Mercedes GLE Coupe: tehnične značilnosti nemškega terenskega coupeja

Mercedes GLE Coupe je uspešna sinteza coupe in SUV vozil. Od svojih predhodnikov GL-class, je ta model za mnoge drugačen, toda podrobnosti, ki prvič zadenejo oči, so dimenzije. Novost je širša za 7,2 cm za 6,8 cm. Hkrati pa je krajši od modelov GL-razreda 6.5 cm, kar omogoča, da izgledate športno čepasto, a elegantno. Lahko pa ocenite videz fotografij, predstavljenih v članku. Bolje je, da več pozornosti namenite značilnostim avtomobila.

Kaj je pod pokrovom?

Mercedes GLE Coupe ne prihaja samo z bencinskimi enotami. Obstajajo različice z dizelskim motorjem. Znani so kot GLE 350 d 4MATIC. Pod pokrovom teh modelov se uporablja 3-litrski motor z 249 konjskimi močmi, ki porabi v mešanem načinu 7,2 litra DIESEL-a za 100 kilometrov. Različice s tem motorjem lahko pospešijo do 226 km /h, prvih sto pa se spremenijo v 7,1 sekunde po začetku gibanja.

Možnim kupcem so na voljo tudi štirje modeli z bencinskimi motorji. Najmočnejši je AMG GLE 63 S 4MATIC. Ti avtomobili so opremljeni s 5,5-litrskimi 585-konjskimi motorji, katerih poraba v kombiniranem ciklu je 11,6 litrov bencina. Ta motor omogoča avtomobilu pospeševanje do 100 km /h v samo 4,2 sekunde. Njegov maksimum omejuje elektronika na oznako 250 km /h.

Tehnični podatki

Modeli Mercedes GLE Coupe so opremljeni z dinamičnim sistemom stabilizacije vzmetenja Active Curve. Zahvaljujoč njej se lahko avto ponaša odličnookretnost, vzdržljivost in odlično rokovanje. V zavojih, zunanji kupe pride nežno in gladko. Voznik tega avtomobila bo za vedno pozabil takšne pojave, kot so mrzlica in prepad. Prav tako je treba opozoriti na prekinitev nadzora nad agilnostjo, ki se razlikuje po prisotnosti amplitudno odvisnega volilnega sistema amortizacije, ki v celoti dokazuje njegove prednosti na cestah s slabo pokritostjo. Drugi možni letalski prevoznik je zračno vzmetenje AirMatic. Je idealna pomočnica pri premagovanju slabih cestnih površin. Poleg tega ima voznik možnost samostojnega prilagajanja zračnosti.

Tudi Mercedes GLE Coupe je opremljen z uporabno funkcijo posameznih nastavitev vzmetenja. Še vedno lahko izberete način udobja za ekonomičnost porabe goriva, šport za dinamično vožnjo in "led" bo idealna izbira, če se boste morali premakniti po zasneženih ali spolzkih poteh.

Varnost

Mercedes-Benz GLE Coupe je zanesljiv avto v vsakem pomenu besede. Opremljen je s sodobno prilagodljivim zavornim sistemom, prilagodljivimi zavornimi svetili, aktivnim sistemom za pomoč pri parkiranju, možnostjo vzdrževanja voznega pasu, krmiljenjem mrtve cone in celo pomožnim opazovalcem za utrujenost voznika. Toda to še zdaleč ni vse. Modeli so opremljeni s prilagodljivim tempomatom, ESP, BAS, ABS, ASR, LED inteligentnim sistemom za nadzor zunanje razsvetljave, funkcijo cestnega označevanja, možnostjo izogibanja trkom in močno preventivno varnostjo. Če pride do nenadne nesreče, bo voznik in potniki zaščiteninajveč Zračne blazine so nameščene na področjih glave, prsnega koša, medeničnega področja. Poleg tega obstajajo zavese in zaščita pred okni.
In če se trčenje še vedno dogaja, motor takoj ugasne ustavitev dovoda goriva, aktivira se razsvetljava, ki pritegne pozornost tretjih oseb do avtomobila, vrata so odklenjena, okna pa so spuščena za lažji dostop zunaj in prezračevanje.

Oprema

V Mercedes GLE Coupe 63, kot tudi v vseh drugih različicah tega modela, obstaja vse, kar potrebuje le udobje. Poleg tega je vozilo opremljeno s funkcijo ECO Start /Stop, športnim volanom, filtrom za delce, sistemom za nevtralizacijo izpušnih plinov, Audio 20 CD z 8 zvočniki, asferičnimi ogledali, polnim električnim paketom in funkcijami ogrevanja ter brisalci s senzorji za dež. Vendar je to daleč od celotnega seznama opreme. Popoln seznam je izračunan z več desetimi naslovi. Poleg tega je za Mercedes GLE AMG Coupe na voljo poseben paket opreme. Vključuje zelo učinkovit zavorni sistem, športne sedeže s stransko podporo, napredno volan. V paket je vključena tudi vzmetenje, o katerem smo govorili zgoraj, in športni izpušni sistem z dvema dušilcema, pokrita s kromom.


Tudi strankam se ponudi prijeten dodatek k vzorcu trismerne zvezde z osvetlitvijo na rešetkastih rešetkah, močnih strehah in zabojnikih na strehi, pritrdilnih elementih za prevoz koles in smuči. Na splošno, če stranka želi avto lahko opremljen z vsem, kar koli.

Stroški

Nazadnje je treba povedati nekaj besed o ceni. Najbolj poceni model je GLE 400 4MATIC z motorjem s 333 konjskimi močmi. Ta avto je na voljo za 5040000 rubljev. Dražje za 60 tisoč je dizelska različica. Za model AMG GLE 43 4MATIC s 367-KM motorjem bo moral plačati približno 6210000 r. Še dražje bo stalo AMG GLE 63 4MATIC. Za to različico bo treba dati približno 8170000 rub.Ampak najdražji model je AMG GLE 63 S 4MATIC. Stane približno 8770000 rubljev. Ampak, če kupec želi dokončati svoj avto z dodatno opremo ali dodatki, potem morate plačati dodatno. In kljub visokim stroškom je zunanji coupe priljubljen. Ta avto je res vreden svojega denarja.

Sorodne publikacije