Top Free VPN programi

Od maja je vprašanje VPN postalo še posebej pomembno za Ukrajince, ki so bili zakonsko prepovedani za uporabo številnih ruskih storitev, vključno z VKontakte in Mail.Ru. V tem članku bomo pogledali najboljše brezplačne programe VPN, njihove prednosti in zmožnosti.

Kaj je VPN?

VPN je zasebno virtualno omrežje, omrežna povezava, ki se prekriva z drugimi omrežji. Z povezavo VPN računalnik spremeni IP. To temelji na uporabi prepovedanih storitev v Ukrajini - ruska omrežja so blokirana za vse ukrajinske IP-je. Poleg tega se tehnologija uporablja za zaščito podatkov.


Splošna pomanjkljivost vseh programov VPN je padec hitrosti internetne povezave.

Opera

Prvi na seznamu je brskalnik in aplikacija na operacijskem sistemu Android Free VPN. V prvem primeru se morate povezati v "Nastavitve" - ​​"Varnost" in potrdite polje "Omogoči VPN". Prednost je v tem, da ni treba namestiti storitev tretjih oseb, za pametne telefone z operacijskim sistemom Android pa Opera zažene aplikacijo Opera Free VPN. To je v Googlu Play. Pomanjkljivost je, da zaradi svoje priljubljenosti ni redno na voljo za prenos.Prednosti: jasen vmesnik, konfiguracija VPN v enem kliku, v brskalniku in v aplikaciji pa je možnost, da izberete optimalno lokacijo virtualnega omrežja ali ustrezno iz seznama. Možnosti - Kanada, ZDA, Nemčija, Nizozemska, Singapur Hitrost internetne povezave vam omogoča gledanje spletnih videoposnetkov, vendar je pri rednem ogledu dolgih videov težava ponovna vzpostavitev povezave. Tudi hitrostob zagonu se občutno zmanjša (lafhak: zaženite prenos iz zaklenjenega mesta v načinu virtualnega omrežja, ga izklopite, znova zaženite brskalnik in znova zaženite prenos).


TunnelBear

Ta program za povezavo VPN je primeren ne samo za Android in Windows, temveč tudi za operacijski sistem Apple Mac (tako na računalnikih kot na pametnih telefonih in tablicah). Ima vmesnik risanke, vendar je resna storitev. Države TunnelBear so bolj vključene kot Opera (samo 20 držav, vključno z Irsko, Italijo, Švedsko, Veliko Britanijo in Francijo). Razvijalci objavljajo brezplačne in plačane različice programa. Prosta programska oprema na vseh operacijskih sistemih ima omejitev 500 MB prometa na mesec. Istočasno ima TunnelBear odlične zmogljivosti: hitrost prenosa do 20 Mb /s. Pri internetni povezavi, ki znaša 10 Mb /sec, se razlika med vklopom in izklopom VPN ne čuti. Pri prenosu pretočnega videa ni nobenih prelomov: Prednosti: TunnelBear se samodejno poveže, ne zaklene izbranega virtualnega omrežja in ne zbira podatkov (vključno z zgodovino) uporabnikov Layfhak: ustvarite račun TunnelBear, povezan s socialnimi omrežji. "Tweet" o programu in dobite 1 GB več prostega prometa.

Hola VPN

Za "Android" je Hola VPN na voljo kot aplikacija, za računalnike - v obliki vtičnikov za brskalnike. Upoštevajte, da Hola deluje samo za brskalnik, za katerega se izvaja. To pomeni, da vsi drugi programi (kot je Skype na računalniku)bo uporabljal običajno povezavo. Hkrati je na "Android" Hola nameščen skupaj z brskalnikom, preko katerega deluje.
Prednosti: Hola je bila prvotno osredotočena na pretočne avdio in video storitve, saj ne bo težav pri predvajanju glasbe in filmov "VKontakte". Poleg tega ni omejitev za promet in oglaševanje pasic, vendar je na voljo veliko različnih regij (vključno z običajno Ameriko in Nizozemsko, pa tudi Angolo, Indonezijo itd.) Slabosti: zmanjšanje hitrosti. Hola deluje po načelu peering omrežja, kar pomeni, da se uporabnikov pametni telefon v času mirovanja uporablja za prenos prometa drugim uporabnikom. Ta pomanjkljivost je prisotna le v brezplačni različici.

ZenMate Security & amp; VPN za zasebnost

Ta program VPN je na voljo kot razširitve za vse priljubljene brskalnike v računalniku (Chrome, Firefox, Opera in Safari) in aplikacije v Androidu. Če želite uporabiti, morate ustvariti račun.V prosti različici so na voljo štiri države za izbiro virtualnega omrežja (Romunija, Amerika, Kitajska in Nemčija) in omejitev hitrosti do 15 Mb /s (v praksi doseže nekaj več kot 14 Mb /s, tako prenos kot sprejem prometa) in iz varnosti (varnost) & amp; Zasebnost VPN (zasebno virtualno omrežje) ostaja samo VPN, v plačani različici in izbiri držav, hitrost pa je višja, obstaja pa tudi možnost vključitve dodatne zaščite pred zlonamernimi programi.

Sklepi

Izberite proste programe VPN, odvisno od namena uporabe. Opera je najpreprostejša možnost za spreminjanje IP-ja in prehod na VC. TunnelBear je najboljnajboljšo in priročno storitev pod pogojem, da boste malo "sit" na internetu. Hola je primerna za tiste, ki najbolj pogrešajo glasbo in filme, ki jih lahko vidimo v VKontakteju. ZenMate varnost & amp; Zasebnost VPN je preprosta zamenjava za Opera, če imate raje drug brskalnik in cenite preprostost.

Sorodne publikacije