"Mercedes-Maybach": tehnične specifikacije

Vsaka blagovna znamka Mercedes-Maybach je polna konkurenca tako priznanim modelom kot sta Rolls-Royce Ghost in Bentley Flying Spur. Pravzaprav je prvi avto, ki ga je razvila sub-znamka koncerna Mercedes-Benz, zasnovan za uspeh v elitnem segmentu. In moram reči, da je bil cilj dosežen.

W222

Prvi "Mercedes-Maybach" je napreden, elitnejši "šeststotični" S-razred. Ista platforma je po videzu identična, razlike pa so jasno zajete. Maybach dlje, in če ste pozorni na rob zadnjih vrat, lahko vidite, da so se oblikovalci oken umaknili. Poleg tega je na vrhu elitnega izvora nedvoumno označen tovarniški indeks X222. Nove rešetke radiatorjev iz Maybacha. Zaradi širše kromirane obloge se zdi vse bolj močna. Vrstice so svetlejše - vodoravne in navpične. Toda glavni poudarek, morda, je ekskluzivna 20-palčna premerna kovana kolesa.

Kaj je pod pokrovom?

Mercedes-Maybach, katerega fotografija je predstavljena v članku, je opremljen s 6-bitnim dvo-turbinskim motorjem V12, ki proizvaja 530 "konjev". Ta enota je v kombinaciji s 7-stopenjskim samodejnim strojem "7G-TRONIC PLUS". Prvih sto poslovnih limuzin zamenja 5 sekund po začetku prevoza. Maksimalna meja je 250 km /h (fiksni omejevalnik). "Apetit" v tem modelu je zmeren. Njegov motor porabi 89 litrov bencina na 100 kilometrov v mešanem ciklu. Toda te značilnosti"Šest stotin". Obstaja tudi modifikacija Mercedes-Maybach S500. Pod njenim pokrovom je 47-litrski V8 motor, ki proizvaja 455 KM. Ta enota se krmili s transmisijo 9G-TRONIC. In porabi približno 117 litrov goriva.

Udobje

Seveda ima Mercedes-Maybach S600 zasnovo, ki zajema duh. Toda veliko bolj pomembno kot tisto, kar je notri. In o tem moraš malo povedati. Potencialnim lastnikom nudimo višjo raven udobja. Naslanjači v avtomobilu so enaki kot v originalnem S-razredu - z funkcijo masaže, 3-stopenjskim ogrevanjem, prezračevanjem in možnostjo nagibanja pod kotom 435 stopinj. Večnamenski volan je tudi "Mercedes". Med novostmi je mogoče omeniti nekaj mikrofonov, ki so integrirani v prostor za salonnim ogledalom. Skozi njih so se zvočniki prenašali na zvočnike za govornikom.

Še ena zanimiva značilnost je blok aromatičnega zraka, ki se nahaja v predalu za rokavice. Zahvaljujoč mu v kabini vedno diši prijetno - parfumska sestava, ki temelji na olju agarja, ki je najdražja na svetu. Opozoriti je treba tudi na zaslone, ki so pritrjeni na zadnjem delu sprednjih sedežev. Potniki jih lahko upravljajo z žepi za daljinsko upravljanje, kot so pepelniki. In seveda, ne moremo reči za odeje. V W222 so enake kot v Rolls-Royce: iz naravne ovčje volne.

Nov koncept

"Mercedes-Maybach 6 Vision" si zasluži posebno pozornost. To je konceptualni luksuzni avto, ki je bil predstavljen javnosti avgusta lani,2016 Avto je res edinstven. To je praktično 6-metrski coupe z vrhunskim športnim dizajnom in ekskluzivno futuristično notranjostjo.
Novi "Mercedes-Maybach" je videti kot luksuzni, elitni, športni avtomobil. V notranjosti se harmonično prepletajo elementi avantgardne, retro in tradicionalne klasike, za opisovanje dizajna pa v ruskih jezikih še ni dovolj. Vendar pa si oglejte zgornjo fotografijo modela Vision 6. Glavne rozine so nenavadno ozki žarometi, velik kromirani rešetki z lažnim radiatorjem, elegantna aerodinamična stranska krila, ogromna 24-palčna kolesa in vrata "krila galeba". Zanimivo je, da so oblikovalci, ki so razvili čudovit videz tega avtomobila, osredotočeni na slike in risbe Maybach SW35 Stromlinien, priljubljene v 30-ih letih, kot tudi na Maybach Exelero, super avtomobil, izdan leta 2005.

Značilnosti

Ekskluzivni razstavni avtomobil je zgrajen na platformi S-razreda W222 znamke Mercedes-Benz na povsem enak način kot serija Maybach, ki je bila prvotno opisana. Avto je prejel pnevmatsko vzmetenje Airmatic. Če bo model izšel v seriji, o kateri proizvajalec ne bo komentiral, bodo pod napetostjo nameščeni zmogljivi bencinski agregati V12, ki proizvajajo 530 oziroma 650 "konjev".


Načrtuje se tudi izdelava popolnoma električnih različic z akumulatorjem 80 kW /h in štirimi električnimi motorji, katerih skupna zmogljivost bo 750 kW. Zaradi te namestitve bo avtomobil pospešen do 100 km /h v samo 4 sekundah. In najbližje500 kilometrov dolivanja goriva z električnim gorivom zagotovo ne bo potrebno.

Open-top model

Konec leta 2016 je bil predstavljen kabriolet S 650 Mercedes-Maybach, ki je bil eden najbolj pričakovanih novih izdelkov v preteklem letu. Zgrajen je bil na platformi Mercedes-AMG S65 Cabriolet in samo to dejstvo govori o nedvomni kakovosti in razkošnosti tega modela. Izšlo bo skupno 300 izvodov, začetna cena vsakega od njih pa bo 300.000 evrov. Model je impresiven. Njegova dolžina je več kot 5 metrov, širina je 1913 mm, višina pa 1430 mm. Od zunanjih lastnosti lahko opazimo športni prednji odbijač, veliko število kromiranih elementov in ekskluzivno etiketo. S65 Cabriolet se zlahka razlikuje od S 650 za njim.
Razkošni salon si zasluži posebno pozornost. Pri predelavi so bile uporabljene dragocene drevesne vrste, naravno usnje, aluminij in krom. Vgrajeni so bili novi večnamenski sedeži. Šivanje, kot tudi zaključne plošče, se opravi ročno.

Opremljen

Mercedes-Maybach kabriolet ima impresivno osnovno opremo. Opremljen je s pnevmatskim vzmetenjem, sistemom oskrbe toplega zraka z vratom voznika in potnikov, optiko s kristali Swarovski. V obliki lepih bonusov so štiri usnjene torbe z logotipi z blagovno znamko. Pod pokrovom je 6-litrski V12 motor z dvema turbinama, ki proizvede 630 "konjev" in porabi 12 litrov bencina na 100 kilometrov v mešanem ciklu. Združuje se s 7-stopenjskim avtomatskim strojem in pospeši do oznake 100km /h v samo 41 sekundah. Glede na to, da ta avto s pogonom na zadnja kolesa tehta 23 ton, je dinamika resnično impresivna. Največja hitrost pa je omejena z elektroniko pri oznaki 250 km /h. Druga značilnost so ogljikovo-keramične zavore, klimatska naprava z 12 senzorskimi analizatorji, Burmesterjev avdio sistem, ogrevani volanski obroč, napredni varnostni sistemi in projekcijski barvni zaslon, funkcija nočnega vida ter možnost zmanjšanja turbulence v kabini, ki jo lahko opazite med premikanjem. s spuščeno streho. In to je le majhen seznam opreme, ki prihaja z Mercedes-Maybach S650. Toda celo kratek seznam prednosti je dovolj za razumevanje: vseh 300 različic kabrioleta bo trenutno unovčenih.

Sorodne publikacije