Kako priključiti alarm na centralno zaklepanje: navodila po korakih, naprava in priporočila

Včasih lahko preprost postopek zamenjave svetilke na armaturni plošči povzroči težave vozniku, ki slabo pozna elektrotehniko, bolj avtomobilsko. Za ta sistem v avtomobilu je značilno veliko število naprav in naprav. Ko gre za spajanje dveh sistemov, se lahko celo izkušeni avtoelektriki spomnijo vseh besedil in dobijo še druge lase. To še posebej velja za integracijo alarmnega sistema v redni električni sistem. Poglejmo, kako hitro in brez napetosti priključiti alarm na centralno ključavnico.


Enota CK

Centralno zaklepanje je dokaj zapleten sistem, ki vključuje tako električne kot tudi mehanske komponente. Ta sistem omogoča istočasno izvajanje različnih manipulacij z vsemi ključavnicami avtomobila. V ta namen voznik vrne ključ ali pritisne majhen gumb na daljinskem upravljalniku. Sistem lahko nadzoruje ne le ključavnice vrat, ampak tudi ključavnico pokrova rezervoarja in pokrov prtljažnika. Načrtovanje sistema je lahko precej zapleteno, proces povezovanja varnostnega sistema s centralnim ključavnikom brez vednosti njegove naprave pa je nemogoč. Centralno zaklepanje je nekaj sorodnih elementov. To je nadzorna enota, senzorji vrat, gumbi in aktivatorji.

Kontrolna enota

To ni nič drugega kot možgane centralne ključavnice. Pred nekaj leti je bila ta enota postavljena v eno samo stavbopriključek, in nihče ni imel težav z nalogo povezovanja alarma na običajno centralno zaklepanje.


Pri novejših modelih avtomobilov je mogoče to enoto razdeliti na ločene elemente. Ti podatki se lahko nahajajo na različnih mestih v kabini in talnem prostoru. Funkcija tega bloka je sledenje stanju končne točke, kot tudi gumbov in stikov. Pri nekaterih modelih je enota dodatno opremljena s sprejemnikom za radijski daljinski upravljalnik. Najtežja stvar pri povezovanju signalizacije je najti to enoto.

Senzorji in gumbi

Te naprave lahko vključujejo končna stikala za vrata. Nekateri alarmi imajo stike za povezavo z njimi. Tu je tudi gumb za odpiranje in zapiranje vrat.

Izvršilne naprave

Ti elementi neposredno vplivajo na zaklepni mehanizem. Prihajajo v dveh vrstah - električni ali pnevmatski. Na avtomobilih so pogoni VAZ električni.
Pnevmatika je zdaj redkost. Električni pogon je majhen elektromotor z reduktorjem, ki obrne gibanje motorja v obratno - premakne pogon. Obstajata dve vrsti sistemov - en motor in dva. Slednje je bolj priljubljeno. Pri takšnem aktivatorju se en motor zažene, drugi pa se odpre. Električni pogon poganja impulzni vir toka - signal gre iz krmilne enote in je kratkoročen. Če tokovni tok uporabite več kot eno sekundo, bo naprava preprosto zagorela.

Vrste centralnihključavnice

Ni pomembno, kateri alarmni sistem je šerif, Lopard ali Starline. Preden priključite alarm na centralno ključavnico, morate najti kontrolno enoto za CZ. In tukaj se lastnik sooča z zelo zanimivo nalogo. Konec koncev se različne vrste centralnih ključavnic razlikujejo v različnih shemah za povezavo. Dejstvo je, da je v nekaterih modelih in blagovnih znamkah avtomobilov mogoče uporabiti njihove centralne ključavnice.
Na primer, pri povezovanju signalizacije Tomahawk z avtomobilom Golf 4 bo algoritem tisti z pozitivnim impulzom. Če morate alarm povezati z osrednjim gradom na "Grant", bo vse popolnoma drugačno - z negativnim. Podrobno preučite vsak način povezave.

CI s pozitivnim impulzom

V tem primeru se pogoni krmilijo s pozitivnim impulzom. Takšne centralne ključavnice se najpogosteje pojavljajo na modelih Volkswagen in General Motors. Shema povezave bo naslednja. Vzemite navadno sondo z žarnico in poiščite žico, ko se nalepite, za katero se odprejo +12 V vrata. Potem, ko je bilo mogoče najti potrebno žico, bodo ugotovili, katere zaključke ima alarmni sistem. To so lahko šibki tokovi ali moči. V primeru prve signalizacije se priključite na žice skozi diode za ustrezno napetost. V primeru električnega napajanja je odprt kontakt priključen na plus. V tem primeru se zaprta ne poveže. Splošno - do stikov, ki so bili odkriti med iskanjem.

TsP z negativnim impulzom

Ta shema se uporablja za Opel, Grant, Priori in vsedrugi VAZi, kjer je osrednji grad reden. Pri povezovalnem priročniku je podoben prejšnjemu, vendar je obratno. Poiščite žico za negativno kontrolo in jo nato predajte na -12 Art. Pri sklepih šibkega toka so žice povezane preko diod. Na napajalne priključke na običajno odprtem kontaktu priključite negativno žico. Za skupne ugotovitve so vse najdene žice.

Kako se povezati z VAZ VA?

Ta problem, kako povezati alarm z osrednjim gradom, preden so lastniki avtomobilov iz AvtoVAZ stali po letu 2000. Prej taka možnost v celotnem nizu ni. Grad Vaziv ima svoje posebnosti, ki jih je treba upoštevati.
Preden se povežete, morate razumeti te funkcije. Aktuatorji na osnovi električnih motorjev so nameščeni kot aktuatorji v vseh vratih. Kontrola centralnega zaklepanja je zagotovljena v vseh signalih. Vse brez izjeme, najsodobnejši CK sistemi, ki so nameščeni v tovarni, kot je že omenjeno zgoraj, urejajo negativni impulzi. Kot alarm za priklop na centralno ključavnico smo na kratko premislili. Toda o tem ni mogoče dodati ničesar. Za priključitev alarma na enoto centralnega zaklepanja je treba najti negativno krmilno žico in 12 V iz priložene signalne enote.
Če je uvožen grad nameščen na avto iz določenega tujega avtomobila, ima večina od njih center za nadzor pozitivnega položaja. Kako priključiti alarm na centralograd na Prioriju, če CZ iz Opla? Zahteva priključitev pozitivne krmilne žice na ustrezen stik na alarmni enoti.

Povezovanje v praksi

Poglejmo, kako povezati alarm v centralno ključavnico v praksi. Za montažo potrebujete vrsto izvijačev, komplet ključev, spajkalnik in pribor za spajkanje. Potrebujete tudi večbarvno enojno žico, multimeter, izolacijo in sidrišče.
Najprej morate najti blok, ki nadzoruje delo osrednjega gradu. Na avtomobilih, bodo blagovne znamke VAZ morale opraviti dolgo potovanje z iskanjem. CZ blok se nahaja blizu tuljave na sprednjem sopotniškem sedežu za plastičnim čepom. Ni treba posebej poudarjati, da je njegova lokacija zelo neprijetna. Če želite delati čim bolj priročno, je treba razstaviti notranjost avtomobila. Pri povezovanju je bolje, da žico iz enake barve vzamete iz krmilne enote CD-ja. Od tega, kateri signalni model je odvisen od tega, ali so potrebni dodatni releji. V nekaterih primerih varovalke in stikala za napajanje morda ne bodo obvladovali bremena. Najlažji način za priključitev alarma na centralno ključavnico VAZ-2114 in druge podobne modele je spajkanje prevodnih žic. Pri večini modelov morate iskati žico bele in rjave barve. Potrebovali boste štirižični kabel, ki je od releja v signalizacijski enoti položen na priključek za krmiljenje vrat.
Da bi se izognili težavam pri delovanju centralne ključavnice v vozilu, potrebujeteopravite delo z odklopljeno baterijo. Vsako ožičenje mora biti priključeno samo s spajkanjem ali uporabo terminala (obvezna izolacija). Kabel ali žica se vzame z zalogo. Potem so vrvice zložene z žicami in pritrjene na dele telesa. Opazovanje barve kabla bo pomagalo, če boste morali hitro najti pravi kabel.

Zaključek

Evo kako pravilno povezati alarm na centralno ključavnico. Kot lahko vidite, lahko ta dela izvedete z lastnimi rokami. Vendar pa po vgradnji, ne hitenja za zbiranje notranjosti avtomobila. Potrebno je skrbno preveriti sistem v vseh načinih delovanja. Včasih lahko med namestitvijo pride do majhnih težav - nekaj ne deluje tako dobro ali pa se ena od ključavnic ne odpre z gumba. Če je salon že sestavljen, je potrebno ponovno razstaviti. Ampak, če je bila povezava izvedena v skladu s shemo, potem bo vse delovalo prvič.

Sorodne publikacije