Mp3tag: Kako uporabljati program

Nedvomno je vsak uporabnik, ki na svojem računalniku hrani velike zbirke glasbe, zelo pogosto poskrbel za njihovo udobnejšo uporabo. V ta namen so pripravljeni številni posebni programi za organizatorje, vendar včasih popolnoma ne izpolnjujejo zahtev za takšne zbirke. V redu, če je bil to le nekakšna datoteka na mapah trdega diska ali pa jih je uvrstila na seznam predvajanja nameščenega predvajalnika programske opreme. Kaj pa, če je ime skladbe ali izvajalca prikazano v obliki nejasnih znakov ali niza znakov? Kako narediti, ko želite shraniti vse datoteke kot samodejno urejen seznam predvajanja ali celo izvoziti seznam skladb za tiskanje? Kako dodam sliko v naslovnico albuma? V ta namen lahko uporabite zanimiv in edinstven v svoji vrsti Mp3tag program. Kako uporabljati to aplikacijo, potem pa poglejmo. Najprej naj na kratko preučimo, kaj lahko stori in na kratko razmislimo o namestitvi programa v okolju Windows.


Kaj pa program Mp3tag in za kaj je potreben?

Mnogi uporabniki, ki temeljijo na imenu te aplikacije, očitno lahko takoj zaključijo o svojem glavnem namenu. Ta program je bil prvotno zasnovan tako, da uporabnikom omogoča urejanje oznak ID3 vseh različic, kar je kratka informacija o izvajalcu, naslov pesmi, njeno število valbum ali seznam predvajanja, leto snemanja, tehnične lastnosti zvoka, ki se širi neposredno na zvočno datoteko. Vendar pa je ta pripomoček tudi igralec (avdio pretvornik za MP3 na žalost ni na voljo), in če želite, nekakšno orodje, ki vam omogoča, da pridobite potrebne podatke iz baz podatkov na internetu.


Ključne značilnosti programa

Če govorimo o glavnih orodjih, ki so v tem dodatku, ne bo mogoče vsega popolnoma opisati popolnoma fizično. Vendar pa je med najpomembnejšimi značilnostmi, ki so lahko potrebne pri reorganizaciji lastnih glasbenih zbirk za katerega koli uporabnika, naslednje:
 • popoln nadzor nad vsebino oznake ID3v1 v2 VMA, APEv2 in MP4 s podporo Unicode;
 • podpora za urejanje vdelanih in dodajanje lastnih naslovnic za albume;
 • zmožnost nalaganja besedil pesmi z njihovo shranjevanje v besedilno datoteko;
 • Hitro preimenovanje avdio datotek na podlagi informacij o oznakah;
 • izvozne oznake v formatih HTML, XML, CSV in RTF;
 • uvoz informacij iz spletnih podatkovnih zbirk, vključno s svobodo;
 • ogled informacij o avdio parametrih;
 • ustvarjanje standardnih seznamov predvajanja za format M3U itd.
 • Kratke informacije o namestitvi programa

  Zdaj na kratko razpravljamo o glavnih točkah namestitve Mp3taga v ruskem jeziku. Na internetu sta na voljo dve glavni različici. Eden je popolnoma brezplačen in primeren za večino običajnih uporabnikov, drugi (Pro) pa je namenjen naprednim uporabnikom in je nekoliko bolj napredenfunkcije, vendar bo treba aplikacijo po namestitvi aktivirati z nakupom posebnega ključa.
  Postopek namestitve brezplačne različice ne vključuje nič posebej zapletenega (možno je izbrati možnost prenosne namestitve ali dodati programske ukaze v kontekstnem meniju Raziskovalca).
  Za različico Pro je videti še preprostejše. Morate iti skozi vrsto standardnih korakov, sprejeti pogodbo in počakati na zaključek postopka namestitve.

  Kako uporabljati program Mp3tag Pro in brezplačno različico programa: osnove

  Torej je program nameščen. Zdaj je čas, da gledate, kako uporabljati Mp3tag v praksi. Vmesnik obeh programov je podoben.
  Če pa želite govoriti o tem, kako uporabljati Mp3tag kot brezplačen pripomoček, morate najprej spremeniti mapo z glasbenimi datotekami, ki bodo privzeto nameščene. V drugi prilogi bodo takoj prikazani imeniki z zvočnimi datotekami. Potem je vse preprosto! Izberite želeno skladbo, spremenite polja z ustreznimi informacijami v ustreznih menijih, vključno z imenom najbolj urejenega posnetka, njegovim tempom (BPM), serijsko številko v albumu ali v prihodnjem seznamu predvajanja. Očitno ne bo nikogar s to težavo.
  Zanimiva lastnost obeh aplikacij pa je predvajanje izbrane skladbe ali več skladb neposredno v programu, čeprav lahko po želji prilagodite in uporabite zunanjega predvajalnika.
  Poleg tega je za jasnejši vrstni red vgrajen "Čarovnik za dodeljevanje številk". ZaVčasih je koristno uporabljati tudi posebna orodja za samodejno izpolnjevanje, ki olajšajo delo z oznakami.

  Kako delati z Mp3tagom z dodatnimi orodji?

  V vsaki aplikaciji lahko uvozite potrebne podatke iz baz podatkov, ki se nahajajo na oddaljenih strežnikih na internetu. To storite tako, da v glavnem meniju izberete želeni element ali kliknete ustrezen gumb.
  Ko govorimo o uporabi profesionalnega Mp3taga, je treba omeniti, da med gumbi za hiter dostop do orodij za urejanje obstajajo gumbi za prenos besedil (besedil) in naslovnic, kar močno poenostavi izvajanje teh postopkov. Preko menija datotek lahko seznam datotek (po urejanju informacijskih polj ali brez njega) shranite kot seznam predvajanja, ki ga je danes mogoče preprosto odpreti v katerem koli znanem igralnem programu. Ko uporabljate dodelitev številk, se skladbe predvajajo natančno v vrstnem redu, v katerem so bile predstavljene v enem od nameščenih programov. Končno lahko shranite celoten seznam oznak s to funkcijo za izvoz, po aktiviranju, ki preprosto izbere želeno obliko izvorne datoteke in določi njeno mesto shranjevanja.

  Povzetek

  Kako uporabljati Mp3tag, se zdi nekoliko razumljivo. Ostaja še nekaj besed o splošnem vtisu obeh javnih služb, ki temelji na številnih pregledih uporabnikov na internetu. Da, res, oba programa sta prijazna. Kljub temu, da je različica Proplačan in naprednejši, navaden uporabnik je, na splošno, in ni potreben. Seveda, mnogi uživajo možnost uporabe programa kot najpogostejši igralec programske opreme, vendar je najpomembnejši minus absolutno vsakdo, ki je uporabljal to programsko opremo v praksi, imenovan pomanjkanje pretvorbe zvoka v MP3. Dodajte mu ga, potem ne bi bilo cen za programe!

  Sorodne publikacije