj jo sistem samodejno nastavi na 32 bitov. Te možnosti lahko spremenite neposredno v oknu povezave.

  Dodatna orodja in pripomočki

  Namen sistema Windows 10 je samkljub velikemu številu predlaganih nastavitev. Ko gre za grafične adapterje, katerih možnosti neposredno vplivajo na grafiko, prikazano na prenosnem računalniku ali stacionarnem monitorju, je bolje, da se obrnete na posebna orodja proizvajalcev (na primer vklopite grafično nadzorno ploščo Intel ali programe, kot sta Catalyst za grafične kartice AMD itd.). itd.) V teh aplikacijah za upravljanje je na voljo veliko več možnosti za urejanje, ki vam omogočajo natančno nastavitev osebnih nastavitev za vsakega uporabnika. Poleg tega uporaba profesionalnih orodij za merjenje ni izključena, ker pa se ne nanaša le na sredstva operacijskega sistema. Povprečni uporabnik prvič zadostuje in kaj je.

  Sorodne publikacije