Vesolje "Varhammer": kaj igrati?

Video igre v vesolju "Vahammer 40000" so bile izdane že vrsto let, vendar nobena od njih ni nikoli dobila velike priljubljenosti. Kaj je razlog? Kot se pogosto dogaja pri podobnih projektih (ustvarjenih na podlagi nečesa kultnega in velikega), lahko le majhen del prikaže igrivost, zanimivo zgodovino ali maksimalno približevanje nastavitvi. Hkrati pa situacija ni res slaba in vsak ljubitelj vesolja "Varhammer" bo lahko našel igro po svoji želji. Glavna stvar - razumeti obstoječe projekte.

"Warhammer 40000: Dawn Wars"

Trend "Dawn of War" se upravičeno šteje za najboljšega predstavnika strategije realnega časa "Warhammer". Kravata prvega dela (sprostitev, ki je potekala leta 2004) se vrti okoli konfrontacije med krvavimi vrani in orki, ki so se naselili na planetu Tartarus. Igra je dobila tri dodatke za zgodbo z novimi dirkami in enotami.


Pet let kasneje so občudovalci prejeli nadaljevanje - "Dawn of War-2". Zgodba se še naprej osredotoča na Blood Ravens, ki je tokrat prispela v Meridian, da bi tam uredila. Igralci so lahko navigirali med več planeti in se seznanili z novo raso tiranidov. Končni del trilogije "Dawn of War" je izšel precej pred kratkim, leta 2017. Tradicionalno igra igra 17-minutno zgodbo o zgodbi. Glavna novost trilogije je bila, da bi lahko tokrat »Dawn of the War« potekala v imenu treh različnihudeleženci konflikta: na strani vesoljskih padalcev, na strani Orkov in onstran Eldarja.

Space Hulk: Deathwing

Vznemirljiva kooperativna pustolovščina, ki temelji na priljubljeni družabni igri Space Hulk. V igri, za razliko od prvotne nastavitve, je predstavljen dokaj ozko zamišljen scenarij: igralec nadzira ekipo vesoljskih veteranov, tako imenovanih terminatorjev (določimo jih lahko s taktičnimi oklepnimi dreadnoughti), ki morajo očistiti starodavno vesoljsko plovilo pred napadom divjih Genukradosov.


V vizualnem pogledu se je pokazalo, da je Deathwing odličen, ljubitelji vesolja "Warhammer" pa bodo imeli tudi srce igre. Na žalost tega ne moremo reči o komponenti projekta. Izkazalo se je, da je hitrost izmerjena in precej monotona, pri čemer je stanje nehalo rešiti drevo z edinstvenimi sposobnostmi ali razpoložljivimi spremembami oklepov in orožja.

Vesoljski mornar

Naslednja igra Universe "Warhammer" je akcijska igra tretje osebe na kozmodantih. Igralec se mora pridružiti ultramarinam, da bi se boril s tako močnimi silami, kot so orki in privrženci kaosa. V bitkah je izmenjava oddaljenih in nižjih bitk, od katerih je vsaka na svoj način edinstvena in učinkovita. Tudi med prednostmi Space Marine je zelo priročen nadzor in prisotnost dobrega kombiniranega sistema. Pomemben del procesa igre je dodeljen črpanju junaka in spremembi bojnih stilov. Space Marine ima vse, kar potrebujete za dobro in razburljivo akcijsko igro: raznolik arzenal orožja, različne izboljšave in oklep, kot tudištevilne individualne bojne in zaščitne sposobnosti.

Warhammer 40000: Sanctus Reach

Po mnenju mnogih ljubiteljev vesolja Warhammer je Sanctus Reach eden najuspešnejših poskusov prilagajanja kultne igre za osebne računalnike. Igralci lahko preživijo čas na številnih zanimivih zgodbah, ki so prevzele najboljše lastnosti originala. Okolje in bitke so izdelane v prijetnem "namiznem" dizajnu. Igra vključuje zanimivo črpalno enoto s popolno spremembo orožja. Poleg tega bo Sanctus Reach zadovoljil vse ljubitelje strategij po korakih z razpoložljivostjo integriranih taktičnih zmožnosti in seveda zmožnostjo igranja več igralcev.

Sorodne publikacije