Najbolj priljubljene socialne mreže: uvrstitev

Facebook, Twitter, Instagram in YouTube vodijo globalno razvrstitev v družabna omrežja, vendar uporabniki iz Rusije in drugih post-sovjetskih držav, kot so Belorusija, Kazahstan in Ukrajina, pogosto raje regionalne zamenjave teh platform.

In ta razlika v priljubljenosti je lahko zelo pomembna za podjetja, ki uporabljajo takšna mesta za oglaševanje, saj lahko to popolnoma spremeni tržno strategijo (ki se uporablja v drugih delih sveta). Poleg tega lahko socialne mreže, katerih razvrstitev v rusko govorečih državah se razlikuje od globalne, zagotovijo ogromne možnosti za mednarodno komunikacijo. Trenutno je najbolj priljubljenih osem najbolj priljubljenih socialnih omrežij.


VKontakte

VK (prej znan kot VKontakte) je danes najbolj razširjena socialna mreža v Rusiji, z več kot 466 milijoni obiskovalcev na mesec. Ta vir nedvomno vodi v ocenjevanje socialnih omrežij v postsovjetskem prostoru.
O tej strani je veliko zanimivih misli, vendar je najbolje, da jo opišemo kot kombinacijo storitev Facebook in storitev za izmenjavo podatkov. Tako kot Facebook ima vsak uporabnik svoj profil in lahko išče in dodaja prijatelje prijateljem, da vidi njihove posodobitve stanja, nove fotografije in videoposnetke. Skupaj s temi tradicionalnimi funkcijami lahko uporabniki tudi prenesejo avdio in video datoteke vseh vrst in si te vire delijo z drugimi ljudmi. Pred tem je bil predmet temeljitega preverjanja, ker je čas odČas je presegel pravne meje, vendar zadnja poročila kažejo, da VK zdaj sodeluje z največjimi založbami. To nam je omogočilo zagon naročniške storitve, ki vam omogoča zakonito izmenjavo medijev. To je razlog, zakaj VKontakte vodi oceno družbenih omrežij v Rusiji že več let.


"Sošolci"

Medtem ko je "VKontakte" lahko najbolj priljubljena storitev med mladimi uporabniki (starimi od 18 do 35 let), starostne skupine običajno raje med družabnimi omrežji. "Sošolci"). Ta storitev ima več kot 315 milijonov obiskovalcev na mesec, pri čemer je višji odstotek (69%) žensk. Ta platforma je bila, mimogrede, prva v Rusiji in, bi lahko rekli, je povzročila pojav, kot so socialna omrežja. Razvrstitev mest v tej kategoriji bo vedno ostala nepopolna brez omembe. Tako kot VK, OK omogoča uporabnikom ustvarjanje profilov, iskanje prijateljev in izmenjavo posodobitev stanja in slik. Glavni namen platforme je komuniciranje s sošolci in prijatelji, ki bi jih uporabniki lahko izgubili pred mnogimi leti, zato so parametri iskanja dovolj podrobni. Poleg tega ima spletno mesto funkcijo, ki ponuja informacije o tem, kdo je obiskal stran (ne glede na to, ali ste druga oseba). Če si želite ogledati profile drugih uporabnikov, obstaja funkcija anonimnosti, za katero morate plačati (da omogočite nevidni način).

Moj svet

Morda je najpogosteje priznan analog ruskega mojega sveta Google+. Obe storitvi sta razširitevInternetni ponudnik e-pošte (v primeru My World - mail.ru). Moj svet se je trudil najti svojo edinstveno nišo na širši ravni, vendar priljubljenost mreže ni tako velika. Istočasno več kot 166 milijonov ljudi to storitev uporablja vsak mesec za izmenjavo slik, glasbe in videov, pa tudi iger in srečanj z novimi prijatelji, zato je vključena v oceno socialnih omrežij. Strategija iskanja My World vsebuje več možnosti, ki niso na voljo na drugih platformah.

Facebook

Socialna omrežja, katerih ocena je velika po vsem svetu, niso zaobšla post-sovjetskega prostora. Kljub dejstvu, da Facebook ni najbolj razširjena spletna stran v Rusiji, je njegova priljubljenost vsekakor narasla - zdaj prejme več kot 216 milijonov obiskovalcev v ruskem jeziku na mesec. To ni presenetljivo, saj Facebook stalno spreminja svojo platformo za boljše odzivanje na potrebe uporabnikov. Analitiki menijo, da je eden od razlogov, da Facebook postaja vse bolj priljubljen v Rusiji, poslovna komunikacija. Po nekaterih virih je več kot 30% poslovnih razprav v Rusiji točno na Facebooku. Zato ne bo presenetljivo, če bo ta platforma sčasoma vodila razvrstitev najbolj priljubljenih socialnih omrežij.

LiveJournal

Livejournal je platforma za bloganje, ki obstaja že od leta 1999, vendar se od takrat ne uporablja v večini držav sveta. Ta trend je daleč od resnice v Rusiji, kjer več kot 151 milijonov uporabnikov vsak mesec obišče Live Journal. Ta številka je več kot polovica celotnega prometa na lokaciji.
Osebni blogi so odličen način za razvoj razprave in delitev svojih misli in pogledov na internetu ter na način, ki vam omogoča, da razmišljate in se pogovarjate o več. To vam daje veliko več kot kratka sporočila, ki jih socialne mreže omogočajo vašim uporabnikom.
Platforma za ocenjevanje spletnega dnevnika je še vedno visoka, vključevanje LiveJournalja pa še vedno podpirajo številne spletne storitve, ki mu omogočajo ohranitev pomembne vloge v Rusiji in zunaj nje.

Cvrkutati

Cvrkutati je še en klasičen socialni medij, ki dobro deluje v Rusiji. Čeprav ne prejme toliko edinstvenih mesečnih obiskovalcev kot druge storitve na tem seznamu (približno 77 milijonov obiskovalcev na mesec), se ponaša z največjim številom naročnikov za vsakega uporabnika. Tako kljub dejstvu, da Twitter ne more biti steber za večino ruskih uporabnikov socialnih omrežij, tisti, ki se odločijo za njegovo uporabo, to storijo v velikem obsegu.

Rutube in YouTube

Rutube je v resnici odgovor Rusije na YouTube, socialno platformo za izmenjavo video vsebin za vse vrste vsebin. Kljub temu, da ta storitev ni dosegla takšne pokritosti kot YouTube, je zbral veliko vsebine različnih uporabnikov. Rutube gosti tako licencirano vsebino kot tudi uporabniške prenose. Velika večina prenosov je v ruskem jeziku. Ta visok odstotek ruskih vsebin naredi platformo izjemno dragocen vir za tiste, ki se trudijose naučite jezika.

Instagram

Prva socialna medijska platforma na tem seznamu - Instagram - je postala izjemno priljubljena v zadnjih nekaj letih, njena priljubljenost v Rusiji pa ni izjema. Instagram se hitro uvršča v lestvico, danes pa ima 123 milijonov uporabnikov na mesec (od tega je 77% mladih žensk). Ta sprememba v priljubljenosti je v veliki meri posledica navzkrižne umestitve med Instagramom in drugimi platformami, kjer lahko uporabniki uporabljajo odlična orodja za urejanje fotografij. Omogoča vam, da izboljšate in shranite fotografijo, nato pa jo objavite kot v Instagramu, kot tudi na drugih priljubljenih spletnih mestih za družabno mreženje. Medtem ko so glavne funkcije Instagrama še vedno enostavne za dostopanje in uporabo, obstaja več možnosti za orodja in aplikacije tretjih oseb, za katere večina uporabnikov sploh ne ve. Pričakuje se, da bo ta platforma v večini držav kmalu pripeljala do ocene priljubljenosti socialnih omrežij.
Na koncu tega pregleda je treba omeniti, da lahko uspeh takšnih edinstvenih socialnih omrežij, kot sta VK in DOBRE v Rusiji in sosednjih državah, preseneti tiste, ki so navajeni na Facebook, Twitter in Instagram, ki imajo poln monopol na svetu. Seveda obstajajo številne koristi za spletna mesta, ki ciljajo na določeno uporabniško bazo, bodisi geografsko (kot v teh primerih) bodisi na podlagi demografskih podatkov (starost uporabnikov).

Sorodne publikacije