Mercedes GLA 200: pregled, tehnične in izvedbene specifikacije, cena

Kaj še ni preživelo "Mercedes-Benz GLA 200" pred vstopom v serijsko proizvodnjo. Samo prototipi so bili na splošno približno 18 milijonov kilometrov. Od tega je skupno 2.000 km za neprehodnost in 80.000 off-road vožnjo, nato pa 12-tedenski test v solnih komorah za odpornost proti koroziji. To je daleč od popolnega seznama vseh poskusov, ki so morali preživeti ta model.

"Mercedes GLA 200"

Kot je bilo že omenjeno, je bila kakovost Nemcev preskušena v težkih pogojih. In kot vidimo danes, ni za nič. GLA je postal četrti "Mercedes", zgrajen na platformi MFA na sprednjem pogonu. Ta avto je resnično potreben, zlasti na ruskih cestah. Če zanemarite malo drugačne off-road ropotulje in cenite model kot običajen hatchback, potem bomo dobili skoraj popolno premijo. Postal je nekakšno delo na napakah - dodatna izdaja razreda A, ki nima skoraj vseh pomanjkljivosti.
Novost je bila višja od razreda A za 125 centimetrov. Razdalja "Mercedes GLA 200" se je povečala za 4 centimetre. Medosna razdalja je ostala nespremenjena in premija v velikosti pade na zadnje obešanje. Druga lepa odtenek je izbira različice. GLA 250 4MATIC je na voljo: tukaj boste dobili očistek 187 centimetrov. Za vse zgoraj navedeno je GLA podoben hatchbacku, čeprav nima nič skupnega z A-razredom, vendar obstajajo nekatere majhne funkcije.

Specifikacije "Mercedes GLA 200"

Avto je utelešenje prave premije inmočan hatchback. Skrit pod pokrovom 156 "konjev" in pospešek do 100 km /h v 89 sekundah daje avtomobilu športne funkcije.

Celoten seznam značilnosti, predstavljenih v tabeli ("Mercedes GLA 200"):

MotorLokacijaSprednji križZvezek1595 cm 3Lokacija valjevL4Ventili na valj )


4Nadduvturbopuhalosistem Vbrizg gorivaInjektorVzmetenjeSpredajSamostojna, pomladnaZadnjaNeodvisna, pomladnaZavorni sistem )


Sprednje zavoreVentilatorji diskovZadnje zavoreKolesaPrenosTip pogonaSprednjaTip kontrolne točkeRobotski stroj

Mercedes-Benz GLA 200 Salon

Običajno se v pregledih navede dva ali tri merila, ki omogočajo, da vozilo ni v skupni masi. Toda v tem modelu so le velik izbor. Salon je narejen iz usnja, kar ni najcenejša možnost na seznamu. Ampak to je vredno. Usnje na volanu je privzeto podano. To je Mersedes. Krmilna ročica je skrita za njo, kar je zelo priročno.
Nenavadno je, da je v standardno opremo vključena le klimatska naprava, vendar je veliko Nemcev zanima. Zaslon na plošči se zdi, da je odstranljiv, vendar je dejansko trdno pritrjen. Zastvari, škatle, ki so blizu številnim mestom na kontrolnih točkah, so zelo prostorne, saj je isti vzvod odsoten. Kar zadeva zvok, je vse tukaj popolno: močan, sočen, globok.

Naprave so izdelane tako, da so puščice navpično navzdol. Zdi se, da prav tako kličejo voznika, da ukrepa. Treba je omeniti, da je prostor za voznika in njegovega soseda na desni postal večji, njegova glava pa ni več na stropu. Toda zadnje sedeže za mnoge potnike lahko postanejo tesni. Vendar je v primerjavi s prejšnjo različico opazno povečanje notranjega prostora.

Uspešnost

Ena glavnih zaslug Mercedes GLA 200 je bila škorenj. Njena zmogljivost je 481 litrov. To je več kot konkurenti, kot so BMW X1 in Audi Q3, ki ga presegajo po velikosti. "Mercedes GLA 200" je bil v primerjavi s svojim predhodnikom višji in daljši. Kaj dobimo kot rezultat? SUV z naslednjimi parametri: dolžina - 4417 mm, širina - 1804 mm in višina - 1494 mm Medosna razdalja za vse spremembe je enaka - 2699 mm.
Največja hitrost je 215 km /h, kar je zelo dobro za SUV. Poraba goriva, kar je nenavadno, ni visoka. Na cesti je strošek 51 l /100 km, v mestu - 74 l /100 km Mešani cikel - 59 l /100 km Prostornina rezervoarja za gorivo je le 50 litrov.

Preskusna vožnja

Kaj je treba najprej omeniti, to je povečanje gibov bata, ki gladi tresenje zaradi nepravilnosti na cesti. Osnovno vzmetenje, ki ga je podjetje imenovalo udobno, je pravzaprav veliko mehkejše in manj prenaša relief cestišča. Športmodifikacije so prikrajšane za to udobje - tresenje je zelo opazno. Mercedes GLA 200 je veliko bolj trden in gost, kot drugi modeli na podobni platformi. Vendar je "dodal" v teži 40 kg. Volan, ki z odzivnostjo pri zavijanju poveča vtis potovanja, se obrne nazaj, ko postane težak, ko se vrne na nič.

Način "off-road" in sistem pomoči lahko vozita avto iz pasti. Na ta seznam lahko dodajate še en prestavni algoritem in prikaz naklona koles in samega avtomobila na multimedijskem monitorju. Tukaj in Range Rover zavisti.

Prodaja v Rusiji

V naši državi so na voljo tri različice GLA. Najbolj dostopne od njih - GLA 200 pogon na prednja kolesa. To bo stalo kupca 1380000 rubljev. Različica dizelskega goriva bo predstavljala samo pogon na prednja kolesa z motorjem, ki bo proizvedel 136 konjskih moči. Najdražja bo modifikacija s sistemom štirikolesnega pogona in 211 "konji". Vsi modeli so opremljeni s podobnim prenosom (7-stopenjski "robot" 7G-DCT).

Sorodne publikacije