Winter Velcro (pnevmatika): Glavne prednosti in slabosti

S prihodom naslednje zimske sezone morajo skoraj vsi vozniki spremeniti poletne pnevmatike za zimo (razen tistih, ki vozijo pozimi). Mnogi bodo na svoje avtomobile namestili tradicionalne pnevmatike. Menijo, da je za ruske zime to najboljša in najbolj zanesljiva izbira. Obstaja tudi Velcro. Ta pnevmatika ni opremljena s konicami. Njegovo načelo dela je nekoliko drugačno, toda v takih frikcijskih analogih je veliko prednosti.

Namen

Ne glede na zimsko pnevmatiko je namenjena za uporabo pri temperaturah zraka +7 in nižje. Pnevmatika je izdelana iz posebne gume, ki ima nekatere posebne lastnosti.
Pri zamrzovanju ta pnevmatika ne izgubi elastičnih lastnosti. Guma, izdelana za poletje, pri nizkih temperaturah se strdi in les. Zimske Velcro pnevmatike imajo navitja, valovite vzorce na zaščiti. Brez trnja. Namesto tega imajo veliko grizov-lamel. To je razlog, zakaj se nepredena guma včasih lahko imenuje lamelizirovannoy. Posebna sestava materiala in posebni dezeni tekalne plasti izboljšata vozne lastnosti vozila. Zaviranje bo učinkovito brez konic. Vendar pa obstaja nekaj odtenkov.

Vrste tornih pnevmatik

Velcro - pnevmatika, ki je lahko izdelana iz mehkih ali trdnih materialov. Buba je običajno pripisana skandinavskemu ali arktičnemu tipu, trdnemu - evropskemu.
Najpomembnejša značilnost pnevmatike je indeks hitrosti. Običajno vpliva nastranski deli pnevmatik. Če je indeks hitrosti majhen, je ena ali druga pnevmatika izdelana iz mehkejših materialov. Vrednost tega indikatorja je odvisna tudi od zavorne razdalje.

Velcro skandinavski tip

Te pnevmatike so narejene iz mehke gume in imajo veliko število posebnih gobic-lamel. Zaradi tega je zagotovljen dober oprijem na površini brez ledu in v snegu. Včasih je takšno gumo v silicijevem drobtinu.
To je storjeno za izboljšanje obnašanja pnevmatike na ledu. Katere druge lastnosti je Velcro? Skandinavski tip ima nižji indeks hitrosti kot evropski. Ta guma je najbolj primerna za tiste regije države, kjer obstajajo hude ledene zime z veliko snega.

Evropski tip

Pnevmatike tega razreda so sestave bolj toge. Kot je za število lamel, potem, za razliko od Arktike, ali skandinavske, pnevmatike, so tukaj v 2-krat manj. Tekalna plast ima risbo v obliki velikih žetonov ali reber. To večkrat izboljša oprijem takih pnevmatik na cesti. Te pnevmatike so zasnovane za hitro vožnjo. Njihovi indeksi so 210 in 240 kilometrov na uro. Evropska guma se pogosto uporablja v regijah, kjer je zima večinoma topla. Prednost je, da se lahko vozijo po asfaltu ne samo pozimi, ampak tudi v jeseni, pa tudi spomladi. Guma ohranja svoje lastnosti in ni pokvarjena niti na suhem asfaltu, kar pa ne moremo reči o dvojčkih.

Načelo delovanja

Za avtomobilostala vodena na ledu, glavna plast pnevmatike-velcro iz posebne mikroporozne gume. Pore ​​takih pnevmatik na mestu stika s pločnikom dobesedno držijo led, kot naivnež.
To zagotavlja minimalno zavorno pot in stabilno dobro upravljanje na spolzki cesti. Da bi bila sklopka še bolj učinkovita, so priponke ali bloki na ščitniku razdeljeni na zareze. Vendar slednji ne presegajo dama. Pod težo avtomobila bi se razkrile lamele. Posledično je pnevmatika z ježkom (Velcro) bolje soočena z ledeno cesto. Zunaj spot kontakt s cestno površino obremenitve izgine in lamele se ponovno spremenijo v normalno stanje. Zaradi tega so podatki prekriti s pnevmatikami in se imenujejo Velcro.

V zadnjem času, v sestavi gume materiala za proizvodnjo pnevmatik je mogoče najti steklenih vlaken. Naloga teh elementov je praskanje ledu. To izboljša oprijem pnevmatike s površino ceste.

Zaščitni trak z ježkom

Zaščita za pnevmatike je lahko torno usmerjena, neusmerjena in simetrična. Najbolj priljubljena je neusmerjena slika. Lastnosti tekalne plasti so prikazane ne glede na smer vrtenja kolesa. Kakovost oprijema s cesto bo enaka pri premikanju naprej in nazaj. To je najbolj vsestranska slika. Pogosto se takšne pnevmatike proizvajajo v istih tovarnah, kjer zbirajo avtomobile nekaterih blagovnih znamk.
Neusmerjeni vzorci tekalne plasti so lahko simetrični in asimetrični. Če naredite pogojno linijo okrog oboda pnevmatikedesno na sredini, leva stran slike bo enaka sliki na levi - simetrična tekalna plast.
Asimetrični vzorec bo sestavljen iz dveh delov. Vsak bo drugačen. To se stori, da bi izboljšali značilnosti in zmogljivosti gume. Zunanji del risbe je namenjen za mokre obloge in za boj proti vodi. Notranji del je učinkovit na suhih površinah. Pnevmatike, pokrite s pnevmatikami, so idealne za mokre ceste. Voda se učinkovito pridobiva s posebnimi utori. Tu je ena funkcija - morate pravilno namestiti pnevmatiko, drugače njeno delo ne bo pravilno. Da ne bi prišlo do napak med namestitvijo, proizvajalec navede, v katero smer se kolo vrti.

Koristi torne gume

Zimske pnevmatike (ježki) imajo nekatere lastnosti, zaradi katerih so učinkovitejše od konic. Lamele so oblikovane tako, da je površina gume čim bližje asfaltu ali pločniku. Lipdukka kakovostno spaja gladke površine. Zato je njegova učinkovitost pri vožnji v mestnih razmerah, kjer so ceste čiste in kakovostne.


Dober in zanesljiv oprijem vam omogoča, da ne samo hitro začnete z mesta, temveč tudi, če je potrebno, močno zavirate, prehitevate, vstopate v strme kroge. Nekompresirana guma ne poškoduje asfalta in je popolnoma varna. V večini evropskih držav obstajajo določeni standardi za uporabo klinov, vendar je Velcro mogoče upravljati brez omejitev. Praktično vse torne pnevmatike, ki so v prodaji,iz mehkega materiala, kot je žrebčarna. To je zelo pomembno pri hudih zmrzali. Guma ne zamrzne in popolnoma ohrani svojo elastičnost.

Slabosti

Kljub številnim prednostim je Velcro - pnevmatika precej specifična in ni primerna za delovanje pod določenimi pogoji.
Tudi najkakovostnejši sklopi za torno gumo ne morejo zagotavljati oprijema na asfaltu na ravni analogov s srebrom v ledu. Razlog je v prekomerni mehkobi sestave. V trenutku pospeševanja, med zaviranjem, pri opravljanju različnih manevrov, se vdolbine prosto gibajo v različnih smereh. Avto dobesedno plava po cesti in včasih lahko zdrsne po suhem asfaltu. Velcro ima nizko odpornost proti zamrznjenim površinam, kakor tudi na spolzki snežni cesti in na voluminoznem ohlapnem snegu. Pnevmatike ne morejo izprazniti velike količine snega in posledično potisniti. Ti izdelki niso namenjeni za uporabo pozimi na umazaniji in redko čistih cestah izven mesta.

Ocena pnevmatik za velur 2016-2017

Da bi pnevmatike bolje uresničile svoje lastnosti, je treba izbrati tiste modele, ki imajo dobre preglede in ugled na trgu. Poglejmo, katere blagovne znamke se najpogosteje uporabljajo.

Nokian Hakkapeliitta R2

To so najboljše pnevmatike Velcro znanega finskega proizvajalca.
Vzorec tekalne plasti vam omogoča trdno zaviranje in pospeševanje na ledeni skorji. Takšne značilnosti ne kažejo vseh analogov z žeblji. Pomanjkanje - tekstura premaza ne omogoča popolnega vstopa v zavoje. Obstaja rahlo zdrs. Mimogrede, s temGuma lahko prihrani gorivo.

Michelin Latitude X-ice 2

Te pnevmatike so večkrat zasedle visoke položaje v ratingih in zmagale na tekmovanjih. O teh pnevmatikah pogosto napišejo preglede avtoritativnih avtomobilskih publikacij. Zanimivo je, da se pnevmatike iz žrebca te blagovne znamke niso najbolje dokazale.
Ampak Michelinova nestisnjena guma je najboljša izbira za vožnjo po ledu, snegu, mokrem ali suhem asfaltu. Avto s to gumo bo stabilen, udoben in obvladljiv. Avtomobilski novinarji so preizkusili podatke o pnevmatikah Velcro. Mnenja o njih so zelo pozitivna.

Goodyear UltraGrip ICE WRT

Te pnevmatike so na tretjem mestu. To je proizvod ene najbolj znanih ameriških podjetij. Guma ima najboljše rezultate pri vožnji po snegu, stabilnost pri različnih manevrih. Tudi ta guma ima dobro zavorno pot in odlično overclocking.
Slabost je mogoče šteti za povprečno raven hrupa, pa tudi za visok kotalni upor.

Mnenja

Na splošno ljudje pišejo o velcroju, da je to vredna alternativa zimski gume. Vendar pa obstajajo nekatere nianse. Te pnevmatike niso namenjene hitri in agresivni vožnji. Primernejše so za gibanje v mestu z zmerno hitrostjo. Nekateri vozniki so še vedno preizkušali Velcro pri hitrostih v različnih pogojih in so ostali zadovoljni. Obnašanje avtomobila je povsem predvidljivo, stabilnost in dober oprijem. Najpomembnejša stvar je izbrati, katera pnevmatika-velcro bo najbolj kakovostna. So zelo različni, odvisno od tega, kdo je proizvajalec. Če vam je bolj všečproizvajalci, potem Velcro ne bo nikoli padel, vendar bo cena veliko višja. Taki izdelki so primerni za tiste, ki pogosto potujejo po mestu. Navsezadnje je večina ulic brez snega in posuta z reagenti. Gole asfaltne konice se hitro izgubijo. Sčasoma se ta pnevmatika spremeni v isto velcro.

Zaključek

Torej smo ugotovili značilnosti torne gume. Neustavljive zimske pnevmatike omogočajo lastniku avtomobila, da je pri premikanju avtomobila bolj svoboden, zato je najbolje, da namestite torne pnevmatike. Vožnja na takšni gumi je lahko do pomladi. Na splošno lahko rečemo, da je to dobra zamenjava za partnerje z žeblji. Moraš vedeti, kateri so najboljši velcro (pnevmatike), in potem avtomobil nikoli ne uspe.

Sorodne publikacije