Mercedes Benz W211: tehnične specifikacije, primerjave s konkurenti in pregledi

Mercedes-Benz W211 je eden najbolj znanih predstavnikov poslovnega razreda Stuttgartskega proizvajalca avtomobilov. Ta model je bil predstavljen javnosti leta 2002. Hkrati se je začela njegova množična proizvodnja, ki je trajala do leta 2009. V vsem tem času je bilo prodanih več kot 1.500.000 izvodov. Torej, kaj si zapomnil zgodovino tega spektakularnega in močnega avtomobila?

Malo zgodovine

Malo ljudi ve, vendar se je razvoj Mercedes-Benz W211 začel leta 1997. Samo dve leti po izdaji druge generacije E-razreda! Do leta 1999 je bilo načrtovanje in zasnova prihajajoče novosti in njenega oblikovanja v teku. Na koncu je bil projekt dokončno definiran. Vloga za patent je bila vložena šele konec leta 2000 (natančneje 18. decembra). Mimogrede, model E500 je bil izbran kot prototip.

Pomembno je tudi opozoriti, da je pred začetkom koncepta serijske proizvodnje potekalo nešteto testov, študij in testov. Za njih je bilo porabljenih približno dve milijardi evrov, pa tudi za načrtovanje in razvoj. Ta model je bil resnično pričakovan. Spy fotografije so bile izdane nekaj mesecev po tem, ko so bile narejene prve kopije, skoraj leto pred predstavitvijo. Njihova revija Auto Zeitung je prodala Nemca, ki je opazil W211 na drugem delu "People in Black" v New Yorku, medtem ko je bil na počitnicah. Zaradi teh slik se je vodstvo koncerna odločilo, da bo čas prenosa modela na trg prestavilo marca 2002.Čeprav je bil začetek prodaje predviden za junij.

Zunanje značilnosti

Če pogledamo predstavljene fotografije, lahko vsi cenijo Mercedes-Benz W211. Ampak nekaj besed o njegovem izgledu, da bi rekel, da je še vredno. Torej je bil model izdan v dveh telesih. Prvič, kupci niso morali izbrati, saj je v prvih mesecih prodaje je bila samo limuzina. Toda jeseni 2002 je bila vsestranska oseba (S211). Če pozorno pogledate, potem lahko vidite, kako podobne so zadnje luči limuzine na optiko modela W220 (S-razred). Na splošno so luči avtomobila zelo funkcionalne in praktične. Razvijalci integrirani v njih posebne signale stop. Niso samo prižgali, ko je voznik pritisnil na zavorni pedal. Začeli so se intenzivno in opazno utripali. Zahvaljujoč raziskavam je bilo ugotovljeno, da daje priložnost, da se za osebo pritisne na zavorni pedal za 2 sekundi prej.

S211

O univerzalnosti Rad bi povedal nekaj besed posebej. S211 ni kopija limuzine, ki je bila pretvorjena v drugo telo. Te besede lahko vsaj potrjuje dejstvo, da je uporabilo več sto novih delov. Toda najbolj očitna razlika je njena zmogljivost. Standardna prostornina prtljažnika je 690 litrov. Če zložite zadnje sedeže, jih lahko povečate na 1950 l! Neverjetno je. Še posebej, če upoštevate obseg prtljažnik limuzine, enako 540 litrov. Res je, da je rezervoar za gorivo v vagonu manj. Enaka je 70 litrov. In pri limuzini - 80 k.

Salon

Tudi on se ne more prezreti, ko govorimo o Mercedes-Benz W211. Absolutno vsi brez izjeme pri temStroj kaže svoje elitne izvor. Ker aluminijastih prekrivne na pragi, ki pravi, Mercedes-Benz, high-end zaključna zaključna materialov.
Zlasti dobro multykonturni stol. Ti imajo veliko voznika in potnike, ne samo v premočrtno gibanje, vendar v kotih. Ta učinek se doseže z avtomatično zamenjavo valjev integrirana v sedežu. Prav tako so opremljeni s prezračevanjem in 3 korakih ogrevanja. Mimogrede, v naslonjali prednjih sedežev oblikovalci mislili tudi reže za naročju sedel zadaj. Ko že govorimo o kabini, ne moremo prezreti nastavljiv volan, razpoložljivost ločeno klimatsko napravo (dodatna oprema na voljo tudi 4-pas), zavorni pedal. Funkcije opažamo zvočnikov Harman Kardon in panoramsko streho (neobvezno).

Sistem varnosti

To bi se morali vrniti na zgornji sedež in ugotovil, da so opremljeni s preventivno varnost. Če pride do zadetka, na zadnjih sedežih samodejno posname navpični položaj, in sprednji rob blazine na voljo. Glede na to, upravlja, da se zmanjša verjetnost "zdrs" iz potniškega pasu. Vendar pa je to malo verjetno. Za pasovih, opremljenih z zategovalniki močnih. V trenutku udarca v glavo sedi notri pododvyhayutsya roke, in če je odcep stroji, okna in strešno okno blizu samodejno. In seveda, Mercedes-Benz E-class W211 je število zračnih blazin v štiri dele.

Res je, da so se razvijalci trudijoustvariti zanesljiv avto. Neposredna potrditev je ocenjena s petimi zvezdicami, pridobljenimi s testi Euro NCAP. Mimogrede, bilo je samo 330 crash testov! To je bil trdi preizkusni avto v Združenih državah. Potem je posnemal udarec tovornjaka na stran.

Verzije za bencin

V avtomobilu Mercedes-Benz E-klasse W211 je bilo veliko sprememb. Nekaj ​​deset. Razlikujejo se v nameščenih motorjih, dinamičnih značilnostih, porabi goriva in številnih drugih odtenkih. Težko jih bo vse uvrstiti na seznam. Ampak najbolj priljubljeni bencinski in dizelski modeli so vredni omeniti. Začnite z modeli prvega tipa. Najšibkejši bencinski "Mercedes" v prvih letih izdaje je bil E200 Kompressor. Pod njegovim pokrovom je bil 18-litrski motor z 163 konjskimi močmi, ki ga je poganjal 6-stopenjski "mehanik" ali "avtomat" z enakim dosegom. Sto ta stroj pospeši v 96 sekundah. Njen maksimum je bil omejen na 230 km /h. Cena je bila 114 litrov na 100 kilometrov v mestu. Pri vožnji pa se je poraba zmanjšala na 62 litrov.
Najmočnejša različica je bila seveda E500. Pod njenim pokrovom je bil 388-močen 55-litrski V8 motor, ki je delal v tandemu s 7-stopenjskim "mehanikom" ali "avtomatskim". V prvih sto je dosegel 53 sekund, njegov maksimum pa je bil omejen na elektroniko s hitrostjo 250 km /h, stroški pa so seveda ustrezali. 169 l - v mestu, na avtocesti - okoli 82 l.

Dizelske različice

Med vsemi različicami Mercedes-Benz E-klasse III W211 je bil E200 CDI najšibkejši model, ki porabi DT. Stal je pod kapuco122-močan 21-litrski turbopolnilni motor, ki je šel v par s 6-stopenjsko "mehaniko" ali "avtomatsko". Ta različica se ni mogla pohvaliti z enako impresivno dinamiko kot prej omenjeni modeli. Njen maksimum je bil omejen na 203 km /h, in na sto ga je pospešil v 121 sekundah. Toda stroški tega modela so bili navdušeni. Na 100 "mestnih" kilometrih je bilo samo 85 litrov goriva. Pri vožnji po cesti in sploh 51 litrov. Najmočnejša dizelska modifikacija pa je bil E420 CDI, ki je bil izdelan v zadnjih treh letih proizvodnje. Opremljen je bil s 314-močnim 4-litrskim V8 turbopolnilnikom. In šel je izključno v paru s 7-stopenjskim "avtomatom". Maksimalna hitrost tega modela je bila omejena na 250 km /h, na sto pa se je pospešila v 61 sekundah. V zvezi s stroški, v mestu je bilo 132 litrov, in ob poti - točno 7 litrov.

Konkurenca

Znano je, da je tekmec Mercedesa BMW. Njihov soočenje je že klasika. Tekmovalec obravnavanega Mercedes-Benz E-klasse III W211 /S211 velja za BMW E60. Ta različica pete serije je izdala proizvajalec v Münchnu leta 2003. Proizvodnja je trajala do leta 2009, kot je bilo v primeru z "Mercedes" razpravljali. Če presodite primitivno in pogledate moč, je W211 na ravni nad E60. V svojem najboljšem modelu (E500) je 21 konjskih moči večji (skupaj 388 KM) kot na "napolnjenem" BMW E60, ki je model 550i (367 KM). Istočasno je bil od leta 2002 do leta 2004 izdan Audi RS6 4.2 quattro. To je znatno preseglo moč razvpiti E500, saj je njegov motor proizvedel 450 "konjev". Ampak zaradi zelo visokih stroškov(okoli 22 litrov AI-98 v mestu) konkurenca je bila enaka.

Spremembe AMG

O njih bi rad govoril ločeno. Obstajala sta dve različici Mercedes-Benz W211 AMG - E55 in E63. Prva sprememba s seznama je bila predstavljena javnosti eno leto po uvedbi modela leta 2003. Strokovnjaki tuning studia so avto dopolnili z motorjem V8, ki je izdelal 476 "konjev" pri prostornini 54 l. V času izdaje je bil E55 najhitrejši avto v seriji Mercedes-Benz. Do sto ga je pospešil v 45 sekundah. Toda maksimalno je bilo vse enako omejeno 250 km /h. Mimogrede, E55 je imel zunanje razlike od standardne limuzine. Njegov vrh je bil dvojni kromiran izpušni sistem, ksenonski žarometi, podvozje z blagovno znamko, ter tablica V8 KOMPRESSOR. E63 je izšel leta 2007. Strokovnjaki tega modela so dopolnili motor s 514 KM. Dovoljeno mu je, da pospeši do sto v 44 sekundah. Navor tega motorja je bil manjši od njegovega predhodnika, kar je omogočilo vgradnjo menjalnika 7G-Tronic, ki je E63 naredil hitrejši od E55.

Kaj pravijo lastniki?

Zdaj bi rad posebno pozornost posvetil opuščenim pregledom vozila Mercedes-Benz W211. Večina od njih ima, mimogrede, pozitiven značaj, kar nikakor ni presenetljivo. Avtomobilisti, ki pustijo svoje pripombe, posebno pozornost namenijo vprašanju vožnje in vedenja na cesti. Dinamika tega avtomobila je celo skozi leta impresivna. Pospeševanje in prehitevanje se opravlja brez težav pri kateri koli hitrosti, tudi na strmih vzponih - brez najmanjše obremenitve motorja. Samodejni menjalnik se preklopi tako v samodejnem kot v ročnem načinunačin. Hitrost se tako spreminja nevidno in gladko. Cestni avto je popoln. Tudi na slabih mestih ali v slabih pogojih se stroj premika kot na tirnicah. In ne glede na hitrost. Zahvaljujoč dobro uveljavljenemu sistemu stabilnosti menjalnega tečaja, stroj ne gre v drsenje in celo v najbolj nepredvidenih okoliščinah. Lastniki, ki pišejo pripombe na Mercedes-Benz (E) W211, pravijo: ko pride do težave, se pojavi občutek, da se sam stroj vrača v pas. Na splošno je vožnja tega avtomobila neprekinjen užitek, sprejem katerega olajša tudi občutljiv informativni volan, izjemno odziven zavorni sistem in odličen pregled brez slepih kotov.

Stroški

No, zgoraj so bile specifikacije za Mercedes-Benz W211, njegove značilnosti, izključne spremembe. Končno moramo povedati o ceni! Seveda, ta avto ni bil sproščen 8 let. Toda v prodaji je mogoče najti z oglasi. In za nakup tega modela za relativno majhno količino denarja. Verzija iz leta 2005 s 272-litrskim 35-litrskim bencinskim motorjem, avtomatskim menjalnikom in pretokom ~ 215.000 kilometrov bo stala približno 600.000 rubljev. In to je z največjo opremo. Vendar pa lahko najdete modele, ki so cenejši in dražji. Cenovni razpon se giblje od 400.000 do 1.000.000 rubljev. Toda v vsakem primeru je treba pred nakupom postaviti diagnozo. Ta nasvet daje vsak lastnik uporabljenega Mercedes-a in samo izkušen avtomobilist. Stroj ni nov, zato predhodni pregled napak ne bo poškodovan.

Sorodne publikacije