Pametni telefon Lumia 620: funkcije, primerjave s konkurenti in pregledi

Nokia je bila ena redkih izdelovalcev pametnih telefonov, ki so vse postavili na Windows Phone in ne na priljubljen in prevladujoč operacijski sistem Android. Med tremi modeli Lumia - povprečni cenovni razpon 820., top 920. in osnovni 620. - v tem pregledu je predstavljena najbolj proračunska možnost.

Oblika ohišja

Telefon z 1154x611 mm ima 38-palčni zaslon, zaradi česar je bolj kompakten kot Lumia 820, vendar skoraj tako velik kot Apple iPhone 4 in 4S. Z debelino 11 mm je malce bolj "poln" za druge pametne telefone, vendar ne pokvari lepe ergonomije. Po ceni 240 evrov bi bilo pričakovati, da bo Nokia naredila kompromise kot kompilacijo. Toda v resnici vse izgleda precej drugače: telefon Lumia 620 je lepo držati v roki na račun zaobljenih vogalov, udobno težo 130 gramov, trdno zadnjo stranjo iz polikarbonata, ki zagotavlja zanesljiv oprijem in priročne gumbe. Steklo in ohišje sta tesno in zelo zanesljivo združena. 38-palčni model se ne upogne niti pri težkih obremenitvah.

Ko govorimo o zadnji plošči, je treba opozoriti, da Nokia običajno uporablja opazne tone, kot pri vseh prejšnjih telefonih Lumia. Pametni telefon je izdelan v šestih različnih barvah, ki so razen enega zelo svetle. Inteligentni mehanizem za odpiranje zasluži posebno pohvalo. Mnogi proizvajalci bi lahko izkoristili to zasnovo. Postopek je dokaj preprost: dovolj je, da pametni telefon držite kot običajno, ga stisnete inkliknite na zadnjo kamero. Tako bo pokrov iztaknjen iz telesa telefona. Pod njim je enostavno zamenjati odstranljivo baterijo z zmogljivostjo 1300 magic in režo za Micro-SIM microSD pomnilniško kartico.

Povezava

Kupci imajo veliko izbiro barv karoserije, vendar je zmogljivost telefona omejena. Notranji pomnilnik je 8 GB, od tega je samo pet na voljo uporabniku. Priročno nameščena micro SD reža vam omogoča, da povečate velikost podatkovne shrambe na 64 GB. Poleg tega program omogoča dostop do 7 GB prostora na disku v programu Microsoft SkyDrive.

Vrata pametnih telefonov so pogosta, saj izpolnjujejo minimalne zahteve za naprave v tej kategoriji brez posebnih dodatnih funkcij. Slušalke, ki so vključene v telefon, so priključene preko 35-milimetrskega zvočnega priključka na zgornji plošči in potrjene z Dolby Surround Sound za prostorski zvok. Za prenos podatkov je na dnu naprave priključek Micro-USB, ki služi tudi za polnjenje baterije prek USB adapterja.

Programska oprema

Nokia Lumia 620 upravlja operacijski sistem Windows Phone 8. Ta različica operacijskega sistema je zelo impresivna, saj zagotavlja vizualni pregled zavihkov in je eden najbolj intuitivnih sodobnih vmesnikov. Celotna domača stran je napolnjena s ploščico Windows po meri, ki jo lahko spremenite in premaknete na poljubno mesto na zaslonu. Proizvajalec je na Lumia 620 namestil veliko svojih aplikacij. Paket vključuje zanesljiv transportni načrtovalec, navigator Nokia Drive +, zemljevide in številne pripomočke. Nameščena je tudi mobilna različica MS Officea, ki vam omogoča dostop do ustvarjanjadokumentov v programih Word, Excel, OneNote in PowerPoint.

Komunikacije in GPS

Lumia 620 kaže, da se za poceni pametne telefone ni nujno žrtvovati povezljivost, da bi znižali stroške naprave. Telefon podpira hitre brezžične omrežne standarde za WLAN 80211 a /b /g /n pri 24 in 5 GHz. Poleg tega so podprti standardi GSM /HSPA + (UMTS /3G) in EDGE. Na voljo je Bluetooth, čeprav je stara verzija 3.0. Vgrajeni čip NFC obljublja velik potencial za prihodnjo uporabo. Pladenj za kartico SIM je zasnovan za mikroformate. A-GPS in GLONASS omogočata, da določi njeno lokacijo s snemanjem signalov satelitov globalnega sistema za določanje položaja. Povezava, ki jo Nokia Lumia 620 namesti z njimi, je zelo stabilna. Funkcije telefona so enake kot pri drugih operacijskih sistemih in enostavne za uporabo. Na voljo je digitalna tipkovnica, stiki, iskanje in dodatni gumb za preklop v nabiralnik. Najzanimivejša značilnost pametnega telefona je njegova zmožnost, da pokliče številko, posneto v besedilu SMS, e-pošte ali brskalnika, brez kopiranja v mobilno aplikacijo.

Dodatna oprema

Nokia Lumia 620 je opremljena z baterijo 1300 m • A • h, priročnikom, slušalkami, kablom Micro-USB in modularnim napajalnikom z vrati USB. Poleg tega proizvajalec ponuja stereo zvočnike in kompaktne zvočnike, ki se povezujejo prek Bluetootha.


Vhodne naprave in vmesnik

Kapacitivni zaslon na dotik Lumia 620 reagira hitro in natančno ter omogoča preprosto uporabo.prisotnost funkcije samodejnega vrtenja slike. Trdna steklena površina omogoča, da se prst premika po njem brez upora. Pod zaslonom so tri zelo občutljive dodatne tipke: iskanje, okna in vrnitev. LCD zaslon z ločljivostjo 480 x 800 slikovnih pik ne ponuja veliko prostora, zato jih bo uporabnik moral pogosto premikati. Vnos besedila je mogoč s pomočjo virtualne tipkovnice QWERTZ, v pokončnem načinu pa se morate navaditi, ker je tipka majhna. Krajinska usmerjenost gumba je večja, vendar Nokia ne uporablja celotne širine zaslona, ​​tako da so črne črte na desni in levi. Virtualna tipkovnica zavzema dve tretjini zaslona.

Nokia Lumia 620: Zaslonske značilnosti

Majhen 38-palčni pametni zaslon na dotik je zaščiten s trdno stekleno ploščo in čeprav na prvi pogled izgleda skromno, saj ima ločljivost le 480 x 800 slikovnih pik, lahko ponuja veliko. Povprečna svetlost je 5021 cd /m 2, največja - 517 cd /m 2. Zaradi tega je telefon ena najsvetlejših mobilnih naprav, ki je druga kot ASUS PadFone 2 s 530 cd /m 2. Senzor za notranjo svetlobo deluje dobro in prilagaja zaslon zunanjim razmeram. Drugi člani družine Lumia so precej slabše od tega modela: Lumia 820 ima povprečno svetilnost 297 cd /m 2, Lumia 920 pa 322 cd /m 2.
Hkrati raven črne barve ni tako dobra. 055 cd /m 2 ni dovolj nizka, vendar to ne bi smelo biti razlog za pritožbe. Kontrast je dober - 936: 1. Čeprav Lumia 920 ponuja podobno, vendar nekoliko nižjo vrednost kot 620. model (IPS, 041 cd /m 2,851: 1), potem je 820. model na popolnoma drugačni ravni z AMOLED ploščo. Nivo črne barve je 001 cd /m 2, kar ustreza kontrastu 28800: 1.
Pametni telefon Nokia Lumia 620 ima funkcijo zaslona, ​​ki je udobna za uporabo naprave na prostem. Kljub briljantni površini ostane vsebina zaslona čista tudi pri neposredni sončni svetlobi. Le zelo svetlo sonce lahko oteži branje vsebine zaslona, ​​v tem primeru pa je vedno mogoče ločiti ikone. Težko je videti le besedilo in druge majhne elemente zaradi bleščanja, vendar je to težavo mogoče rešiti z obračanjem telefona pod drugačnim kotom. Stabilnost kotov gledanja 620 ne povzroča nezadovoljstva lastnikov. Ne glede na orientacijo je vsebina zaslona vedno čitljiva. Barve se sploh ne spreminjajo, svetlost pa je nekoliko spuščena pod velikim kotom.

Kamere

Nokia Lumia 620 je opremljena z dvema slikovnima senzorjema. Fotoaparat s 3 milijoni slikovnih pik, ki je obrnjen proti sprednjemu delu, omogoča izdelavo samo nizko kakovostnih fotografij in videoposnetkov v ločljivosti VGA (640 x 480 slikovnih pik), zato je primeren samo za video komunikacijo. Zadnje slikovno tipalo je veliko boljše, saj ponuja ločljivost 5MP ali 2592 x 1936 slikovnih pik in je sposobno zajemati 720p video. Ponuja kakovostne slike na dobro osvetljenih mestih: slike so precej kontrastne, svetle barve in podrobnosti so jasne. Vendar pa je s pomanjkanjem svetlobe fotoaparat sposoben samo bledih, zamegljenih fotografij, kljub prisotnosti LED bliskavice. Nobena od kamer ne zanika zmožnosti vrhunskih pametnih telefonov. Vendar pa ni nobene zamude pri fotografiranju insprejemljiva hitrost poudarkom pravijo, da je Lumia 620 veliko lažje, kot mnoge druge telefone z operacijskim sistemom Android podobno vrednost. Poceni modeli so pogosto tako počasni, da snemanje postane mučenje. Kamera aplikacija ne ponuja zabavo filtrov in učinkov, vendar Windows Phone omogoča moduli imenujejo "leče". Nameščen je Smart Shoot in Bing Vision. Prvi "objektiv" omogoča, da ustreli serijo fotografij in izberite eno najboljšega posnetka (čeprav hitrost snemanja ne more zagotoviti, da je ta funkcija res učinkovita. Bing Vision je optični bralnik in QR črtne kode. Koristni dodatni moduli, ki lahko prenos, obstajajo izključne možnosti, kot so "Panorama" in smešno slik animator "Cinema", ki posname video in fotografije hkrati, kar omogoča veliko okvirja, da bi popolnoma fiksna. obstajajo paketi "leče" stranka, od neuporabna (večina od njih) do ts ... Ikavyh Kakovost slike ustreza ceni pametni, osredotočenost in podrobnosti so dobri, sicer pa fotoaparat brez posebnosti Cvetje nima nasičenost in šibki svetlobi hrupa in kromatične aberacije postal zelo opazen Glavna prednost je enostavnost uporabe - pametni naredi slike enostavno in lepo.

Video posnetki

kamere Lumia 620 je bolj omejen pri snemanju videa kot fotografije. To lahko posnamete v ločljivosti 720p, ki izpolnjuje edinstvene priložnosti. Vendar je na voljo manj nastavitev kot pri fotografiranju. Lahko spremenite stanjebelo, kakovost videa, omogočite ali onemogočite bliskavico in ostrenje, vendar ni načina izbire. Rezultat je zadovoljiv, čeprav ni zelo izrazit, in za rešitev je skladna z zmogljivostmi drugih modelov v tej cenovni kategoriji.

Telefon za odrasle in otroke

Windows Phone je dokaj poln OS. Omogoča vam, da delite mobilni internet s pametnim telefonom z Wi-Fi usmerjevalnikom, nastavite samodejno varnostno kopiranje podatkov SkyDrive, Microsoftovo rešitev v oblaku in ponuja popolno integracijo socialnih omrežij, kot so Twitter, Facebook, LinkedIn in vsi priljubljeni ponudniki e-pošte. Vse te informacije se zbirajo v telefonskem vozlišču. V drugih modelih so stiki preprosto shranjeni, Windows Phone 8 pa omogoča prejemanje posodobitev za družabne mreže. Facebook in Twitter se lahko namestita ločeno, če se zdi, da je vozlišče preveč natrpano. Otroški kotiček operacijskega sistema Windows Phone 8 je ločeno območje, za katerega lahko zavrnete dostop do poštnih odjemalcev in nasilnih iger. Microsoft je to funkcijo skril v meniju z nastavitvami, tako da telefonov brezuporabnikov ni nered.

Multimedia

Nokia in Microsoft sta prispevala k nakupu glasbe in videa. Microsoft ponuja Xbox Music in glasbeno trgovino Windows, "Nokia" pa je glasbeni portal. V pametnem telefonu je tudi predvajalnik za glasbo in video datoteke. Deluje enako gladko in brez prekinitev kot drugi sistemski programi Lumia 620, podpora kodekom pa je precej omejena. Igralec sprejema najbolj priljubljene MP3 in AAC glasbene formate, vendar FLAC ne, in uporabniki z MKV-video zalogejih morate prebrati, preden jih lahko izgubite na pametnem telefonu.

Produktivnost

Medtem ko se telefon prikazuje samo na dobri strani. Ampak ali deluje učinkovito? Model je opremljen s sistemom Qualcomm SoC, ki se nahaja na enem kristalu. Vključuje čipov Snapdragon S4 MSM8227 z 1 GHz uro, sestavljen iz dveh jeder in 512 MB RAM-a. Pametni telefon Nokia Lumia 620 pri normalni uporabi s svojimi nalogami se spopada. Telefon se odzove in naloži spletne strani brez opaznih zamikov, vmesnik deluje nemoteno. Rezultati testov pa kažejo nasprotno. To je verjetno posledica različne arhitekture operacijskega sistema in Internet Explorerja 10, kar v nekaterih primerih ni dovolj. Lumia 620 ima samo povprečno zmogljivost pri brskanju po spletu, očitno slabša od dražjih bratov in sester. To potrjuje testiranje AnTuTu v 0.8: 7469 točk, ki pametni telefon odmaknejo od top modelov.

Igre

Telefon Lumia 620 ima grafični procesor Adreno 305, ki zagotavlja dobre igralne lastnosti. Na podlagi ocen uporabnikov, iger, kot so Angry Birds, Flight Control, Plant vs. Zombiji in iznajdljivi Need for Speed: Hot Pursuit na tem modelu so dobri. Na žalost to ne prevlada nad dejstvom, da trgovina z aplikacijami Windows Phone 8 ponuja zelo malo grafično zahtevnih 3D iger.

Temperatura

Nokia Lumia 620 ne segreva niti pri težkih obremenitvah. Temperatura se dvigne bistveno manj kot 820. in 920. model. Njegova največja vrednost je 413 ° C v spodnjemdeli telesa. V povprečju se sprednja površina segreje na 376 ° C pri polni obremenitvi in ​​v stanju pripravljenosti le do 281 stopinj.

Zvočniki

Mobilna aplikacija Nokia Lumia 620 hvali uporabnika - naredi vse, kar potrebujete, in vsak klic zveni odlično. Celotna slušalka ima dokaj visoko maksimalno glasnost, ki duši okoliški hrup. Funkcija prostoročne telefonije, ki je vključena v spodnji del telefona, deluje dobro, vendar se pri visoki glasnosti zvok začne pretresati. Kakovost zvoka slušalk je pri predvajanju glasbe omejena. Zvočnik na hrbtni strani Lumie 620 ni stereo. Hkrati prevladujejo visoke note, povprečne frekvence in basi pa praktično ne obstajajo. Slušalke Dolby zagotavljajo najboljšo kakovost, saj podpirajo tehnologijo prostorskega zvoka, ki omogoča boljši zvok pri nizkih frekvencah.

Poraba energije

Procesor in zaslon LCD sta glavna porabnika baterije. Posebej volatilnega modela ni mogoče poimenovati, ker potrebuje 12-22 vatov za pisarniško uporabo. Zaradi tega je pametnejši pametni telefon bolj učinkovit kot HTC Windows (12-26 W), ki ima enak SoC in nekoliko večji 4-palčni zaslon. Ko je telefon naložen, porabi 28-44 vatov. To so dobri kazalniki uspešnosti, saj visokokakovostne naprave Lumia 820 in 920 zahtevajo najmanj 44 vatov oziroma 54-57 vatov.

Življenjska doba baterije

Napravo napaja akumulator 1300 m • A • h, ki ga lahko po mnenju proizvajalca pametni telefon pripravi do 330 ur in predvaja glasbov 61 urah Najdaljša življenjska doba baterije z vključenimi funkcijami Lumia 620 za najmanjšo svetlost in varčevanje z energijo je ocenjena na 145 ur, pri maksimalni svetlosti in vključenem brezžičnem modulu baterija traja 2 uri. To je malo, vendar je v primerjavi s konkurenti sprejemljivo. Trajanje telefona med brskanjem po brezžičnem omrežju LAN s povprečno svetlostjo je 10 ur in 15 minut.

Zaključek

V pametnem telefonu Lumia 620 je razvidno, da dober telefon ni nujno drag. Maloprodajna cena (240 evrov) je podprta z odlično kakovostjo izdelave, dostojnimi zmogljivostmi in impresivno programsko opremo. Zaslon Lumia 620, ki je pogosto prisiljen brskati po straneh, bi lahko imel večjo ločljivost, vendar je pametni telefon pravilno zgrajen in ima vse funkcije, potrebne za napravo tega razreda. V dnevni uporabi omejitve ne odvračajo in kompenzirajo lepega zaslona, ​​ki v tem cenovnem razredu ni enak. Nokia je na telefon namestila operacijski sistem Windows Phone 8, ki je očitno dala dober rezultat. Vmesnik deluje enostavno in hitro. Vendar pa bo moral uporabnik sprejeti nekatere nenavadnosti: tipkovnica na zaslonu ne vpliva na celotno širino zaslona v ležečem načinu, trgovina z aplikacijami pa je zelo strašljiva.

Sorodne publikacije